欢迎来到课堂库! | 帮助中心 海量教育资源在线共享平台,权威教学资源门户网站!
课堂库
ImageVerifierCode 换一换
首页 课堂库 > 资源分类 > DOCX文档下载
分享到微信 分享到微博 分享到QQ空间

2021新高考英语主题版一轮复习讲义:主题7 生命 阅读强化 WORD版含解析.docx

  • 资源ID:912070       资源大小:51.23KB        全文页数:12页
  • 资源格式: DOCX        下载积分:31课堂币
快捷下载 游客一键下载
账号登录下载
下载资源需要31课堂币
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
支付方式: 支付宝扫码支付    微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
    
友情提示
2、PDF文件下载后,可能会被浏览器默认打开,此种情况可以点击浏览器菜单,保存网页到桌面,就可以正常下载了。
3、本站不支持迅雷下载,请使用电脑自带的IE浏览器,或者360浏览器、谷歌浏览器下载即可。
4、本站资源下载后的文档和图纸-无水印,预览文档经过压缩,下载后原文更清晰。
5、试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。

2021新高考英语主题版一轮复习讲义:主题7 生命 阅读强化 WORD版含解析.docx

阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。Passage 1(2019河南天一大联考,D)You can relax if remembering everything isn't your strong suit. Recent research makes the case that being forgetful can be a strengthin fact, selective memory can even be a sign of stronger intelligence.Traditional research on memory has focused on the advantages of remembering everything. But looking through years of recent memory data, researchers found that the neurobiology of forgetting can be just as important to our decision-making as what our minds choose to remember.Making intelligent decisions doesn't mean you need to have all the information at hand.It just means you need to hold onto the most valuable information. And that means clearing up space in your memory palace for the most up-to-date information on clients and situations. Our brains do this by creating new neurons(神经元)in our hippocampus, which have the power to overwrite(重写)existing memories that are influencing our decision-making.If you want to increase the number of new neurons in our brain's learning region,try exercising. Some aerobic exercise like jogging, power walking and swimming has been found to increase the number of neurons making important connections in our brains. When we forget the names of certain clients or details about old jobs,the brain is making a choice that these details don't matter. Although too much forgetfulness can be a cause for concern,the occasional lost detail can be a sign of a perfectly healthy memory system. The researchers found that our brains facilitate decision-making by stopping us from focusing too much on unimportant past details. Instead,the brain helps us remember the most important part of a conversation. We can get blamed for being absent-minded when we forget past events in perfect detail. These findings show us that total recall(记忆)can be overvalued. Our brains are working smarter when they aim to remember the right stories, not every story.1.How can we help our brains produce more neurons?A.By having deep sleep frequently.B.By practicing swimming regularly.C.By doing mental labor repeatedly.D.By learning new skills constantly.2.Which of the following can best replace “facilitate” underlined in Paragraph 5?A.Postpone.B.Repeat.C.Promote.D.Abuse.3.What conclusion can be drawn from the text?A.Memory loss is well worth noticing.B.Decisions can't be made without memories.C.We shouldn't stress total recall too much.D.Forgetting is even more important than remembering.4.What can be a suitable title for the text?A.Caution:do remember to forgetB.Why and how people choose to forgetC.Want to become smarter? Learn to forgetD.Being forgetful might mean you are smarter答案语篇解读本文为说明文。最新的研究表明:健忘可能是一种优势,事实上,选择性记忆甚至可能是高智商的标志。1.B 细节理解题。本题题干意为:我们如何帮助我们的大脑产生更多的神经元?根据文章第四段中的“Some aerobic exercise like jogging, power walking and swimming has been found to increase the number of neurons.”(已经发现诸如慢跑、劲走、游泳之类的有氧运动可增加神经元的数量)可知答案为B项。A:通过时常深睡眠;C:通过反复做脑力劳动;D:通过不断学习新技能。2.C猜测词义题。本题题干意为:下面哪个词可以最好地替代第五段中的画线词“facilitate”?根据画线词前面的(偶尔忘记细节可能表明记忆系统是非常健康的)可推知画线句应为:研究人员发现我们的大脑通过阻止我们过分关注过去的一些不重要的细节而推动(promote)决策。综上所述,本题答案为C项。A:推迟;B:重复;D:滥用。3.C推理判断题。 本题题干意为:我们可从文中做出什么结论?根据题干中的conclusion可推知本题答案区间在最后一段。根据文章最后一段中的“These findings show us that total recall can be overvalued.”(这些发现向我们表明:完全记忆的能力可能会被高估。)可知答案为C项(我们不应该太强调完全记忆)。4.D主旨要义题。 通读全文尤其是根据文章第一段中的“.being forgetful can be a strengthin fact, selective memory can even be a sign of stronger intelligence.”可知答案为D项。本文主要是告诉我们:健忘可能意味着你更聪明,而并没有告诉我们要学会忘记,故排除C项。Passage 2Semi-retired advertising agency owner Stephen Thomas, 58, has been investing on and off for the past 30 years. He made money in the dotcom boom but got his fingers burnt when the bubble burst in March 2000. When he got access to his pension he decided to start investing again, this time with the help of his son Sam.Now the two meet up most afternoons at Stephen's home in Sandbach, Cheshire to talk about investments. The day starts at 7 am when Sam looks at company announcements online. These regulatory announcements can include a firm's accounts, general updates or news of mergers(合并) or acquisitions(收购). Sam flags up companies that he thinks look interesting to his dad who then does some more research. Each has an ISA (Individual Savings Account) with AJ Bell, which they use to buy individual stocks and shares. It is a risky way to invest but the two like doing their own research on companies and Stephen makes an effort to go to investor presentations(报告) and try to meet the CEO and directors of the firms they invest in and to speak to other investors in the companies.They have invested in oil companies and pet care businesses, to name just a few. But while the investments of the two men are similar, they do have different approaches. While Sam likes to hold shares for the long term as he is saving money for his future retirement, Stephe

注意事项

本文(2021新高考英语主题版一轮复习讲义:主题7 生命 阅读强化 WORD版含解析.docx)为本站会员主动上传,课堂库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即阅读课堂库的“版权提示”【网址:https://www.ketangku.com/h-4.html】,按提示上传提交保证函及证明材料,经审查核实后我们立即给予删除!

温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载不扣分。




关于我们 - 联系我们 - 版权声明 - 人才招聘 - tag聚合

copyright@ 2010-2022 课堂库网站版权所有

黑ICP备2021011820号

课堂库是一个信息分享及获取的平台,不确保部分用户上传资料的来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请点击此处了解版权投诉,我们核实后将及时进行处理。



收起
展开