江西省石城中学2020-2021学年高一上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西省石城中学2020-2021学年高一上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析 江西省 石城 中学 2020 2021 学年 上学 第二次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、石城中学2023届高一年级上学期第二次月考(英语)时间:120分钟 总分:150分第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Why is the man going to New York?A. To have a holiday B. To attend a meeting C. To see his grandparents2. How was the
2、 weather at noon?A. Cool B. Cold C. Hot3. Who had a car accident?A. Bill B. Dick C. John4. What do the speakers think of Carl?A. Modest B. Kind C. Stubborn5. What can we learn from the conversation?A. The man missed the meeting completely.B. The man was late for the meeting.C. The man attended the m
3、eeting on time.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. When did the womans grandmother give her the necklace?A. Before her death B. At the womans wedding C. On the womans birthday7. Where is
4、 the beautiful vase from?A. Canada B. Japan C. China听第7段材料,回答第8、9题。8. Where does the conversation most probably take place?A. At a bank B. At a restaurant C. At a hotel9. How does the woman feel at last?A. Quite surprised B. Very angry C. A little impatient听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the relationsh
5、ip between the two speakers?A. Clerk and customer B. Boss the secretary C. Doctor and patient11. Where is the recreation (娱乐) centre?A. On the third floor B. On the second floor C. On the ground floor12. What kind of music isnt mentioned in the conversation?A. Country music B. Classical music C. Mod
6、ern music听第9段材料,回答第13至16题。13. Whom does the woman want to buy a piano for?A. Her daughter B. Her son C. Herself14. How does the woman feel about the price of the first piano?A. Quite reasonable B. Very high C. Very low15. How much will the woman pay for the piano she will take?A. $ 1,000 B. $ 620 C.
7、 $ 60016. What do we know about the store?A. It is in New YorkB. It will deliver(递送) the piano for freeC. It is not well-known听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the problem of some university students?A. They dont spend all their time on studies.B. They dont know what to do with their free time.C. They d
8、ont have choices for outside class activities.18. How was the students high school life?A. Controlled and busy B. Regular and colorful C. Active and independent19. What is the role of outside class activities at university according to the man?A. To make students healthier and happierB. To arouse st
9、udents learning interestC. To enrich students life experience20. What does the man advise the unhappy students to do?A. Learn to enjoy themselves.B. Learn to make decisions on their ownC. Learn to devote themselves to college studies第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)AShakespeares Globe Exhibition & Tour is a uniq
10、ue international resource to explore Shakespeares work. Open all year round, it gives you an opportunity to learn more about the most famous playwright, Shakespeare, and helps you seek to further the experience and international understanding of him.Group Visits to the Exhibition & TourOpening Hours
11、Theatre Tours: Monday - Sunday 9:30 a.m.- 5:00 p.m.Exhibition: Monday - Sunday 9:00 a.m.- 5:00 p.m.Groups of 15 people or more are required to pre-book their visit, and each group will have its own guide for free. To make a reservation, please fill in a Group Request Form and return it to us via ema
12、il.Exhibition and Tour PricesAdult: $15.00Senior (60+): $13.50Student (with valid ID): $11.50Child (5-15): $ 8.00Complimentary: Every 16th person freeGetting hereShakespeares Globe 21 New Globe Walk London SEl9DT, UKVisitors are advised to arrive by public transport or by taxi. There is a car park o
13、n Thames Exchange on the north side of Southwark Bridge (open 24 hours, seven days a week). Cabs may be found all year round on Southwark Bridge. It may also be possible to pick one up from outside the entrance hall on New Globe Walk.Where to eatSwan at Shakespeares Globe serves modern British seaso
14、nal food for dinner, afternoon tea or drinks in our beautiful bar and restaurant set over two floors, available for pre- and post-theatre dining.Swan RestaurantMonday- Friday: 12 noon - 2:30 p.m. & 6:00 p.m.- 10:30 p.m.Saturday: 12 noon- 3:30 p.m. & 6:00 p.m.Sunday: 12 noon- 9: 00 p.m.1. When can yo
15、u pay a visit to the exhibition?A. Friday at 12:00 p.m.B. Monday at 8: 00 a.m.C. Saturday at 5: 30 p.m.D. Sunday at 7: 00 p.m.2. If a group of 20 children visit the Exhibition & Tour, what is required for them to do?A. They need to hire a guide themselves.B. They must be accompanied by an adult.C. T
16、hey have to pay $160 for tickets in total.D. They need to email for a reservation in advance.3. What can we know about Swan Restaurant?A. Afternoon tea is not served on Sunday.B. It serves traditional seasonal food for diners.C. It is closed from 3 p.m. to 5 p.m. on workdays.D. It serves three meals
17、, drinks and afternoon tea.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】【分析】这是一篇广告布告类阅读。文章主要介绍了莎士比亚环球展览与旅游的活动安排及旅游价格。【1题详解】细节理解题。答案定位在Group Visits to the Exhibition & Tour部分Exhibition: Monday - Sunday 9:00 a.m.- 5:00 p.m.可知展览时间是:星期一到星期日,上午九点到下午五点。星期五中午十二点在这个区间范围内,故选A。【2题详解】细节理解题。根据Groups of 15 people or more are required
18、to pre-book their visit, and each group will have its own guide for free.(15人或以上的团体需要提前预订他们的行程,每个团体将有自己的免费导游。)可知如果一个20个孩子的小组参观展览和旅游,他们需要提前发邮件预订,故选D。【3题详解】细节理解题。答案定位在Swan Restaurant部分Monday- Friday: 12 noon - 2:30 p.m. & 6:00 p.m.- 10:30 p.m.可知Swan饭店,工作日下午3点至5点休息,故选C。【点睛】细节理解题的解题思路:细节理解题就是我们常见的wh-题,它
19、们大多是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的。抓住文段中的事实和细节是做好该题型的关键,也是做好其它类型问题的基础。该题型几乎都可以在文章中直接找到与答案有关的信息,或是其变体。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节,做这类题一般采用寻读法,即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题和选项有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。例如小题1,答案定位在Group Visits to the Exhibition & Tour部分Exhibition: Monday - Sunday 9:00 a.m.- 5:00 p.m.可知展览时间是:星
20、期一到星期日,上午九点到下午五点。星期五中午十二点在这个区间范围内,故选A。BSandra Cisneros was born in Chicago in 1954 to a Mexican American family. As the only girl in a family of seven children, she often felt like she had “seven fathers,” because her six brothers, as well as her father, tried to control her. Feeling shy and unimpor
21、tant, she retreated (躲避) into books. Despite her love of reading, she did not do well in elementary school because she was too shy to participate.In high school, with the encouragement of one particular teacher, Cisneros improved her grades and worked for the school literary magazine. Her father enc
22、ouraged her to go to college because he thought it would be a good way for her to find a husband. Cisneros did attend college, but instead of searching for a husband, she found a teacher who helped her join the famous graduate writing program at the University of Iowa. At the universitys Writers Wor
23、kshop, however, she felt lonely a Mexican American from a poor neighborhood among students from wealthy families. The feeling of being so different helped Cisneros find her “creative voice”.“It was not until this moment when I considered myself truly different that my writing acquired a voice. I kne
24、w I was a Mexican woman, but I didnt think it had anything to do with why I felt so much imbalance in my life, but it had everything to do with it! Thats when I decided I would write about something my classmates couldnt write about.”Cisneros published her first work,TheHouseonMangoStreet, when she
25、was twenty-nine. The book talks about a young Mexican American girl growing up in a Spanish-speaking area in Chicago, much like the neighborhoods in which Cisneros lived as a child. The book won an award in 1985 and has been used in classes from high school to graduate school level. Since then, Cisn
26、eros has published several books of poetry, a childrens book and a short-story collection.4. What can we know about Cisneros in her childhood?A. Her brothers disliked her.B. She felt herself a nobody.C. She was too shy to go to school.D. She did not meet any good teachers.5. The graduate program gav
27、e Cisneros a chance to _.A. run away from her familyB. develop her writing styleC. make a lot of friendsD. search for a husband6. According to Cisneros, what was the key factor in her success?A. Her childhood experience.B. Her training in the Workshop.C. Her feeling of being different.D. Her early y
28、ears in college.7. What do we learn aboutTheHouseonMangoStreet?A. It enjoys great popularity among students.B. It is a book of poetry written by Cisneros.C. It wasnt a success as it was written in Spanish.D. It won an award when Cisneros was twenty-nine.【答案】4. B 5. B 6. C 7. A【解析】这是一篇记叙文。文章作者为我们讲述了一
29、个害羞的小女孩是如何成长为一位知名作家的故事,作者着重说明了她独特写作风格形成的原因。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的Feeling shy and unimportant, she retreated (躲避) into books.可知,她感到害羞和不重要,就躲进了书堆里。由此可知,B选项的描述“她觉得自己是个无名小卒”符合文意。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第二段中的The feeling of being so different helped Cisneros find her “creative voice”.可知,这种与众不同的感觉帮助西斯内罗斯找到了她的“创造性声音
30、”。由此推断出,研究生课程给了Cisneros一个发展写作风格的机会。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第三段中的It was not until this moment when I considered myself truly different that my writing acquired a voice.可知,直到这一刻,当我认为自己真的与众不同时,我的写作才有了声音。由此可知,根据Cisneros的说法,她成功的关键因素是她与众不同的感觉。故选C。【7题详解】推理判断题。根据第四段中的The book won an award in 1985 and has been use
31、d in classes from high school to graduate school level.可知,这本书在1985年获得了一个奖项,从高中到研究生阶段都在使用。由此推断出,TheHouseonMangoStreet在学生中很受欢迎。故选A。CFlight cancellations(取消) and loss of luggage can ruin even the best-planned holiday. The key to a stress-free trip is having a backup plan. Fly non-stop. The worst proble
32、ms involve connections, so it is important to take non-stop flights whenever possible. If you do have to make a connection, try to route through a southern city, where snowstorms and de-icing delays will be less likely. Always allow at least two to three hours for flight connections. Check the weath
33、er. Check the weather in your connecting city, not just the arrival and departure city. If your departure flight is cancelled because of weather, you can go home or back to your hotel. Airlines promise to get you on the next available flight, not the next flight. That could be several days later on
34、a sold-out holiday weekend. Go early. The earlier in the day you fly, the better your chance of getting rebooked the same day after a missed connection. It will also put you ahead of stranded(滞留的) passengers who arrive later. Rebook immediately. As soon as your flight is delayed or cancelled, get on
35、 the phone and rebook your flight instead of waiting at the ticket counter. If your rebooking is delayed, call or ask your travel agent to find a seat on another carrier, and then ask your original carrier to endorse your ticket to the new airline. Airlines are not required to do this but often do.
36、Learn more at www. dot. gov/ airconsumer/ fly-rights. Ship bags. A few days before your flight, ship suitcases or holiday gifts to your destination by a documented express service. Its preferable to losing bags because of re-routed flights and sometimes cheaper than paying airline overweight bag fee
37、s. Know your rights. Airlines are not required to compensate passengers for delayed or cancelled flights, but it never hurts to ask for goodwill vouchers(折扣) for meals, taxis or a room.8. When making a flight connection, its common that youll_.A. stop in the southB. choose a good city without snowst
38、ormC. be trapped in the stormD. wait for two or three hours9. The suggested way for you to rebook your flight is_.A. through the phoneB. by waiting at the ticket counterC. by changing another airlineD. by surfing the Internet10. The underlined word “compensate” in the last paragraph can be replaced
39、by “_”.A. payB. askC. hostD. treat11. Whats the best title of the passage?A. The Worst Problem in the Trip.B. The Preparation Before the Flight Trip.C. How to Book the Plane Ticket.D. How to Plan the Holiday.【答案】8. B 9. A 10. A 11. B【解析】我们在乘坐飞机的时候,经常会出现航班取消或行李丢失的情况,但是做好一些备用的计划可以让你的旅行免去很多烦恼。 【8题详解】细节
40、题:从第二段的句子:If you do have to make a connection, try to route through a southern city, where snowstorms and de-icing delays will be less likely. 可知当你需要中转的时候,选择一个没有暴风雪的好城市,选B。 【9题详解】细节题:从第五段的句子:As soon as your flight is delayed or cancelled, get on the phone and rebook your flight instead of waiting at
41、 the ticket counter.可知最好的重新预定航班的方法是通过打电话,选A。【10题详解】猜词题:从文章最后一段的句子:Airlines are not required to compensate passengers for delayed or cancelled flights, but it never hurts to ask for goodwill vouchers(折扣) for meals, taxis or a room.航空公司没有义务因为延误和取消航班给乘客补偿,但是要求饮食折扣,出租车或房间还是可以的,可知“compensate”的意思是“付钱”,所以选
42、A。【11题详解】标题确定题:从文章第一段的句子:Flight cancellations(取消) and loss of luggage can ruin even the best-planned holiday. The key to a stress-free trip is having a backup plan.可知这篇文章讲的是在航空旅行之前的准备工作,选B。【名师点睛】抓住文章主线和关键词语,归纳文章中心。文章的主题句一般在第一段的第一、二句或最后一段的最后一句。本文从文章第一段的句子:Flight cancellations(取消) and loss of luggage
43、can ruin even the best-planned holiday. The key to a stress-free trip is having a backup plan.可知这篇文章讲的是在航空旅行之前的准备工作,选B。DOpera is an art form that celebrates the human voice. No other art form creates excitement and moves the heart in the way that opera does, especially when performed by a great sing
44、er. Opera is an important part of the Western classical music tradition. It uses music, words, and actions to bring a dramatic story to life. Opera started in Italy at the end of the 16th century and later became popular throughout Europe. Over the years, it has responded to various musicals. In rec
45、ent decades, much wider audiences have been introduced to opera through modern recording technology. Some singers have become celebrities thanks to performing on radio, on TV, and in the cinema.However, in recent years, opera has been facing serious challenges. One current challenge to opera is econ
46、omics. The shortage of money raises the broader question of how much should be paid to support opera singers and other artists. Society seems to accept the large salaries paid to business managers and the multi-million-dollar contracts given to sports athletes. But what about opera singers? Somehow,
47、 people have the idea that artists can be creative only if they suffer in poverty, but this is unrealistic. If artists, including opera singers, lack the support they need, valuable talent is wasted.Not only the shortage of money, but also the way money is managed in the opera world has led to hards
48、hips. Principal singers are generally paid performance fees once they complete a show. They typically receive nothing during the many weeks of rehearsal before a show starts.Another problem faced by opera is how to meet the demands of audiences who are influenced by popular entertainment. Pop singer
49、s are often judged as much on the basis of how they look as how they sound. These demands may be unrealistic and possibly harmful. Opera singers simply cannot make a sound big enough to fill a large theater or concert hall without a microphone if their body weight is too low. Emphasizing physical ap
50、pearance over singing ability may cause audiences to miss out on the human voice at its best.There are no easy solutions to operas problems and there are many different opinions about the value of opera. However, every year many young people register for music courses with hopes and dreams of develo
51、ping their talent in this special art form. The fact that opera has survived many obstacles and continues to attract the rising generation shows that it remains a respectable art form full of value.12. Which of the statements is TRUE according to the passage?A. Opera singers life stories are dramati
52、c.B. Opera will soon appear on TV and in films.C. Opera fans thank celebrities for performing.D. Opera develops by adapting to new conditions.13. What can we know from Paragraphs 2 and 3?A. Opera singers are financially insecure.B. Opera singers waste their valuable talent.C. Opera singers get paid
53、before the show.D. Opera singers perform better if they are poor.14. What does the author try to say in Paragraph 4?A. Popular culture has had a positive influence on opera.B. Audiences know best how opera should be performed.C. Microphones should be used to make opera more enjoyable.D. Opera singer
54、s voices should be valued more than physical appearance.15. What would be the best title for this passage?A. The Economic Challenge to OperaB. Opera Faced with the DifficultiesC. Opera as Part of Popular CultureD. The Historical Context of Opera【答案】12. D 13. A 14. D 15. B【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了歌剧这一艺术形式,
55、介绍了其起源发展和如今面临的严峻挑战,一个挑战是经济,另一个问题是如何满足受大众娱乐影响的观众的需求。对于歌剧的问题,没有简单的解决办法,对于歌剧的价值,有许多不同的看法。【12题详解】细节理解题。根据第一段中“Over the years, it has responded to various musicals.(多年来,它响应了各种音乐剧的需求)”以及最后一段中“The fact that opera has survived many obstacles and continues to attract the rising generation shows that it remai
56、ns a respectable art form full of value.(事实上,歌剧经历了许多障碍,并继续吸引着年轻的一代,这表明它仍然是一种受人尊敬的、充满价值的艺术形式)”可知,经历了几百年,歌剧仍然吸引着年轻一代,并响应各种音乐剧的需求。由此可知,歌剧通过适应新的状况而发展。故选D。【13题详解】细节理解题。根据第二段中“But what about opera singers? Somehow, people have the idea that artists can be creative only if they suffer in poverty, but this
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-344815.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
