2020版高考英语二轮复习限时规范训练八阅读理解__词句猜测题2019120211.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 高考 英语 二轮 复习 限时 规范 训练 阅读 理解 _ 词句 猜测 2019120211
- 资源描述:
-
1、限时规范训练(八)阅读理解词句猜测题(限时:20分钟)AThomas Cheatham had planned to study Latin during his time at Hebron High School in Texas. But when he learned that the school district was going to offer a Mandarin (普通话) class, he quickly changed his mind.“I thought Mandarin would be more beneficial than Latin,” said Ch
2、eatham, who is now in his second year of studying the language.He speaks Mandarin to order food at Chinese restaurants and can read social media posts from his Chinesespeaking friends. While its a difficult language to master, the high school junior, who plans to study computer engineering, thinks i
3、t will be important for his career. “Chinese is a good language to know, especially with China becoming a growing power,” he said.Many experts agree that proficiency (熟练) in a language spoken by a billion people worldwide will give American students an edge in the global economy.“People are looking
4、at China as our next economic competitor, and interest in Mandarin is growing fast,” said Marty Abbott, director of the American Council on the Teaching of Foreign Languages. “Were seeing it in all parts of the country.”Abbott predicts that as many as 100, 000 students are now studying Mandarin in p
5、ublic and private schools throughout the US. She said the US government has designated (指定) Mandarin as an “important need” language and provides professional development programs for teachers. “Our government wants to increase our language ability for economic competitiveness,” Abbott added.At the
6、same time, the Chinese government is spreading knowledge of the Chinese language and culture through Confucius Institutes set up in many US states. For example, the Confucius Institute at the University of Texas at Dallas has been the home of a Confucius Institute for 10 years. It sponsors Confucius
7、 Classrooms at 21 local public and private schools, where tens of thousands of students are learning Mandarin.语篇解读本文是一篇说明文,主要讲述了普通话在美国学生中日益流行的现象。1Why did Thomas Cheatham decide to study Mandarin instead of Latin?AMandarin was easier to learn than Latin.BMandarin could be helpful to his future career
8、.CMandarin might help him learn more about China.DMandarin could enable him to study computer engineering.解析:细节理解题。根据第三段第二句“While its a difficult language to master, the high school junior, who plans to study computer engineering, thinks it will be important for his career.”可知,Thomas Cheatham认为学习普通话
9、对他的未来职业有帮助,所以才决定学习普通话。答案:B2The underlined word “edge” in paragraph 4 probably means “_”Aa slight advantageBthe outside limitCa sharp tone of voiceDan exciting quality解析:词义猜测题。根据语境尤其是第三段最后一句中的“Chinese is a good language to know, especially with China becoming a growing power”和第四段第一句中的“a language spok
10、en by a billion people”可知,随着中国的发展,学习普通话大有裨益,由此可推知,学习普通话让美国学生在全球经济中有一定的优势,这与文章第五段的内容呼应。故画线词意为“优势”,与A项含义相近。答案:A3Which of the following statements might Marty Abbott agree with?AMandarin should be taught in classrooms throughout the US.BThose skilled at Chinese will be the most competitive in the futur
11、e.CThe US governments policy has helped popularize Mandarin in the US.DAmericans learn Mandarin because they worry about their economic security.解析:推理判断题。根据语境尤其是对第六段的整体理解可推知,在Marty Abbott看来,美国政府的政策有助于普通话在美国的推广。答案:C4What does the author mainly talk about in this passage?AThe rising popularity of Mand
12、arin among American students.BThe great benefits of learning Mandarin for American students.CThe influence of Chinas growing power on American education.DThe effect of Confucius Institutes in promoting Mandarin in the US.解析:主旨大意题。根据对全文的整体理解可推知,本文主要讲述的是普通话在美国学生之间日益流行的现象,这与最后一段的进一步论述呼应。故选A。答案:ABA Japa
13、nese company, Next Technology, has created a robot dog that can tell you how bad your feet smell, by using a powerful sensor fixed in its nose. If your feet dont have a bad smell, Hanachan will happily wag its tail, if its exposed to feet that are mildly smelly, itll start to bark, and if they give
14、off an extremely bad smell, itll just fall over like the smell caused it to faint (昏倒). Foot odor (脚臭) is a big deal in Japan, where its a custom for people to take off their shoes whenever they enter someones home. In fact, exposing others to bodily odors can be considered annoyance in Japan. Some
15、of the most brilliant minds in the countrys tech industry have been trying to solve this problem. Last year, Thanko started selling axmpit (腋窝) fans designed to keep peoples armpits nice and dry. Now, we have Hanachan.The robot dog has a special sensor for a nose, and can tell you if your feet smell
16、 just by sniffing them for a few seconds. According to some media reports, Hanachan can help solve the problem of extremely smelly feet by spraying them with air freshener, but its unclear whether this feature comes builtin, or if youll have to pay extra for it.According to researchers at Next Techn
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390632.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
