四川省珙县第一高级中学校2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省珙县第一高级中学校2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 四川省 珙县 第一 高级 学校 2020 2021 学年 下学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2019级高二下期半期考试英语试卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5 小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. What did Ryan do yesterday?A. He watched football. B. He did some exercise. C. He went to the doctor. 2. What are the speakers doing?A Cookin
2、g dinner B. Preparing for a party. C. Eating out in a restaurant. 3. What does the woman ask the man to do for her?A. Take a photo. B. Fix a camera. C. Print a picture. 4. What will the speakers do next?A. Go back to their home. B. Visit the womans friend.C. Return to the supermarket. 5. What is the
3、 weather like now?A. Its raining. B. Its cloudy. C. Its sunny. 第二节 (共15 小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有2至4个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段对话,回答第6和第7题。6. What happened to the womans flight?A. It failed to take off on time.B.
4、It was called off without notice.C. It arrived about two hours earlier.7. Where does the conversation probably take place?A. In a restaurant. B. On a plane. C. At the airport.听下面一段对话,回答第8至第10题。8. Where does the man enjoy getting his news from?A. The TV. B. The radio. C. The Internet.9. What type of
5、news does the man like?A. Art news. B. Sports news. C. Business news.10. What is the mans attitude towards the news programs on TV?A. Favorable. B. Casual. C. Unfavorable.听下面一段对话,回答第11至第13题。11. Why does the woman make the phone call?A. To complain about hotel service.B. To arrange an important meeti
6、ng.C. To order a full English breakfast.12. How does the man sound?A. Sorry. B. Worried. C. Painful.13. What will the man probably do next?A. Eat his breakfast. B. Go to the kitchen. C. Wait by the phone.听下面一段对话,回答第14第17题。14. Why did Maria go to the Oxford Street?A. To meet Jason. B. To watch a play
7、. C. To do some shopping. 15. What does Susan Hill do?A. Shes an actress. B. Shes a street artist. C. Shes a salesperson.16. What did Susan Hill give Maria?A. A ring. B. A ticket. C. A 50 note.17. What will Jason probably do?A. Go with Maria. B. See his friends. C. Host a dinner.听下面一段独白,回答第18至第20题。1
8、8. When will the team return from Costa Rica?A. April 6. B. July 10. C. July 20.19. Where will the team go to do the second project?A. The national parks. B. The city of San Jos. C. The east of Costa Rica.20. What will the team do in the final project?A. Plant trees. B. Feed birds. C. Train animals.
9、第二部分 阅读理解(共两节,满分40)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AKuringai Chase National ParkGuided Walks and Nature ActivitiesSUNDAY MAY 7 EASYEarly Morning Walk in Upper Lane Cove ValleyMeet at 7:30 am at the end of Day Rd, Cheltenham while the bush is alive with birdsong.R
10、ound trip: 4 hoursFRIDAY MAY 12 MEDIUMPossum ProwlMeet at 7:30 pm in Seaforth Oval car park. Enjoy the peace of the bush at night. Lovely water views. Bring a torch and wear sports shoes as some rock climbing involved. Coffee and biscuits supplied.Duration (持续时间): 2 hoursSUNDAY JUNE 4 HARDBairne / B
11、asin TrackMeet at 9:30 am on Track #8, West Head Road. Impressive Pittwater views. Visit Beechwood Cottage. Bring lunch and drink. Some steep sections. Reasonable fitness required.Duration: about 6 hoursFRIDAY JUNE 16 EASYPoetry Around a CampfireMeet at 7:00 pm at Kalbarri Visitor Center. Share your
12、 favourite poem or one of your own with a group around a gently burning fire. Tea and biscuits to follow. Dress up warmly.Cost: $4.00 per personDuration: 2.5 hoursSUNDAY JUNE 25 EASYMorning Walk at Mitchell ParkMeet at 8:30 am at the entrance to Mitchell Park, Mitchell Park Rd, for a pleasant walk w
13、andering through rainforest, river flats and dry forest to swampland. Binoculars (双筒望远镜) a must to bring as many birds live here. Finish with morning tea.Round trip: 3 hoursGradingEASY suitable for all fitness levelsMEDIUM for those who periodically exerciseHARD only if you regularly exercise1. Wher
14、e are visitors required to meet to explore the beauty of nature at night?A. At the end of Day Rd, Cheltenham.B. At the entrance to Mitchell Park.C. On Track #8, West Head Road.D. In Seaforth Oval car park.2. The activity held on SUNDAY JUNE 4 is most suitable for those who _.A. are animal loversB. t
15、ake exercise regularlyC. prefer literature to natureD. are interested in morning tea3. What activity does Morning Walk at Mitchell Park provide?A. Bird watching.B. Animal hunting.C. River swimming.D. Mountain climbing.【答案】1. D 2. B 3. A【解析】【分析】这是一则广告,详细介绍了Kuringai Chase National Park中举行的一系列活动的具体信息。【
16、1题详解】细节理解题。根据第FRIDAY MAY 12 MEDIUM部分中“Meet at 7:30 pm in Seaforth Oval car park. Enjoy the peace of the bush at night. ”(晚上7:30在西福斯椭圆形停车场见面。享受夜晚丛林的宁静。)可知,游客可以在晚上欣赏夜景,故选D。【2题详解】推理判断题。根据SUNDAY JUNE 4 HARD部分中“Some steep sections. Reasonable fitness required.”(一些陡峭的部分。需要合理的健康。)可知,此活动对参与者的身体要求较高,需要经常锻炼的人
17、才可以,故选B。【3题详解】细节理解题。根据SUNDAY JUNE 25 EASYMorning Walk at Mitchell Park部分中“Binoculars (双筒望远镜) a must to bring as many birds live here. ”(双筒望远镜必须把尽可能多的鸟住在这里。)可知,在这里你可以观鸟,故选A。BClaire Lomas, who broke her back in a horseriding accident, has raised over 575,000 for charity through a number of events, and
18、 became the first person to complete a marathon in her ReWalk Suit a robotic exoskeleton (外骨骼) that enables her to walk. In her latest challenge, Lomas continued throughout the day and night without sleep to walk the race in Portsmouth with the aid of the suit and a pair of crutches (拐杖). She was me
19、t with cheers and applause as she crossed the line, having posted regular updates on Twitter as she battled (斗争) wind and rain.Lomas said the fact that this was her first longdistance race without stopping meant “it was a little bit unknown” whether she could finish, and added that she was “really g
20、rateful to everyone that supported me . I had a few tears.”At the halfway stage, Lomas remained in high spirits and posted a video of herself singing Bon Jovis Livin on a Prayer. And she showed the exhausting effects of the race with a mile to go when she tweeted: “Help me get to the last mile as Im
21、 so tired.”Her effort has so far raised more than 4,000 for the Nicholls Spinal Injury Foundation. After collecting her award, she said, “My accident was 10 years ago in May. When I think back to that first year or two I would have loved for someone to tell me what the future had in store back then,
22、 everything felt so bleak with so many dark days. I forced myself to take small opportunities and they have led on to bigger things. It has taken a lot of small little steps to get here.”4. What do we know about Claire Lomas?A. She failed to reach the end.B. She got injured in a marathon.C. She walk
23、ed the race with a special suit.D. She earned 575,000 for herself in the race.5. What did Claire Lomas say about the race?A. She was unwilling to take part in it.B. She believed that she could complete it.C. She had confidence in winning an award.D. She felt uncertain about the result of the race.6.
24、 What does the underlined word “bleak” in the last paragraph probably mean?A. Special.B. Hopeless.C. Interesting.D. Unnecessary.7. What can we learn from Claire Lomass experience?A. Every cloud has a silverlining.B. Charity begins at home.C. Many hands make light work.D. Strike while the iron is hot
25、.【答案】4. C 5. D 6. B 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。主要记叙了Claire Lomas在一次骑马比赛中,意外摔断了脊背,她穿着一个能让她行走的机械外骨骼完成了马拉松比赛,她抓住一些小机会,换来了成功。【4题详解】细节理解题。根据第一段“Claire Lomas, who broke her back in horse-riding accident, has raised over 575,000 for charity through a number of events, and became the first person to complete a mar
26、athon in her ReWalk Suita robotic exoskeleton(外骨骼) that enables her to walk.( Claire Lomas因骑马意外在骑马时摔断了脊背,她通过多项活动为慈善事业筹集了超过57.5万英镑的善款,并成为第一个穿着ReWalk Suit一种能够行走的机械外骨骼完成马拉松比赛的人。)”可知,Claire Lomas穿着一套特别的衣服参加了比赛。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第二段中“Lomas said the fact that this was her first long-distance race without
27、stopping meant “it was a little bit unknown” whether she could finish (Lomas说,这是她第一次不间断的长跑,这意味着她是否能完成比赛“有点不确定”。)”可知,Claire Lomas对比赛的结果感到不确定。故选D。【6题详解】词义猜测题。上文“My accident was 10 years ago in May. When I think back to that first year or two I would have loved for someone to tell me what the future ha
28、d in storeback then, everything felt so.(当Lomas回想起最初的一两年,她希望有人能告诉未来会是什么样子那时候,一切都是那么绝望,有那么多黑暗的日子。)可知,Lomas刚受伤那一两年一切对她来说都是绝望的,故划线单词意思是“绝望的,没有希望的”。A. Special.特别的;B. Hopeless.绝望的,没有希望的;C. Interesting.有趣的;D. Unnecessary.不必要的。故选B。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中 “When I think back to that first year or two I would hav
29、e loved for someone to tell me what the future had in storeback then, everything felt so bleak with so many dark days. I forced myself to take small opportunities and they have led on to bigger things. It has taken a lot of small little steps to get here.(当我回想起最初的一两年,我希望有人能告诉我未来会是什么样子那时候,一切都是那么绝望,有那
30、么多黑暗的日子。我强迫自己抓住小机会,然后它们就会引导我走向更大的目标。它采取了很多小的步骤来达到这个目标。)并结合文章可知,本文主要记叙了Claire Lomas在一次骑马比赛中,意外摔断了脊背,她穿着一个能让她行走的机械外骨骼完成了马拉松比赛,她抓住一些小机会,换来了成功。我们可以得出,在最苦难的日子里,只要自己努力积极乐观,总会有好的事情发生,故A选项“黑暗中总有一线光明”是我们能从Claire Lomas的经历中学到的。故选A。CThe other day, my parents stopped by and dropped off a birthday gift to me. Aft
31、er the visit I watched my parents walking down my front steps toward their car. My father took my mother by the arm and slowly and carefully helped her step down the small steps, which hit me really hard. It has been happening slowly over the years. Because my own life has been going through so much
32、 change (my kids have grown up and moved out over these years), I had somehow simply failed to notice just how much my own parents were aging.As a child we see our dads as these big strong men who work hard, protect us, and just take care of things. We see our moms as our caretakers who are always t
33、here to make sure our needs are attended to so we always know we are loved. All through my growing up they looked the same to me. That is how they have always seemed to me. Now I see a little gray haired mom who is fragile and breakable, and I see a gray haired father who walks a little slower than
34、he once did.The thought made me break into tears. And I realize I need to spend more time with my parents. I need to make sure I get their advice now on the things I should know for the future so I dont waste my chance to get it while they are still both here with me. I need to ask them to tell me m
35、ore stories about their own life and all the lessons they have learned. Lets all make an effort to make more time for them and make sure they feel appreciated while we still have them with us.8. Why did the author refer to her parents visit?A. Her parents bought a special gift for her.B. She was lon
36、ging for her parents coming.C. She overlooked her parents getting old.D. Her parents seldom came to her house.9. What can we infer from the first paragraph?A. The author has raised her kids on her own.B. The author hardly pays a visit to her parents.C. The author has a poor relationship with her kid
37、s.D. The author felt guilty while watching her parents.10. What does the author want to do in the future?A. To get more attention from her parents.B. To devote more time to her parents.C. To listen to her parents advice carefully.D. To get a caretaker to attend her parents.11. Which is the proper ti
38、tle for the passage?A. Aging Is Really a Fact We Have to AcceptB. Learn More from Parents While They Are ClearC. Love Your Parents Before They Get Too OldD. Accompany Your Parents Before Its Too Late【答案】8. C 9. D 10. B 11. D【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议的文章。主要说有一天作者突然意识到父母在一天一天变老,决定抽出更多的时间陪伴父母。【8题详解】细节理解题。根据第一段的
39、“My father took my mother by the arm and slowly and carefully helped her step down the small steps, which hit me really hard.”(我父亲抓着母亲的胳膊慢慢小心地帮她走下小台阶,这真的让我很触动。)以及最后一句的“I had somehow simply failed to notice just how much my own parents were aging.”(不知道怎么的,我就是没有注意到我自己的父母已经老了很多)可以看出她忽视了父母在一天天变老,故选择C项。【
40、9题详解】推理判断题。根据第一段中“My father took my mother by the arm and slowly and carefully helped her step down the small steps, which hit me really hard. It has been happening slowly over the years.”(我父亲抓着母亲的胳膊慢慢小心地帮他走下小台阶,这真的让我很触动。这些年,这一切都在缓慢地发生着。)可知,这次父母的来访,突然发现他们变老了,而作者平时没有注意到父母在变老,因此为自己的忽视感到内疚。故选择D项。【10题详解
41、】推理判断题。根据最后一段的“Lets all make an effort to make more time for them and make sure they feel appreciated while we still have them with us.”(让我们尽可能多的找时间陪伴他们,确保他们还陪伴在我们身边时,感到被重视。)可知,作者会用更多的时间去陪伴父母,故选择B项。【11题详解】主旨大意题。通读全文,结合最后一段“The thought made me break into tears. And I realize I need to spend more time
42、 with my parents.”(这个想法让我哭了出来,我意识到我需要花更多的时间来陪伴我的父母。)可知,有一天作者突然发现在她心目中强大,年轻的父母也变老了,意识到自己应该多找出些时间来陪伴、照顾他们。所以短文的最佳标题为“趁现在还来得及,陪陪父母”。故选择D项。DEvery festival has its own meaning. Labor Day, for example, celebrates the value of hard work. Thanksgiving is about showing thanks to people around you. And Valent
43、ines Day is a time when you express love to your loved ones. But somehow it now seems that all festivals we just care about one thingshopping. And that can be a big problem.“In a way, over -consumption(过度消费) is the mother of all our environmental problems” Kalle Lasn once told CNN. Lasn is the organ
44、izer of Buy Nothing Day, a day set up in Canada in 1992 to fight against unhealthy spending habits, and has now become an international event. Its held on the day, which is known as Black Fridnya famous shopping day in the US and Canada.You can see the irony(讽刺)here.Even though the idea of Buy Nothi
45、ng Day was brought up 26 years ago, we seem to need it now more than ever. Its just as Lasn said, all the different kinds of pollution in our lives today bad air quality, the reduction of forest area, endangered animal species, and plastic bags found in the oceanseem to be the same cause: over-consu
46、mption.The latest example is the Singles Day shopping craze of Nov 1l, which saw a new sales record. But as Nie Li, a campaigner at Greenpeace, told Reuters. “Record-setting over-consumption means record-setting waste. ” And it was reported that last year the Singles Day packages left more than 160,
47、000 tons of waste, including plastic and cardboard. The Collins dictionary has also just named “single-use” its Word of the Year, pointing out the problem that therere too many things we tow out after only using them once.So, Buy Nothing Day might only be here for one day a year, but its not just to
48、 remind us to the a break from shopping on that day, but to change our lifestyle completely, focusing on fun “with people we care about” rather than wasting money on useless things.12. Whats the authors purpose of writing the first paragraph?A. To express the peoples love for all festivals.B. To tal
49、k about the meaning of the festivals.C. To appreciate the value of the festivals.D. To bring out the topic of the passage.13. Why did Kalle Lasn organize Buy Nothing Day?A. To help people save money.B. To cut the cost for daily life.C. To prevent over-consumption.D. To set up a new sales record.14.
50、Whats Nie Lis attitude towards the shopping craze?A. Opposed (反对的).B. Supportive.C. Unknown.D. Neutral(中立的).15. What can be a suitable title for the passage?A. Creating a New LifestyleB. Buy Nothing DayC. Festivals Around the WorldD. A Change in Peoples Life【答案】12. D 13. C 14. A 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390914.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
