分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2020版高考英语(人教)新探究大一轮复习练习:必修1 UNIT 1 课后达标检测 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:391682
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:321.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020版高考英语人教新探究大一轮复习练习:必修1 UNIT 1课后达标检测 WORD版含解析 2020 高考 英语 人教 探究 一轮 复习 练习 必修 课后 达标 检测 WORD 解析
    资源描述:

    1、(建议用时:30分钟) 阅读理解A(2019惠州高三第一次调研)I was selfish as a teenager. I usually spent my time thinking about myself and taking care of my own needs. I let my older brother do most of the work around the house until he left for college. I let my mom and dad worry about our bills and problems while I read book

    2、s, played, and lost myself in my own imagination. This didnt change even when I went to college either. I studied hard but only to make my own life better. Even when I started to explore my faith, it was only to increase my own happiness.I married after graduation and decided to start a family. Of c

    3、ourse, I had no idea what hard knocks reality had in store for my selfish soul. Soon I found myself unemployed, deeply in debt, and with a new baby on the way. I found out that life has little sympathy for spoiled people. In fact, all of the struggles I was going through were beating the selfishness

    4、 slowly out of me.Still, I didnt give up on happiness. I knew that there must be a way to find it. I finally realized, however, that it had to include more than just my own needs, wants, and desires. The answer began to make itself clear one night shortly after my baby boy was born. I got a bottle a

    5、nd held him in my arms. As I was feeding him I looked down and saw his big, innocent, trusting eyes. I smiled and talked to him. Then he smiled and I could feel my heart growing, expanding with love. I felt such peace and joy. At that moment I had a hint of the truth: it is by growing our hearts wit

    6、h love that we find our happiness.Carolyn Arends wrote: “The more people you let into your heart, the bigger your heart gets. The more love you get, the more love you have to give. It just keeps growing” So, keep loving, keep living and keep caring. Keep growing your heart today, tomorrow, and alway

    7、s.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文,主要讲述作者由一个自私的人成长为一个心中对他人有爱的人,也明白了“爱他人即幸福”的道理。1What do we know about the author from the first paragraph?AHe often helped his brother with housework.BHe studied hard for his family.CHe put his own needs above others.DHe was concerned about his family.C解析:推理判断题。根据第一段中的“let my older b

    8、rother do most of the work”“let my mom and dad worry about our bills and problems”“This didnt change even when I went to college either. I studied hard but only to make my own life better”和“it was only to increase my own happiness”的描述可推知,作者在青少年时期较为自私,行为处事总是只考虑自己,几乎不为家人考虑,即他把自己的需要放在别人的需要之上。故选C项。2What

    9、 did the author realize after he suffered in life?ASpoiled people cant survive the hardship of life.BLife is cruel to spoiled people.CSpoiled people are never happy in life.DSelfishness is helpful.B解析:细节理解题。根据第二段中的“Soon I found myself unemployed, deeply in debt, and with a new baby on the way. I fou

    10、nd out that life has little sympathy for spoiled people”可知,作者在经历了人生的失意后,终于发现生活对被宠坏的人是残酷的。3What can be inferred from the passage?AThe author loved kids.BThe author often fed his baby.CThe author realized the importance of happiness.DWhen caring for his baby, the author got inspired.D解析:推理判断题。根据第三段中的“

    11、As I was feeding him I looked down and saw his big, innocent, trusting eyes. I smiled and talked to him. Then he smiled and I could feel my heart growing, expanding with love. I felt such peace and joy. At that moment I had a hint of the truth: it is by growing our hearts with love that we find our

    12、happiness”可推知,作者在照料孩子的过程中领悟到了通往幸福的途径。4Which can be the best title of the passage?ALoving Others, a Way to HappinessBThe Elder One Grows, the More He GetsCHelp Others, Help OneselfDKeep Growing to Live a Happy LifeA解析:标题归纳题。根据最后一段中的“The more people you let into your heart, the bigger your heart gets.

    13、 The more love you get, the more love you have to give. It just keeps growing So, keep loving, keep living and keep caring. Keep growing your heart today, tomorrow, and always”的描述可推知,这篇文章的主旨是“爱他人即幸福”。B(2019广东七校高三第一次联考)On January 13, 2016, France became the first country in the world to pass a law re

    14、quiring supermarkets to donate food that is approaching its expiration date(保质期) instead of throwing it away. The regulation that applies to supermarkets over 4,000 square feet requires stores to sign official donation agreements with local food banks.The law also makes it illegal for stores to pour

    15、 water over nearlyexpired food, or store it inside locked warehouses until it is picked up by the garbage trucks. These measures are often undertaken by supermarkets to prevent the hungry from searching for food through the dustbins.Though that may appear cruel, the stores claim they do it to avoid

    16、potential food poisoning that could occur if the product is on its way past its expiry. Those who do not obey the new law face the risk of heavy fines.Also, excess goods like yogurt or milk that are likely to go bad quickly are now allowed to be donated directly to the food banks. Though this has al

    17、ways been possible, the current process is long and complex, making it difficult for producers to give away the food in a timely manner.Frances food banks are of course thrilled about the possibility of receiving extra food. Jacques Bailet, who heads a network of French food banks called the Banques

    18、 Alimentaires, says that of the 110,000 tons of goods received annually, only 36,000 tons come from supermarkets. Bailet estimates(估计) that just a 15% increase in supermarket donations would translate to over 10 million additional meals to feed the hungry each year.Though this is a great first step,

    19、 Arash Dermabarsh, the activist responsible for the grassroots movement that led to the ban, is not done. He now wants to extend the law to other places like restaurants and also try to convince other countries in the European Union to pass similar regulations. These steps are necessary because of t

    20、he over 9 million tons of food wasted in France, an astonishing 67% is thrown away by consumers, with supermarkets and restaurants making up the rest.【解题导语】本文是一篇说明文。法国成为世界上第一个通过法律规定要求超市捐赠接近保质期食物给粮食银行而不是扔掉食物的国家。该规定有效防止了食物浪费。5What should stores do with nearlyexpired food?AThrow it away.BSend it to the

    21、 hungry.CStore it in refrigerators.DGive it away to food banks.D解析:细节理解题。根据第一段内容可知,法国通过的这项法律要求商店必须将即将过期的食品捐献给粮食银行,而不是扔掉,故D项正确。6What does the underlined word “excess” in Paragraph 4 probably mean?AExtra BCheap.CSeasonal.DReturned.A解析:词义猜测题。根据第四段第一句可知,酸奶或牛奶等可能很快就会变质的过多产品现在可以直接捐赠给粮食银行,据此可以判断,画线词意为“额外的,

    22、超额的”,故A项“额外的,附加的”正确。B项意为“便宜的”,C项意为“季节性的”,D项意为“退还的”,都与语境不符。7What might Bailet agree with about the French food banks?AThey have a lot of expired food.BThey will get much benefit from the law.CTheir food is enough for the people in need.DTheir food mainly comes from supermarkets.B解析:细节理解题。根据第五段第一句“Fra

    23、nces food banks are of course thrilled about the possibility of receiving extra food”和最后一句可知,Bailet认为,法国的粮食银行将从这项法律中受益良多,故B项正确。8What does Dermabarsh plan to do?ABuild more food banks in France.BMake the law take effect in more places.CLaunch a campaign to promote this law.DRaise consumers awareness

    24、of waste reduction.B解析:细节理解题。根据尾段第二句“He now wants to extend the law to other places like restaurants and also try to convince other countries in the European Union to pass similar regulations”可知,Arash Dermabarsh计划将这项法律推行到其他场所和国家,故B项正确。 完形填空(2019合肥高三调研)Until a few years ago, I had what most people wo

    25、uld call a good life. I had a 1 job that paid the bills; I had a good family that I was close to, and I had a place to live and money in the bank for trips and 2 , and there was nothing much wrong in my life. 3 , I was bored.I wanted more. I wanted to live 4 and loudly and make sharp memories instea

    26、d of the 5 ones of everyday life. But I was 6 . I had never had any 7 in myself. As a child, even buying something in a shop caused me a great deal of 8 , and even though I did get better as I got older, I never quite 9 that childhood shyness.And I tried everything, like reading books about confiden

    27、ce. I also took tiny steps leading to my goals. But none of them really 10 .So I 11 that the small steps werent enough. I signed up for an internship(实习期) of teaching English in Vietnam, an 12 huge step, one that 13 me as much as it excited me. And then the day came and I left my home and my loved o

    28、nes. I was alone in a country where the food was 14 and the streets were unfamiliar. I had no idea whether I would be able to 15 everything that this very strange environment would 16 at me.I spent five months in Vietnam, teaching, exploring and laughing. Id learned to 17 myself, my skills, my abili

    29、ties and my decisions. I returned home 18 , even to myself, let alone to others. The 19 that had controlled my life and the selfdoubt were 20 .That one big chance changed everything for me, and in me.【解题导语】本文主要讲述了作者通过去异国他乡支教从而改变人生的励志故事。1AstableBtemporaryCdifficultDdemandingA解析:根据上文中的“Until a few yea

    30、rs ago, I had what most people would call a good life”可推知,之前作者的生活过得不错,有收入稳定的工作,故选A。stable“稳定的”;temporary“暂时的”;demanding“要求高的”。2AtipsBrewardsCtreatsDfinesC解析:根据空前的“money in the bank for trips”可推知,作者生活舒适,有出去旅游和款待他人的资金。treat在此作名词,意为“款待”。tip“小费,窍门”;reward“奖赏,回报”;fine“罚款”。3AThusBInsteadCOtherwiseDHowever

    31、D解析:根据语境可知,空处的前后内容存在逻辑上的转折关系,故选D。thus“因此”;instead“相反”;otherwise“否则”;however“然而”。4AeasilyBbrightlyCpeacefullyDmodestlyB解析:根据空后的“loudly”可推知,作者对之前的美好生活并不满足,想生活得更加充满生气(brightly)。5AbitterBclearCgreyDsweetC解析:根据上文中的“I was bored”可推知,作者厌倦了之前单调乏味的(grey)生活,希望生活更加丰富多彩一些,与上文中的“make sharp memories”相呼应。6AproudBin

    32、nocentCoutgoingDafraidD解析:根据空前的“But”以及下文中的“childhood shyness”可推知,作者内心充满了恐惧。7AprideBconfidenceCinterestDshameB解析:根据下文中的“even buying something in a shop caused me a great deal of _”和“childhood shyness”可推知,作者一直以来对自己都缺乏信心(confidence),与下文中的“And I tried everything, like reading books about confidence”相呼应。

    33、8AstressBexcitementCconfusionDsurpriseA解析:根据空后的“even though I did get better as I got older”可推知,在孩童时期,去商店买东西都会给作者带来很多心理负担(stress)。9Aadded toBtalked aboutCgot overDsuffered fromC解析:根据空前的“never”可推知,作者一直都没有克服(got over)自己孩童时期的害羞。10AcontinuedBsurvivedCfailedDhelpedD解析:根据句中的“But”可推知,作者尽管尝试了很多方法,例如阅读有关(提升)

    34、自信的书籍,并采取了一些小的措施,但是都无济于事(helped)。11AfiguredBpromisedCpredictedDdisagreedA解析:根据空前的“So”可推知,作者认为(figured)小的措施是不够的。12AequallyBimpossiblyCunnecessarilyDoccasionallyB解析:去越南支教对于一向缺乏自信的作者来讲的确是跨出了不可思议的一大步,故选B。13AignoredBimpressedCannoyedDterrifiedD解析:此处与上文作者孩童时期的害羞以及尝试多种方法增强自信相呼应,故这样的决定让作者害怕(terrified),同时又使作

    35、者激动万分。14AniceBcolorfulCstrangeDinadequateC解析:由下文中的“the streets were unfamiliar”和“this very strange environment”可推知,作者身处异国他乡,对那里的食物感到陌生(strange)。15AdoubtBhandleCquitDobtainB解析:根据语境可知,作者不知道自己是否能够应付(handle)这个完全陌生的环境抛(throw)给自己的一切。16ApointBthrowCshoutDaimB解析:参见上题解析。throw at“朝扔”。17AtrustBenjoyCexcuseDfor

    36、giveA解析:与上文中的“And I tried everything, like reading books about confidence”形成对比可推知,作者在越南支教期间学会了相信自己。18AunconcernedBunsatisfiedCunchangeableDunrecognizableD解析:根据语境可推知,作者从越南回来之后,发生了巨大的变化,几乎让人认不出了。unconcerned“不关心的”;unsatisfied“不满意的”;unchangeable“不可改变的”;unrecognizable“认不出来的”。19AfearBrespectCcourageDangerA解析:由空后的“controlled my life”和“the selfdoubt”可推知,作者之前的生活被害怕(fear)控制,与上文中的“that childhood shyness”呼应。20Apicked upBforgotten aboutCworn offDput offC解析:作者从越南回来之后,发生了巨大的变化,自信满满,自我怀疑逐渐消失(worn off)。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020版高考英语(人教)新探究大一轮复习练习:必修1 UNIT 1 课后达标检测 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391682.html
    相关资源 更多
  • 北京四中高考英语综合模拟试卷.doc北京四中高考英语综合模拟试卷.doc
  • 四川省攀枝花市2019_2020学年高二英语上学期教学质量监测试题.doc四川省攀枝花市2019_2020学年高二英语上学期教学质量监测试题.doc
  • 四川省攀枝花市2019_2020学年高一英语上学期教学质量监测试题.doc四川省攀枝花市2019_2020学年高一英语上学期教学质量监测试题.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2016届高三英语第二次摸底考试试卷.doc吉林省乾安县第七中学2016届高三英语第二次摸底考试试卷.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2016届高三英语第三次摸底考试试卷.doc吉林省乾安县第七中学2016届高三英语第三次摸底考试试卷.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2016届高三英语第一次摸底考试试卷.doc吉林省乾安县第七中学2016届高三英语第一次摸底考试试卷.doc
  • 四川省攀枝花市2019-2020学年高二上学期普通高中教学质量监测试题 英语 WORD版含答案BYCHUN.doc四川省攀枝花市2019-2020学年高二上学期普通高中教学质量监测试题 英语 WORD版含答案BYCHUN.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2016届高三第二次摸底考试英语试卷 WORD版含答案.doc吉林省乾安县第七中学2016届高三第二次摸底考试英语试卷 WORD版含答案.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2016届高三第一次摸底考试英语试卷 WORD版含答案.doc吉林省乾安县第七中学2016届高三第一次摸底考试英语试卷 WORD版含答案.doc
  • 四川省攀枝花市2019-2020学年高二上学期教学质量监测英语试卷 WORD版含答案.doc四川省攀枝花市2019-2020学年高二上学期教学质量监测英语试卷 WORD版含答案.doc
  • 四川省攀枝花市2019-2020学年高一上学期普通高中教学质量监测 英语 WORD版含答案BYCHUN.doc四川省攀枝花市2019-2020学年高一上学期普通高中教学质量监测 英语 WORD版含答案BYCHUN.doc
  • 四川省攀枝花市2019-2020学年高一上学期教学质量监测英语试卷 WORD版含答案.doc四川省攀枝花市2019-2020学年高一上学期教学质量监测英语试卷 WORD版含答案.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2016-2017学年高一上学期期中考试英语试题 扫描版含答案.doc吉林省乾安县第七中学2016-2017学年高一上学期期中考试英语试题 扫描版含答案.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2015-2016学年高一下学期期中考试英语试题 扫描版含答案.doc吉林省乾安县第七中学2015-2016学年高一下学期期中考试英语试题 扫描版含答案.doc
  • 四川省攀枝花市2018-2019学年高二英语下学期期末调研检测试题(含解析).doc四川省攀枝花市2018-2019学年高二英语下学期期末调研检测试题(含解析).doc
  • 吉林省乾安七中2017-2018学年高二实验班第一次月考英语试卷 WORD版含答案.doc吉林省乾安七中2017-2018学年高二实验班第一次月考英语试卷 WORD版含答案.doc
  • 四川省攀枝花市2018-2019学年高二下学期期末调研检测英语试题 WORD版含答案.doc四川省攀枝花市2018-2019学年高二下学期期末调研检测英语试题 WORD版含答案.doc
  • 北京四中2022届高三上学期期中考试英语试题.docx北京四中2022届高三上学期期中考试英语试题.docx
  • 四川省攀枝花市2018-2019学年高二上学期期末教学质量监测英语试题 WORD版含答案.doc四川省攀枝花市2018-2019学年高二上学期期末教学质量监测英语试题 WORD版含答案.doc
  • 北京四中2022学年七年级英语下学期期中试题(含解析) 人教新目标版.docx北京四中2022学年七年级英语下学期期中试题(含解析) 人教新目标版.docx
  • 北京四中2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc北京四中2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
  • 四川省攀枝花市2018-2019学年高一英语下学期期末调研检测试题(含解析).doc四川省攀枝花市2018-2019学年高一英语下学期期末调研检测试题(含解析).doc
  • 四川省攀枝花市2018-2019学年高一下学期期末调研检测英语试题 WORD版含答案.doc四川省攀枝花市2018-2019学年高一下学期期末调研检测英语试题 WORD版含答案.doc
  • 北京四中2013年高考英语二轮专题限时训练:完形填空系列2 WORD版含解析.doc北京四中2013年高考英语二轮专题限时训练:完形填空系列2 WORD版含解析.doc
  • 四川省攀枝花市2017_2018学年高二英语下学期期末调研检测试题.doc四川省攀枝花市2017_2018学年高二英语下学期期末调研检测试题.doc
  • 江苏省怀仁中学高二英语课件:UNIT1 GETTING ALONG WITH OTHERSREADING(牛津译林版必修5).ppt江苏省怀仁中学高二英语课件:UNIT1 GETTING ALONG WITH OTHERSREADING(牛津译林版必修5).ppt
  • 江苏省怀仁中学高二英语《M5U1 GETTING ALONG WITH OTHERS:WELCOME》课件.ppt江苏省怀仁中学高二英语《M5U1 GETTING ALONG WITH OTHERS:WELCOME》课件.ppt
  • 江苏省怀仁中学高二英语《M5U1 GETTING ALONG WITH OTHERS:READING》课件.ppt江苏省怀仁中学高二英语《M5U1 GETTING ALONG WITH OTHERS:READING》课件.ppt
  • 北京四中2011届高三上学期期中考试英语试题.doc北京四中2011届高三上学期期中考试英语试题.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1