2020-2021学年译林版英语选修9单元综合测评1 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年译林版英语选修9单元综合测评1 WORD版含解析 2020 2021 学年 译林版 英语 选修 单元 综合 测评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、单元综合测评(一).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AThe Winners Club is a bank account specially designed for teenagers.It has been made to help you better manage your money.The Winners Club is a transaction account (交易账户)where you receive a keycard so you can get to your money 24/7 thats 24 hours a day, 7 days a
2、 week!Its a club with impressive features for teenagers:No account keeping fees!Youre no millionaire so we dont expect you to pay large fees.In fact, there are no accounts keeping or transaction fees!Excellent interest rates!You want your money to grow.The Winners Club has a good rate of interest wh
3、ich gets even better if you make at least two deposits (储蓄) without taking them out in a month.ConvenientTeenagers are busy we get that.You may never need to come to a bank at all.With the Winners Club you can choose to use handy tellers and to bank from home using the phone or the Internet.You can
4、have money directly deposited into your Winners Club account.This could be your pocket money or your pay from your parttime job!Mega magazine includedAlong with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money.There are also fantastic offers an
5、d competitions only for Winners Club members.The Winners Club is a great choice for teenagers.And it is so easy to join.Simply fill in an application form.You will have to get permission from your parent or guardian (so we can organize that cool keycard) but it is easy.We cant wait to hear from you.
6、Its the best way to choose to be a winner!【语篇解读】文章主要是介绍了一种银行卡服务Winners Club。1Which of the following is TRUE about the Winners Club?A.Special gifts are ready for parents.B.The bank opens only on work days.C.Services are convenient for its members.D.Fees are necessary for the account keeping.【解析】细节理解题
7、。从第四段“With the Winners Club you can choose to use handy tellers and to bank from home using the phone or the Internet.You can have money directly deposited into your Winners Club account.”可知这种服务非常方便,故C项是对的。【答案】C2The Winners Club provides magazines which _A.encourage spendingB.are free to all teenage
8、rsC.are full of adventure storiesD.help to make more of your money【解析】细节理解题。从倒数第二段的“Along with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money.”可知The Winners Club 提供可以挣更多钱的杂志。故选D。【答案】D3What is the purpose of this passage?A.To set up a club.B.T
9、o provided parttime jobs.C.To organize keycards.D.To introduce a new banking service.【解析】写作意图题。纵观全文可知文章的目的是介绍一种新型的银行业务服务。故选D。【答案】DBPraguePrague is an ancient European city,featuring one of the most magnificent Old Towns in Europe,along with delicious food,inexpensive shopping and friendly people.Pra
10、gue is also famous as being home to one of the most famous 20th century writers,Franz Kafka.The famous Czech beer is also one of the reasons to visit Prague.The narrow streets of the older parts of the town are appealing the visitors to take nice long walk and settle in some of the many restaurants,
11、which offer topquality foods at a low price.The buildings there are mostly tower-shaped,and so Prague is called“City of a Hundred Spires”MauritiusAlso known as the Paradise on Earth,Mauritius lies about 560 miles east of Madagascar in the Indian Ocean.It is a place of magnificent natural beauty coup
12、led with excellent customer service,which makes for an unforgettable romantic experience at the edge of the worlds warmest ocean.There are lots to see and do in Mauritius:the coral reefs(珊瑚礁)surrounding the island offer stunning beauty and great underwater adventures to those who want to dive into t
13、he precious waters.The nature of Mauritius mostly resembles that of Paradise,allowing every couple visiting this island to feel like Adam and Eve.That is an experience nobody would want to miss!CyprusThe very name Cyprus,it has been said,glitters with an ageold myth.Today,history and hedonism(享乐主义)a
14、re comfortably mixed on the island.Some fivestar resorts within walking distance of wellpreserved Greek and Roman ruins offer the convenience the modern traveler has come to expect.Cyprus features a romantic history,as it was Anthonys gift to his beloved Cleopatra during the glorious days of the Rom
15、an Empire.Maybe that is why you always feel a little special once you set foot on Cyprus.For more information about many other most romantic places in the world,just log on at http:/.【语篇解读】本文简要介绍了捷克首都布拉格和毛里求斯与塞浦路斯这两个国家,目的是吸引游客。4The underlined word “Spires” in Paragraph 2 means_A.narrow streetsBinexp
16、ensive restaurantsC.topquality foods Dtowershaped buildings【解析】词义猜测题。根据本句前半句可知,spires的含义与塔有关,因此选择D项。【答案】D5We learn from the text that Mauritius _A.is part of MadagascarB.is an ideal destination for couplesC.is in the central Indian OceanD.is most famous for its good service【解析】细节理解题。根据Mauritius部分中的倒
17、数第二句“The nature of Mauritius mostly resembles that of Paradise,allowing every couple visiting this island to feel like Adam and Eve.”可知,毛里求斯是每一对夫妇的度假胜地,因此选B项。其他选项与文章内容不符。【答案】B6What makes Cyprus different from the other two places?A.It is located on an island.B.It offers charming resorts.C.It was giv
18、en as a present.D.It has a very long history.【解析】细节理解题。根据Cyprus部分第二段中的“Cyprus features a romantic history,as it was Anthonys gift to his beloved.”可知,塞浦路斯曾经是作为一个礼物送人的,因此选C项。【答案】C7A common feature of Mauritius and Cyprus is that they are _A.old BromanticC.rich Dmysterious【解析】细节理解题。根据Mauritius部分第二段最后两句
19、与Cyprus部分第二段的“Cyprus features a romantic history.”可知,这两个城市的共同之处是浪漫。【答案】BCThe freezing Northeast hasnt been a terribly fun place to spend time this winter,so when the chance came for a weekend to Sarasota,Florida,my bags were packed before you could say “sunshine”I left for the land of warmth and vit
20、amin C(维生素C),thinking of beaches and orange trees.When we touched down to blue skies and warm air,I sent up a small prayer of gratefulness.Swimming pools,wine tasting,and pink sunsets(at normal evening hours,not 4 in the afternoon)filled the weekend,but the best partparticularly to my taste,dulled b
21、y months of coldweather root vegetableswas a 7 am.adventure to the Sarasota farmers market that proved to be more than worth the early wakeup call.The market,which was founded in 1979,sets up its tents every Saturday from 7 am.to 1 pm.,rain or shine,along North Lemon and State streets.Baskets of per
22、fect red strawberries;the redpainted sides of the Java Dawg coffee truck;and most of all,the tomatoes:amazing,large,soft and round red tomatoes.Disappointed by many a broken,vineripened(蔓上成熟的)promise,Ive refused to buy winter tomatoes for years.No matter how attractive they look in the store,once I
23、get them home theyre unfailingly dry,hard,and tasteless.But I homed in,with uncertainty,on one particular table at the Browns Grove Farms stand,full of fresh and soft tomatoes the size of my fist.These were the real dealand at that moment,I realized that the best part of Sarasota in winter was going
24、 to be eating things that back home in New York I wouldnt be experiencing again for months.Delighted as I was by the tomatoes in sight,my happiness deepened when I learned that Browns Grove Farm is one of the suppliers for Jack Dusty,a newly opened restaurant at the Sarasota Ritz Carlton,whereluckil
25、y for meI was planning to have dinner that very night.Without even seeing the menu,I knew Id be ordering every tomato on it.【语篇解读】本文为一篇记叙文。作者冬季去佛罗里达州的萨拉索塔度假,游泳池、品酒以及粉红色的晚霞都令作者陶醉不已。但是,最吸引作者的并不是这些,那么,到底是什么呢?大家快来读一读文章吧!8What did the author think of her winter life in New York?A.Exciting.BBoring.C.Relax
26、ing. DAnnoying.【解析】推理判断题。由第一段中的“The freezing Northeast hasnt been a terribly fun place to spend time this winter”和“dulled by months of coldweather root vegetables”可知,作者厌倦了纽约的冬天,因为那里根本没有乐趣,同时也厌倦了冬天的根茎蔬菜,所以可以推断出作者认为纽约的冬天是令人厌烦、枯燥和单调的。boring“枯燥的,乏味的”,故选B项。exciting“令人兴奋的”,显然与作者真实的感受相反;relaxing“令人放松的”,文中体
27、现不出作者明显的放松情绪;annoying“令人恼怒的”,作者只是感觉“枯燥、单调”,并非“恼怒”。【答案】B9What made the authors getting up early worthwhile?A.Having a swim.B.Breathing in fresh air.C.Walking in the morning sun.D.Visiting a local farmers market.【解析】细节理解题。根据题干关键信息词worthwhile可以定位到第一段的最后一句。由“.the best part.was a 7 am. adventure to the S
28、arasota farmers market that proved to be more than worth the early wakeup call.”可知,作者认为,早起去参观萨拉索塔农贸市场很值得,因此选D项。【答案】D10What can we learn about tomatoes sold in New York in winter?A.They are soft. BThey look nice.C.They taste great. DThey are juicy.【解析】细节理解题。由倒数第二段中的“.Ive refused to buy winter tomatoe
29、s for years.”可知,作者在纽约已经好多年不买冬季出售的西红柿了,然后通过“No matter how attractive they look in the store,once I get them home theyre unfailingly dry,hard,and tasteless.”可知,纽约冬季出售的西红柿只是看起来好看,但是吃着发干、很硬而且无味。故B项正确。A、C、D三项与作者所描述的纽约冬季出售的西红柿的现实情况相反,故排除。【答案】B11What was the author going to do that evening?A.Go to a farm.B
30、.Check into a hotel.C.Eat in a restaurant.D.Buy fresh vegetables.【解析】推理判断题。根据题干关键信息词that evening可定位到最后一段中的“.I learned that Browns Grove Farm is one of the suppliers for Jack Dusty,a newly opened restaurant at the Sarasota Ritz Carlton,whereluckily for meI was planning to have dinner that very night.
31、”,句中的that very night是关键信息词。由此可知,这个农场是Jack Dusty(一个新开的饭馆)的一个(蔬菜和水果)供应商,而幸运的是作者那晚正好要去这个位于the Sarasota Ritz Carlton的饭馆吃饭。故C项正确。此处并未提到“晚上去一个农场”“入住一家宾馆”,因此可以排除A、B两项。文章最后一句话说的是在那个饭馆直接点(order)每一道带西红柿的菜,而不是D项所说的“买新鲜的蔬菜”。【答案】CDThe Cherokee Indians (切罗基族北美印第安人之一族) of the early 1800s were intelligent and hardw
32、orking people. Most could read. Some lived in log cabins and others lived in large houses. A Cherokee named Sequoyah made an alphabet for his language so it could be read and written as well as spoken.As early as 1802 the state of Georgia and the federal government had signed an agreement with the C
33、herokee Indians that stated that the Indian land belonged to Georgia. In 1829 President Jackson had a “removal bill” introduced to Congress. The bill said that all Cherokee Indians would have to move to a reservation (保留区) in Oklahoma. Georgia took the Cherokee Indians land and began to break it int
34、o small pieces to be given to the white settlers.All contracts between Cherokee Indians and whites were canceled. Anyone owing money to a Cherokee Indian didnt have to pay back. Some whites attacked and burned the Cherokee Indians homes. The Cherokee Indian leaders were arrested and their homes were
35、 taken away.In 1835 two Cherokees who were not elected leaders of the tribe signed a treaty (协议) with the federal government. The treaty arranged for the Cherokee Indians to move away from Georgia. The treaty was not good because no elected leader had signed it. More than 16,000 Cherokees signed a p
36、etition (请愿书) asking that the treaty should be canceled. President Jackson refused. In 1838 ten thousand American soldiers were sent to Georgia to remove the Cherokees from the land they had lived on as long as anyone could remember. They were taken to a makeshift prison until the trip west could be
37、gin.The trip to Oklahoma began in cold weather. More than four thousand Cherokee Indians died on the trip.One fourth of the tribe died on the trail known as the“Trail of Tears”. The Cherokees call this trail Nunna-da-ul-tsun-yi,meaning “The Place Where They Cried”【语篇解读】本文是记叙文,讲述了北美印第安人中的一个部族切罗基族的一段历
38、史。12We learn from the first paragraph that the Cherokee Indians of the early 1800s _A.had no their own languageB.passed on their knowledge by word of mouthC.lived a very primitive lifeD.could build houses【解析】推理判断题。根据第一段可知,19世纪初,切罗基族人有的住在原木小屋里,也有的住在大房子里,说明他们会建造房子。【答案】D13What happened to the Cherokee
39、Indians after the “removal bill” was introduced to Congress?A.They were allowed to ask all their money back.B.They moved to a better place.C.They lost their land.D.They sold their land to the white settlers.【解析】细节理解题。根据第二段可知,“迁徙令”提交国会后,切罗基族人的土地被白人瓜分,因此选C。【答案】C14We can infer from the third paragraph
40、that the treaty _A.was against the will of the Cherokee IndiansB.didnt take effect in the endC.was turned down by President JacksonD.was misunderstood by most Cherokee Indians【解析】推理判断题。根据第三段可知,切罗基族人签署请愿书,要求取消协议,说明该协议违背了他们的意愿。【答案】A15What would be the best title for the passage?A.An unfair treatyB.A r
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
