2019高考英语一轮复习阅读理解选练9含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 复习 阅读 理解 解析
- 资源描述:
-
1、2019高考英语一轮阅读理解选练(9)李仕才AIt has always been thought that alcohol causes people to put on weight because it contains a lot of sugar, but new research suggests a glass a day cold form part of a diet. Looking at past studies they found that, while heavy drinkers do put on weight; those who drink in moder
2、ation can actually lose weight.A spokesman for the research team at Navarro University in Spain says, Light to moderate alcohol intake, especially of wine, may be more likely to protect against, rather than promote, weight gain. The International Scientific Forum on Alcohol research reviewed the fin
3、dings and agreed with most of the conclusions, particularly that data do not clearly indicate if moderate drinking increases weight.Boston Universitys Dr. Harvey Finkel found that the biologic mechanisms(生物学机制) relating alcohol to changes in body weight are not properly understood. His team pointed
4、out the strong protective effects of moderate drinking on the risk of getting conditions like diabetes(糖尿病), which relate to increasing obesity. Some studies suggest that even very obese people may be at lower risk of diabetes if they are moderate drinkers.The group says alcohol provides calories th
5、at are quickly absorbed into the body and are not stored in fat, and that this process could explain the differences in its effects from those of other foods. They agree that future research should be directed towards assessing the roles of different types of alcoholic drinks, taking into considerat
6、ion drinking patterns and including the past tendency of participants to gain weight.For now there is little evidence that consuming small to moderate amounts of alcohol on a regular basis increases ones risk of becoming obese. Whats more, a study three years ago suggested that resveratrol, a compou
7、nd present in grapes and red wine destroys fat cells.1.The passage is mainly for those_.A. who produce wineB. who have a drinking habitC. who go on a dietD. who are eager to lose weight2.The underlined phrase in moderation in the first paragraph means _.A. excitedlyB. carefullyC. frequentlyD. proper
8、ly3.What can we learn from the passage?A. Current data clearly show that moderate drinking increases weight.B. Resveratrol is proved to increase the risk of becoming fat.C. The research found moderate drinking has a strong protective effect.D. The specific roles of different types of alcoholic drink
9、s are very clear.4.What is most likely to be discussed in the paragraph that follows?A. How to do some easy experiments.B. How to reduce the calories contained in wine.C. How to prove the finding mentioned above.D. How to make wine in a healthy way.【文章大意】文章讲述了饮酒和健康的关系,告诉我们适量葡萄酒还会减肥。1.B【解析】推理判断题。文章讲述
10、了饮酒和健康的关系,比如和肥胖、疾病等的关系。所以说是写给有喝酒习惯的人的,故选B。2.D【解析】猜测词义题。与上句形成对比,此处指适量饮酒的人事实上能减肥,moderation适度与D项同义,故选D。4.C【解析】推理判断题。文章最后讲到葡萄酒和红酒混合会破坏肥胖细胞,所以下文会证明这一观点,故选C。B(2015呼和浩特调研)We dont always get a second chance to achieve our dreams.But some people are lucky,like Matthew McConaughey.Once almost unknown,the act
11、or has recently found himself back on the list of the best actors in Hollywood.His new movie Interstellar is just another sign that his career reinvention has been an incredible success.“The film relies on McConaugheys performance to hold together the emotional story of a father and his daughter aga
12、inst the background of space travel at the end of the world,”Forbes commented.But only years ago,the Texas native was often the butt of jokes(笑柄) about being too handsome.In 1993,after meeting with director Richard Linklater,McConaughey starred in Dazed and Confused.And a Hollywood career was born,m
13、ostly in romantic comedies.For a long time,the whole world believed McConaughey was just a handsome guy with comic talent.But McConaughey stopped starring in that type of movie,and began to use his looks differently.Slowly he built up his reputation as a serious actor.In 2013,McConaughey was offered
14、 to play an AIDS activist in Dallas Buyers Club.The role saw the normally muscular actor losing 50 pounds in order to appear sick.His performance won him an Oscar for Best Actor.The actor gave thanks to someone he has always looked up to as a hero during his Oscar acceptance speech.When he was 15,th
15、e actor said,he decided that his hero would be himself in 10 years.But 10 years later,he pushed the deadline ahead another decade.Then 10 years later,another decade.“My heros always 10 years away,”he said.“Im never going to attain that.That keeps me with somebody to keep on chasing.”Or perhaps const
16、antly chasing the chance to be his own hero has given him a second chance to pursue his dreams.【解题导语】本文是一篇人物介绍,主要讲述了演员McConaughey因不满足自己所取得的成绩,不断挑战自我,努力向前,最终成为闻名好莱坞的著名演员,成就了自己梦想的故事。1Why was McConaughey often the butt of jokes in his early career?AHe was limited to handsome roles.BHe was unknown to th
17、e audience.CHe played in romantic comedies.DHe was handsome and emotional.解析:选A。细节理解题。根据第二段中的“the Texas native was often the butt of jokes(笑柄) about being too handsome.the whole world believed McConaughey was just a handsome guy with comic talent”可知,因长相帅气而局限于他扮演的潇洒帅气的角色而被当作笑柄。故A项正确。2What role won Mc
18、Conaughey an Oscar for Best Actor?AA caring father.BAn AIDS activist.CA serious buyer.DA strong hero.解析:选B。细节理解题。根据第三段中的“In 2013,McConaughey was offered to play an AIDS activist.His performance won him an Oscar for Best Actor.”可知,B项正确。3What can we learn about McConaughey?AHe was born in Hollywood.BH
19、e has become a hero of his own.CHe wasnt famous until recently.DHe isnt content with his achievements.解析:选D。推理判断题。根据最后一段中的“he decided that his hero would be himself in 10 years.Then 10 years later,another decade.”可排除B项;根据第一段中的“Once almost unknown,the actor has recently found himself back on the list
20、 of the best actors in Hollywood.”可知,他曾经出名过,排除C项;根据最后一段中的“Im never going to attain that.That keeps me with somebody to keep on chasing.”可知由于不满足于现状,他不断追逐梦想;选项A全文并未涉及。故D项正确。4Which of the following can be the best title?AMcConaughey,a Romantic ComedianBMcConaughey,a Man Making a HitCMcConaughey,a Man D
21、aring to ChangeDMcConaughey,Handsome and Talented解析:选C。标题归纳题。纵观全文可知,文章主要讲述了著名演员McConaughey永不满足于现状,不断挑战自我的事情。故C项正确。CAsk someone what they have done to help the environment recently and they will almost certainly mention recycling. Recycling in the home is very important of course. However,being force
22、d to recycle often means we already have more material than we need. We are dealing with the results of overconsumption in the greenest way possible,but it would be far better if we did not need to bring so much material home in the first place.The total amount of packaging increased by 12% between
23、1999 and 2005.It now makes up a third of a typical households waste in the UK.In many supermarkets nowadays food items are packaged twice with plastic and cardboard.Too much packaging is doing serious damage to the environment. The UK,for example,is running out of it for carrying this unnecessary wa
24、ste.If such packaging is burnt,it gives off greenhouse gases which go on to cause the greenhouse effect.Recycling helps,but the process itself uses energy. The solution is not to produce such items in the first place. Food waste is a serious problem,too. Too many supermarkets encourage customers to
25、buy more than they need. However,a few of them are coming round to the idea that this cannot continue,encouraging customers to reuse their plastic bags,for example.But this is not just about supermarkets. It is about all of us. We have learned to associate packaging with quality. We have learned to
26、think that something unpackaged is of poor quality. This is especially true of food. But it also applies to a wide range of consumer products,which often have far more packaging than necessary. There are signs of hope. As more of us recycle,we are beginning to realize just how much unnecessary mater
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
