2020-2021学年人教版高中英语单元同步课时作业 :必修2 UNIT2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年人教版高中英语单元同步课时作业 :必修2 UNIT2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案 2020 2021
- 资源描述:
-
1、Unit 2The Olympic Games课时作业.阅读A(2020河北衡水中学高三第一次联考)Being highly successful in any field is pretty rare. It takes a combination of natural talent, luck, determination, and plenty of outside support for someone to make it big in sports, entertainment, or business. But what if competing is all that matt
2、ers to you, whether you are likely to succeed or not? This was the goal of Michael Eddie the Eagle Edwards, and that he reached that goal was an amazing achievement.Born in the UK in 1963, Michael was an enthusiastic downhill skier whose dream was to compete for Britain in worldclass competitions. H
3、e would have liked to represent his country in the 1984 Winter Olympics, but there were a large number of downhill competitors, and Edwards didnt qualify. Seeing his chance elsewhere, he switched to ski jumping. Ski jumping didnt cost nearly as much, and there was almost no competition for a place o
4、n the Britain team.But a number of hurdles (障碍) could have meant the end of Edwards dream. He weighed more than most competitors, which put him at a disadvantage. He had no financialsupport for his training. Poor eyesight meant that he had to wear glasses under his goggles (护目镜)not a good thing when
5、 they steamed up at high altitudes. But he couldnt let any of this discourage him. He saw himself as a true lover of the sport who simply wanted the chance to compete. Winning wasnt the point. Having the opportunity to try was all he cared about. And nothing could stop him from trying. In the end, E
6、dwards took 55th place in the 1987 World Championships. He then went on to the Calgary Olympics in 1988, where he finished last in both of his events. Many athletes would have been embarrassed by this result, but he was proud of his achievement to this day. His determination to fight against all the
7、 odds made him a global hero, and in 2016, the inspiring film Eddie the Eagle was made about his life.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章介绍了一位英国运动员Michael Edwards,他热爱运动,认为比赛的目的是重在参与,而不仅仅是赢得比赛。1What is the purpose of the first paragraph?ATo add some background information.BTo uncover the secret of success.CTo expect an
8、 answer from readers.DTo introduce the topic.答案:D推理判断题。本段中作者通过对比提问,引出本文的话题人物,故答案为D。2Why did Michael Edwards choose ski jumping?AIt took less skill.BThe equipment was cheaper.CThere was little competition.DIt was easy to win the championship.答案:C细节理解题。由第二段最后两句可知,如果Edwards选择滑冰可以很容易进入英国队,故答案为C。3After t
9、he Calgary Olympics, Edwards .Afelt he had reached his goalBwas embarrassed by his resultsCswitched to film makingDwas glad it was over答案:A推理判断题。由最后一段中的“., but he was proud of his achievement to this day”可知Edwards对自己的表现和结果很满意,由此可推知,他认为自己已经实现了目标,故答案为A。4What made Michael Edwards outstanding?AHis deter
10、mination to win.BHis enthusiasm for the sport.CHis attitude towards the Olympics.DHis ability to overcome physical disabilities.答案:B推理判断题。由全文可知,Edwards热爱运动,认为参加比赛的目的是重在参与而不仅仅是赢得比赛,故答案为B。【词汇积累】enthusiastic adj. 热情的;满腔热忱的switch v. (使)改变,转变World Championships 世界锦标赛【佳句背诵】It takes a combination of natura
11、l talent, luck, determination, and plenty of outside support for someone to make it big in sports, entertainment, or business.要想在体育、娱乐或商业领域取得成功,需要天赋、运气、决心和大量的外部支持。B(2020辽宁省朝阳市高三上学期模拟)Olympic gold medalist Morolake Akinosun walked through the halls of her high school in Illinois in the US, surprised
12、at how little had changed at her old high school other than the green color on the walls.Akinosun won her medal with the 400meter relay team at the Olympic Games in Riode Janeiro this summer. Her return to her high school recently included a chance for the young woman to tell what shes learned since
13、 running track for Wsubonsie more than four years ago.Her first piece of advice to the crowd of students was asking them to listen to their parents. “They see things you cant see,” she said. “In high school I thought I was on the top of the world.”In Akinosuns case, her parents encouraged her to con
14、sider going to the University of Illinois, which at the time had a team that was coached by Olympic medal winner Tonja BufordBailey. “I wouldnt be where I am today without my parents,” she said.Her parents saw BufordBailey as a good fit to coach their daughter, something Akinosun said she didnt unde
15、rstand at the time. It didnt take long, however, for her to see they were right and she ended up following BufordBailey to the University of Texas at Austin when the coach took a job there. Akinosun admitted it was three years before she told her parents they were right. Becoming an excellent athlet
16、e who can take part in the Olympics needs serious dedication. She says her success came from viewing herself as an athletestudent instead of a studentathlete.“I always put track and field first, and then comes school,” Akinosun said. A social life comes last.“Its about sacrifices. You cant be on the
17、 track team unless youre chosen,” she added.Making athletics the most important thing in her life meant committing fully, no matter how she might feel on a given day. “I never missed a training session in my four years in college,” she said. “Its my job; its what I do. Think about that when you want
18、 to sleep in.”篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了奥运会金牌得主Morolake Akinosun如何一步步走向成功, 成为一名出色的运动员。5What can we learn about Akinosun according to the article?AShe was a big fan of BufordBailey in high school.BShe made up her mind to win Olympic medals in high school.CShe still doesnt want to admit that her parents he
19、lped her a lot.DShe is grateful to her parents for finding her the right coach.答案:D细节理解题。根据第四段尾句“I wouldnt be where I am today without my parents, she said.”和第五段首句“Her parents saw BufordBailey as a good fit to coach their daughter, something Akinosun said she didnt understand at the time.”可知,Akinosu
20、n感谢她的父母为她找到了一个好的教练。故选D。6According to Akinosun, she became a successful athlete because .Ashe had great confidence in herselfBshe always put training before anything elseCshe was pushed by her coach to train hardDshe could keep a good balance between school and training答案:B细节理解题。根据倒数第三段“I always put
21、track and field first, and then comes school, Akinosun said. A social life comes last.”可知,她之所以成功是因为她把所有事情都放在训练之后。故选B。7The underlined word “dedication” in Paragraph 6 is closest in meaning to .Amaking sacrificesBknowing oneselfCa clear purposeDa strong desire答案:A词义猜测题。根据下文内容可知,她把所有事情都放在训练之后。故可推测出,成为一
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-396672.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
