新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 1LEARNING ABOUT LANGUAGE 新教
- 资源描述:
-
1、二 Unit 1Learning About Language【语用训练】.单句语法填空1.Their duty is _(save)all the patients.2.My dream is _(be)a doctor like Li Wenliang,who cared for peoples lives and safety.3.This grammar point is _(explain)later.4.The most delicious memories seem _(happen)during the holidays.5.My chief purpose is _(poin
2、t)out the difficulties of the matter.6.I think parents themselves are _(blame).to saveto beto be explainedto happento pointto blame7.The goal of making efforts is _(enjoy)the process instead of the result.8.The purpose of a trap is _(catch)and hold animals.9.Whats more exciting is _(experience)the a
3、rtistic treasure on the spot.10.My job is _(drive)them to the power station every day.to enjoyto catchto experienceto drive.完成句子1.My duty _the animals.我的责任就是照看这些动物。2.Our plan is _for the peasants children.我们的计划是给农民子弟再成立一所中学。3.The greatest happiness is _of all.最大的幸福就是为大家的幸福而工作。4.The purpose of langua
4、ge is _and share opinions.语言的目的是传达想法,分享观点。is to look afterto set up another middle schoolto work for the happinessto convey ideas5.The most important thing is _.最重要的是把理论变为实际。6.Our main task now is _to carry on independent work.培养学生的独立工作能力是我们现在的主要任务。7.What I like is _and then to lie on the warm sand.
5、我喜欢的是在海里游泳,然后躺在暖和的沙滩上。to put theory into practiceto develop the students abilityto swim in the sea【主题阅读】.阅读理解(2020长春高二检测)Born in 1956 in Detroit,Michigan,Robert Wyland began his career in painting at the age of three.With a few cans of house paint found under the kitchen sink,he painted his first mu
6、ral(壁画),dinosaurs,on the headboard of his parents bed.Today you never know where you might find Wyland,but chances are that you will have to look up.This painter,sculptor,and muralist now paints giant-sized murals of sea animals on much larger canvases(画布),walls and ceilingsof hotels and other build
7、ings,and even the outside of a stadium.His project,the Whaling Walls,began in 1981 when Wyland painted a life-sized mural of a gray whale(鲸)and her baby on the side of a hotel in Laguna Beach,California.His goal was to paint one hundred whaling walls,which has been achieved.Painting so many murals w
8、ould be a huge project for any artist,but the size of these murals is what has really made this a giant task.How does Wyland go about creating such huge lifelike murals?Wyland says he relies on what he calls his“minds eye”.He explains that through his minds eye he can look at a blank canvas and form
9、 a picture of the finished mural in his mind.To cover such large areas,Wyland,who is afraid of heights,depends on scaffolding(脚手架)to help him move around and produce his murals.But unlike most artists who can step back to survey their work,Wyland has to rely mostly on his memory.For accuracy in his
10、artwork,Wyland spends as much time underwater as he does painting.He dives to study his subjects and learn more about them in their natural environment.Through his artwork,Wyland hopes to inspire people to care more about our oceans and to respect and protect the life within them.The whales he works
11、 so hard to protect may not know it,but Wylandmight just be the best friend a whale could have.【文章大意】主要讲述画家Robert Wyland的绘画生涯和事迹,他画了一百堵捕鲸墙,为了能画好这些壁画,他潜入水底了解学科和知识,并且想通过他的作品来激励人们关心海洋,保护和尊重海洋生命。1.Where did Wyland paint his first mural?A.In a hotel.B.In the open air.C.In his parents bedroom.D.In the kit
12、chen of his home.【解析】选C。细节理解题。文中“With a few cans of house paint found under the kitchen sink,he painted his first mural(壁画),dinosaurs,on the headboard of his parents bed.”在厨房水槽下面发现了几罐房屋油漆,他在父母的床头板上画了第一幅壁画恐龙。因此可知Wyland的第一幅壁画是在他父母的卧室画的,故选C。2.What is Wylands“minds eye”?A.His eyesight.B.His memory.C.His
13、 enthusiasm.D.His imagination.【解析】选D。细节理解题。文中“How does Wyland go about creating such huge lifelike murals?Wyland says he relies on what he calls his“minds eye”.He explains that through his minds eye he can look at a blank canvas and form a picture of the finished mural in his mind.”Wyland是如何创造出如此庞大的
14、栩栩如生的壁画的呢?Wyland说,他依赖于他所谓的“心灵之眼”。他解释说,通过他心灵的眼睛,他可以看到一张空白的画布,并在他的脑海中形成一幅完成的壁画。通过Wyland解释,我们可知他的心灵之眼指的就是在脑海中构思,想象,故选D。3.What does the underlined word“it”in the last paragraph refer to?A.Wyland may be whales best friend.B.Wyland is good at painting whales.C.Wyland may know whales very well.D.Wyland tri
15、es his best to protect the ocean.【解析】选A。词义猜测题。文中最后一段中“The whales he works so hard to protect may not know it,but Wyland might just be the best friend a whale could have.”他努力保护的鲸鱼可能不知道,但是Wyland可能就是鲸鱼能拥有的最好的朋友。Wyland保护鲸鱼,实质上他才是鲸鱼最好的朋友,但鲸鱼却不知道,因此文中it指代的是Wyland可能是鲸鱼最好的朋友,故选A。4.What is the best title for
16、 the text?A.100 Whaling WallsB.The Prince of WhaleC.Look up,Enjoy the MuralsD.Never Stop,Follow Your Dream【解析】选B。主旨大意题。通读全文可知,短文主要讲述画家Robert Wyland的绘画生涯和事迹,他画了一百堵捕鲸墙,为了能画好这些壁画,他潜入水底了解学科和知识,并且想通过他的作品来激励人们关心海洋,保护和尊重海洋生命。所以B选项The Prince of Whale“鲸鱼王子”更符合中心思想,故选B。.完形填空(2020威海高二检测)My friend and I had jus
17、t set off from Vancouver to do a five-day canoe(独木舟)trip in Bowron Lake Provincial park.Wed been 1the trip for quite a whilereservations at the park need to be 2months in advance.Id taken some time off work and my friend managed to spare some time for the adventure.We were driving to Bowron Lake whe
18、n our car 3down.4,we were just outside a small town which had a little motel(汽车旅馆),where we met a kind stranger.He gave us the5of a mechanic(修理工)in town.We called him and it 6that our car problem wasnt a big deal to fix,but the mechanic needed to order a part that would 7a few days to show up.At tha
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-396843.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
