四川省宜宾市叙州区第一中学校2019-2020学年高一英语下学期第一次在线月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 宜宾市 叙州区 第一 学校 2019 2020 学年 英语 下学 第一次 在线 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省宜宾市叙州区第一中学校2019-2020学年高一英语下学期第一次在线月考试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,
2、从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. What are the two speakers talking about?A. Wallet. B. Watch. C. Notebook.2. How does the woman buy her clothes?A. On TV. B. Online. C. In shops.3. What is the relationship betw
3、een the two speakers?A. Teacher and student.B. Employer and employee.C. Doctor and patient.4. What are the two speakers doing?A. Bargaining. B. Quarreling. C. Debating.5. How old is the man?A. 35. B. 34. C. 31.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅
4、读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the size of the woman will choose this time?A. Size 42. B. Size 43. C. Size 44.7. What color of shoes does the womans husband like to match his suit?A. Blue. B. Black. C. Brown.听第7段材料,回答第8至9题。8. What is the survey about?A. Relation
5、ship between parents and children.B. Top gift on Mothers Day.C. The sale of chocolates.9. What gift do most people choose to send to their mothers?A. Flowers. B. Chocolates. C. Time with family.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the radio program for?A. Sharing personal feelings.B. Discussing language ski
6、lls.C. Promoting community service.11. What is the second point Prof. Sheffield mentioned?A. To give details and facts. B. To introduce main ideas. C. To conclude the article.12. What makes an excellent article according to Prof. Sheffield?A. Formal language. B. Detailed facts. C. Personal style.听第9
7、段材料,回答第13至16题。13. What are the speakers mainly talking about?A. A summer job. B. A birthday party. C. A food company.14. What does the mans company do?A. Design furniture. B. Organize concerts. C. Offer food services.15. What will the man do before the party?A. Set tables. B. Cook food. C. Play musi
8、c.16. What does the woman think of the mans work?A. Difficult. B. Interesting. C. Valuable.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why did the son come back late?A. He hurt his hands and knees.B. He went to a pub with Linda.C. He waited a long time for the bus.18. What was the old lady doing in the middle of the road
9、?A. Looking for something. B. Struggling to sand up. C. Trying to seek help.19. What happened to Linda?A. She was fired. B. She got injured. C. She had an accident.20. Where was the witness?A. Outside the pub. B. At a bus stop. C. In his car.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、
10、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAfter I made it to the city center, I started to feel it might be easy for a foreigner to deal with the great size of Beijing. With growing confidence, I decided to take the subway to the hotel, not realizing that the network didnt go that far. Impressed with the cleanliness of th
11、e station, I bought a ticket and boarded the first train that came along.After a few minutes I asked in English of course a young man seated next to me where I should get off closest to the Friendship Hotel. Wearing a smart business suit and tie, he would surely speak English, wouldnt he? Unfortunat
12、ely, he couldnt undersold me but seemed very friendly. I showed him the room card with all the information of the Friendship Hotel in Chinese characters (汉字). He looked at it, and then his eyes moved quickly to the carriage (车厢) subway map. Next, he raised three fingers of his right hand.In Australi
13、a, raising fingers at someone is not usually nice, but this man wasnt smiling. At the next station he showed me two fingers. Now in Australia, thats really rude, but I got the message. When we stopped at the third station, he didnt just point to the door, but got up, took me out of the train, and le
14、d me to the top of the stairs, and out onto the street. Then he stopped a taxi and told the driver where to take me.All this came from a man who couldnt speak my language, and I couldnt speak his. I was now speechless, especially when he refused my offer of money. I felt a little embarrassed having
15、even thought he would accept a tip.This experience made it clear I had to learn some Chinese quickly or my adventures might start turning into bad luck.1. The author decided to take the subway because _.A. he believed in his ability to deal with the tripB. the network covered most of the stopsC. he
16、lived near the city centerD. he had a good impression of its cleanliness2. Having been shown the room card, the young man _.A. still remained puzzledB. understood the author wellC. answered the author directlyD. pointed at the subway map3. The authors purpose of writing this passage is mainly to _.A
17、. prove the importance of being carefulB. appreciate the kindness of the young manC. complain some cultural misunderstandingD. describe one of his adventurous experiences【答案】1. A 2. B 3. D【解析】日常生活类阅读. 本文主要讲述了在北京问路的事情。作者并不会讲中文,于是在地铁上他向一位年轻人问路,虽然.试题分析:文章阐述了作为一个外国人在北京乘坐地铁到酒店时一路上的冒险经历。作者自己在不会汉语的情况下在北京外出
18、,不认识道路,询问一个不懂英语的年轻人,在年轻人帮助下打的回到酒店。而这期间发生了一些事情使作者决定努力学好中文。【1题详解】A细节理解题。根据“With growing confidence, I decided to take the subway to the hotel, not realizing that the network didnt go that far.”可知作者是出于自信才决定乘坐地铁,故选A。【2题详解】B细节理解题。根据第二段“I showed him the room card with all the information of the Friendship
19、 Hotel in Chinese characters. He looked at it, and then his eyes moved quickly to the carriage (车厢) subway map. Next, he raised three fingers of his right hand.”可知,当作者展示房卡后,年轻人快速看了一下车厢的地铁地图,并且伸出了右手的三根手指头。因此年轻人理解了作者的意思。故选B【3题详解】D主旨大意题。由本文可知,作者描写了自己不会汉语的情况下在北京外出,最后不知道路,询问一个年轻人,在年轻人帮助下打的回到酒店的事情。根据最后一段“
20、This experience made it clear I had to learn some Chinese quickly or my adventures might start turning into bad luck.”总结可知,作者描述了自己一件比较冒险的经历。所以选择答案D。考点:生活类短文阅读BTodays post is almost about signs in English. You will see signs on the road while driving or when walking down a street. Now lets take a clo
21、ser look at the signs in the picture below, so you can fully understand what they mean in case you come across one of them.Starting with the top row, we have a:Yield signThis sign indicates (标示) that you need to slow down ,but you may not have to come to a full stop.CrosswalkThis is a sign that indi
22、cates people have the right of way to cross the street, so cars have to stop when they see a person waiting next to one of these signs.Second row:Do not enterThis sign indicates you are not allowed to enter a road at that point.Buckle up(系好安全带)! There are often signs on roads in the United States re
23、minding people that wearing seat belts(安全带) is mandatory (强制的) (seat belt laws differ depending on what state you are in ,but all US states have seat belt laws).Third row:Be alert (警惕的) for bearsThis is another sign that is used to indicate to drivers and pedestrians (行人) that they should be alert f
24、or wildlife in the area.PlaygroundThis is the sign used to alert drivers that there is a playground nearby, so it is a good idea to slow down and watch for children.4. Where can you often see the signs?A. In a factory.B. On a farm.C. On the road.D. In the class.5. What would you do when you see Yiel
25、d sign?A. Slow down.B. Enter a road at that point.C. Have to come to a full stop.D. Should be alert for wildlife in the area.6. What can be learned from the passage?A. US states have the same law about seat belts.B. All the people in a car should buckle up in US.C. Pedestrians should walk slowly at
26、a crosswalk.D. Drivers should stop the car at the sign of playground.7. The following statements are true EXCEPT _.A. people should stop when seeing Crosswalk signB. playground sign indicates people should slow down and be carefulC. You may not have to come to a full stop when seeing Yield signD. th
27、ey should be alert for wildlife in the area with “Be alert for bears” sign【答案】4. C 5. A 6. A 7. A【解析】本文主要介绍了日常生活中见到的一些交通标志所代表的含义。【4题详解】C 细节理解题。根据第一段中的You will see signs on the road while driving or when walking down a street可知,这些都是在路上看到的交通标志,故选C项。5题详解】A细节理解题。根据“Yield sign This sign indicates (标示) th
28、at you need to slow down, but you may not have to come to a full stop.”可知,看到Yield sign就应该减速,故选A项。【6题详解】A【解题剖析】此题属于推理判断题中的(4)根据事实细节,推断合理信息。答案需要从文章的Buckle up(系好安全带)! There are often signs on roads in the United States reminding people that wearing seat belts is mandatory进行推断。【答案定位】根据文中的Buckle up(系好安全带
29、)! There are often signs on roads in the United States reminding people that wearing seat belts(安全带) is mandatory (强制的)可知,在美国,经常提醒人们要系安全带的道路标志是强制性的。【推理关系】题干What can be learned from the passage? 文章内容wearing seat belts(安全带) is mandatory (强制的)【答案】wearing seat belts(安全带) is mandatory (强制的)A选项US states h
30、ave the same law about seat belts. 关键词 law.和mandatory。【名师点睛】推理判断题之4)根据事实细节,推断合理信息。根据事实细节,推断合理信息。推理题要求在理解原文表面文字信息的基础上,作出一定判断和推论,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理题所涉及的内容可能是文中某一句话,也可是某几句话,但做题的指导思想都是以文字信息为依据,既不能做出在原文中找不到文字根据的推理,也不能根据表面文字信息做多步推理。也就是说,要做到判断有据, 推论有理, 忠实原文。切忌用自己的观点代替作者的本意,切忌片面思考,得出片面结论。【7题详解】A细节理解题。根据文中的
31、Crosswalk This is a sign that indicates people have the right of way to cross the street, so cars have to stop when they see a person waiting next to one of these signs.可知,这是一个人行横道标志,表明人可以过马路,所以当他们看到有人在其中一个标志旁边等候时,汽车要停下来。分析选项可知A项正确。CThere is no better way to enjoy Scottish traditions than going fish
32、ing and tasting a little whisky(威士忌) at a quiet place like the Inverlochy Castle. When Queen Victoria visited there in 1873 she wrote in her diary, “I never saw a lovelier spot,” And she didnt even go fishing.Scotland is not easily defined. In certain moments, this quiet land of lakes and grass moun
33、tains changes before your very eyes. When evening gently sweeps the hillside into orange, the rivers, teeming with fish, can turn into streams of gold. As you settle down with just a people and a basket on the bank of River Orchy, near the Inverlochy Castle, any frustration will float away as gently
34、 as the circling water. Its just you and purple, pink, white flowers, a perfect harmony. If you are a new comer to fishing, learning the basics from a fishing guide may leave you with a lifetimes fun. For many, fishing is more than a sport; it is an art.Scotland offers interesting place where you ca
35、n rest after a long days fishing. Set against a wild mountain and hidden behind woodland, the beautiful Inverlochy Castle Hotel below the Nevis is a perfect place to see the beauty of Scotlands mountains. Ben Nevis is the highest of mountains, and reaching its 1342-metre top is a challenge. But its
36、not just what goes up that matters; what comes down is unique. More than 900 metres high, on the mountains north face, lies an all-important source of pure water. Its name comes form the Gaelic language usqueb or water of life; and it is the single most important ingredient(原料) in Scotlands best kno
37、wn whisky.8. The story of Queen Victoria is to show that .A. the queen is rich in tour experienceB. the Castle is a good place to go in ScotlandC. tasting whisky is better than going fishingD. 1873 is a special year for the queen9. How is Paragraph 2 mainly developed?A. By giving descriptions.B. By
38、following time order.C. By analyzing causes.D. By making comparisons.10. What is Ben Nevis special for?A. The Inverlochy Castle Hotel.B. The beauty of its surroundings.C The water from the mountain.D. The challenge up to its top.11. What is the main purpose of the passage?A. To introduce Scottish tr
39、aditions to tourists.B. To show the attractions of Scotland to readers.C. To explore geographical characteristics of Scotland.D. To describe the pleasures of life in Scotland.【答案】8. B 9. A 10. C 11. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要是向我们介绍了苏格兰是一个好地方,是一个著名的旅游胜地,漂亮的城堡,美丽的河流等会令人流连忘返。【8题详解】细节理解题。根据第一段2,3行at a quiet p
40、lace like the Inverlochy Castle. When Queen Victoria visited the castle in 1873, she wrote in her diary, “I never saw a lovelier spot ,”首先说明Castle这是一个好地方,然后以女王为例更是为了说明这座城堡是苏格兰的一个好去处。故B正确。9题详解】推理判断题。根据第二段的When evening gently sweeps the hillside into orange light, the rivers, teeming with fish, can tu
41、rn into streams of gold . As you settle down with just a fishing pole and a basket on the bank of River Orchy, near the Inverlochy Castle , any frustration(烦恼) will float away as gently as the circling water说明是通过描述美丽的景色来组织这一段落的。故A正确。【10题详解】细节理解题。根据第三段5,6行But its not just what goes up matters; what c
42、omes down is unique. More than 900 metres high, on the mountains north face, lies an all-important source of pure water.说明BenNevis 的特别之处在于它的水纯正,是生产威士忌的最重要原料。故C正确。【11题详解】推理判断题。本文主要描述的是苏格兰的美丽景色,目的是吸引游客到苏格兰去旅游观光。故B正确。【点睛】本文主要是向我们介绍了苏格兰美丽的风景,尤其是其中的the Inverlochy Castle.和在Ben Nevi上钓鱼等活动。本文主旨鲜明,很容易在文中找到答案
43、。做题时要注意文章的首段和每一段的首句或尾句,因为它们往往就是文章的主题句。阅读中要注意要点之间的关系。然后带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读任务。DWhat is success? I am not going to try to explain success. I think a precise meaning is impossible! Is it winning a Gold Medal at the Olympic Games or winning Wimbledon, or being awarded a Nobel Prize? What else? I be
44、lieve personal success could be anything at all- it does not have to involve public recognition. Who is more successful? A millionaire who is unhappy, or an unnoticed person, who has led a simple, quiet, sincere and happy life? The simplest definition of success, I think, is “to set out to do someth
45、ing and to succeed in doing it.The first step on the road to success starts with belief. Believe you can succeed and you will. Achieving success in whatever endeavor(努力)you choose may be the goal of life; because it gives you freedom from worry. Could that be?Success means different things to every
46、one of us. Some people believe it is measured in financial term; others believe it is helping others rather than helping themselves. However, most people are motivated to a great extend by public recognition. How many people are really happy? How many people are really doing what they want to with t
47、heir lives? Incidentally, to imagine makes us different from animals.Most important of all, I believe success is a matter of personal growth. If every day you are developing or growing just a millimeter, I believe one is successful. Just being a slightly better person each day for me is success. Ive
48、 got a very long way to go them!Finally, always remember success is a process and is not simply a matter of arriving at a destination. Its the journey that really matters. Success is what you become in the often very difficult and dangerous journey down the river of life.12. What is personal success
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-397040.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
