内蒙古鄂尔多斯市第一中学2018-2019学年高一下学期期中考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古鄂尔多斯市第一中学2018-2019学年高一下学期期中考试英语试卷 WORD版含解析 内蒙古 鄂尔多斯市 第一 中学 2018 2019 学年 一下 学期 期中考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、市一中20182019学年度第二学期期中考试试题高一英语注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、座位号、考生号、试卷类型(A)涂写在答题卡上。本试卷满分120分。2. 考生将答案涂写在英语答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将答题卡交回。一、阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe opening times of Viennas museums, shops, Tourist Info Vienna, etcTourist Info1st d
2、istrict, city centreAlbertinaplatz, corner of MaysedergasseDaily from 9:00 am to 7:00 pmVienna International Airport Arrival HallDaily from 7:00 am to 11:00 pmMuseumsMost of Viennas museums are open daily. Some are closed once a week, often either on Monday or Tuesday. The daily opening times vary f
3、rom museum to museum, but you can generally assume that a museum will be open between 10:00 am and 5:00 pm. Some of the large museums offer art lovers one late evening per week and stay open until 8:00 pm or 9:00 pm.ShopsIn Vienna, shops are usually open from Monday to Friday from 9:00 am to 6:30 pm
4、 and on Saturday until 5:00 pm or 6:00 pm. Some shopping centers are open until 8:00 pm or 9:00 pm from Monday to Friday.BanksMost banks in Vienna are open from Monday to Friday from 8:00 am to 12:30 pm and from 1:30 pm to 3:00 pm, and until 5:30 pm on Thursdays. In the city center almost all banks
5、are open over lunchtime.Restaurants and hot foodMost restaurants in the city center are open daily. Hot food is generally offered from 11:00 am to 2:00 pm and from 6:00 pm to 10:00 pm. Some restaurants, often outside the city center, are closed on one day each week, sometimes on Sundays as well.1. A
6、ccording to the passage, when can art lovers visit some museums in Vienna?A. At 8:00 amB. At 9:00 amC. At 6:00 pmD. At 10:00 pm2. You can do the following at 4:00 pm on Thursdays EXCEPT _.A. go shoppingB. visit the museumC. draw some money at the bankD. eat a hot meal in a restaurant3. The text is p
7、robably written for _.A. touristsB. government officialsC. the localsD. social organizations【答案】1. C 2. D 3. A【解析】【分析】本文是一篇广告布告类短文阅读。文章主要为游客介绍了维也纳博物馆开放时间、商店以及维也纳旅游资讯等。【1题详解】细节理解题。根据Museums中的Some of the large museums offer art lovers one late evening per week and stay open until 8:00 pm or 9:00 pm.一些
8、大型博物馆每周有一个深夜开放给艺术爱好者,开放到晚上8点或9点,结合所给的4个时间可知,艺术爱好者可以在下午6点参观维也纳的一些博物馆。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Restaurants and hot food 中的Hot food is generally offered from 11:00 am to 2:00 pm and from 6:00 pm to 10:00 pm.可知,热菜一般在上午11点至下午2点,下午6点至10点供应,所以,下午4点在饭店是吃不到热菜。故选D。【3题详解】推理判断题。根据全文内容可知,文章主要介绍了维也纳博物馆开放时间、商店以及维也纳旅游资讯等,
9、从而可以推断出,文章可能为游客而写的。故选A。【点睛】文章内容较为简单,文章考查到细节理解题,对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别。如小题2中选择项中hot meal与文中的Hot food表达的同一个意思,这些都考生需要比较它们之间的细微区别。BWhen Johnny, a homeless man, spent his last $20, he wasnt looking at it as an investment but its about to pa
10、y him huge profits. After he helped a woman who ran out of gas, she returned the favor by raising a lot more on the Internet.Kate McClure, 27, was driving to visit a friend when she ran out of gas halfway. “He saw me pull over and knew something was wrong,” she wrote. “He told me to get back in the
11、car and lock the doors. A few minutes later, he came back with a red gas can, using his last 20 dollars to make sure I could get home safe.”She couldnt repay him at that time because she had no cash with her. “I have been stopping by his spot for the past few weeks. I repaid him for the gas and gave
12、 him some clothes.”Kate decided to do more for him, so she started a crowdfunding(众筹) campaign on GoFundM, and it quickly gained far beyond its initial $10,000 goal. When it reached $100,000, the fundraising page was shut down for a time at Johnnys request. Because he didnt want to seem like he was
13、taking advantage of the situation. Finally, Kate said that she restarted it because the public interest had not decreased. She also added that Johnny planned to donate the rest to a good cause.According to the New York Post Johnny wants to get a job at an Amazon warehouse and a department manager fr
14、om the tech company has already reached out, saying he wants to help Jonny.4. What did Jonny do with his $20?A. He bought Kate some gasB. He bought Kate a can of food.C. He bought Kate some clothes.D. He rented a car for Kate to visit her friend.5. Why was the fundraising page closed for a time?A. P
15、eople had no more interest in donation.B. Kate was too busy to make efforts for it.C. The goal to raise $10,000 had been achieved.D. Johnny was unwilling to be considered greedy.6. Which of the following best describes Johnny?A. homeless and hopelessB. lucky and popularC. kind and helpfulD. honest a
16、nd strict7. What does the author want to tell us from the text?A. Practice makes perfect.B. Well begun is half done.C. Do good and good will come to you.D. Little investments produce huge profits.【答案】4. A 5. D 6. C 7. C【解析】本文是一篇记叙文。文章主要叙写一位流浪汉掏出最后20美元相助,美国女子报恩筹款远远超过1万美元。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段A few minu
17、tes later, he came back with a red gas can, using his last 20 dollars to make sure I could get home safe.可知,约翰尼用他的最后的20美元给凯特买汽油,故选A。5题详解】推理判断题。根据文章第四段When it reached $100,000, the fundraising page was shut down for a time at Johnnys request. Because he didnt want to seem like he was taking advantage
18、 of the situation.应约翰尼的要求,筹款页面一度关闭,因为他不想让人觉得他是在利用其处境,从而可以推断出,约翰尼不愿意被认为是贪婪的。故选D。【6题详解】推理判断题。根据文章第二段A few minutes later, he came back with a red gas can, using his last 20 dollars to make sure I could get home safe. 约翰尼用他的最后的20美元给凯特买汽油,让她能够安全到家,和第四段She also added that Johnny planned to donate the rest
19、 to a good cause. 约翰尼打算把剩下的捐给慈善事业。可以推断出约翰尼的善良和乐于助人。故选C。【7题详解】推理判断题。根据文章大意:文章主要叙写一位流浪汉掏出最后20美元相助,美国女子报恩筹款远远超过1万美元,从而可以推断出,作者想要通过此文告诉我们:Do good and good will come to you.(善有善报)。故选C。CFor many of us, our workplace can be dark, depressing and dull. Windowless rooms and airless open-plan floors can kill m
20、otivation and cause a loss to worker performance, possibly even their health.But a refreshing trend is taking root in workplace design: nature. Theres a growing evidence showing that workplaces which include natural elements, such as plants, light, colors and shapes, have noticeable and measurable b
21、enefits for both companies and their employees.The positive effects touch on everything from worker happiness and creativity to increased productivity, improved profits, and the improved ability to attract the best workers. Its all based on the principle of biophilia(亲生命性) the born relationship betw
22、een humans and the natural world and other living systems. And its easier to achieve at the office than you think.“People just dont like using lights in a building with no plants, no views, no natural light,” says Sir Cary Cooper CBE, professor at Lancaster University in the UK . He led a 2015 study
23、 on the impact of biophilia in the workplace that surveyed 7,600 workers in 16 countries and found that even small nature-inspired changes can have a great effect.Responding to the Human Spaces Global Report, those who worked in environments with natural elements reported a 15% higher level of well-
24、being, a 6% higher level of productivity and a 15% higher level of creativity. One third of them said the design of an office would affect their decisions to work for a company. Even so, 58% said there were no live plants at their workplaces and 47% reported having no natural light.An earlier, 2014
25、study by Cardiff University in Wales also showed that plants in the office make people happier and more productive. But more research is needed into biophilia, experts say.8. Whats the purpose of the first paragraph?A. To compare different ideas.B. To express the authors worry.C. To introduce the to
26、pic of the text.D. To describe the conditions of the workplace.9. What does the underlined word “well-being” mean in Paragraph 5?A. welfareB. happinessC. richnessD. honour10. What can we infer from the text?A. Experts will do research in biophilia further.B. Its very easy to be successful in a natur
27、al workplace.C. Over 50% workers are not satisfied with their workplaces.D. People will not work for a company without a good environment.11. Whats the main idea of the text?A. People like working in the office with lights.B. Natural elements can bring health to the people in the office.C. Companies
28、 should offer a better environment to their employees.D. Natural elements can make people work happily and efficiently.【答案】8. C 9. B 10. A 11. D【解析】本文是一篇科普类短文阅读。一项研究也表明,办公室里的自然元素能让人更快乐、更有效率的工作。【8题详解】推理判断题。根据文章第一段For many of us, our workplace can be dark, depressing and dull. Windowless rooms and air
29、less open-plan floors can kill motivation and cause a loss to worker performance, possibly even their health.可知,本段主要陈述工作场所的弊端,扼杀员工的工作积极性,并影响员工的健康,为下文叙述展开了铺垫。从而推断出,文章第一段介绍文章的主题。故选C。【9题详解】词义猜测题。根据文章第五段those who worked in environments with natural elements reported a 15% higher level of well-being, a 6
30、% higher level of productivity and a 15% higher level of creativity. 可知,后半句提及到,那些在有自然元素的环境中工作的人的生产力提高了6%,创造力提高了15%,从而可以猜测出,这里指那些在有自然元素的环境中工作的人的幸福感提高了15%。故选B。【10题详解】推理判断题。根据文章最后一段But more research is needed into biophilia, experts say. 专家说,需要对亲生物性进行更多研究,从而推断出,专家们将进一步开展亲生物研究。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据文章第二段Th
31、eres a growing evidence showing that workplaces which include natural elements, such as plants, light, colors and shapes, have noticeable and measurable benefits for both companies and their employees.及全文内容可知,文章主要介绍一项研究也表明,办公室里的自然元素能让人更快乐、更有效率的工作。故选D。DStanding in line for the latest iPhone at the Ap
32、ple store, queuing for tickets to the match or even just waiting at the post office might just have got a lot easier.Japanese car-maker Nissan announces that it has just the thing to relieve the painful legs of tired queuers.The new system ofself-drivingchairs is designed to detect when someone at t
33、he front of the queue is called, and automatically move everyone else one step forward in line.The new invention is shown in a company video, which shows a busy restaurant with customers waiting outside. In the video, diners are sitting in a row of chairs, but will not have to stand when the next hu
34、ngry diner is called to a table. Instead, the chairs, equipped with autonomous technology that detects the seat ahead, move along a path toward the front of the line. When the person at the front of the queue is called, the empty chair at the front can sense it is empty and so moves out of line. Cam
35、eras on the remaining chairs then sense the movement and follow automatically.“The system, which is similar to the kind used in Nissans autonomous vehicle technology, will be tested at select restaurants in Japan this year,” Nissan said. “It appeals to anyone who has queued for hours outside a crowd
36、ed restaurant: itridsthe boredom and physical pain of standing in line,” Nissan added.Although Tokyo has some 160,000 restaurants, long queues are not uncommon. Chosen restaurants that meet the criteria will be able to show the chairs outside their restaurants next year. Nissan also released a short
37、 video showing the chairs being used in an art gallery, moving slowly in front of the various paintings to let viewers appreciate the art without the need to stand up.12. When does the empty chair leave the line?A. It feels no person in it.B. The queue is too long.C. The remaining chairs follow it.D
38、. The camera on it doesnt work.13. Whats Nissans attitude to the future of self-driving chairs?A. NegativeB. OptimisticC. DoubtfulD. Neutral14. From the last paragraph we know that _.A. queuing is a rare scene outside Japanese restaurantsB. Japanese people prefer eating in restaurants to at homeC. s
39、elf-driving chairs will be used in all art galleries in Japan.D. self-driving chairs havent been used widely in restaurants in Japan.15. What is the best title for the text?A. How to use self-driving chairs.B. How to queue in self-driving chairs.C. Self-driving chairs to become popular.D. Self-drivi
40、ng chairs to make queuing less painful.【答案】12. A 13. B 14. D 15. D【解析】本文是一篇科普类短文阅读。文章介绍了一种能消除长时间排队带来的无聊和身体上痛苦的一种新型发明装置“自驱椅”及其具体使用。【12题详解】细节理解题。根据文章第四段When the person at the front of the queue is called, the empty chair at the front can sense it is empty and so moves out of line.当排在队伍前面的人被叫到时,前面的空椅子可
41、以感觉到它是空的,所以就会离开队伍。故选A。【13题详解】推理判断题。根据文章第五段“It appeals to anyone who has queued for hours outside a crowded restaurant: itridsthe boredom and physical pain of standing in line,” Nissan added.可知,Nissan认为,它对在拥挤的餐厅外排队数小时的人很有吸引力:它消除了排队的无聊和身体上的痛苦,从而可以推断出,Nissan对“自驱椅”的未来持乐观态度。故选B。【14题详解】推理判断题。根据文章最后一段Altho
42、ugh Tokyo has some 160,000 restaurants, long queues are not uncommon. Chosen restaurants that meet the criteria will be able to show the chairs outside their restaurants next year. 尽管东京约有16万家餐馆,但排长队的现象并不少见。符合标准的餐厅明年将可以在餐厅外展示椅子。从而可以推断出,“自驱椅”在日本的餐馆里还没有得到广泛应用。故选D。【15题详解】主旨大意题。根据文章第二段Japanese car-maker
43、Nissan announces that it has just the thing to relieve the painful legs of tired queuers.及全文内容可知,文章介绍了一种能消除长时间排队带来的无聊和身体上痛苦的一种新型发明装置“自驱椅”及其具体使用。故选D。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。You cant help spending much money during the festival season. However, its not impossible
44、to save. Here are some tips you can take to prevent yourself from overspending.Surround yourself with people who make you feel good. Theres a common trick played by the advertising industry. _16_, the advertising industry tries their best to appeal to your emotions in order to motivate you to buy th
45、eir products. So, instead of falling into their marketing trap, surround yourself with the people you love and make yourself feel good.Dont buy anything hot-headedly. Ever heard of the saying, “A fool and his money are soon parted”? _17_.Consider renting. _18_. After all, how often will you be weari
46、ng that normal dress?_19_. When it comes to clothes, you should often pick out the unused. Selling them on eBay or Carousell can give you extra cash to go shopping with.Remind yourself of the things you have. You may not know about yourself. Every time you look at your closet(壁橱) and organize it, yo
47、u find just how many items of clothing you have._20_.A. Sell items you dont needB. If you are in a bad moodC. Put away the clothes you dont wearD. When you are attracted to buy certain productsE. This prevents you from wanting to go shopping even moreF. It warns you not to be a man who doesnt think
48、twice about parting with his moneyG. Renting a dress or a bag for a special occasion could actually save you more money【答案】16. D 17. F 18. G 19. A 20. E【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍如何在节日期间采取措施来防止自己超支。【16题详解】根据这里的标点符号为逗号,所以此句应该有连词,再根据后句the advertising industry tries their best to appeal to your emotions in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-397053.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
