四川省宜宾市叙州区第二中学校2020-2021学年下学期高一期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省宜宾市叙州区第二中学校2020-2021学年下学期高一期中考试英语试题 WORD版含解析 四川省 宜宾市 叙州区 第二 学校 2020 2021 学年 下学 期高一 期中考试 英语试题 WORD
- 资源描述:
-
1、2020 - 20学年第二学期 半期考试英语试题高一英语试卷考试时间120分钟,共150分第I卷第一部分:听力理解(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman need?A. Some new jeans. B. Some new shoes. C. A new coat.2. How are the speakers going to
2、the theater?A. By taxi. B. By bus. C. On foot.3. How much does the man actually need to pay?A. 46 dollars. B. 54 dollars. C. 100 dollars.4. What will the man probably do next?A. Set his alarm. B. Drive to school. C. Call his teacher.5. Where are the speakers?A. In a gym. B. In a theater. C. In a cla
3、ssroom.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中 选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What did the woman love to do?A. Go sailing. B. Go fishing. C. Swim in a river.7. Where can the speakers rent a river boat?A. At
4、 the lake. B. From the school. C. From the boathouse.听第7段材料,回答第8至第9两个小题。8. What is Jane busy with?A. Her final exam. B. Her plan for a trip. C. Her summer camp.9. What does Jane think of camping in Mount Wuyi?A. Its cheap. B. Its not safe. C. Its close to nature.听第8段材料,回答第10至第12三个小题。10. When does th
5、e conversation take place?A. At 8:00 a.m. B. At 1:00 p.m. C. At 10:00 p.m.11. Why did the man give up drinking coffee?A. He has heart problems.B. He cant fall asleep at night.C. He just thinks its better for his health.12. What does the woman suggest the man do?A. See a doctor.B. Have tea instead.C.
6、 Change the amount he drinks.听第9段材料,回答第13至第16四个小题.13. What does Chad often do?A. He always buys Jill gifts.B. He often buys electronic goods.C. He cleans the house regularly.14. Why doesnt Jill want a bread maker?A. She doesnt like eating bread.B. There is no place to charge it.C. It takes up too mu
7、ch room in the kitchen.15. How does Jill feel about the gift at the end?A. Worried. B. Pleased. C. Confused.16. Where will the speakers store the robot cleaner?A. In the kitchen. B. In the bedroom. C. In the living room.听第10段材料,回答第17至第20四个小题。17. Where can students find information about the weeks ac
8、tivities?A. In the library. B. In the dining hall. C. Outside their classroom.18. Who will lead the practice for the show?A. Principal Smith. B. Mr. West. C. Mrs. Gill.19. When will the talent show be held?A. On September . B. On October 12. C. On October 18.20. What will happen to the money from th
9、e talent show?A. It will be given to the library.B. It will be given to poor students.C. It will be used to buy something for the school.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A The Young Scientists Club was founded in 1999 with a clear and simple go
10、al-to offer young children quality science-related products that will attract them with the wonders of scientific discoveries and increase their interest in science.All the products are designed by a team of Harvard graduates, scientists, educators and parents with one purpose in mind to combine fun
11、 and interest with quality and learning in each product. Of course, no product is put on the market before it has passed the final test.The Young Scientists Club was created to fill a void(空白) of good-quality science products for young children. They believe that children should know the exciting fi
12、eld of science at any early age with fun and bands-on games, activities and experiments.All the young scientists in the club are encouraged to continue their scientific adventures by exploring each different topic in more detail by entering online Young Scientists Clubhouse. There the young scientis
13、ts can not only explore scientific topics and scientific experiments in depth, but can also e-mail Celsius with questions, results and comments. Celsius loves to e-mail all young scientists back.Those who are at The Young Scientists Club have received many awards for their products. The Young Scient
14、ists Club is excited to realize its goal-to take children around the world and take part in an educational scientific adventure that lasts a lifetime.1. The products of The Young Scientists Club are designed by _.A. some scientists from HarvardB. a group of Harvard graduates, scientists, educators a
15、nd parentsC. some educators who want to encourage the studentsD some rich people who are interested in science2. If a product is to be on the market, it_.A. must attract the childrens interestB. should combine fun with qualityC. should pass the final testD. must connect fascination with learning3. T
16、he purpose of founding The Young Scientists Club is to_.A. offer good-quality science products to young childrenB. encourage the children to do scientific experimentsC. bring up more scientific for the scienceD. improve the childrens interest in sports【答案】1. B 2. C 3. A【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了青年科学俱乐部的目标
17、,以及取得的成绩。【1题详解】细节理解题。根据第二段“All the products are designed by a team of Harvard graduates, scientists, educators and parents with one purpose in mind to combine fun and interest with quality and learning in each product. ”(所有的产品都是由哈佛大学的毕业生、科学家、教育工作者和家长共同设计的,他们的目的是将乐趣和兴趣与每一种产品的质量和学习结合起来。)可知,一群哈佛毕业生、科学家
18、、教育家和家长故选设计了青年科学家俱乐部的产品,故选B。【2题详解】细节理解题。根据第二段“Of course, no product is put on the market before it has passed the final test. ”(当然,在通过最终测试之前,任何产品是不会被投放市场。)可知,如果一个产品要上市,它应该通过最终测试。故选C。【3题详解】推理判断题。根据第一段“The Young Scientists Club was founded in 1999 with a clear and simple goal-to offer young children q
19、uality science-related products that will attract them with the wonders of scientific discoveries and increase their interest in science. ”(青年科学家俱乐部成立于1999年,目标明确而简单为幼儿提供高质量的科学相关产品,以科学发现的奇迹吸引他们,并增加他们对科学的兴趣。)成立青年科学家俱乐部目的是给孩子们为提供高质量的科学产品。故选A。B“Patience” is a word that you have probably heard a lot! But
20、 you may wonder, “What on earth is patience, and why does everyone keep telling me to have it?”Patience is waiting for something or someone. It is accepting delay without getting angry or upset! It is waiting for someone else to speak when you have something to say! It is waiting to eat before every
21、one is at table!It is waiting for your birthday even though you may want a present now! Patience is trying something again when you want to give up.Patience doesnt sound like much fun. And to be truthful,sometimes, its not. And with so much technology in the world,we dont always have to be patient.
22、For example, we are able to stream our favorite TV shows on our cell phones, go to restaurants where food is served hot and fast, among many other things.So, why wait when we can have everything right now? Because just about any successful person has patience. Many good and important things take pat
23、ience. For example, most great inventors and explorers have a lot of patience!When Thomas Edison invented the light bulb, it took him over 1,000 tries!It took the Wright Brothers years to invent the airplane!It took 8 years to send a man to the moon! It takes between 150 and 300 days to travel from
24、Earth to Mars!If great inventors did not have patience and self-control, you would likely not be reading this right now. In fact, you might be living in a cave or tent somewhere. You would have no electricity, no car, no school and almost certainly no Internet!4. In which of the following cases is “
25、patience” needed?A. When you are sitting at the dinner table.B. When you are speaking.C. When you are receiving a present.D. When you have given up trying.5. What does the author think about a cell phone?A. Its a funny invention.B. It makes us less patient.C. It reduces our waiting time.D. It helps
26、us to communicate.6. What can we conclude from the last paragraph?A. Great inventions call for patience.B. We have to take control of ourselves.C. Great discoveries can be made in a cave.D. Our society cant do without electricity.7. Whats the main purpose of the text?A. To sell.B. To advertise.C. To
27、 persuade.D. To introduce.【答案】4. A 5. C 6. A 7. C【解析】【分析】本文是说明文。文章主要是劝说我们做事情要有耐心,任何伟大的发明都是需要耐心的。【4题详解】细节理解题。根据文章第四段“It is waiting to eat before everyone is at table”(在每个人都在餐桌前,它正在等着吃。)可知当你坐在餐桌前时,需要耐心。故选A。【5题详解】细节理解题。根据文章第七段“For example,we are able to stream our favorite TV shows on our cell phones。”
28、(例如,我们可以在我们的手机上播放我们最喜欢的电视节目。)可知手机减少了我们等待的时间。故选C。【6题详解】推理判断题。根据最后一段“In fact, you might be living in a cave or tent somewhere. You would have no electricity, no car, no school and almost certainly no Internet! ”(如果伟大的发明家没有耐心和自制力,那么你现在就不会读到这篇文章了。事实上,你可能住在一个山洞或帐篷里。你将没有电,没有汽车,没有学校,几乎肯定没有互联网!)可知伟大的发明需要耐心。
29、故选A。【7题详解】推理判断题。根据第八段“So, why wait when we can have everything right now? Because just about any successful person has patience. Many good and important things take patience.”(既然我们现在就能拥有一切,为什么还要等呢?因为几乎所有成功人士都有耐心。许多好的和重要的事情需要耐心。)文章主要是劝说我们要有耐心,因此主要目的是劝说,故选C。CAnew report shows that there are just 7,100
30、 cheetahs now left in the wild. Cheetahs are in trouble now.Accordingto the study, more than half of the worlds surviving cheetahs live in one zone that covers six countries in southern Africa. Cheetahs in Asia have nearly died out. Its thought that only fewer than 50 cheetahs live in Iran.Thecheeta
31、h runs across lands far outside protected areas. Some 77% of their habitat falls outside these protected areas. As a result, the cheetah struggles because these lands are increasingly being developed by farmers and the cheetahs food is decreasing because of human hunting.InZimbabwe, the cheetah popu
32、lation has fallen from around 1,200 to just 170 in 16 years, with the main cause being major changes in land ownership.Researcherssay that the threats cheetahs are facing have gone unnoticed for far too long.“Given the nature of the cheetah, it has been difficult to gather information on them,”said
33、Dr Sarah Durant, the reports lead author.“Our findings show that the large space requirements for cheetahs and various threats faced by them in the wild mean that they are likely to be in danger of dying out.”Another big concern about cheetahs has been the illegal trafficking (非法交易) of young cheetah
34、s. The young cats can fetch up to $10,000 on the black market. Some 1,200 young cheetahs are known to have been trafficked out of Africa over the past 10 years but around 85% of them died during the journey.Ifthe cheetahs are to survive, then immediate efforts must be made.8. Where do most of cheeta
35、hs live now?A. In Asia.B. In Africa.C. In Europe.D. In America.9. What is the main factor that is threatening cheetahs?A. Serious illnesses.B. Poor health.C. Climate change.D. Human activities.10. What has happened to young cheetahs?A. Their population has increased in Zimbabwe.B. They are getting a
36、long very well with people.C. Many of them are sold on the black market.D. They have survived longer than before.11. Whats the best title for the text?A. Cheetahs are dying outB. Cheetahsprotected areasC. The nature of the cheetahD. Cheetahs mostly live in Africa【答案】8. B 9. D 10. C 11. A【解析】【分析】本文是说
37、明文。文章介绍了猎豹的生存状况和面临的主要威胁,指出猎豹正在逐渐消亡中。【8题详解】细节理解题。根据第二段“According to the study, more than half of the worlds surviving cheetahs live in one zone that covers six countries in southern Africa.”( 根据这项研究,世界上超过一半的现存的猎豹生活在一个覆盖了非洲南部6个国家的地区,)可知,猎豹生活在非洲。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第四段“In Zimbabwe, the cheetah population
38、 has fallen from around 1,200 to just 170 in 16 years, with the main cause being major changes in land ownership.”(在津巴布韦,猎豹的数量在16年内从1200只左右下降到只有170只,主要原因是土地所有权的重大变化。),根据第五段“Another big concern about cheetahs has been the illegal trafficking (非法交易) of young cheetahs. The young cats can fetch up to $1
39、0,000 on the black market. Some 1,200 young cheetahs are known to have been trafficked out of Africa over the past 10 years but around 85% of them died during the journey.”(另一大担忧猎豹被非法贩卖年轻的猎豹。这些小猎豹在黑市上可以卖到1万美元。据了解,在过去10年里,大约有1200只年轻的猎豹被贩卖出非洲,但其中约85%的猎豹在旅途中死亡。)可知人类对土地所有权的重大变化和非法贩卖幼豹这些人类活动是威胁猎豹的主要因素,故选
40、D。【10题详解】细节理解题。根据第六段“Another big concern about cheetahs has been the illegal trafficking (非法交易) of young cheetahs”(猎豹的另一大问题是非法贩卖幼豹。)小猎豹在黑市上被贩卖。故选C。【11题详解】主旨大意题。根据第一段“A new report shows that there are just 7,100 cheetahs now left in the wild. Cheetahs are in trouble now.”点明主题,文章介绍了猎豹的生存状况和面临的主要威胁,指出猎
41、豹正在逐渐消亡中。故选A。DInthis day and age taking a photograph is easier than ever. There are cameras built into our phones, computers, iPodsThe way we share photos has also changed. There was a time when youd print your photos and put them into photo albums, but because of the advance in technology, all in t
42、echnology, all this has changed.Not only do we have what seems like an endless amount of space to store photos on our devices, but we also have the Internet, especially social media. Social networks such as Facebook allow us to post our pictures and albums to share friends and family.While you could
43、 argue this easy ability to store, share and enjoy photos is fantastic, it could also be said that photographs have lost some of their meaning. I have over 1000 pictures on my smart phone and several thousand stored on my computer. I love posting my pictures on Facebook. Sometimes, however, I try to
44、 ask myself, will I really want to look back at this picture of a coffee or a selfie taken in a bathroom by myself? Probably not.Even though Im guilty about sometimes taking meaningless and boring pictures like this, a couple of years ago, I decided to find a way to make my photographs more meaningf
45、ul. How did I do this? Disposable (一次性) cameras! When I go on a trip, I always try to take a disposable camera. With only 27 pictures you can take, you really think about the photograph straight away. And finally, its so much fun to get the pictures developed and look through them again.I admit that
46、 I couldnt live without social media or taking photographs with my smart phone, but I do think taking photographs has become less meaningful. Thats why Ill continue using disposable cameras. Its a great way to make your photographs more meaningful.12. Whats the purpose of posting pictures on the Int
47、ernet according to the author?A. To become famous.B. To make a living.C. To show them off.D. To share with others.13. How does the author feel about taking so many pictures?A. Meaningless.B. Fantastic.C. Valuable.D. Helpful.14. What can we learn about disposable cameras?A. They are built into our ph
48、ones.B. They are cheap and very easy to use.C. They allow us to take limited pictures.D. They can help us see photographs immediately.15. How should we make photographs more meaningful according to the author?A. By putting pictures into photo albums.B. By posting pictures on social networks.C. By lo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-397291.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
