2020版新攻略高考英语总复习浙江专用练习:BOOK 3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE题型组合训练十三 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新攻略高考英语总复习浙江专用练习:BOOK 3UNIT 3THE MILLION POUND BANK NOTE题型组合训练十三 WORD版含解析 2020 攻略 高考 英语 复习 浙江
- 资源描述:
-
1、Book 3Unit 3The Million Pound Bank Note.语法填空The giant panda1(love) by people throughout the world. Chinese scientists2(recent) had a chance to study a wild female panda with a newborn baby. She was a very3(care) mother. For 25 days, she never left her baby, not even to find something4(eat)! She woul
2、d not let any other pandas come near. She licked the baby constantly to keep it clean. Any smell might attract natural5(enemy) that would try to eat the little panda. The mother held the baby in her front paws much the way a human does. 6it cried, she rocked it back and forth and gave it little comf
3、orting pats. The mother continued to care for the young panda7more than two years. By that time, the panda no longer needed8(it) mother for food. However, it stayed with her and learned about the ways of the forest. Then, after two and a half years, the mother9(drive) the young panda away. It was ti
4、me for her to have a new baby, 10it was also time for the young panda to be independent.1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 答案语篇解读中国科学家有机会研究了一只野生大熊猫养育熊猫宝宝的过程。小熊猫出生以后,熊猫妈妈片刻不离,悉心照顾孩子,两年以后,小熊猫跟妈妈学习生存技巧,两年半以后,小熊猫离开妈妈独立生活。1.is loved考查动词的时态和语态。大熊猫被全世界的人喜欢是事实,应该用一般现在时;panda和love之间是被动关系,故答案是 is loved。2.recently
5、考查副词。此处需用时间副词。3.caring/careful考查形容词。mother是名词,需要用形容词来修饰,结合下文可知答案为caring/careful。4.to eat考查非谓语动词。此处应用动词不定式作后置定语。5.enemies考查名词复数。enemy为可数名词,天敌有多种,因此应用复数形式。6.When/If考查连词。 此处引导状语从句,根据句意可知,当熊猫宝宝哭的时候/如果熊猫宝宝哭,熊猫妈妈会轻摇并轻拍它。故用When/If,注意在句首,首字母应该大写。7.for考查介词。 设空处后边的more than two years是一段时间,故用介词for。8.its考查代词。 设
6、空处是指“它的”,故用its。9.drove考查时态。此处指熊猫妈妈把小熊猫从身边赶走,此事已经发生,故用一般过去时。10.and考查连词。这是它再要一个宝宝的时候了,也是小熊猫该独立的时候了。空格前后为并列关系,故用and。.阅读理解 AI was walking along the main street of a small seaside town in the north of England looking for somewhere to make a phone call. My car had broken down outside the town and I wanted
7、 to contact the AA Company. Low grey clouds were gathering across the sky and there was a cold damp wind blowing off the sea which nearly threw me off my feet every time I crossed one of the side streets. It had rained in the night and water was dropping from the bare trees that lined the street. I
8、was glad that I was wearing a thick coat.There was no sign of a call box, nor was there anyone at that early hour whom I could ask. I had thought I might find a shop open selling the Sunday papers or a milkman doing his rounds, but the town was completely dead. The only living thing I saw was a thin
9、 frightened cat outside a small restaurant.Then suddenly I found what I was looking for. There was a small post office, and it was almost hidden from sight in a dark narrow street. Next to it was the towns only public call box, which badly needed a coat of paint. I hurried forward, but stopped in as
10、tonishment when I saw through the dirty glass that there was a man inside. He was fat, and was wearing a cheap blue plastic raincoat. I could not see his face and he didnt raise his head at the sound of my footsteps.Carefully, I remained standing a few feet away and lit a cigarette to wait for my tu
11、rn. It was when I threw the dead match on the ground that I noticed something bright red trickling from under the call box door.1.At what time was the story set?A.An early winter morning.B.A cold winter afternoon.C.An early summer morning.D.A windy summer afternoon.2.Which of the following words bes
12、t describes the writers impression of the town?A.Cold and frightening.B.Empty and dead.C.Dirty and crowded.D.Unusual and unpleasant.3.Why didnt the man raise his head when the writer came near?A.He was annoyed at being seen by the writer.B.He was angry at being disturbed by the writer.C.He was proba
13、bly murdered.D.He was probably fast asleep.答案语篇解读本文是一篇记叙文。文章叙述了作者的一次不愉快的经历。1.A细节理解题。从第一段中的“a cold damp wind”可知是冬天,从第二段的“There was no sign of a call box, nor was there anyone at that early hour whom I could ask.”可知是清晨。2.B推理判断题。从文中的“There was no sign of a call box, nor was there anyone at that early h
14、our”以及“but the town was completely dead”可知B项正确。3.C推理判断题。从文章的最后一句“It was when I threw the dead match on the ground that I noticed something bright red trickling from under the call box door.”可知C项是正确的。B(2018年6月浙江)In 1812, the year Charles Dickens was born, there were 66 novels published in Britain. Pe
15、ople had been writing novels for a centurymost experts date the first novel to Robinson Crusoe in 1719but nobody wanted to do it professionally. The steam-powered printing press was still in its early stages; the literacy(识字)rate in England was under 50%. Many works of fiction appeared without the n
16、ames of the authors, often with something like“By a lady.”Novels, for the most part, were looked upon as silly, immoral or just plain bad.In 1870, when Dickens died, the world mourned him as its first professional writer and publisher, famous and beloved, who had led an explosion in both the publica
17、tion of novels and their readership and whose charactersfrom Oliver Twist to Tiny Timwere held up as moral touchstones. Today Dickens greatness is unchallenged. Removing him from the pantheon(名人堂)of English literature would make about as much sense as the Louvre selling off the Mona Lisa.How did Dic
18、kens get to the top?For all the feelings readers attach to stories, literature is a numbers game, and the test of time is extremely difficult to pass. Some 60,000 novels were published during the Victorian age, from 1837 to 1901; today a casual reader might be able to name a half-dozen of them. Its
19、partly true that Dickens style of writing attracted audiences from all walks of life. Its partly that his writings rode a wave of social, political and scientific progress. But its also that he rewrote the culture of literature and put himself at the center. No one will ever know what mix of talent,
20、 ambition, energy and luck made Dickens such a distinguished writer. But as the 200th anniversary of his birth approaches, it is possibleand important for our own cultureto understand how he made himself a lasting one.4.Which of the following best describes British novels in the 18th century? A.They
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398158.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
