2019版高考英语一轮复习单元检测四ASocialSurvey_MyNeighbourhood外研版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 复习 单元 检测 ASocialSurvey_MyNeighbourhood 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、单元检测(四) A Social Survey My Neighbourhood.阅读理解AIt is not always a good thing to praise children because “empty” words may make them unhappy. Words such as “well done” may make them doubt their own abilities, a leading psychologist Stephen Grosz has warned. He says that words such as “youre so clever”
2、 or “youre such an artist” could also hinder (妨碍) their future development at school. He says that such empty praise causes children to be unhappy as they may say they cant live up to these expectations.Instead he advises parents and teachers to praise children less frequently and use words like “tr
3、ying really hard”. Mr. Grosz said, “Empty praise is as bad as thoughtless criticism. People often pay no attention to childrens feelings and thoughts.” He also mentions research showing that children who are heavily praised probably perform worse at school.Some psychologists from Columbia University
4、 asked 128 pupils aged 10 and 11 to work out a number of math problems. Afterwards, some were told, “You did really well youre so clever.” But he researchers told the other group, “You did really well you must have tried really hard.” Both groups of children were then given more difficult questions
5、and those who had been told they were clever did not do as well as the others.He says that when collecting his daughter from a school near their home in North London, he heard a teacher tell her, “You have drawn the most beautiful tree. Well done.” Later, after she had done another drawing, the same
6、 teacher said, “Wow, you are really an artist.” In his book, Mr. Grosz writes, “How could I explain to the teacher that I would prefer it if she did not praise my daughter?”As a parent of two children, I strongly agree with Mr. Grosz. I praise them when praising is proven right. I want them to know
7、if I praise them, they have done something beyond my expectation, beyond what they are able to do.语篇解读:本文是一篇说明文。对孩子进行过多的表扬会给他们带来不利影响。1Which of the following praise does Mr. Grosz like most?AYou are so clever!BWell done, darling!CYou are such an artist!DYou must have tried hard!解析:选D细节理解题。根据第二段第一句“he
8、 advises . use words like trying really hard”可知,D项符合题意。2The example of 128 pupils is given to show _.Ateaching children is a difficult jobBchildrens growing interest in mathCthe disadvantage of praising children stronglyDchildren are becoming cleverer and cleverer解析:选C写作意图题。第二段最后一句“He also mentions
9、research showing that children who are heavily praised probably perform worse at school.”是提示。3Hearing what that teacher said, Mr. Grosz _.Arealized the importance of praiseBwas very proud of her daughterCdidnt know how to thank herDwas not really satisfied解析:选D推理判断题。根据第四段中的“In his book, Mr. Grosz wr
10、ites, How could I explain to the teacher that I would prefer it if she did not praise my daughter?”可知,对于老师表扬孩子的那些话,他不是很满意,故选D。4What does the author mainly tell us in the text?AToo much praise can sometimes hurt children.BPraise makes good men better and bad men worse.CParents should spend more time
11、with their children.DMany children cant live up to their parents expectations.解析:选A主旨大意题。作者通过本文旨在说明对孩子进行过多的表扬会给他们带来不利影响,故选A。BThe popular TV program Readers has prompted more people in China to practice reading aloud in booths (小间) set up in big cities across the country.As the latest TV show to help
12、 peoples love for literature recover, the CCTV program Readers invites people from all walks of life to read aloud their favorite poems, essays and books, or even personal letters they wrote to their loved ones.Just as the weekly show has been wellreceived, its reading booths, equipped with professi
13、onal recording devices and cameras, have become instant hits.A crowd of more than 200 people were pictured lining up outside the Shanghai Library at 11 am on March 4 the first day of the booths opening to the public in Shanghai.The deadline for registrations was brought forward to 2 pm instead of th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399018.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
