2019版高考英语一轮复习单元检测四十一EthnicCulture外研版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 复习 单元 检测 四十一 EthnicCulture 外研版 选修
- 资源描述:
-
1、单元检测(四十一)Ethnic Culture.阅读理解AWe are sailing toward the San Blas Archipelago, a chain of more than 360 islands in the Caribbean Sea.“Theres a boat!” Our daughter Hayley shouts suddenly.Three men, far out at sea, are in a canoe called a cayuco. We pull up near them and they offer to sell us a spiny lo
2、bster (龙虾), but they have not caught enough for each of us.“Un momento, por favor One moment, please,” the man says.He dives overboard, holding his breath, goes down 40 feet, and comes back up with another lobster in his bare hands! We buy the lobsters and visit with the men.These fishermen are the
3、Kuna Indians from the San Blas Islands. The Kuna Indians have made their homes famous because of their efforts to protect their rain forests, their independence, and their culture.For more than 400 years, the Kuna Indians have fought to keep their traditional way of life. Theyve formed their own sys
4、tem of government and laws. Theyve kept the Kuna language, though many speak Spanish, too. And while visitors are welcome, nonKuna people are not allowed to own land.Once we are on the island, we visit the sahila, or chief. It is an important part of Kuna culture for a visitor to receive an invitati
5、on and pay a fee to the sahila before entering his village. We walk around the village and look at the way the Kuna people live. Kuna villages vary in size. They can range from a few dwellings (住所) to large villages with some modern conveniences.Hayley and her brother Jackson are being homeschooled
6、while we are traveling on our boat. Part of our homeschool day is spent learning about the countries and people we visit. Earlier today we read about Kuna foods and money. The Kuna eat a lot of fish, lobsters and coconuts (椰子). The coconut is also used for money. Each coconut tree has a Kuna owner,
7、so the coconuts cannot be taken or touched.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章介绍了生活在巴拿马圣布拉斯群岛上的库纳印第安人。1According to the text, the Kuna Indians have been trying their best to _.Aexpand their landBprevent strangers visitingCkeep their traditions aliveDlearn more about the outside world解析:选C细节理解题。由第六段中的“their efforts to
8、protect their rain forests, their independence, and their culture”和第七段的“the Kuna Indians have fought to keep their traditional way of life”可知,库纳印第安人一直致力于保护他们的传统文化。2Why does the authors family visit the sahila?ATo ask for his help.BTo show respect for him.CTo invite him to travel with them.DTo get pe
9、rmission to enter his village.解析:选D细节理解题。由倒数第二段的“It is an important part of Kuna culture for a visitor to receive an invitation and pay a fee to the sahila before entering his village.”可知,作者拜访sahila是为了得到进村的许可。3The main purpose of this text is to introduce _.Athe meaning of travelingBthe benefits of
10、homeschoolingCthe history of the San Blas IslandsDthe native people living on the San Blas Islands解析:选D写作意图题。作者在驶向圣布拉斯群岛的路途中偶遇了三个库纳印第安渔夫,从而进一步介绍了生活在该群岛上的库纳印第安人。BThat woman carried a new blanket over her arm. Wordlessly, she gave it to me.“Is it finished?” I asked.She shook her head. “No. It is ready
11、,” she replied. I handed her the money and took the blanket.“It is beautiful, so skillfully woven (编织),” I said to my mother. “But what did she mean when she said it was not finished? How can it be ready if it is not finished?”“I will tell you later,” my mother said, “but first I will take you to th
12、e Navajo village.”We went down to the village. A group of young men were making sand pictures. We walked through the whole village, watching the different things the people were doing.It was not until that evening that my mother finally explained the Navajo womans words.“Did you notice anything abou
13、t the things the people were making?” my mother asked.“What should I have noticed?” I looked at her and asked.“Each thing the Navajo make has one small part that is not complete. The designs in their sand pictures are often not perfectly done, for example the line of a circle may not quite close. If
14、 you look carefully at your blanket, you will probably find a stitch (一针) missing.”I took the blanket off, but it looked as perfect as any design could be. Then suddenly, I noticed that sure enough a stitch was missing!“But why do the Navajo intentionally leave some tiny part unfinished?” I asked.“T
15、hey believe that when anything is completed or finished, it means the end has come it will not be perfect until then. Then too, with a circle, they believe that they must leave a pathway for the bad spirits to run away and the good spirits to come in. So, often, they do not make the line close.”语篇解读
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399019.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2014-2015学年高中语文配套课件(粤教版选修 唐诗宋词元散曲选读) 第14课 苏轼词二首.ppt
