2019版高考英语一轮复习单元检测四十六WhichEnglish外研版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 复习 单元 检测 四十六 WhichEnglish 外研版 选修
- 资源描述:
-
1、单元检测(四十六)Which English?.阅读理解AThe English language has a lot of words which can be used in many different ways and in many different expressions.One such example is the word matter. In fact, matter can mean just about anything. It could be one of the most useful words in the English language.Lets get
2、 to the heart of the matter a matter of principle.If someone says that you owe him $50, but you dont, a friend might say, “Well, you could pay him the $50. Its not that much money. Then you wont have to hear him say it anymore.” But if you do not owe him the money, do not pay him the money. Its a ma
3、tter of principle.There is another way to use the word matter. But be careful with your choice of words.If you ask someone, “Whats the matter?”, it shows you are worried about the other person. But saying, “Whats the matter with you?” has a completely different meaning. And it usually sounds rude. I
4、n fact, when you say, “Whats the matter with you?”, you are suggesting that the person did something wrong or stupid.Another expression that could sound rude is to say, “It doesnt matter to me.” Here, it depends on the context,_and how you say it.Lets say you tell someone that a friend just got a bi
5、g raise at work. That person answers with, “It doesnt matter to me.” Here, it means he or she does not care. And it sounds rude.But saying, “Oh, you pick where we eat dinner. It doesnt matter to me.” does not sound rude. In this situation, “it doesnt matter” shows you are easygoing.No matter how you
6、 look at it and what you say, matter is a very useful word. And its only a matter of time before you will become an expert on the use of matter.1We can infer from the text that the word matter _.Ahas a wide useBcan mean moneyCis the most used English wordDhas the most different expressions解析:选A推理判断题
7、。根据第一、二段的描述可知,matter一词用法很广。2What is the authors suggestion in Paragraph 4?AEvery penny counts.BStick to what is right.CFollow your friends advice.DBe careful when making friends.解析:选B推理判断题。根据第四段中的“But if you do not owe him the money, do not pay him the money. Its a matter of principle.”可推测,作者认为钱的数目不
8、重要,重要的是原则问题。因此他觉得在对的事情上要坚持自己的立场,不要轻易作出让步或改变。3The underlined word “context” in the text probably means “_”AchoiceBpersonCsituationDanswer解析:选C词义猜测题。根据倒数第二、三段举例说明“It doesnt matter to me.”在不同的语境意思不同可知,该表达取决于上下文语境,故选situation。4The author develops the text mainly by _.Ausing examplesBgiving instructionsC
9、describing his experiencesDdiscussing research findings解析:选A写作手法题。根据文中用不同的例子来讲解matter的用法可知,作者主要是通过举例来展开全文的。BGenetically modified (GM) foods (转基因食品) have been around for many years. They are developed for a number of different reasons to fight disease, resist pests, improve nutrition, survive drought
10、 and are mainly found in our food supply in processed foods using corn, soybeans and as feed for farm animals. Are they safe? How do they affect the environment? Can they improve food security? Is the world better off with or without GM foods?Supporters of GM foods say that farmers who grow these cr
11、ops are able to use fewer environmentally damaging farm chemicals. The increased output is important to feeding the worlds growing population. And many studies have shown that GM foods are safe to eat and that theres no actual evidence of any health risks. They also add that the foods have been thor
12、oughly examined and have gained approval for eating from a wide variety of government and scientific bodies.Critics, however, are concerned that these foods have not been strictly tested and are potentially dangerous for both the environment and peoples health. They say farmers growing GM crops have
13、 actually increased their use of farm chemicals. And the widespread use of the crops, they say, has also led to an increase in weeds and insects that have resistance to farm chemicals. And, they argue, there is still no scientific evidence of the longterm safety of these foods.Four scientists recent
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399021.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018-2019学年高一语文粤教版必修一课件:第二单元 第4课 “布衣总统”孙中山(节选) .ppt
