2019版高考英语一轮复习精选题辑:周周测(四) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高考英语一轮复习精选题辑:周周测四 WORD版含解析 2019 高考 英语 一轮 复习 精选 周周 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、周周测(四)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A(2018衡水中学全国高三大联考)Discovering the beauty of the science and math that shape our everyday lives,an experience in WonderLab will fuel your imagination and inspire you to see the world around you in new and exciting ways.
2、Come and enjoy yourself!What to seeSpread across seven different zones,therere loads of opportunities to get hands on with real scientific phenomena.Observe live experiments at our Chemistry Bar,see lightning strike before your eyes,play with forces on giant slides or travel through space under a ca
3、nopy(苍穹)of stars.You can also take part in explosive science demonstrations led by our talented team of explainers.With 50 mindblowing wonders of science to enjoy,WonderLab is an experience unlike any other.Besides,a selection of shows will be performed daily in WonderLabs beautiful new show space.T
4、hey are free of charge and last 20 minutes.TicketsDay pass:6 per person.This ticket gives you daylong access to WonderLab,perfect whether youre planning a special trip to the Museum or simply passing through London and want to feed your curiosity.Annual pass:10 per person.For less than the price of
5、two visits,give yourself a year packed full of wonder,curiosity and breathtaking experiences.Opening timesOpen seven days a week,10:0018:00(last entry 17:15)WonderLab will be closed on December 24,25 and 26 and will be open as usual from December 27.During school holidays our opening hours are 10:00
6、19:00(last entry 18:15)Please note that in peak periods(from midday onwards)we are experiencing long queues due to the gallerys popularity.1What can you do in WonderLab?AExplore stars.BProduce lighting.CJoin in explosion shows.DDo chemistry experiments.2How much should two visitors pay if they visit
7、 WonderLab and enjoy the shows for one day?A12. B20.C32. D40.3When can you enter WonderLab?A9:30 on December 23.B18:30 on school holidays.C11:00 on Christmas.D10:30 on December 28.4What is the purpose of the text?ATo introduce WonderLab.BTo attract people to WonderLab.CTo explain how WonderLab works
8、.DTo analyze why WonderLab is attractive.体裁:应用文题材:新闻广告主题:科技展【解题导语】文章介绍了WonderLab的活动、票价及时间安排等信息,吸引大家前去参观游玩。1C细节理解题。依据What to see小标题下的You can also take part in explosive science demonstrations led by our talented team of explainers.可知,你可以参加爆炸演示。故选C项。2A推理判断题。从题干可知两位游客适合买第一种票,依据Day pass:6 per person.可知,
9、两位游客游览一天需要的门票费用为12英镑。故选A项。3D细节理解题。依据Opening times小标题下的Open seven days a week,10:0018:00(last entry 17:15)WonderLab will be closed on December 24,25 and 26 and will be open as usual from December 27.以及During school holidays our opening hours are 10:0019:00(last entry 18:15)可知,平时的开放时间是10点到18点,圣诞节期间闭馆,
10、在学校假期的开放时间是10点到19点,最后准许进入的时间是18:15,只有D项符合。4B推理判断题。文章介绍了WonderLab的活动、票价及时间安排等信息,再根据第一段末尾Come and enjoy yourself!可知,本文的写作目的是吸引人们参观WonderLab。故选B项。B(南昌市NCS20170607项目第三次模拟)Since 1985,Johnny Jennings,86,has been selling newspapers and magazines to a recycling center with his son.By the time Jennings only
11、child was 17,he stopped joining his father.Even though his son is all grown up now,Jennings hasnt slowed down his efforts.In fact,he has turned his recycling money into something bigger.The Ringgold,Georgia native visits local churches and businesses to collect paper,which he brings to a recycling c
12、enter for money.But instead of putting those earnings in his own bank account,he sends every dollar to Georgia Baptist Childrens Homes&Family Ministries.Once a year,hell give the organization a check somewhere between$10,000 and$35,000.By 2016,that tallied up to$400,000.These days,Jennings recycling
13、 has turned into a community effort.After he has made his own rounds recycling paper from businesses and churches,hell find more items waiting for him at home.Community members drop off other recyclables at his house so he can sell them,along with books,food,clothes,and other items to give away.Recy
14、cling centers typically pay just onehalf to three cents per pound of paper,but Jennings visits have added up the big time.In 2016 alone,he sold more than 400,000 pounds of paper and 51,000 aluminum cans(铝罐),and collected more than 32,000 pennies.Over the course of 32 years he has recycled more than
15、9.8 million pounds of paper,saving an estimated 79,000 trees in the process.Jennings says hell continue raising money for charity as long as his health allows.5How old was Johnny Jennings when he started recycling?A17. B32.C54. D86.6The underlined word “tallied”in Paragraph 2 probably means “_”Aadde
16、d BlookedCmade Dmixed7What is community members attitude towards Johnny Jennings?AUnclear. BDoubtful.CTolerant. DSupportive.8What makes Johnny Jennings special?AHis long life and hobby.BHis recycling work and donation.CThe pennies he collects.DThe amount of trees he plants.【解题导语】文章讲述了乐于助人的Johnny Jen
17、nings常年回收废旧物品资助慈善机构的故事。【难句分析】The Ringgold,Georgia native visits local churches and businesses to collect paper,which he brings to a recycling center for money.分析:这是一个主从复合句。句中which引导非限制性定语从句。译文:这个佐治亚州Ringgold市的本地人去当地的教堂和企业收集废纸,带到废品回收中心换钱。【背景知识】佐治亚州(Georgia,简称GA),美国东南部7个州之一。北界田纳西州和北卡罗来纳州,南邻佛罗里达州,东北与南卡
18、罗来纳州接壤,东南临大西洋,西毗亚拉巴马州,州府是亚特兰大。5C考查细节理解。根据第一段中的“Since 1985,Johnny Jennings,86,has been selling newspapers and magazines to a recycling center with his son”和第四段中的“Over the course of 32 years he has recycled”可知,Johnny Jennings开始回收废旧物品时应该是54岁。6A考查词义猜测。根据该词所在句及前一句“Once a year, hell give the organization
19、a check somewhere between$10,000 and$35,000.By 2016, that tallied up to $400,000”中的数据可知,tallied意为:计算总数。所以A项正确。7D考查推理判断。根据第三段中的“Community members drop off other recyclables at his house so he can sell them,along with books,food,clothes, and other items to give away”可知,Johnny Jennings所在社区的成员们支持他回收废旧物品
20、资助慈善机构的工作。8B考查推理判断。文章讲述Johnny Jennings常年回收废旧物品资助慈善机构的故事。所以是回收废旧物品资助慈善机构的故事让Johnny Jennings与众不同。C(2018福建福州普通高中毕业班综合质量检测)According to a team of researchers,an animals ability to perceive(感知)time is linked to their pace of life.“Our results lend support to the importance of time perception in animals w
21、here the ability to perceive time in a very short time may be the difference between life and death for fast moving creatures,”commented the lead author Kevin Healy from Trinity College Dublin.The study was done with a variety of animals using a phenomenon based on the maximum speed of flashes of li
22、ght an individual can see before the light source is seen as constant.Dogs,for example,have eyes with a refresh rate higher than humans.One example of this phenomenon at work,the authors say,is the housefly and its ability to avoid being hit.The research shows flies observe motion in a shorter time
23、than our own eyes can achieve,which allows them to avoid being hit.Professor Graeme Ruxton of the University of St Andrews in Scotland,who worked jointly on the research project,said in a statement,“Having eyes that send updates to the brain at much higher frequencies than our eyes do is of no value
24、 if the brain cannot process that information equally quickly.Thus, this work highlights the impressive abilities of even the smallest animal brains.Flies might not be deep thinkers,but they can make good decisions very quickly.”In comparison, the tiger beetle(虎甲虫)runs faster than its eyes can keep
25、up,basically becoming blind,which requires it to stop periodically to reevaluate its preys(猎物)position.Our results suggest that time perception offers an as yet unstudied dimension in which animals can specialize and there is a considerable range to study this system in more detail.9What is the rese
26、arch mentioned in the passage mainly about?APace of life of animals.BTime perception of animals.CLifetime of small animals.DImpressive abilities of animals.10What does Kevin Healys comment mean in Para.2?AThe ability of animals to perceive time depends on their high moving speed.BThe survival of fas
27、t moving animals relies on their ability to perceive time.CAnimals with quicker pace of life have better perception of time.DAnimals with poor ability of time perception have a shorter life.11Why can houseflies avoid being hit?AThey can think very deeply before they act.BThey can fly much faster tha
28、n their eyes can keep up.CThey can process information as quickly as they receive it.DThey can send information to the brain more quickly than to their eyes.【解题导语】本文是一篇科普说明文。研究发现,动物感知时间的能力和它们的生活节奏有关,对于快速移动的动物来说,在短时间内感知时间的能力决定着它们的生死。文章列举了家蝇、狗和虎甲虫等动物,证明了动物感知时间的能力的重要性。9B考查主旨大意。通读全文可知,“According to a te
29、am of researchers, an animals ability to perceive(感知)time is linked to their pace of life”为本文的主题句;结合下文内容可知,本文主要介绍了一项研究发现:动物感知时间的能力和它们的生活节奏有关,故B项正确。10B考查细节理解。根据第二段Kevin Healy所说的话“Our results lend support to the importance of time perception in animals where the ability to perceive time in a very shor
30、t time may be the difference between life and death for fast moving creatures”可知,Kevin Healy认为,对于快速移动的动物来说在短时间内感知时间的能力决定着它们的生死;据此可知,该句是说快速移动的动物的生存依赖于它们对时间的感知能力,故B项正确。11C考查细节理解。根据第四段的“The research shows flies observe motion in a shorter time than our own eyes can achieve,which allows them to avoid be
31、ing hit”可知,家蝇能比我们在更短的时间内感知到物体的运动,这是它们得以避免被拍死的原因,故C项正确。D(2018济南模拟)A European Union program is letting blind people experience famous paintings for the first time.It uses threedimensional(3D)printing to recreate famous paintings so they can be touched.One painting printed with the new technology is Gu
32、stav Klimts“The Kiss”It is a popular attraction at the Belvedere Museum in Vienna,Austria.The painting shows a man and a woman standing in a field filled with flowers.They are wearing gold robes and have their arms around each other.The man leans down to kiss the woman.Klimt finished the painting in
33、 1908.Until now,people who had trouble seeing could not appreciate the artwork.But thanks to the reproduction they can touch the piece and feel the ridges and depressions.Andreas Reichinger started making 3D versions of artwork in 2010.He said this reproduction was his most difficult project because
34、 the couples robes are so detailed.Dominika Raditsch is a blind museum visitor.She touched the reproduction.As she moved her hands around it she said,“Exactly,can you see these?There are so many details.”Raditsch said she could imagine what the original painting looks like when she touched the repro
35、duction,“Its somehow round.You can feel it.You can feel it.It comes with it.And in many places its so smooth.And then I think to myself:it probably shines too!”Raditsch said.The Belvedere is not the only museum to have 3D versions of its artwork.Some of the pieces at the Prado Museum,in Madrid,Spain
36、 have reproductions that can be touched.But the piece in Vienna has one special part:it is made with widely available 3D printing technology.That means one day,blind art fans anywhere in the world could download the source files and print the reproductions themselves.12What is“The Kiss”?AA European
37、Union project.BA popular painting.CA 3D technology.DA famous museum.13Why did Reichinger say this reproduction was difficult to finish?AThe painting was reproduced detailedly.BThe original artwork was made in 1908.CBlind art fans cant download the source.DThe 3D technology is not available.14How did
38、 Raditsch feel when she first touched the reproduction?AAwkward. BPuzzled.CExcited. DNervous.15What is the best title for the text?AA European Union Program for Museum VisitorsB3D Printing Lets the Blind Experience Famous PaintingsCHow to Reproduce the Worldfamous PaintingsDA Special Museum for Art
39、Fans in Vienna,Austria【解题导语】本文是一篇说明文。文章讲述了欧盟的一个项目使用3D打印技术重现名画,让它们可以被视障人士触摸到。12B考查细节理解。从文章第二段的“One painting printed with the new technology is Gustav KlimtsThe KissIt is a popular attraction”可知,吻是一幅深受欢迎的画作。故选B项。13A考查细节理解。从文章第三段的最后一句“He said this reproduction was his most difficult project because the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
