2019版高考英语一轮复习精选题辑:月考阶段检测卷(一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高考英语一轮复习精选题辑:月考阶段检测卷一 WORD版含解析 2019 高考 英语 一轮 复习 精选 月考 阶段 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、月考阶段检测卷(一)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A(20172018第一学期福州市联考)Though online ordering is popular in the UK today,handson experience still attracts many buyers attention.Oxford StreetLondon is a shoppers paradise,and most visitors head for Oxford Street.Half
2、way along is Selfridges,one of the worlds first department stores where the architecture and window dressing impress you even before you go in.There are at least four other major stores on this street,plus Europes largest music shop.In December the atmosphere is especially festive because of the Chr
3、istmas lights which are always lighted by a politician,a great sportsman,or a super star.Kensington High StreetA fashionable area for shopping is Kensington High Street.One of its department stores even has a roof gardengood for relaxing between purchases.Theres also an organic food superstore.Borou
4、gh MarketYou cant visit London without going to a supermarket.One of the oldest and best for food is probably Borough Market on the south bank of the Thames.Get off the underground at London Bridge and wander among fresh fish stalls,bakeries,and fruit and vegetable sellers.You can also buy specialit
5、ies to take away,like cheeses,pork pies,mustard and chutney.More places for bargainsPortobello Road Market on a Saturday is your best choice for jewelry or collectors items.Its a short walk from the underground station at Notting Hill Gate and you never know what you will find.For clothes,Camden Mar
6、ket is the place.It gets a little crowded at the weekends,though.Convent Garden Market offers great experience for the simple pleasure of looking at jewelry and gifts.1Oxford Street becomes special in December for _.Athe wonderful window dressingBthe Europes largest music shopCthe lights lighted by
7、a famous personDmany bargains to choose from2To enjoy food,you can go to _.ACamden MarketBBorough MarketCKensington High StreetDPortobello Road Market3Where is this passage probably taken from?AA science book.BA travelers journal.CA news report. DA trip guide.【解题导语】本文是一篇应用文,主要介绍了几处在英国购物的好去处。【难句分析】In
8、 December the atmosphere is especially festive because of the Christmas lights which are always lighted by a politician,a great sportsman,or a super star.分析:该句为主从复合句。句中which are always lighted by a politician, a great sportsman, or a super star为which引导的定语从句,修饰先行词the Christmas lights,which在从句中作主语。译文:
9、在12月(这里的)气氛特别喜庆,因为圣诞(彩)灯总是由一位政治家、伟大的运动员或超级明星点亮。1C考查细节理解。根据第二段最后一句“In December the atmosphere is especially festive because of the Christmas lights which are always lighted by a politician,a great sportsman,or a super star”可知,在12月(这里的)气氛特别喜庆,因为圣诞(彩)灯总是由一位政治家、伟大的运动员或超级明星点亮。根据第二段第二句可知,Selfridges百货公司的建筑
10、和橱窗装饰都给人留下了深刻的印象,但与题干中所提及的12月份无关;根据第二段第三句可知,这里有欧洲最大的音乐商店,也与12月的特别气氛无关;D项文章中没有提及。2B考查细节理解。根据第四段,尤其是第四段第二句“One of the oldest and best for food is probably Borough Market on the south bank of the Thames”可知,在Borough Market可以买到最好的食物,据此可知,如果你要享受美食,你可以去Borough Market。根据最后一段第三句“For clothes,Camden Market is
11、the place”可知,Camden Market是一个卖衣服的地方,而不是卖食物的地方,故A项错误;根据第三段最后一句“Theres also an organic food superstore”可知,Kensington High Street有有机食品商店,并没有提到美食,故C项错误;根据最后一段第一句“Portobello Road Market on a Saturday is your best choice for jewelry or collectors items”可知,Portobello Road Market卖珠宝或收藏品,而不是食品,故D项错误。3D考查推理判断
12、。通读全文可知,文章主要介绍了英国几个吸引游客的购物去处,包括Oxford Street、Kensington High Street、Borough Market 等。据此可以判断,本文最可能摘自旅游指南,故D项正确。B(2018潍坊市高考模拟考试)A couple of months ago,we were in a hurry to get somewhere,when our 6yearold daughter was just to slow things down.In response I became impatient and unkind.As I unloaded my
13、apology,she said,“Mom,its OK.Youve never been a mom before.This is your first time.Youre just trying.Its OK.”Her response humbled(使卑微)me.She had been able to give me what I had refused to give her just moments beforemercy,understanding and sympathy.And I needed it.We all do.Actually,there may be not
14、hing more needed today in our nation and communities.Its no wonder former Baptist Church member Megan has transformed her idea.Megan spent 20 years representing her churchs beliefs with messages of hate towards gays,Jews and those who support abortion.When she finally started civil dialog with her“e
15、nemies”,she found“people on the other side were not the ones I had been led to believe.”Finally,she left the faith of her family.What surprised her most was the forgiveness and understanding she experienced from her former“enemies”Her lessons are what we all need.As she accurately describes about ou
16、r cultural climate,“we have grown more and more divided and have broken the world intous and them”But this will“not take us where we want to go”Instead,she concludes“we have to talk and listen to people we disagree with”My experience with my daughter teaches me that the ability to engage with“the ot
17、her”,to avoid tough judgments,and to show sympathy is learned first,and practiced best,at home.Researchers believe the key to developing those abilities in our children lies in how we respond to their feelings,especially the negative ones.We will have made efforts to create a world where we are all
18、better able to take the perspective of others,stay away from tough judgments and recognize and respect the humanity in the souls around us.This desire makes my own struggling to be better every day worth all the effort.4Why did the author feel humbled?AHer daughter was unkind.BHer daughter made no a
19、pology.CWhat her daughter did was better.DWhat her daughter said annoyed her.5Why is the example of Megan mentioned?ATo inform. BTo entertain.CTo prove. DTo comment.6What lesson does the author learn from the experience with her daughter?ATo learn from others.BTo make friends with others.CTo turn to
20、 others for help.DTo put yourself in others shoes.7Whats the authors attitude toward our future?AHopeful. BDoubtful.CCautious. DWorried.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。本文通过“我”和女儿之间发生的事,以及Megan的经历告诉大家,我们不应该把自己和别人分离开来,我们要善于站在对方的角度考虑问题,或许我们会从所谓的“敌人”身上学会宽容和理解。4C细节理解题。Her response humbled(使卑微)me.She had been able to gi
21、ve me what I had refused to give her just moments beforemercy,understanding and sympathy.(第二段第一、二句)译文:她的回答使我感到卑微。她给了我一些我刚刚拒绝给予她的东西仁慈、理解和同情。根据关键句可知,女儿比“我”这个妈妈做得更好。故选C。5C推理判断题。根据文章第三段内容可推知,作者引用Megan的故事是为了证明我们并没有真正的敌人,站在我们“对立面”的人也会教给我们宽容和理解。故选C。6D推理判断题。根据第五段第一句“My experience with my daughter teaches me
22、 that the ability to engage withthe other,to avoid tough judgments,and to show sympathy is learned first, and practiced best, at home.”及最后一段第一句中的“We will have made efforts to create a world where we are all better able to take the perspective of others”可推知,和女儿在一起的经历教给“我”要设身处地为他人着想。故选D。7A推理判断题。根据最后一段
23、内容可知,作者认为我们要从内心深处认可并尊重周围的人,这个愿望使作者每天努力变得更好是值得的;由此可推知,作者对未来是充满希望的。故选A。长难句分析:What surprised her most was the forgiveness and understanding she experienced from her former“enemies”(第三段最后一句)分析:What引导主语从句,在从句中作主语;she experienced from her former “enemies”是省略了引导词的定语从句,先行词是 forgiveness and understanding。译文:
24、令她感到最惊讶的是,她从以前的“敌人”身上学到了宽容和理解。词汇积累:forgiveness n原谅 ,宽恕recognize v认可,认出engage with与建立密切关系,尽力理解。C(2018惠州市第二次调研)In many ways,Providence Mount St.Vincent in Seattle is a typical senior living community.It is home to about 400 elderly residents and provides them with different types of assistance.However
25、,it is also the Intergenerational Learning Centera preschool where children and seniors have the chance to bond.Established in 1991,the ILCs purpose is to allow kids to learn about acceptance while they are also being nurtured.It also aims to help seniors develop a greater sense of selfworth and str
26、engthen social interactions.Babies to prekindergartenaged children are placed into six different classes at the ILC.The kids attend art and music classes,as well as story time and exercise time with the seniors.Marie Hoover,ILC director,said that interacting with the seniors has proven beneficial fo
27、r the young ones,making them more openminded.“For the ILC children,interacting with the residents is simply part of their daytoday life here and the way aging is normalized,which may be the most important benefit they receive,”Hoover said.“Ive had parents call me years after their children have grad
28、uated from our program to let me know about some incidents when their child was the first to warmly greet someone who happened to be in a wheelchair.”As for the seniors,theyre delighted by the companionship the children provide.The children bring so much energy and joy to our residents.Many of the r
29、esidents are widows or widowers and can become lonely.Their adult children may still be working,so they may not get to see them as often as they would like.Having the children stay with the old makes our residents feel they are still part of a community.The young and the old connect and learn from o
30、ne another at this_unique_facility.8ILC is intended to _.Abuild a typical senior living communityBtake good care of the childrenCbenefit both the children and the seniorsDrid the seniors of loneliness9From what Hoover said in Para.3,we can learn that the ILC children _.Akeep in touch with the senior
31、s even if they have left the ILC Bcome to realize that aging is a normal part of lifeCtake different attitudes to the elderly after graduationDthink it easy to interact with the elderly residents in the ILC10The last paragraph mainly tells us _.Athe benefits the seniors receiveBthe situation of the
32、seniorsCchildrens companyDthe interaction between the children and the seniors11The underlined words“this unique facility”may refer to _.Aa special buildingBa typical familyCa typical teaching programDa special learning center【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了一个为老年人和孩子所设立的学习中心:ILC。【难句分析】Having the children stay w
33、ith the old makes our residents feel they are still part of a community.分析:本句中Having the children stay with the old为动名词短语作主语;they are still part of a community为宾语从句。译文:孩子们和这些老年人待在一起使我们的(老年)居民感觉到他们依然是社区的一部分。8C考查细节理解。根据第二段中的“the ILCs purpose is to allow kids to learn about acceptance while they are al
34、so being nurtured.It also aims to help seniors develop a greater sense of selfworth and strengthen social interactions”可知,ILC的宗旨是让老年人和孩子双方都受益,故选C项。9B考查细节理解。根据第三段中的“For the ILC children.the way aging isnormalized,which may be the most important benefit they receive”可知,在ILC,孩子们已经逐渐认识到变老是生命中一种正常的现象,故选B
35、项。10A考查段落大意。根据最后一段的整体内容可知,本段主要介绍了ILC对于老年人的积极意义,故选A项。11D考查词义猜测。画线词位于文章最后一句,该句是对文章进行的总结,并结合前两段对ILC的介绍及其对孩子们的积极影响和最后一段阐述的ILC对老年人的积极意义,可以推断出此处的“this unique facility”是在回应主题,即介绍Intergenerational Learning Center,故画线词指的是ILC这一特殊的学习中心。D(2018河北石家庄高三复习教学质量检测一)Despite being used by 1.34 billion people each year,
36、traveling on the Tube in London can actually be quite lonely.One citizen,however,is trying to change this.“You get on the Tube and its completely silent and its weird,”says Jonathan Dunne,who has started a worldwide dialogue after giving out badges(徽章)with the words“Tube chat?” last month,encouragin
37、g passengers in London to get talking to one another.“I handed out 500 badges during rush hour in a city of 8 million,expecting most of them to be thrown away,but after about 24 hours it completely snowballed,”he says.Dunne and his“Tube chat”campaign have since been reported by media across the worl
38、d,seeing TV interviews in Sweden,Brazil and the UK,as well as countless website,newspaper and magazine appearances.Although Dunne says hes received mostly positive feedback,not everyone agrees with his idea.Londoner Brian Wilson responded with a campaign of his own,handing out 500 badges with the wo
39、rds“Dont even think about it”on them.Michael Robinson,24 ,a student from London,agrees.“Being on the Tube is the only peace and quiet some people get on their journeys to and from work.It doesnt need to be spoiled by people coming up and chatting to you,”he says.“People assume that I just walk up an
40、d talk to strangers, which I dont,but its been a great way to meet people you would never have normally spoken to,”Dunne says.So if you ever end up using public transport in the West,why not say hello to the person next to you?Just make sure to check for a badge first.12How did Dunne encourage Londo
41、n passengers to talk with each other?ABy putting up posters on the tube.BBy advocating his idea on the media.CBy offering passengers special badges.DBy starting a dialogue with passengers.13How is Dunnes campaign getting along?AIt has caught international attention.BIt has become a worldwide campaig
42、n.CMost passengers have refused to accept it.DWilson has made great efforts to promote it.14According to Michael Robinson,what should tube passengers do?AHand in their feedback in time.BWalk up and talk to strangers.CStop using public transport.DEnjoy the peace quietly.15What can be the best title f
43、or the text?ATube Chat or NotBLonely Travel in the London TubeCSilence on the TubeDTube Passengers Wearing Badges【解题导语】每年乘坐伦敦地铁的乘客众多,可是人们仍然感到孤独;为此Jonathan Dunne发起了一个旨在鼓励乘客相互交谈的运动,此举引起了世界媒体的关注。尽管如此,人们对此仍有不同的态度。12C考查细节理解。根据第二段的“who has started a worldwide dialogue after giving out badges(徽章)with the w
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高中英语人教版必修3 UNIT 2 HEALTHY EATING PERIOD 4 课件1 (共18张PPT) .ppt
