2019版高考英语一轮复习精选题辑:阅读提速练(七) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高考英语一轮复习精选题辑:阅读提速练七 WORD版含解析 2019 高考 英语 一轮 复习 精选 阅读 提速 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读提速练(七)时间:40分钟阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A(2018成都市高中毕业班摸底测试)Summer Camps in Season!STEM Camp July 10 to August 14,Cost:$18090% of the jobs in the future will require STEM(Science,Technology,Engineering & Mathematics)education.We find ways to make learnin
2、g fun and exciting for students to help ensure their futures.Campers participate in fun and engaging STEM activities!Register:www.stemcamp.ca or call 5194756600.Kandalore June 15 to 28,Cost:$2,340The finest traditional camp in Canada,provides the best of both canoe(独木舟)adventures and incamp activiti
3、es.For more than 65 years,Kandalore has given campers the opportunity to know and be themselves.We create a warm and supportive environment where kids can express their unique self,grow in selfconfidence and build lifetime friendships.Register: or call 4163229735.ESL Summer Camp June 25 to July 21,C
4、ost:$5,500Pickering College has an exciting ESL summer camp for students aged 1218 who want to learn English and experience the wonders of summer at our 42acre campus;students enjoy the excellent dormitory,dining,academic,and social facilities of one of Canadas oldest independent schools.Register:ww
5、w.pickeringcollege.on.ca or call 9051758900.DEEP Summer Academy August 16 to 26,Cost:$465We provide highly motivated high school students from across the world with the opportunity for advanced study in a variety of engineering,technology,business and science subjects.Organized by the University of
6、Toronto,DEEP is one of the most diverse preuniversity engineering programs all over the world with scholarships.Register:www.outreach.engineering.utoronto.ca or call 4169460816.1Which number should you call if you want to improve your English?A5194756600.B4163229735.C4169460816. D9051758900.2When wi
7、ll the shortest camp start?AOn July 10. BOn June 15.COn June 25. DOn August 16.3Where can you go if you are interested in the experience of adventure?AKandalore.BSTEM Camp.CESL Summer Camp.DDEEP Summer Academy.4How similar are STEM Camp and DEEP Summer Academy?AThey both offer scholarships for stude
8、nts.BThey provide the same courses for students.CThey both prepare students for their development.DThey are both designed for international students.【解题导语】本文是一篇应用文。主要介绍了四个夏令营的时间、收费标准、主要活动内容及联系方式等信息。【难句分析】Pickering College has an exciting ESL summer camp for students aged 128 who want to learn Englis
9、h and experience the wonders of summer at our 42acre campus;students enjoy the excellent dormitory,dining,academic,and social facilities of one of Canadas oldest independent schools.分析:本句中aged 1218作students的后置定语;who引导定语从句,修饰先行词students。dormitory, dining, academic和social facilities都作enjoy的宾语,of one o
10、f Canadas oldest independent schools作facilities的后置定语。译文:Pickering学院有一个为(那些)想要学习英语和在学院42英亩的校区内感受夏天的奇观的12至18岁的学生们举办的令人兴奋的ESL夏令营,(参加的)学生们(可以)享受加拿大最古老的私立学校的一流食宿、学习和社交设施。1D考查细节理解。根据第三则信息中的“Pickering College has an exciting ESL summer camp for students aged 1218 who want to learn English”和“call 9051758900
11、”可知D选项正确。2D考查细节理解。综合四则信息可知,DEEP Summer Academy的时间长度是11天,与题干的the shortest camp相符合。所以D选项正确。3A考查细节理解。根据第二则信息中的“provides the best of both canoe(独木舟)adventures and incamp activities”可知,选项A与题干的“the experience of adventure”相符合。所以A选项正确。4C考查推理判断。根据第一则信息中的“for students to help ensure their futures”和第四则信息中的“We
12、 provide highly motivated high school students from across the world with the opportunity for advanced study”可以推断二者都对学生的未来发展(development)有帮助。所以选项C正确。B(2018四川绵阳高中第二次诊断性考试)He had more than 160 reports as a reporter on the Metro desk and more than 170 in 19 months as a national journalist based in Kans
13、as City,Mo.But perhaps the most important piece of writing that AG.Sulzberger did for The New York Times before Wednesdaywhen he was named deputy publisherwas not an article and was not published in The Times,but was all about The Times.That work came to be known as the “innovation(创新)report”,which
14、zeroed in on the importance of a digital future for the newspaper his family has owned since 1896 and said The Times risked losing its leading place if it did not make sweeping changes.In a conversation in his office on Wednesday,Mr.Sulzberger said he saw the innovation report and the thinking that
15、led to his conclusions as“a wakeup call to the newsroom that we were at risk of missing the moment”“It was always easy to see how changes will endanger the traditions of the place,”he said,“but what became really clear to me was not changing was the more dangerous course if we cared about the tradit
16、ions of the place.”Unlike some of the former deputy publishers in his role,Mr.Sulzberger has been more experienced in the newsroom than in advertising or consumer marketing.Still,his colleagues described him as a quick study whose modesty masked deep inner confidence.Besides,in the newsroom or out o
17、n an assignment,Mr.Sulzberger did not show off his connection to The Times owners.“I recognized the name.”said Vincent Bova,a video editor who figured in a feature article that Mr.Sulzberger wrote in 2010.“I mean,I knew I was dealing with royalty.There was no reason for me to bring that up with him,
18、and he didnt.”So Mr.Sulzberger,in some way,has qualified himself for the position since long time ago.5A.G.Sulzberger wrote the“innovation report”mainly to _.Aurge revolutions in The TimesBgain the position of deputy publisherCpromote changes in New York CityDshow directions to his family future6Wha
19、t is the biggest threat to traditional media according to Mr.Sulzberger?AScientific developments.BRapid social changes.CTheir own stubbornness.DDecreasing readers.7How does the author show us what Mr.Sulzberger is like in the last paragraph?ABy comparing him with others.BBy interviewing him in perso
20、n.CBy giving examples of his routines.DBy quoting comments from others.8What does the author think of Mr.Sulzberger according to the passage?ACasual. BObjective.CAdmirable. DCritical.【解题导语】本篇文章属于人物介绍类,介绍了著名出版人A.G.Sulzberger 对纽约时报的重要贡献,还介绍了他提出的“创新报道”理论以及他人对他的评价。5A考查推理判断。根据第二段“That work came to be kno
21、wn as the innovation(创新)report ,which zeroed in on the importance of a digital future.The Times risked losing its leading place if it did not make sweeping changes”可知,“创新报道”关注报纸数字化未来的重要性,纽约时报如果不改革,则将面临危机。据此可以判断,A.G.Sulzberger提及“创新报道”的目的是敦促纽约时报进行变革,故A项正确。6C考查推理判断。根据第二段中的“and said The Times risked los
22、ing its leading place if it did not make sweeping changes”和文章中提到的“innovation report”可知,A.G.Sulzberger认为纽约时报如果不做出变革,则将面临危机;据此可以判断,A.G.Sulzberger认为传统媒体面临的最大的问题是它们固执己见,不思变革,故C项正确。7D考查写作方法。通读最后一段可知,该段第二句介绍了同事对A.G.Sulzberger的评价,第四句和第五句介绍了视频编辑Vincent Bova对他的评价;据此可以判断,最后一段是通过别人的评价来描述A.G.Sulzberger的,故D项正确。8
23、C考查观点态度。通读全文可知, AG.Sulzberger提出“创新报道”理论并前瞻性地认识到数字化时代对传统媒体的影响,意识到传统媒体变革的重要意义;据此可以判断,作者对A.G.Sulzberger的态度是钦佩的,故C项正确。C(2018湖南长沙高三年级统一模拟)A new study by the British government has discovered the mental health of the countrys teenage girls has become worse.the survey,which included 30,000 14yearold studen
24、ts in 2005 and 2014,showed 37 percent of girls with psychological stress,up from 34 percent in 2005.British boys stress level was actually seen to fall over the same time period,from 17 percent to 15 percent.The reports authors pointed out the“advent of the social media age”could be a major contribu
25、ting factor for increased stress among teenage British girls.“The adolescent years are a time of rapid physical,cognitive(认知的)and emotional development,”Pam Ramsden,a lecturer in psychology at the University of Bradford in the United Kingdom,wrote in a recent blog post.“Teenagers interact with peopl
26、e in order to learn how to become competent(有能力的)adults.In the past, they would engage with parents,teachers and other adults in their community as well as extended family members and friends.Now we can also add social media to that list of social and emotional development.”Throughout adolescence,gi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
