2019版高考英语一轮复习精选题辑:高考仿真模拟卷(二) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高考英语一轮复习精选题辑:高考仿真模拟卷二 WORD版含解析 2019 高考 英语 一轮 复习 精选 仿真 模拟 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考仿真模拟卷(二)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A(2018临沂市高三教学质量检测)Many of us have desires that might seem to be beyond our abilities,but looking to those who overcame similar difficulties can be a great source of inspiration for anyone trying to live their best
2、life.Here are some quotes(引语) from people who chased their dreams and turned them into amazing realities.Este Lauder“I didnt get there by wishing for it or hoping for it,but by working for it.”Este Lauder,Founder of Este Lauder Fun fact:Lauder started out by helping her chemist uncle sell face cream
3、s and perfumes and turned millionaire.Oprah Winfrey“You know you are on the road to success if you would do your job and not be paid for it.”Oprah Winfrey,TV Mogul and Host Fun fact:There was a time when Winfrey couldnt afford soup.Now,she is a philanthropist(慈善家)and one of the most inspiring person
4、s of her generation.Madam CJ.Walker“Dont sit down and wait for the opportunities to come.Get up and make them.” Madam CJ.Walker,Civil Rights Activist and InventorFun fact:Walker was known as the first black female millionaire after she launched her haircare line in 1905.In fact,she was the first Ame
5、rican woman of any race to be a selfmade millionaire.Sara Blakely“Embrace what you dont know,especially in the beginning,because what you dont know can become your greatest asset(财富)” Sara Blakely,Spanx FounderFun fact:Blakely earned a Forbes cover in 2012 for being the youngest female selfmade bill
6、ionaire.1Which of the following people is not a business person?AEste Lauder. BOprah Winfrey.CSara Blakely. DMadam CJ.Walker.2What can we learn from the quotes of Este Lauder and Madam CJ.Walker?AWell begun is half done.BRome was not built in one day.CAction speaks louder than words.DWhere there is
7、a will,there is a way.3What can we infer about the women mentioned in the text?AThey received advanced education.BThey are truly creative and peaceloving.CThey turned nothing into something huge.DThey achieved great success in their fields.【解题导语】本文是一篇说明文。每个人都有超越自身能力的对成功的欲望,如何克服困难实现梦想呢?文章用四个成功人士对成功的见
8、解和他们成功的经历给出了答案。1B推理判断题。Este Lauder靠卖面霜和香水成了百万富翁;Oprah Winfrey是个大慈善家;Madam CJ.Walker是美国第一位白手起家的黑人女百万富翁;Sara Blakely 2012年荣登福布斯榜,是最年轻的白手起家的女亿万富翁。从对每一位的叙述及“Oprah Winfrey,TV Mogul and Host”可知,Oprah Winfrey不是一位商人。故选B。2C推理判断题。根据Este Lauder的话中的“by working for it”和Madam CJ.Walker的话中的“Get up and make them.”可
9、知,两个人的话都表达了“行胜于言”。故选C。3D推理判断题。文中提到的四个女性都是在各自领域中获得伟大成功的典型。故选D。A、B两项文中没有提及;C项“把一无所有变成伟大”夸大事实。亮点句积累:I didnt get there by wishing for it or hoping for it, but by working for it.(Este Lauder部分第一段)译文:我不靠许愿或憧憬,而靠奋斗来获取成功。B(20172018第一学期福州市联考)If you have a chance to go to Finland,you will probably be surprise
10、d to find how “foolish” the Finnish people are.Take the taxi drivers for example.Taxis in Finland are mostly highclass Benz with a fare of two US dollars a kilometer.You can go anywhere in one,tell the driver to drop you at any place,say that you have some business to attend to,and then walk off wit
11、hout paying your fare.The driver would not show the least signs of anxiety.The dining rooms in all big hotels not only serve their guests,but also serve outside diners.Hotel guests have their meals free,so they naturally go to the free dining rooms to have their meals.The most they would do to show
12、their good faith is to wave their registration cards to the waiter.With such a loose check,you can easily use any old registration card to take a couple of friends to dine free of charge.The Finnish workers are paid by the hour.They are very much on their own as soon as they have agreed with the bos
13、s at the rate.From then on they just say how many hours they have worked and they will be paid accordingly.With so many loopholes(漏洞) in everyday life, surely Finland must be a heaven to those who love to take “petty_advantages”But the strange thing is that all the taxi passengers would always come
14、back to pay their fares after they have attended to their business and that not a single outsider has ever been found in the free hotel dining rooms.And workers always give an honest account of the exact hours they put in.As the Finns always act on good faith in everything they do,living in such a s
15、ociety has turned everyone into a real “gentleman”4The underlined words in Paragraph 5 means to “_”Abe ready to help othersBmake good use of ones friendsCbe a little ahead of othersDgain something at others expense5Which of the following is NOT true according to the passage?AWhile taking a taxi in F
16、inland,you can get off without first paying your fare.BIn a big hotel in Finland, you can enjoy free meals if youre living in the hotel.CThe bosses in Finland pay the employees according to the registration of their working hours.DThe workers are always honest with their working hours.6We can learn
17、from the passage that _.Athe Finnish society is of very high moral(道德的)levelBthere are many loopholes in everyday life in FinlandCin Finland,most taxi drivers will not charge you anythingDeveryone in Finland is like a gentleman,for they have faith in themselves7Which of the following is the best tit
18、le of the passage?ALife in FinlandBA Society with “Foolish” PeopleCWhat a LifeDHonest accounts of the Finns【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文,主要通过一些例子,介绍了芬兰人的诚实,并且诚实让他们成为真正的“绅士”。【难句分析】You can go anywhere in one,tell the driver to drop you at any place,say that you have some business to attend to,and then walk off wit
19、hout paying your fare.分析:该句为主从复合句。句中that you have some business to attend to 为that引导的宾语从句,作say的宾语。译文:你可以乘一辆出租车去任何地方,告诉司机让你在任何地方下车,告诉(司机)你有一些事情要处理,然后不付车费就可以离开。4D考查词义猜测。根据第五段第一句“With so many loopholes(漏洞)in everyday life,surely Finland must be a heaven to those who love to take petty_advantages”可知,在日常
20、生活中芬兰出现了很多的“漏洞”。结合上文内容可知,在芬兰,如果你告诉出租车司机你有一些事要处理,你不付车费就可以离开;在宾馆用旧的登记卡就可以享受免费大餐;工人只要告诉老板自己工作的时长就可以得到相应的工资,这些就是“漏洞”。由此可知,芬兰确实是那些爱贪小便宜的人的天堂,画线词意为“小便宜”,故D项正确。5C考查细节理解。根据第四段的内容,尤其是第三句“From then on they just say how many hours they have worked and they will be paid accordingly”可知,老板是根据工人自己所说的工作时长给工人支付工资的,而
21、不是根据登记的时长,所以C项与文意不符,故选C项。根据第五段第二句可知,你可以先下车离开,等处理完事情后再付车费,故A项与文意相符;根据第三段最后两句可知,如果你在芬兰大宾馆入住,你可以凭登记卡享受免费大餐,故B项与文意相符;根据最后一段倒数第二句“And workers always give an honest account of the exact hours they put in”可知,芬兰工人总是诚实地汇报自己实际的工作时长,故D项与文意相符。6A考查推理判断。根据最后一段最后一句,并结合全文内容可知,在芬兰,乘出租车的乘客可以先下车离开,等处理完事情后再付车费;没有在宾馆登记入
22、住的人并不会去宾馆享受免费大餐;工人可以按照自己报的工作时长向老板索要工资。因为芬兰人总是诚实地做每一件事,生活在这样一个社会里,每个人都变成了一个真正的“绅士”。据此可以判断,芬兰社会有着很高的道德水平,故A项正确。根据第五段第一句可知,在日常生活中,芬兰社会有很多可以让贪小便宜的人钻的“漏洞”,这是文章所叙述的事实,而不是推论出来的内容,故B项不符合题意;根据第五段第二句可知,乘客会在办完事后支付车费,故C项错误;根据文章最后一句可知,芬兰人总是诚实地做一切事情,故他们都像绅士,并不是说芬兰人信任自己,故D项错误。7B考查主旨大意。通读全文可知,文章先通过人们认为芬兰人很“愚蠢”引出本文话
23、题,接着举例介绍了芬兰人“愚蠢”的情况,最后点明主旨,即芬兰是一个道德水平很高的国家,人们的诚实让他们都成为绅士。据此可以判断,B项最适合做文章标题。C(20172018洛阳市上学期尖子生第一次联考)According to a historian,uniforms were introduced into the United States around 1979 to deal with the problems of violence among students.Statistical reports state that only 15% of primary schools and
24、 around 10% of secondary schools in the United States have strictly carried out the uniform policy.In recent times it has become the most debated topic among parents and educators,with many critics stating the fact that wearing uniforms has no effect on the thought process of a student nor does it c
25、onsiderably reduce inequality among the masses.Students are instructed to follow certain rules:for boys,pants,shirts with turtlenecks,sweaters and jackets are acceptable,while in some schools,shorts are strictly forbidden;similarly,for girls,long skirts,blouses,pants and flatheeled shoes are accepta
26、ble.School uniforms in other countries such as Thailand,Indonesia,India and Pakistan were introduced during the British colonial period.In these countries,girls in senior schools usually wear broad trousers and boys wear pants and shirts.In preschool though,girls wear skirts and blouses and boys wea
27、r short pants and shirts.In other parts like New Zealand and Australia where the British colonial rule was in effect,the uniform system was followed in the public school system.The dress sense closely resembled that of the English students.The purpose of a school uniform is to promote team spirit,di
28、scipline and increase equality among all students.Though uniforms have intended to wipe out the discrimination in the weaker section,critics have a different story to say.According to them,uniforms have no such great effect on students.This standardized dress has not helped students remove any barri
29、ers and is adding costs to the parents.In many countries,though students wearing uniforms has produced some positive results,in the United States,the implementation(实施)requires a lot of efforts before we can achieve full success.8What does the underlined word “masses” in the second paragraph refer t
30、o?ASchools. BParents.CStudents. DTeachers.9What can we know about the uniform system in Australia according to Paragraph 3?AThe uniform system in the public school follows Britain.BThe Australian students dress more casually.CThe uniform system is the same as that in New Zealand.DMost Australian stu
31、dents wear school uniforms.10Whats the intention of school uniforms at first?ATo encourage students to be more diligent.BTo improve students academic achievement.CTo prevent students fighting with each other.DTo promote the equality among students.11Whats the attitude of the critics towards school u
32、niforms?ASupportive. BNeutral.CNegative. DFactual.【解题导语】本文是一篇议论文,通过介绍美国目前校服的普及情况,讨论了校服的作用,最后指出在某些国家,如美国,校服制度的实施还需要努力。【难句分析】In other parts like New Zealand and Australia where the British colonial rule was in effect,the uniform system was followed in the public school system.分析:本句是复合句,其中包含了where引导的定语
33、从句,主句运用一般过去时的被动语态。译文:在其他地区,像英国实行过殖民统治的规则(仍然)有效的新西兰和澳大利亚,公立学校的校服制度仿效英国的校服制度。8C考查词义猜测。根据该词上文的“that wearing uniforms has no effect on the thought process of a student”和下文的“Students are.rules”可知此处指的是学生。9A考查细节理解。根据第三段倒数第二句“In other parts like New Zealand and Australia where the British colonial rule was
34、in effect,the uniform system was followed in the public school system”可知,澳大利亚的公立学校的校服制度是仿效英国的。10C考查推理判断。从文章第一段中的“According to a historian,uniforms were introduced into the United States around 1979 to deal with the problems of violence among students”可知,穿校服最初的目的是防止学生之间打架。11C考查观点态度。根据倒数第二段中的“Though u
35、niforms have intended to wipe out the discrimination in the weaker section,critics have a different story to say.According to them,uniforms have no such great effect on students”可知评论家们对于校服的态度是消极的。D(2018成都市高中毕业班第三次诊断性检测)Flaubert had it that “one way of tolerating existence is to lose oneself in liter
36、ature as in an unending party”It turns out that reading doesnt only help us to tolerate existence,but actually lengthens it.A recent study by Yale University researchers,published online in the journal Social Science & Medicine,concluded that “book readers experienced a 20 percent reduction in the r
37、isk of death over the 12 years of followup compared to nonreaders”The data was obtained from the study sponsored by the National Institute on Aging.The study looked at 3,635 subjects,all older than 50,whom the researchers divided into three groups:those who didnt read books,those who read up to 3.5
38、hours a week and those who read more than 3.5 hours a week.The findings were remarkable:on average,book readers survived almost two years longer than those who didnt crack open a book.The more the subjects read,the longer they lived,but as little as 30 minutes a day was still beneficial in terms of
39、survival.Accounting for factors such as education level,income and health status,the study found that those who read more than 3.5 hours weekly were 23 percent less likely to die during that 12year period.Those who read up to 3.5 hoursan average of a half hour a daywere 17 percent less likely.“In ot
40、her words,just like a healthy diet and exercise,books appear to promote a significant survival advantage,” the authors concluded.Why or how thats_the_case remains unclear;the research showed only an association between book reading and longevity,not a causal relationship.But the findings are not so
41、surprising.Other recent research showed that reading novels appears to increase both brain connectivity and sympathy.12Why does the author mention Flauberts words in the first paragraph?ATo stress the value of reading.BTo compare reading with a party.CTo introduce the study on reading.DTo support th
42、e findings of the study.13From the text,what can we learn about the study?ANo similar study on reading has been carried out.BThe process of the study lasted more than ten years.CIt shows readers live two years longer than nonreaders.DIt shows time spent on reading increases ones love for it.14What d
43、o the underlined words“thats the case”probably mean?AReading books enables people to live longer.BReading is similar to a healthy diet and exercise.CReading books is closely associated with longevity.DReading increases brain connectivity and sympathy.15Where can we most probably read this text?Ahttp
44、s:/Bhttps:/Chttps:/Dhttp:/www.thebookbag.co.uk/Book_Recommendations.【解题导语】研究发现,阅读和长寿有一定的联系,阅读者的平均寿命比不读书的人长将近两岁。【难句分析】The study looked at 3 , 635 subjects,all older than 50,whom the researchers divided into three groups:those who didnt read books,those who read up to 3.5 hours a week and those who re
45、ad more than 3.5 hours a week.分析:该句为主从复合句。句中whom the researchers divided into three groups为whom引导的非限制性定语从句;who didnt read books以及who read up to 3.5 hours a week和who read more than 3.5 hours a week都为who引导的定语从句,修饰先行词those。译文:这项研究调查了3 635名年龄超过50岁的实验对象,研究人员将他们分为三组:从来不读书的人,每周阅读3.5小时的人,每周阅读超过3.5小时的人。12C考查
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
走向高考(四川专用)2016届高三一轮复习新课标版英语课件 必修1 UNIT 2.ppt
