2019版高考英语一轮复习高考提能练三十三Module3InterpersonalRelationships_Friendship外研版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 复习 提能练 三十三 Module3InterpersonalRelationships_Friendship 外研版 选修
- 资源描述:
-
1、 Module 3Interpersonal RelationshipsFriendship阅读理解组块专练练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2018太原市高三年级模拟试题(三)Dear Parents,Im delighted that you are considering The British International School for your childs education. Our school offers firstclass international education delivered by experienced and professional sta
2、ff.We aim to provide a high quality Britishstyle education characterized by:The arrangement of the English national curriculum to meet the needs of international and local students and offering an insight into the local culture.High quality teaching provided by international and local staff.A broad
3、personal development plan for students that encourages independence, confidence, tolerance, good manners and respect.A recognition of the schoolparent partnership in the successful education of the children.An acknowledgement that all students are individuals who deserve an environment to help them
4、realize their academic and other potential, thereby preparing them for their chosen continuing education and career.A safe, caring, happy and stimulating environment benefiting from high quality facilities.Our school provides an effective framework for education through a broad, balanced and monitor
5、ed curriculum. As students advance through the schooling, we make sure that their needs are met through progressive teaching and learning. Although our curriculum is based upon the national curriculum for England, it is adapted where appropriate, to ensure suitability for our diverse student body. T
6、hus, we strive for the development of transferable skills through the years of schooling, as well as the acquisition(获得) of a broad body of knowledge.Students are given opportunities to develop many skills, which include skills in language, science, technology and mathematics, in the aesthetic (审美的)
7、 and creative fields of music, drama and art, and in physical education.We insist that students act in a responsible manner toward all members of the community. Throughout the school years, students are taught to distinguish between right and wrong and show consideration for others. The qualities of
8、 honesty, kindness and good manners are always encouraged.Our friendly atmosphere provides a secure and happy environment in which children can grow as individuals and valued members of the school family.【语篇解读】该文是一封学校校长致家长的信。1What do you think the author is?AA school principal.BAn exchange student.C
9、An assistant professor.DAn experienced lecturer.答案与解析:A推理判断题。根据第一段第二句“Our school offers firstclass international education delivered by experienced and professional staff.”可推知,本文的作者是文中所提到的学校的校长,故选A。2Which of the following about the students is NOT mentioned in the passage?AManners.BSelfdiscipline,CQ
10、ualities.DIndependence.答案与解析:B细节理解题。根据第五段“A broad personal development plan for students that encourages independence, confidence, tolerance, good manners and respect.”可知,文章中没有提到自律。3What is the purpose of the passage?AThe author thinks schools and parents play an important role in teaching.BThe auth
11、or is stressing that responsibility is the most important thing for a student.CThe author is encouraging more parents to send their children to this school.DThe author implies students become valued people with a friendly atmosphere.答案与解析:C目的意图题。根据全文的整体内容可推知,本文是一封校长致家长的信,介绍了学校的特色和优势,目的在于向家长推广这所学校,鼓励
12、更多家长把自己的孩子送到这所学校来学习,故选C。B(2018安庆二模)As a child, I was generally happy, singing and dancing to my favorite songs, smiling and laughing with my friends and family. But as far back as second grade, I noticed a “darkness” about me. I didnt enjoy participating in many things.In middle school, things in my
13、 life began to get even worse. I began withdrawing from everything I once enjoyed.I was always tired.Everything was horrible. Finally, midway through eighth grade, I was told I had a chemical imbalance, diagnosed (诊断) with clinical depression, and had to take medicine. It took months for me to feel
14、the effects of the medicine.When I began to feel happy again is when I realized that I had to take the responsibility for getting better myself, rather than relying on medicine.Aristotle said, “To live happily is an inward power of the soul,” and I believe that this quote describes what I had to do
15、to achieve happiness. Happiness is a journey. Everyone seems to need different things to be happy.“The essentials (要素) to happiness are something to love, something to do, and something to hope for,”a quote from William Blake sums up what I believe people need to realize to be truly happy in life. P
16、eople need love. I feel they need their family and their friends more than anything else in the world.People need work to do, something to make them feel they are making a difference in the world.People need to know that more good is to come in the future, so they continue to live for “now” instead
17、of constantly worrying about the bad that could come. Love and hope are happiness.【语篇解读】作者根据自己克服抑郁症的经历总结出了幸福生活的要素。4What do we know about the author in Paragraph 2?AHe hated going to sleep because he couldnt sleep well.BHe spent months recovering from the clinical depression.CHe was diagnosed with cl
18、inical depression in Grade Seven.DHe suffered a great deal from clinical depression.答案与解析:D细节理解题。根据第二段中的“I began withdrawing from everything I once enjoyed. I was always tired.Everything was horrible.Finally,midway through eighth grade, I was told I had a chemical imbalance, diagnosed with clinical
19、depression,and had to take medicine.”可知,在中学时,作者受到临床抑郁症的折磨。故选D项。5Who helped the author to be happy again?AThe authors friends.BAristotle.CThe author himself.DWilliam.答案与解析:C细节理解题。根据文章第三段第一句“When I began to feel happy again is when I realized that I had to take the responsibility for getting better my
20、self, rather than relying on medicine.”可知,作者并不是依赖药物而是靠自己克服病症,重新快乐起来。故选C项。6Which of the following about being truly happy is unnecessary in the authors opinion?ALove. BAmbition. CHope. DWork.答案与解析:B细节理解题。根据文章最后一段第一句可知,作者认为幸福的要素包括爱、工作和希望。故选B项。7What may be the best title for the text?AThe Essentials to
21、 Happiness BWays to Overcome ShortcomingsCEveryone Needs to Be Happy DHappiness Is Love答案与解析:A主旨大意题。通读文章,作者根据自己克服抑郁症的经历,总结出幸福生活的要素,文章最后一段具体阐述了要素的内容,由此可知A项契合文章主旨。C(2018沈阳市高三下学期第三次模拟考试试题)Wild elephants can tell whether a voice comes from a man, a woman or a boy, a new study says. Thats what researcher
22、s found when they played recordings of people for elephants in Kenya.Scientists say this is an advanced thinking skill that other animals havent shown. It lets elephants figure out who is a threat and who isnt. The result shows that the clever animals are also studying people, said study author Kare
23、n McComb.“Basically, they have developed this very rich knowledge of the humans that they share their habitat with,” said McComb, a professor at the University of Sussex in England.“Memory is key. They must build up that knowledge somehow.”The study was released on Monday in the Proceedings of the N
24、ational Academy of Sciences.Its close to but not quite like the Dr. Seuss book, where the elephant Horton hears something that others cant hear.McComb and colleagues went to Amboseli National Park in Kenya, where hundreds of wild elephants live among humans, sometimes coming in conflict over scarce
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399051.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
