2020年高考英语真题模拟试题专项汇编(12)七选五-科教科普类 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020年高考英语真题模拟试题专项汇编12七选五-科教科普类 WORD版含解析 2020 年高 英语 模拟 试题 专项 汇编 12 七选五 科教 科普 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家2020年高考英语真题模拟试题专项汇编(12)七选五-科教科普类1.Changing your life can come in small, easy steps. You can transform yourself and live a better life by making positive changes along the way. Here are some choices that will lead to your transformation.Choose to change bad habitsSome bad habits seem
2、to stick around without us even realizing it. _You can overcome them, find better alternatives, and get through your struggle to become a better you! Do it for yourself more than anything.Choose to growIts easy to get stuck in a fixed way of life._In choosing to grow, you build character, develop yo
3、ur strengths, become aware of what needs improvement, and turn into the well-rounded person you need to be to succeed.Choose to seek a balanced lifeWhere do you need balance? Are you all work, no play? Or the opposite? _If youre spending too much time working or locked away alone, find the time for
4、social interaction and having fun. If you havent committed to a schedule in a while, make the decision to start following one._This is vital to human existence. We need the loving bonds created by family members and friends. Personal relationships are key to emotional growth and social stability.Cho
5、ose to live your passionWhatever your dream is, you can have it. The person you wish to be and the things you wish to achieve are within you. Make the choice to pursue those passions at whatever cost. It may mean clearing out your schedule or doing something youve never done. _A. Choose to spend tim
6、e with those you loveB. Choose to organize your schedule flexiblyC. Make the choice today that you wont be ruled by them.D. Neither extreme will lead you to a pleasant life for very long.E. However, with re-evaluation and growth comes a beautiful freedom.F. Its good to change, and youve only got so
7、many years to refresh yourself.G. However, the reward from success and personal accomplishment will be worth it.2.根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A Diet Without Enough Protein Can Cause DepressionDepression is a condition so common, the World Health Organization (WHO) calls it “a leading
8、cause of disability.”Difficulty in falling asleep, loss of appetite, and loss of ability to concentrate are just a few of the other effects of depression. WHO estimates that worldwide, at any one time, 350 million people suffer from the condition. While life events such as the loss of a spouse or a
9、job may create a happening of depression, many cases come from within and are not caused by a life event.Now scientists are working on a new aspect of cure: nutrition._The Indian Journal of Psychiartry reports that both before and during a happening of depression, those with the condition will show
10、a “poor appetite”_Many cases of depression, if not most cases, affect those who dont eat properly. So what does protein have to do with all this? It all comes down to amino acids (氨基酸). Proteins are made up of amino acids, chemicals known as the “building blocks of life.” There are 20 different amin
11、o acids._Both the human brain and nervous system use amino acids as a substance that creates a signal from one brain cell to another or one nerve cell to another, thus relaying information between the cells. What the final result then?_Since amino acids make up protein, a diet which lacks in protein
12、 will cause weaker communication between the brain cells. This lessens the signal being sent from one brain cell to the next during a thought._This is why depression can often express itself as anger or aggression.A. The ultimate effect is how we think.B. Dont ruin your appetite by eating between me
13、als.C. Skipping meals itself can create a depressed mood.D. A new research suggests that nutrition can lessen some of the risks of depression.E. India is perhaps the worlds leader in researching the connection between diet and depression.F. Many of them are made by the human body, but nine others, t
14、he “essential” amino acids, must be eaten in ones diet.G. The process can lead to twisted signals, which can not only lead to depression, but also, according to many scientists, aggression.3.根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Radar is an electronic device that detects planes, ships, coastlin
15、es, landmarks, and even storm clouds. The name radar comes from the first letters of the words radio direction and ranging. As the human eye uses light waves to see, radar “sees” with radio waves. Without radar, planes could not land safely in bad weather and ships could not move safely in thick fog
16、. _In the 1800s it was discovered that radio waves could be reflected from objects. But scientists did not make great advances in radar research until the 1930s, when the world was threatened by war. _It has been used widely in almost every conflict since then.Echoes make it possible for radar to wo
17、rk. When a beam of radio waves is sent out, it strikes on an object and returns an echo. This echo is picked up by radar and recorded on a screen similar to television screen. On the screen an observer sees a flash, or a blip, that shows the direction and distance of the object. _Airport control tow
18、ers use radar to guide planes in for safe landings. Almost all large ships depend on radar to prevent collisions with icebergs or other ships._Weather forecasters “see” the size, direction, and speed of storms on radar screens. Astronomers can even use radar to measure accurately the distance to the
19、 moon. Thus, the device has generated major advancements._Huge radar antennas have been installed all over the United States. They guard us against possible enemy attacks. We have ballisticmissiles (战略导弹)warning systems that can alert us to attacks when missiles are more than 1,000 miles away. Other
20、 radar systems warn us against enemy aircraft and even spying space satellites.A.Police track speeders in radar-equipped cars.B.These measurements are now highly accurate.C.The device can be used in a wide range of fields.D.It is therefore especially valuable to shippers and travelers.E.During World
21、 War II many countries used radar effectively.F.Today radar is used by commercial airliners and weather forecasters.G.Strengthening national defense is one of radars most important functions.4.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Have you ever heard of an insect called the cicada(蝉)?_. But they
22、have an interesting internal clock that tells them when to go aboveground.Every 17 years, billions of the noisy Brood V cicadas(十七年蝉) will swarm(成群出现) to northeastern parts of the US, including New York, Ohio and Pennsylvania._.But there are usually a lot less of them compared to the Brood V cicadas
23、._. According to Discovery News, these insects started their lives in 1999. And as their 17-year life cycle comes to an end, they go aboveground when their underground homes get warmer 64 degrees Fahrenheit (about 18) to be exact.Then the females will lay hundreds of eggs in trees, and after about f
24、our to six weeks, the mother and father cicadas will die._.While they can be kind of annoying, these insects dont harm humans, but they do make a lot of noise during their time aboveground. _.However, since there are so many of the 17-year cicadas, the amount of laid eggs can sometimes harm small tr
25、ees and bushes. But after this summer, these insects will mostly mind their own business until 2033.A.That sound is the male cicadas attracting the female cicadas.B.The cicada insects are common in summer, especially in August and can be found in July as well.C.There are other kinds of cicadas that
26、come around once a year or every 13 years.D.The baby cicadas will go underground, and the 17-year cycle will start over again.E. As a matter of fact, people like to eat them in some cultures.F. Well, a special kind of these insects live underground in the US for most of their lives.G. This is what m
27、akes Brood V cicadas so special.5.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。An obvious reason for learning a new language is to be able to communicate with the people who speak it._People in every country prefer it when tourists make an effort to speak the local language, even if all you can say in i
28、t is “hello” and “please”.Cultural understandingSpeaking a new language helps you to get to know another people and culture, as language and culture go hand in hand._It shows new ways of looking at the world. In addition, when you speak another language, you can enjoy literature, film, and music in
29、the original language. It is extremely difficult for a translation to be a perfect replica(复制品)of the original. _.Business and careers_Schools and employers tend to prefer candidates who speak one or more foreign languages. Even though English is widely spoken in much of the world, the fact is that
30、the global economy depends on communication. When dealing with France, for example, someone who speaks French will have an obvious advantage over someone who doesnt.Language improvementLearning another language can help you to understand your own. Many languages have contributed to the development o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400732.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
