内蒙古集宁一中(西校区)2020届高三上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古集宁一中西校区2020届高三上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 内蒙古 集宁 一中 校区 2020 届高三 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、集宁一中2019-2020学年度第一学期期中考试高三英语试卷第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)(略)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AKettles Yard, CambridgeThis modern-art gallery in a Victorian house was founded in the 1950s by Tate Jim and reopened in February following a two-year redevel
2、opment by Jamie Fobert Architects, the team behind the 2017 Tate Steves extension. This means a new cafe, a four-floor education wing and improved gallery space that can accommodate more visitors. The gallerys permanent collection includes works by Joan Mir, Henry Moore and Barbara Hepworth.Being Br
3、unel, BristolTo celebrate the life and work of famous civil engineer Isambard Kingdom Brunei, Being Brunei will open in March on Bristols harbourside. The museum will include a range of interactive and entertaining exhibits, including talking portraits of his friends and family and personal possessi
4、ons, including an 1821 school report. It is a good place for families to strengthen connections.Royal Academy of Arts, LondonThe RA reopens on 19 May for its 250th anniversary, following a 50m renovation (翻新) with a gallery and expanded exhibition programme. These will include three day-lit gallerie
5、s, which will host exhibitions with a focus on contemporary art and architecture. The grand frontwall of the Burlington Gardens building has also been restoredpossibly the first time its had a proper clean in its 150 year history.V&A, DundeeOne of the most significant new openings of the year will b
6、e Scotlands first design museum and also the first V&A anywhere outside of London on 15 September. The museum building sits on the river Tay. It will celebrate Scottish design and objects in its collection.1. What do we know about Being Brunel?A. It has a long school report.B. It includes three day-
7、lit galleries.C. It is family-friendly.D. It possesses permanent collections.2. The purpose of the RA reopening is _.A. to expand the exhibitionB. to mark its 250th anniversaryC. to display contemporary artD. to present its 150-year history3. What does the writer intend to tell us?A. To compare diff
8、erent tourist attractions.B. To attract more visitors to the UK.C. To describe some famous museums and artists.D. To introduce openings of some famous art museums.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】【1题详解】细节理解题。根据Being Brunel, Bristol中 It is a good place for families to strengthen connections.可知,Being Brunel是友好家庭
9、。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Royal Academy of Arts, London中The RA reopens on 19 May for its 250th anniversary, following a 50m renovation (翻新) with a gallery and expanded exhibition programme.可知,RA重新开放的目的是纪念其成立250周年。故选B。【3题详解】主旨大意题。通过本文我们知道,文章介绍一些著名的艺术博物馆的开幕。故选D。BWhen Shakespeare was twenty-one he went to Lon
10、don, a very interesting place, to try his fortune.There was the famous London Bridge and St. Pauls Cathedral, and palaces and markets and long streets full of shops.Then, too, there were the daily crowds where could be seen people from all over the world. Knights, scholars and the highwayman (拦路强盗)o
11、r thieves, who had been infamous for their clever robberies, passed by each other.Here, also, were noblemen dressed in gold, from Italy and Spain and France; slaves from Spanish America, sea captains and ministers, soldiers and servantsall held by chances or interests within the gray walls which cir
12、cled London, and whose gates gave welcome to as strange a crowd as could be found in the world.Into this curious crowd came Shakespeare, quick to see and eager to learn. And before long all these strange sights were as familiar to him as the faces of his own towns residents. Each one told its story
13、to him so plainly that, as before he had learned the secrets of the fields and woods, so now he learned men and mens interests that make up the great world.And he learned these lessons so well that when he came to write his plays, he made such use of them as no writer ever made before or since; for
14、it is the use of this knowledge of the world, combined with his own genius, that makes Shakespeare the greatest dramatist that has ever lived.4. What was London like in Shakespeares eyes when he first went there?A. Dirty and small.B. Strange and interesting.C. Infamous and terrible.D. Familiar and m
15、odern.5. Which of the following best describes Shakespeare?A. Shakespeare got inspiration to write from his hometown, London.B. Shakespeare was eager to make friends with the noblemen in London.C. Shakespeare was good at observing and learning from the daily life.D. Shakespeare became the greatest d
16、ramatist owing to his own genius.6. What does the word “one” in paragraph 5 refer to?A. Crowd.B. Resident.C. Face.D. Sight.7. The passage probably comes from_.A. a posterB. a textbookC. an advertisementD. an announcement【答案】4. B 5. C 6. D 7. B【解析】【分析】本文是一篇名人轶事。文章讲述了文学大师莎士比亚年轻时去到伦敦第一天时遇到有趣的事情。【4题详解】细
17、节理解题。根据第一段中的a very interesting place和第五段中的all these strange sights可知,在Shakespeare的眼中,伦敦是一个有趣而陌生的城市。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第五段可知,Shakespeare来到伦敦不久之后,通过观察和学习了解了伦敦,并适应了那里的生活,由此可推断出,Shakespeare擅长观察日常生活并从中学习。故选C。【6题详解】词义猜测题。画线词后的as before he had learned the secrets of the fields and woods意思为“正如他以前所学到的田野和树林的秘密
18、那样”,根据这句话可知,one指的是“像田野和树林一样的景象”。故选D。【7题详解】推理判断题。本文主要讲述了莎士比亚到伦敦的经历,所以这篇文章最有可能出现在一本教材中。故选B。【点睛】本文是人物故事类阅读理解。做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据。例如小题2考查如何描述莎士比亚,A、B、D三项与文章的事实不相符合,C选择项是由文章中事实推断出答案。CStanding desks have become comm
19、on across Silicon Valley, offering health benefits to those willing to work on their feet. However, due to their high price, they have failed to catch on until now. Recently, Ikea has brought out Bekant convertible(可变换的) standing desk that can become a normal desk at the touch of a button. The $500
20、adjustable desk can transform from a standard desk to a standing one, and Ikea hopes it could make the standing desk mainstream.Experts say that changing from a seated to a standing desk can improve productivity. Similar desks have become a common sight at tech firms such as Google, where some emplo
21、yees have even installed treadmill (跑步机) and bicycle desks.The desk is not the first “convertible” on the market. As early as 2013, Stir Kinect brought out an adjustable desk. The $3,890 Stir Kinect desk has a motor to raise and lower itself, changing it into a standing desk or a traditional desk. T
22、he desk can even be programmed to move up and down slightly, making it appear to take a gentle breath to remind the user to change their positions. To move between sitting and standing positions, owners simply double tap on the screen. The desk can learn the users preferences over time and suggest t
23、he best seating position.The Stir Kinect desk was created by a team of ex-Apple and Disney engineers. It has a built-in touch screen to control and track movement, and can tell users exactly how many calories they burn by standing during their working day. It also has devices containing power points
24、 and USB ports for charging phones, to keep cables hidden.“ Ikeas height-adjustable desk is great for opening up the lower end of the market, said JP Labrosse, founder and CEO of Stir.8. What is the text mainly about?A. Ikea has brought out an adjustable standing desk.B. Silicon Valley offered healt
25、h benefits to officials.C. Google formed their tech firms to design bicycle desks.D. The Stir Kinect desk will become mainstream in the market.9. Which of the following is TRUE according to the text?A. Before Bekant desk, similar adjustable desks have been widely used.B. The seated desks will take t
26、he place of the standing desks in the future.C. Compared to the Stir Kinect desk, the Bekant desk is much cheaper.D. The adjustable desks were designed by the Apple and Disney Company.10. The Stir Kinect desk_.A. can breathe in and breathe out by pressing the button onceB. can charge phones by using
27、 a device containing power pointC. can tell you how many calories you need for a walkD. can advise you to do more exercise at a proper time11. What can we infer from the last sentence given by JP Labrosse?A. Ikeas adjustable desk will be popular with average people.B. Ikea will have to sell furnitur
28、e at a lower price in the future.C. This height adjustable table can only be found in Ikea.D. It is not necessary for Ikea to open up the market at all.【答案】8. A 9. C 10. B 11. A【解析】试题分析:本文是一篇新闻报道。站立式办公桌在美国硅谷已经比较常见,宜家近日推出了一款名为BEKANT的可调节的站立式办公桌,这种桌子对愿意站立式工作的人健康有益。【8题详解】A主旨大意题。根据文章第一段看出:站立式办公桌在美国硅谷已经比较
29、常见,对愿意站立式工作的人健康有益。宜家近日推出了一款名为BEKANT的可调节的站立式办公桌,使用者只需按一下按钮便可将其从普通高度调节至站立式高度。宜家希望这款办公桌占领市场,成为主流,故选A。【9题详解】C推理判断题。根据文章第一段知道Bekant convertible standing desk售价为$500;而第三段中是Stir Kinect desk售价为$3,890,故选C。【10题详解】B细节理解题。第四段中最后一句“It also has devices containing power points and USB ports for charging phones, to
30、 keep cables hidden.”意思是为Stir Kinect还设置了充电接口以及USB接口,可用于手机充电,故选B。【11题详解】A细节理解题。这一句的意思是“宜家的可调节办公桌有助于打开低端市场,”所以选A,即“宜家的可调节办公桌在普通民众中将会受欢迎”A。考点:新闻类短文阅读DWhen John was growing up, other kids felt sorry for him. His parents always had him weeding the garden,carrying out the garbage and delivering newspapers
31、. But when John reached adulthood, he was better off than his childhood playmates. He had more job satisfaction, a better marriage and was healthier. Most of all, he was happier.Far happier.These are the findings of a 40year study that followed the lives of 456 teenage boys from Boston. The study sh
32、owed that those who had worked as boys enjoyed happier and more productive lives than those who had not. “Boys who worked in the home or community gained competence (能力) and came to feel they were worthwhile members of society,”said George Vaillant, the psychologist (心理学家) who made the discovery. “A
33、nd because they felt good about themselves, others felt good about them.”Vaillants study followed these males in great detail. Interviews were repeated at ages 25, 31 and 47. Under Vaillant, the researchers compared the mens mentalhealth scores with their boyhood activity scores. Points were awarded
34、 for parttime jobs, housework, effort in school,and ability to deal with problems.The link between what the men had done as boys and how they turned out as adults was surprisingly sharpThose who had done the most boyhood activities were twice as likely to have warm relations with a wide variety of p
35、eople,five times as likely to be well paid and 16 times less likely to have been unemployed. The researchers also found that IQ and family social and economic class made no real difference in how the boys turned out.Workingat any ageis important.Childhood activities help a child develop responsibili
36、ty, independence, confidence and competencethe underpinnings (基础) of emotional health. They also help him understand that people must cooperate and work toward common goals. The most competent adults are those who know how to do this.Yet work isnt everything. As Tolstoy once said,“One can live magni
37、ficently in this world if one knows how to work and how to love, to work for the person one loves and to love ones work.”12. What do we know about John?A. He enjoyed his career and marriage.B. He had few childhood playmates.C. He received little love from his family.D. He was envied by others in his
38、 childhood.13. Vaillants words in Paragraph 2 serve as _A. a description of personal values and social valuesB. an analysis of how work was related to competenceC. an example for parents expectations of their childrenD. an explanation why some boys grew into happy men14. Vaillants team obtained thei
39、r findings by _A. recording the boys effort in schoolB. evaluating the mens mental healthC. comparing different sets of scoresD. measuring the mens problem solving ability15. What does the underlined word “sharp” probably mean in Paragraph 4?A. Quick to react.B. Having a thin edge.C. Clear and defin
40、ite.D. Sudden and rapid.【答案】12. A 13. D 14. C 15. C【解析】这是一篇说明文。文章主要讲了研究表明,那些小时候工作过的人比那些没有工作过的人生活得更快乐、更有成效。【12题详解】细节理解题。根据第一段He had more job satisfaction, a better marriage and was healthier.(他的工作满意度更高,婚姻更美满,身体也更健康。)由此可知,约翰享受他的事业和婚姻,故选A。【13题详解】推理判断题。根据第二段 “Boys who worked in the home or community gai
41、ned competence (能力) and came to feel they were worthwhile members of society,”said George Vaillant, the psychologist (心理学家) who made the discovery.“And because they felt good about themselves, others felt good about them.”(发现这一现象的心理学家Vaillant说:“在家庭或社区工作的男孩获得了能力,并开始觉得自己是社会中有价值的成员。”“因为他们对自己感觉良好,别人也对他们
42、感觉良好。”)由此可以推断出,Vaillant在第二段的话解释了为什么一些男孩成长为快乐的人,故选D。【14题详解】细节理解题。根据第三段Under Vaillant, the researchers compared the mens menta lhealth scores with their boyhood activity scores.可知Vaillant的研究小组通过比较不同的分数得到了他们的发现,故选C。【15题详解】词义猜测题。根据下文Those who had done the most boyhood activities were twice as likely to
43、have warm relations with a wide variety of people,five times as likely to be well paid and 16 times less likely to have been unemployed.(那些在童年时期参加过最多活动的人,与各种各样的人保持亲密关系的可能性是其他人的两倍,获得高薪的可能性是其他人的五倍,失业的不可能性是其他人的16倍。)由此可知,The link between what the men had done as boys and how they turned out as adults wa
44、s surprisingly sharp的意思是男性在孩童时期的行为和成年后的表现之间的联系是惊人的明确。“sharp”的意思明确,故选C。第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Training for a marathon (马拉松) requires careful preparation and steady, gradual increases in the length of the runs. _16_, buy the best-fitting running shoes you
45、can find. No one can say which brand will work best for you or feel best on your feet, so you have to rely on your experience and on the feel of each pair as you shop. When you have found shoes that seem right, walk in them for a few days to double-check the fit. _17_. As always, you should stretch
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402264.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
