内蒙古集宁一中(西校区)2021届高三英语上学期第二次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古 集宁 一中 校区 2021 届高三 英语 上学 第二次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、内蒙古集宁一中(西校区)2021届高三英语上学期第二次月考试题(含解析)本试卷分为第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。第I卷70分,第II卷50分,共120分。考试时间:100分钟。第I卷(选择题 共70分)I. 阅读理解(共二节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ASummer Boarding CoursesSummer Boarding Courses(SBC)is an award-winning UK summer school provider for
2、international students aged 11-17. Please join the students from over 100 countries.SBC Canford Summer School(Ages 11-15)is located at Canford School,Tatler School Awards Public School of the Year 2019. It is within easy reach of the coastal town of Bournemouth and is one of the most popular UK dest
3、inations for English language learning outside of London.Dates:Monday 6 July-Monday 10 August 2020 nam sttTeaching Hours:15 Hours Per WeekCourses:General English,English Literature,Introduction to BusinessHeadington Oxford Summer School(Ages 13-16)is located in the beautiful city of Oxford, just a 3
4、0-minute walk from the city centre.It provides students with a wonderful setting in which to study and meet other students from around the world.Dates:Saturday 4th July-Saturday 18th July 2020Teaching Hours:20 Hours Per WeekCourses:General English,Summer Study,Global Young LeadersSBC at Eton College
5、(Ages 11-16),only 34 kilometers from London,provides students with the opportunity to study at one of the worlds most famous schools.Founded in 1440 by King Henry VI,Eton College has educated 20 British Prime Ministers as well as many authors,scientists,actors and explorers.Dates:Monday 13 July-Mond
6、ay 24 August 2020Teaching Hours:15 Hours Per WeekCourses:General English,Mathematics,STEM(Science,Technology,Engineering,Maths)Oxford College Summer School(Ages 15-17)gives students the chance to experience the very best of what Oxford has to offer.Students live and study in the famous university ci
7、ty of Oxford.For over 800 years it has been home to the leading academic minds in scientific and cultural studies.Dates:Monday 6 July-Monday 17 August 2020./Teaching Hours:15 Hours Per WeekCourses:Business&Leadership,Engineering,Medicine1. Which school doesnt provide General English?A. SBC Canford S
8、ummer School.B. Headington Oxford Summer School.C. SBC at Eton College.D. Oxford College Summer School.2. What makes SBC at Eton College different from the others?A. It has produced many heads of government.B. It has educated some leading academic minds.C. It has invited authors and scientists as ed
9、ucators.D. It has become a winner of Tatler School Awards.3. Which age range is Headington Oxford Summer School for?A. Ages 11-15.B. Ages 13-16.C. Ages 11-16.D. Ages 15-17.【答案】1. D 2. A 3. B【解析】这是一篇应用文。文章介绍了英国四所提供暑期寄宿课程的学校。【1题详解】细节理解题。从四所学校提供的“Courses”信息可知,第四所学校Oxford College Summer School的课程设置里没有Ge
10、neral English 这一门课。 故选D项。【2题详解】细节理解题。对SBC at Eton College的介绍 “Eton College has educated 20 British Prime Ministers as well as many authors,scientists,actors and explorers.”从这句话可知,这所大学不仅教出了许多作家,演员和探险家,还教出了20位英国首相,这与A选项里“many heads of government”的表述一致。而其他学校没有这一特点。故选A项。【3题详解】细节理解题。对Headington Oxford Su
11、mmer School介绍的 (Ages 13-16)可知,这所学校适合的年龄是13岁到16岁,故选B项。BWhen I ( Country singer Clint Black ) was 14, I was hired for an after-school job selling subscriptions to my hometown paper, the Houston Post. I was sent to some of the citys worst neighborhoods to ask door-to-door. Even though I was often strug
12、gling around after dark in bad areas searching for some place for the night, I was thankful for the work.It was a hard job because people didnt like a stranger knocking on their door, especially a boy trying to get them to buy something. One time, a man shut his door heavily in my face and shouted,
13、I dont want any paper. I forced myself to knock again and was able to tell him how great the paper was. I ended up selling him a subscription. I was soon among the top sellers and, like other successful salesmen, was asked to train newcomers. Around this time I started playing some musical instrumen
14、ts. Before long I was playing in a band at some and other events. When I turned 18, I fixed my attention on becoming a professional musician. I never give up this dream. Im sure my perseverance came from what I learned knocking on strangers doors. That experience helped me in many ways. Early in my
15、music job I was locked in a lawful quarrel with a former manager. He forced me to give in, but I refused. Having all those doors closed in my face as a boy gave me the strength to stand up to this frightening person. Except this time there was one difference: I was the one saying no. And I won.4. Wh
16、ich of the following statements is untrue according to paragraph 1 ?A. He sold subscriptions in his spare time.B. The places he went to was not good.C. He found it hard to look for a place for the night.D. He was not satisfied with the work.5. He was asked to train newcomers because .A. he began to
17、do the job much earlier than newcomers.B. he had been asking door to door.C. he was refused many times.D. he was one of the best sellers.6. The author wanted to .A. devote his life to music.B. knock on strangers doors.C. play some musical instruments very well.D. be the head of a famous band.7. Why
18、was he not afraid of the manager?A. Because he thought he was stronger than the manager.B. Because he used to knock strangers doors.C. Because he became brave while working.D. Because the manager was much older than he.【答案】4. D 5. D 6. A 7. C【解析】本文是一篇记叙文。文章讲述的是作者14岁时课余时间所做的第一份工作推销报纸。尽管工作辛苦,但这份工作为他以后
19、的成功积累了经验,作者相信只要坚持,勇敢就一定能成功。【4题详解】细节理解题。根据第一段“Even though I was often struggling around after dark in bad areas searching for some place for the night, I was thankful for the work.(尽管我经常在天黑后在糟糕的地方挣扎着寻找过夜的地方,我还是对这份工作心存感激。)”可知尽管工作艰辛,但作者对这份工作还是心存感激,所以作者对这份工作并没有感到不满意,D项表达错误,故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第二段“I was s
20、oon among the top sellers and, like other successful salesmen, was asked to train newcomers.(我很快就成为了最畅销的销售人员之一,像其他成功的销售人员一样,我被要求培训新人。)”可知作者被要求去培训新人是因为他也成为了最好的销售员之一,故选D项。【6题详解】细节理解题。根据第三段“Around this time I started playing some musical instruments. Before long I was playing in a band at some and othe
21、r events. When I turned 18, I fixed my attention on becoming a professional musician. (就在那时,我开始演奏一些乐器。不久,我就在一个乐队里参加了各种活动。当我18岁的时候,我把注意力集中在成为一名职业音乐家上。)”可知作者想要一生致力于音乐事业。故选A项。【7题详解】推理判断题。根据倒数第二段“That experience helped me in many ways. Early in my music job I was locked in a lawful quarrel with a former
22、 manager. He forced me to give in, but I refused.(那段经历在很多方面帮助了我。在我从事音乐工作的早期,我曾与一位前任经理合法的发生过争吵。他强迫我让步,但我拒绝了。)”结合最后一段“Having all those doors closed in my face as a boy gave me the strength to stand up to this frightening person. Except this time there was one difference: I was the one saying no. And I
23、 won.(当我还是个孩子的时候,所有的门都在我面前关上,这给了我力量,让我勇敢地面对这个可怕的人。除了这次有一点不同:我是那个说“不”的人。我赢了。)”可知作者在工作的过程中变得更勇敢,所以他可以勇敢地在争吵中说“不”,拒绝让步并且赢了,所以他不再害怕经理是因为他在工作中变得更勇敢了,故选C项。CIn between all the measures to battle the severe air pollution in Delhi,India,theres one more option-a bar that has”pure air”.Founded by Aryavir Kumar
24、,Oxy Pure,Delhis first-ever oxygen bar,offers 15 minutes of 80-90 percent pure oxygen,costing Rs 299($4.2).Customers are given a lightweight tube for oxygen intake.The device(装置)is placed near the customers nostrils(鼻孔)through which they are advised to breathe in the oxygen.The bar also offers its c
25、ustomers several aromas(气味)to go with oxygen,including lemongrass,cherry and more.According to the aroma people choose,each session promises to improve sleep patterns and digestion,cure headaches,and even claims to work as a treatment for depression.Bonny Irengbam,a senior sales assistant at the bar
26、,said,”Some people,who try it for the first time,will feel relaxed and fresh.But only people who do this regularly will get real benefits.By regularly,I mean once or twice a month.We dont encourage back-to-back sessions,as increased levels of oxygen in the body can make a person dizzy.”Dr.Rajesh Cha
27、wla,a senior doctor at the Indraprastha Apollo Hospital,said,”Even if you breathe in the so-called pure oxygen for two hours in a day,you will go back to breathing the polluted air for the rest of the 22 hours.The concept is purely money-driven.”Recalling the first few months of the bar,Irengbam adm
28、itted that people were sceptical. “Many people criticised,saying we were selling air.Others were simply scared to breathe through the tube.”Irengbam said the bar saw a significant rise in the number of customers two to three days after Diwali,an Indian festival mainly celebrated by fireworks and lig
29、hts,as the pollution levels were high.8. What do we know about the oxygen intake?A. It surely has a promising future.B. It will always cause side effects.C. It was not well received at first.D. It can cure people of depression.9. Which of the following can replace”back-to-back”in Paragraph 4?A. Once
30、-a-month.B. Once-in-a-while.C. Once-and-for-all.D. One-after-another.10. What is Dr.Rajetha Chawlas attitude towards the bar?A. Doubtful.B. Positive.C. Unconcerned.D. Ambiguous.11. What is the purpose of the passage?A. To explain how to breathe in the oxygen.B. To introduce the first oxygen bar in I
31、ndia.C. To show peoples responses to the device.D. To advertise for Aryavir Kumars business.【答案】8. C 9. D 10. A 11. B【解析】这是一篇说明文。介绍了在印度为了应对环境污染开的“氧吧”。【8题详解】细节理解题。倒数第二段第一句“Recalling the first few months of the bar,Irengbam admitted that people were sceptical. ”得知,“氧吧”一开始受到人们的质疑,所以一开始并没有特别受到人们的欢迎。故选C项
32、。【9题详解】词义猜测题。A选项的意思“一月一次”,B选项“偶尔”,C选项“一劳永逸”,D选项“连续地”。根据”back-to-back”所在的上文中“But only people who do this regularly will get real benefits.By regularly,I mean once or twice a month。”可知,一月吸氧一次或者两次是有益于健康的,而后文中作者不鼓励“back to back”,因为这样会增加氧气水平从而让人眩晕。由此,可以推断出 “back to back”不是一月一次,偶尔,或者“一劳永逸”的意思,而应是“常常,连续不断”
33、的意思。故选D项。【10题详解】推理判断题。根据“Even if you breathe in the so-called pure oxygen for two hours in a day,you will go back to breathing the polluted air for the rest of the 22 hours.The concept is purely money-driven”可知,Dr.Rajetha Chawla认为即使一天呼吸两个小时所谓的“纯氧气”,剩下22个小时都呼吸污染的空气,那这个完全就是受金钱驱使的概念。由此,可得知他对“氧吧”持怀疑的态度。
34、 故选A项。【11题详解】写作目的题。根据文章主旨大意可知,文章是介绍为了应对环境污染在印度开的“氧吧”,所以文章就是介绍印度的第一所“氧吧”。故选B项。DPassenger pigeons (旅鸽) once flew over much of the United States in unbelievable numbers. Written accounts from the 18th and 19th centuries described flocks(群) so large that they darkened the sky for hours.It was calculated
35、 that when its population reached its highest point, there were more than 3 billion passenger pigeonsa number equal to 24 to 40 percent of the total bird population in the United States, making it perhaps the most abundant bird in the world. Even as late as 1870 when their numbers had already become
36、 smaller, a flock believed to be 1 mile wide and 320 miles (about 515 kilometers) long was seen near Cincinnati.Sadly the abundance of passenger pigeons may have been their undoing. Where the birds were most abundant, people believed there was an ever-lasting supply and killed them by the thousands.
37、 Commercial hunters attracted them to small clearings with grain, waited until pigeons had settled to feed, then threw large nets over them, taking hundreds at a time. The birds were shipped to large cities and sold in restaurants.By the closing decades of the 19th century, the hardwood forests wher
38、e passenger pigeons nested had been damaged by Americans need for wood, which scattered (驱散) the flocks and forced the birds to go farther north, where cold temperatures and storms contributed to their decline. Soon the great flocks were gone, never to be seen again.In 1897, the state of Michigan pa
39、ssed a law prohibiting the killing of passenger pigeons but by then, no sizable flocks had been seen in the state for 10 years. The last confirmed wild pigeon in the United States was shot by a boy in Pike County, Ohio, in 1900. For a time, a few birds survived under human care. The last of them, kn
40、own affectionately as Martha, died at the Cincinnati Zoological Garden on September 1, 1914.12. In the 18th and early 19th centuries, passenger pigeons _.A. were the biggest bird in the worldB. lived mainly in the south of AmericaC. did great harm to the natural environmentD. were the largest bird p
41、opulation in the US13. The underlined word “undoing” probably refers to the pigeons _.A. escapeB. ruinC. liberationD. evolution14. What was the main reason for people to kill passenger pigeons?A. To seek pleasure.B. To save other birds.C. To make money.D. To protect crops.15. What can we infer about
42、 the law passed in Michigan?A. It was ignored by the public.B. It was declared too late.C. It was unfair.D. It was strict.【答案】12. D 13. B 14. C 15. B【解析】这是一篇说明文。旅鸽曾经是美国数量巨大的鸟类。但是,为了谋取商业利益,人们大量地捕猎旅鸽,导致了旅鸽灭绝。【12题详解】细节理解题。根据第一段中的“Written accounts from the 18th and 19th centuries described flocks (群)so
43、large that they darkened the sky for hours.”和第二段中的“It was calculated that when its population reached its highest point ,there were more than 3 billion passenger pigeonsa number equal to 24 to 40 percent of the total bird population in the United States, making it perhaps the most abundant bird in t
44、he world”可知,在18和19世纪,旅鸽当时的数量达到了30多亿只,相当于美国鸟类总数的24%到40%,使之成为世界上数量最多的鸟类,故选D。【13题详解】词义猜测题。根据第三段中的“Where the birds were most abundant, people believed there was an ever-lasting supply and killed them by the thousands. Commercial hunters taking hundreds at a time. The birds were shipped to large cities a
45、nd sold in restaurants.”可知,旅鸽的数量众多,人们认为即使大量大规模捕杀,它的数量也会得到补充。因此,人们大量捕杀旅鸽,将它们送到餐馆。由此可以推断出,旅鸽数量众多导致了它们的毁灭。故画线词意思为“毁灭”,故选B。【14题详解】推理判断题。根据第三段中的“Commercial hunters.taking hundreds at a time. The birds were shipped to large cities and sold in restaurants.”可知,商业猎人们大量捕杀旅鸽,一次就几百只。然后这些旅鸽被送到大城市的餐馆中被卖掉。由此推知,人们捕
46、猎旅鸽是为了赚钱。故选C。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中的“In 1897, the state of Michigan passed a law prohibiting the killing of passenger pigeons but by then, no sizable flocks had been seen in the state for 10 years”可知,密歇根州于1897年通过了禁止屠杀旅鸽的法律,但是,截止到1897年,密歇根已经有10年未出现过大规模的鸽群了。由此可知,该法律出台的太晚了。故选B。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内
47、容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Giving a gift that will stand the test of time is always a challenge,but giving plants is one way to try.Whatever type of plant you choose,its sure to last longer than cut flowers_16_The most important thing to consider is where it will live.If your friends place
48、 is bright and sunny,a succulent(多肉植物)makes sense. _17_Succulents naturally grow in desert-like environments,while orchids(兰花)grow in damp forests._18_It can help you understand what conditions it prefers.Sowhile picking out plant gifts,ask the salesperson for more information to ensure what you cho
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023八年级数学上册 第12章 整式的乘除全章综合检测作业课件 (新版)华东师大版.pptx
