2020高考英语二轮课标通用阅读理解专题特训14 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语二轮课标通用阅读理解专题特训14 WORD版含解析 2020 高考 英语 二轮 通用 阅读 理解 专题 14 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读理解专题特训14能力升级训练第18页A(2019全国卷,C)Marian Bechtel sits at West Palm Beachs Bar Louie counter by herself,quietly reading her e-book as she waits for her salad.What is she reading?None of your business! Lunch is Bechtels “me” time.And like more Americans,shes not alone.A new report found 46 percent of me
2、als are eaten alone in America.More than half (53 percent) have breakfast alone and nearly half (46 percent) have lunch by themselves.Only at dinnertime are we eating together anymore,74 percent,according to statistics from the report.“I prefer to go out and be out.Alone,but together,you know?” Bech
3、tel said,looking up from her book.Bechtel,who works in downtown West Palm Beach,has lunch with coworkers sometimes,but like many of us,too often works through lunch at her desk.A lunchtime escape allows her to keep a boss from tapping her on the shoulder.She returns to work feeling energized.“Today,
4、I just wanted some time to myself,” she said.Just two seats over,Andrew Mazoleny,a local videographer,is finishing his lunch at the bar.He likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeeper with whom hes on a first-name basis if he wants to have a little interaction(交流).“I r
5、eflect on how my days gone and think about the rest of the week,” he said.“Its a chance for self-reflection.You return to work recharged and with a plan.”That freedom to choose is one reason more people like to eat alone.There was a time when people may have felt awkward about asking for a table for
6、 one,but those days are over.Now,we have our smartphones to keep us company at the table.“It doesnt feel as alone as it may have before all the advances in technology,” said Laurie Demeritt,whose company provided the statistics for the report.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章通过具体的数据和例子说明,由于有智能手机相伴,单独就餐已成为一种趋势。1.Wha
7、t are the statistics in Paragraph 2 about?A.Food variety.B.Eating habits.C.Table manners.D.Restaurant service.答案:B解析:推理判断题。根据本段提到的数据以及“meals are eaten alone in America”“have breakfast alone”“have lunch by themselves”以及“eating together”可知,这些数字是关于饮食习惯的。2.Why does Bechtel prefer to go out for lunch?A.T
8、o meet with her coworkers.B.To catch up with her work.C.To have some time on her own.D.To collect data for her report.答案:C解析:细节理解题。根据第一段中的 “Lunch is Bechtels me time.”以及第三段的最后一句“Today,I just wanted some time to myself.”可知,她喜欢出去吃午饭是因为她想有一些属于自己的时间。3.What do we know about Mazoleny?A.He makes videos for
9、 the bar.B.Hes fond of the food at the bar.C.He interviews customers at the bar.D.Hes familiar with the barkeeper.答案:D解析:推理判断题。根据第四段中的“or chat up the barkeeper with whom hes on a first-name basis”可知,他对酒吧的老板可以直呼其名,由此推测他们应该很熟悉。4.What is the text mainly about?A.The trend of having meals alone.B.The imp
10、ortance of self-reflection.C.The stress from working overtime.D.The advantage of wireless technology.答案:A解析:主旨大意题。通读全文,尤其是最后一段中的“That freedom to choose is one reason more people like to eat alone.”可知,本文主要介绍了人们单独就餐的趋势。故选A项。B(2019北京朝阳高三一模)Flying HighBarrington Irving made his historic flight and found
11、ed an educational non-profit-making organization.His message for kids:“The only thing that separates you from scientists is determination,hard work and a strong liking for what you want to achieve.” The secret,he believes,is having a dream in the first place,and that starts with learning experiences
12、 that inspire kids to build careers.The moment of inspiration for Irving came at the age of 15 in his parents bookstore.One customer,a professional pilot,asked Irving if hed thought about becoming a pilot.“I told him I didnt think I was smart enough;but the next day he took me to the cockpit(驾驶舱) of
13、 the commercial airplane he flew,and just like that I was hooked.”To follow his dream,Irving turned down a football scholarship to the University of Florida.He washed airplanes to earn money for a flight school and increased his flying skills by practising at home on a $40 flight simulator(模拟器) vide
14、o game.Then another dream took hold:flying alone around the world.He faced more than 50 rejections for sponsorship before convincing some companies to donate aircraft components.He took off with no weather radar,no de-icing system,and just $30 in his pocket.“I like to do things people say I cant do.
15、”After 97 days,26 stops and dozens of thunderstorms,he touched down to a cheering crowd in Miami.“It was seeing so many young people watching and listening that pushed me into giving back with my knowledge and experience.” Irving has been doing it ever since.He set up his non-profit-making organizat
16、ion,Experience Aviation(航空),aiming to increase the numbers of youth in aviation and science-related careers.Kids attend programmes dealing with hands-on robotics projects and flight simulator challenges.“We want to create chances for students to accomplish something amazing,” he notes.Perhaps Irving
17、s most powerful educational tool is the example his own life provides.After landing his record-breaking flight at age 23,he said,“Everyone told me I was so young that I didnt have enough experience,strength,or knowledge.They told me it would take forever and Id never come home.Well.guess what?”【语篇导读
18、】本文是一篇记叙文。主要讲述了Barrington Irving学习飞行、独自一人飞越全球并成立公益组织传播飞行知识及经验的故事。1.According to Irving,what is the most important in achieving success?A.Meeting people who provide unexpected help.B.Getting a chance to study technical knowledge.C.Having something specific that you want to accomplish.D.Developing com
19、munication with different organizations.答案:C解析:推理判断题。根据文章第一段最后一句“The secret,he believes,is having a dream in the first place,and that starts with learning experiences that inspire kids to build careers.”可知,Irving认为最重要的是首先要有梦想,也就是首先你要有自己迫切想要完成的具体事情。 2.What Irving replied to the pilot in the bookstore
20、 suggested that .A.he felt embarrassed to refuse the offerB.he was doubtful about his own abilitiesC.he knew his efforts would be rewardedD.he realized immediately how lucky he was答案:B解析:推理判断题。根据第二段第三句“I told him I didnt think I was smart enough”可知,Irving告诉对方自己可能不够聪明,说明他怀疑自己的能力。 3.What can we learn
21、about Irving in Paragraph 3?A.He chose to reduce his budget as low as possible.B.He was finally given enough money to keep going.C.He got the most useful flying tips from his video game.D.He took on a further challenge after he knew how to fly.答案:D解析:细节理解题。根据第三段第三句“Then another dream took hold:flyin
22、g alone around the world.”可知,在学会飞行以后,他有了另外一个梦想:独自飞越全球。 4.Why did Irving set up his non-profit-making organization?A.He hoped to become a public figure.B.He expected to start a business in other fields.C.He saw many people were interested in what he was doing.D.He thought he could teach more than fli
23、ght schools could do.答案:C解析:推理判断题。根据第四段第二句“It was seeing so many young people watching and listening that pushed me into giving back with my knowledge and experience.”可知,促使他建立这个公益组织的是他看到了很多年轻人都对他做的事情感兴趣。CChildren can make some pretty lofty statements and grand promises.And an 8-year-old boy who prom
24、ised to get his dad his dream car was no exceptionbut then he actually fulfilled his promise.A Reddit user going by the username Belairboy wrote that when he was 8 years old,he told his dad he would buy him a 1957 Chevy Bel Air on his 57th birthday.“He grew up poor in a family of children.He never t
25、hought he would be able to own his dream vehicle but would talk about it all the time,” Belairboy wrote.Then the day came.He tricked his father to look in the garage while the older man was trying to fix a cornhole board.When the dad finally looked up from his project and his son said,“Happy Birthda
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
