2020高考英语二轮课标通用阅读理解专题特训17 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语二轮课标通用阅读理解专题特训17 WORD版含解析 2020 高考 英语 二轮 通用 阅读 理解 专题 17 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读理解专题特训17能力升级训练第30页 A(2017全国卷,C)Some of the worlds most famous musicians recently gathered in Paris and New Orleans to celebrate the first annual International Jazz Day.UNESCO(United Nations Educational,Scientific and Cultural Organization) recently set April 30 as a day to raise awareness of jazz
2、music,its significance,and its potential as a unifying(联合) voice across cultures.Despite the celebrations,though,in the U.S.the jazz audience continues to shrink and grow older,and the music has failed to connect with younger generations.Its Jason Morans job to help change that.As the Kennedy Center
3、s artistic adviser for jazz,Moran hopes to widen the audience for jazz,make the music more accessible,and preserve its history and culture.“Jazz seems like its not really a part of the American appetite,” Moran tells National Public Radios reporter Neal Conan.“What Im hoping to accomplish is that my
4、 generation and younger start to reconsider and understand that jazz is not black and white anymore.Its actually color,and its actually digital.”Moran says one of the problems with jazz today is that the entertainment aspect of the music has been lost.“The music cant be presented today the way it wa
5、s in 1908 or 1958.It has to continue to move,because the way the world works is not the same,” says Moran.Last year,Moran worked on a project that arranged Fats Wallers music for a dance party,“just to kind of put it back in the mind that Waller is dance music as much as it is concert music,” says M
6、oran.“For me,its the recontextualization.In music,where does the emotion(情感) lie?Are we,as humans,gaining any insight(感悟) on how to talk about ourselves and how something as abstract as a Charlie Parker record gets us into a dialogue about our emotions and our thoughts?Sometimes we lose sight that t
7、he music has a wider context,” says Moran,“so I want to continue those dialogues.Those are the things I want to foster.”【语篇导读】本文是一篇时事新闻。近来,联合国教科文组织把4月30日定为国际爵士乐日。一些世界上最著名的音乐家聚集在巴黎和新奥尔良以庆祝第一届国际爵士乐日。1.Why did UNESCO set April 30 as International Jazz Day?A.To remember the birth of jazz.B.To protect cu
8、ltural diversity.C.To encourage people to study music.D.To recognize the value of jazz.答案:D解析:细节理解题。从文章第一段的“UNESCO(United Nations Educational,Scientific and Cultural Organization) recently set April 30 as a day to raise awareness of jazz music,its significance,and its potential as a unifying voice a
9、cross cultures.”可知,联合国教科文组织把4月30日定为国际爵士乐日,其目的是提高人们对爵士乐价值和意义的认可。2.What does the underlined word “that” in paragraph 3 refer to?A.Jazz becoming more accessible.B.The production of jazz growing faster.C.Jazz being less popular with the young.D.The jazz audience becoming larger.答案:C解析:词义猜测题。从文章第二段的“.the
10、 jazz audience continues to shrink and grow older,and the music has failed to connect with younger generations.”可知,在美国,爵士乐未能获得年轻一代的青睐。这正是Jason Moran试图改变的地方。3.What can we infer about Morans opinion on jazz?A.It will disappear gradually.B.It remains black and white.C.It should keep up with the times.D
11、.It changes every 50 years.答案:C解析:推理判断题。从文章倒数第二段的“The music cant be presented today the way it was in 1908 or 1958.It has to continue to move,because the way the world works is not the same.”可知,Jason Moran指出,今天的爵士乐不能再以1908年或1958年那种方式呈现了。它必须进行改变,以跟上时代的步伐。4.Which of the following can be the best title
12、 for the text?A.Exploring the Future of JazzB.The Rise and Fall of JazzC.The Story of a Jazz MusicianD.Celebrating the Jazz Day答案:A解析:标题归纳题。本文以第一届国际爵士乐日的设立引入话题,探讨了爵士乐的现状以及未来。希望更多人尤其是年轻人关注爵士乐。B(2019浙江卷,B)Money with no strings attached.Its not something you see every day.But at Union Station in Los An
13、geles last month,a board went up with dollar bills attached to it with pins and a sign that read,“Give What You Can,Take What You Need.”People quickly caught on.And while many took dollars,many others pinned their own cash to the board.“People of all ages,races,and socio-economic(社会经济的) backgrounds
14、gave and took,” said Tyler Bridges of The Toolbox,which created the project.“We even had a bride in her wedding dress come up to the board and take a few dollars.” Most of the bills on the board were singles,but a few people left fives,tens and even twenties.The video clip(片段) shows one man who had
15、found a $20 bill pinning it to the board.“What I can say for the folks that gave the most,is that they were full of smiles,” Bridges said.“Theres a certain feeling that giving can do for you and that was apparent in those that gave the most.” Most people who took dollars took only a few,but Bridges
16、said a very small number took as much as they could.While the clip might look like part of a new ad campaign,Bridges said the only goal was to show generosity and sympathy.He added that he hopes people in other cities might try similar projects and post their own videos on the Internet.“After all,ev
17、eryone has bad days and good days,” he said.“Some days you need a helping hand and some days you can be the one giving the helping hand.”【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了由Tyler Bridges推行的一项运动。大家可以把自己能够给予的钞票钉到一个布告牌上,需要的人可以无条件把钱取走。1.What does the expression “money with no strings attached” in paragraph 1 mean?A.
18、Money spent without hesitation.B.Money not legally made.C.Money offered without conditions.D.Money not tied together.答案:C解析:句意理解题。根据第一段第三句“But at Union Station in.,a board went up with dollar bills attached to it with pins and a sign that read,Give What You Can,Take What You Need.”可知,在这个布告牌上的钱是大家捐献的
19、,其他人可以无条件拿去。由此猜测该句的含义是“无条件提供的钱”,故选C项。2.What did Bridges want to show by mentioning the bride?A.Women tended to be more sociable.B.The activity attracted various people.C.Economic problems were getting worse.D.Young couples needed financial assistance.答案:B解析:推理判断题。根据第二段中的“People of all ages,races,and
20、 socio-economic backgrounds gave and took, said Tyler Bridges of The Toolbox.We even had a bride in her wedding dress come up.”可推知,Bridges用新娘的例子来说明这项活动吸引了各种各样的人,所以选B项。3.Why did Bridges carry out the project?A.To do a test on peoples morals.B.To raise money for his company.C.To earn himself a good re
21、putation.D.To promote kindness and sympathy.答案:D解析:细节理解题。根据第四段第一句“.Bridges said the only goal was to show generosity and sympathy.”可知,D项正确。CWhen a shop is authentic and the workers are friendly,it can feel like a second home for consumers,according to a study in the Journal of Consumer Research.“Peo
22、ple often feel strongly attached to particular places.Such places typically include their homes,but can also include commercial places such as stores and restaurants,” write authors Alain Debenedetti,Harmen Oppewal,and Zeynep Arsel.“How do people develop and experience place attachment when the plac
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021二年级语文上册 第四单元 10日月潭习题课件 新人教版.pptx
