分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型四川省岳池一中2016高考英语二轮复习 政治经济文化类 阅读理解精练(1).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:402722
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:267.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省岳池一中2016高考英语二轮复习 政治经济文化类 阅读理解精练1 四川省 岳池 一中 2016 高考 英语 二轮 复习 政治经济 文化 阅读 理解 精练
    资源描述:

    1、政治经济文化类阅读理解精练(1)2016高考英语阅读理解-政治经济文化类 This wonderful 16-day tour is designed to highlight South Africas amazing diversity of cultures, its curious mixture of old and new, as well as its wonderful scenery and wildlife, together with its unique history Join us to experience Cape Town and the exciting K

    2、ruger safari (游猎) on our tour to South AfricA We believe that a more naturally beautiful country than South Africa would be difficult to find: from the rocky peaks of the Drakensberg Mountains, to the timeless semi-desert landscapes of the Karoo and then the forested seashores and mirror-like lakes

    3、of the Garden Route, the attractive valleys of the Winelands and the symbol of the country, Table Mountain all under an endless blue skyQuite amazing! Included in our price: Return flights from London Heathrow Three-and-four-star hotels, sharing rooms, breakfast and lunch includedInternal flight to

    4、the beautiful Garden Route Full-day guided safari in the Kruger National Park Visit the legendary Zulu War battlefields of Isandlwana, Rorkes Drift, the historical Cape of Good Hope, Cape Town, Apartheid Museum and Blyde River Canyon Travel on Outeniqua steam train or go whale watching depending on

    5、the season For more information, call 0845 155 6706.【小题1】On this 16-day tour, visitors might experience the _ of South Africa. Ahistory, cultures and educationBcultures, scenery and educationChistory, scenery and educationDhistory, cultures and scenery【小题2】What can we learn about the tour?A The tour

    6、 is available all year rounDB Tourists will have a single room each.C Tourists are sure to go whale watchingD Suppers are not included in the price.【小题3】The passage is written to _. Atalk about touring experiencesBattract people to the tourCtalk about the history of AfricaDintroduce places of intere

    7、st in Africa1、2016高考英语阅读理解-政治经济文化类There is no doubt that to study abroad gives you an excellent opportunity to learn things which are very helpful in your career buildingToday Canada has earned a good name in providing quality education and safe healthy environment for its studentsThat is why more t

    8、han 130,000 international students enroll(登记入学) every year in famous Canadian universitiesIt is an ideal education destination and gives students a unique experience education and its versatile(多样的) arts and cultureCanada spends a lot on education and is ranked the highest in G-8 countries. To study

    9、 in Canada is very cheapThese universities are affordable compared to other universities in the world such as in the US, New Zealand and UK where cost of education and living is very highAccording to a survey in 2006, “Canada offered the lowest tuition fees(学费) for foreign students compared to UK an

    10、d Australia.” The low rate of crimes and the peaceful safe environment of the country also attract a lot of international students to Canadian universitiesCanada has 92 universities and 175 community colleges and university degrees have three levelsBachelors, Masters and Doctoral A Bachelors degree

    11、in Canada is for three or four years full-time study depending on the nature of the program you are doingOn the other hand, a Masters degree consists of two years of studyFor a Doctoral program in Canadian universities, you require a minimum (最低/小的) of three to four or sometimes five years of resear

    12、ch and study. You can also find many diploma(文凭)and certification (认证) programs in Canadian universities where the time is generally one yearSome of the Canadian universities are well-regarded worldwide and the degree and diploma obtained from these Canadian universities are recognized globally and

    13、promise bright futureAfter the completion of studies, a person could also find great job offers in Canada itselfInternational students require a work permit to work on campus.【小题1】We can learn from the passage that _. ACanada has 92 community collegesBCanada spends the least on education among G-8 c

    14、ountriesCto study in Canada is cheaper than in AustraliaD130,000 Chinese students enroll in Canadian universities every year【小题2】How long will you spend at least in total if you want to finish your Bachelors, Masters and Doctoral degrees in Canada? A11 yearsB9 yearsC8 yearsD7 years【小题3】What advantag

    15、es does Canada have to attract foreign students according to the passage?(1) Quality education (2) Safe environment (3)Versatile culture(4) Bright job future (5) High scholarship (6) Low tuition fees A(1) (2) (4) (5) (6)B(1) (2) (3) (4) (6)C(1) (3) (4) (5) (6)D(1) (2) (3) (5) (6)【小题4】Whats the best

    16、title for the passage? AStudy in Canada - a unique experienceBThe life in CanadaCBenefits of studying abroadDCanadian culture2、阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。If you were a pilot flying a plane, and suddenly the engine failed, would you eject(跳出), or stay in? For a pilot, the choice is very

    17、 difficult. If he ejects, he is safe, but the plane crashes. If he stays in the plane, he risks his life. Recently, Chinese Air Force pilot Li Feng, 38, faced this choice during a training exercise. It was March 7 and he was flying a Jian-10 (Fighter-10) at 4,500 meters. A warning appeared on the pl

    18、anes computer screen. He realized the plane might fail at any moment.Li Feng did a quick check of the engine and asked the base if he could return. When the fighter was 7 km away from the airport, however, the engine stopped working. The plane began to fall at a speed of 25 meters a second at an alt

    19、itude of 1,160 meters .Under Air Force rules, fighter pilots may eject if their aircraft loses engine power below 2,000 meters and cant be restarted. Before Li lost contact with the control tower, the commander in the air base asked him to eject. But Li Feng insisted on having another try.“I knew wh

    20、ere the deadline (to give up the aircraft) was and was prepared for the ejection, but I decided not to give up unless the fighter was totally out of control,” Li recalled(回忆) during a recent television interview.After 104 seconds, Li was able to bring the fighter to a safe landing. The plane only su

    21、ffered slight damage.“You are a hero! Congratulations!” Lis teacher, Xu Yongling wrote in a text message to him after the landing. He said Li was a cool-headed pilot and very professional(专业的).Lis brave and calm act not only saved the 200 million yuan aircraft but also gave him invaluable first-hand

    22、 experience of dealing with an engine emergency(紧急情况).For his outstanding performance, the Air Force recently awarded him a gold medal.67. When the engine stopped working, Li Feng . A. was flying a Jian-10 at 4,500 metersB. saw a warning appear on the planes computer screen C. decided not to give up

    23、 the plane D. was asked to stay in, but he ejected 68. When the fighter plane loses engine power below 2,000 meters . A. pilots must restart it as soon as possible B. pilots should repair it as soon as possible C. pilots may eject for safety D. pilots should bring it to a safe landing 69. According

    24、to the passage, what kind of person is Li Feng? A. He is cool-headed. B. He is confident.C. He is fearless and cool under pressure. D. All of the above.70. What is the best title for the passage? A. Flying the Fighter Correctly B. When to Give up the Aircraft C. How to Deal with an Engine Emergency

    25、D. Bring the Fighter to a Safe Landing 阅读理解。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Ever since they were first put on the market in the early 1990s, genetically modified (GM, 转基因) foods have been increasingly developed and marketed in many countries in the world,mainly on the basis of their promise

    26、 to end the worldwide food crisis. But can GM technology solve world hunger problems? Even if it would,is it the best solution?Despite what it promises,GM technology actually has not increased the production potential(潜力)of any crop. In fact studies show that the most widely grown GM crop, GM soybea

    27、ns, has suffered reduced productivity. For instance, a report that analysed nearly two decades of research on major GM food crops shows that GM engineering has failed to significantly increase US crop production.Something else, however, has been on the rise. While GM seeds are expensive, GM companie

    28、s tell farmers that they will make good profits by saving money on pesticides(杀虫剂). On the contrary, US government data show that GM crops in the US have produced an overall increase in pesticide use compared to traditional crops. “The promise was that you could use less chemicals and boost producti

    29、on. But neither is true,” said Bill Christison, President of the US National Family Farm Coalition.At the same time, the authors of the book World Hunger: Twelve Myths argue that there actually is more than enough food in the world and that the hunger crisis is not caused by production, but by probl

    30、ems in food distribution and politics. These indeed deserve our efforts and money. Meanwhile, the rise in food prices results from the increased use of crops for fuel rather than food, according to a 2008 World Bank report.As a matter of fact,scientists see better ways to feed the world. Another Wor

    31、ld Bank report concluded that GM crops have little to offer to the challenges of worldwide poverty and hunger, because better ways out are available, among which “green” farming is supposed to be the first choice.主要讲转基因技术并不是解决世界饥饿问题最好的方式。13The author develops the second paragraph mainly_.A. by class

    32、ification B. by comparison C. by example D. by process答案:C。写作手法题中的段落行文题。根据第二段第三行的for instance(例如)可知,C项(by example通过举例)正确,排除by classification“通过分类”/by comparison“通过类比”/by process“根据事物发展流程”。14What does the underlined word “boost” in the third paragraph probably mean?A. Control. B. Evaluate. C. Obtain.

    33、 D. Increase.答案:D。词义猜测题。 control控制;evaluate评估,评价;obtain获得;increase增加,提高,根据前后文可知,boost在此相当于increase(增加生产量)。15GM companies promise farmers that they will benefit from_.A. practising “green” farming B. use of less chemicalsC. fair distribution of their cropsD. using more crops for fuel答案:B。事实细节题。通过题干中p

    34、romise和benefit from分别定位到文章第三段第二行和第四行引号部分就可选出答案。16Which of the following best describes the attitude of the author towards GM technology?A. Optimistic. B. Defensive. C. Disapproving. D. Casual.答案:C。态度观点题。通读全文可知,本文主要讲转基因技术并不是解决世界饥饿问题最好的方式。A乐观的;B保护的;C不赞成的;D随便的,漫不经心的。显然C项是作者对于转基因技术的态度。 阅读理解。阅读理解。阅读下列短文,

    35、 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。George Prochnik would like the world to_put_a_sock_in_it. He makes his case in a new book, listening for Meaning in a World of Noise. Here he explains himself (using his indoor voice):“Weve become so accustomed to noise, theres almost a deep prejudice against the idea th

    36、at silence might be beneficial. If you tell someone to be quiet, you sound like an old man. But its never been more important to find continuing quiet. Silence focuses us, improves our health, and is a key to lasting peace and satisfaction.”“We need to excite people about the sounds you start to hea

    37、r if you merely quiet things down a little. During a Japanese tea ceremony, the smallest sounds becomes a kind of artthe spoons making a light ringing sound on a bowl, the edges of a kimono (和服)brushing against the floor.”“Deaf people are very attentive(专注的)in almost every aspect of life. If two dea

    38、f people are walking together, using sign language,they constantly watch out for each other and protect each other by paying steady attention to the other. They are connected yet also fully aware of their surroundings. Even deaf teenagers! We in the hearing world can learn from them. If we remove th

    39、e powerful blasts(一阵阵)of noise, we become aware of an extraordinarily rich world around usof little soft and the sound of footsteps, of bird songs and ice cracking(开裂声). Its astonishing how beautiful things sound when you can really listen. ”我们生活在一个充满噪音的世界里,并且习以为常。但让我们安静下来倾听吧,我们会发现世界是更加美好的,这对我们是有益的。

    40、17. What does the phrase “to put a sock in it” in Paragraph 1 probably mean?A. To be quiet.B. To be colorful.C. To be full of love.D. To be attentive to someone.答案:A。词义猜测题。由下文内容可知,George Prochnik认为人们习惯了周围噪音的存在,但却没有意识到安静的环境对人们是有益的,故画线部分点出了他的观点,即希望世界是安静的。18. What does Prochnik say about us?A. We are u

    41、sed to quietnesss.B. We have to put up with noise.C. We do not think silence to be beneficial.D. We do not believe lasting peace to be available.答案:C。细节理解题。由第二段第一句话可知,我们习惯了噪音的存在,因而对安静对人们有益这一说法有很深的偏见,故C项正确。19. Which of the following is TRUE according to Prochnik?A. We need more sounds in our lives.B.

    42、 There is nothing to be learned from the deaf.C. We are not aware how rich the world around us is.D. There is too much noise at a Japanese tea ceremony.答案:C。细节理解题。根据最后一段内容可知,聋哑人能专注于周围的环境,这一点是我们有听力的人应该向他们学习的,因此,如果我们能摆脱周围的噪音的话,我们就会意识到周围的世界是多么的丰富多彩。20. It can be inferred from the text that _.A. we can benefit a lot from old peopleB. it is a good idea to use sign languageC. there is no escape from the world of sound D. it is possible to find how beautiful things sound答案:D。推理判断题。根据文章最后一句Its astonishing how beautiful things sound when you can really listen.可知,当我们能真正聆听大自然的各种声音的时候,我们就会发现周围的世界是美好的。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省岳池一中2016高考英语二轮复习 政治经济文化类 阅读理解精练(1).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402722.html
    相关资源 更多
  • 北京四中高考英语综合模拟试卷.doc北京四中高考英语综合模拟试卷.doc
  • 四川省攀枝花市2019_2020学年高二英语上学期教学质量监测试题.doc四川省攀枝花市2019_2020学年高二英语上学期教学质量监测试题.doc
  • 四川省攀枝花市2019_2020学年高一英语上学期教学质量监测试题.doc四川省攀枝花市2019_2020学年高一英语上学期教学质量监测试题.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2016届高三英语第二次摸底考试试卷.doc吉林省乾安县第七中学2016届高三英语第二次摸底考试试卷.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2016届高三英语第三次摸底考试试卷.doc吉林省乾安县第七中学2016届高三英语第三次摸底考试试卷.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2016届高三英语第一次摸底考试试卷.doc吉林省乾安县第七中学2016届高三英语第一次摸底考试试卷.doc
  • 四川省攀枝花市2019-2020学年高二上学期普通高中教学质量监测试题 英语 WORD版含答案BYCHUN.doc四川省攀枝花市2019-2020学年高二上学期普通高中教学质量监测试题 英语 WORD版含答案BYCHUN.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2016届高三第二次摸底考试英语试卷 WORD版含答案.doc吉林省乾安县第七中学2016届高三第二次摸底考试英语试卷 WORD版含答案.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2016届高三第一次摸底考试英语试卷 WORD版含答案.doc吉林省乾安县第七中学2016届高三第一次摸底考试英语试卷 WORD版含答案.doc
  • 四川省攀枝花市2019-2020学年高二上学期教学质量监测英语试卷 WORD版含答案.doc四川省攀枝花市2019-2020学年高二上学期教学质量监测英语试卷 WORD版含答案.doc
  • 四川省攀枝花市2019-2020学年高一上学期普通高中教学质量监测 英语 WORD版含答案BYCHUN.doc四川省攀枝花市2019-2020学年高一上学期普通高中教学质量监测 英语 WORD版含答案BYCHUN.doc
  • 四川省攀枝花市2019-2020学年高一上学期教学质量监测英语试卷 WORD版含答案.doc四川省攀枝花市2019-2020学年高一上学期教学质量监测英语试卷 WORD版含答案.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2016-2017学年高一上学期期中考试英语试题 扫描版含答案.doc吉林省乾安县第七中学2016-2017学年高一上学期期中考试英语试题 扫描版含答案.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2015-2016学年高一下学期期中考试英语试题 扫描版含答案.doc吉林省乾安县第七中学2015-2016学年高一下学期期中考试英语试题 扫描版含答案.doc
  • 四川省攀枝花市2018-2019学年高二英语下学期期末调研检测试题(含解析).doc四川省攀枝花市2018-2019学年高二英语下学期期末调研检测试题(含解析).doc
  • 吉林省乾安七中2017-2018学年高二实验班第一次月考英语试卷 WORD版含答案.doc吉林省乾安七中2017-2018学年高二实验班第一次月考英语试卷 WORD版含答案.doc
  • 四川省攀枝花市2018-2019学年高二下学期期末调研检测英语试题 WORD版含答案.doc四川省攀枝花市2018-2019学年高二下学期期末调研检测英语试题 WORD版含答案.doc
  • 北京四中2022届高三上学期期中考试英语试题.docx北京四中2022届高三上学期期中考试英语试题.docx
  • 四川省攀枝花市2018-2019学年高二上学期期末教学质量监测英语试题 WORD版含答案.doc四川省攀枝花市2018-2019学年高二上学期期末教学质量监测英语试题 WORD版含答案.doc
  • 北京四中2022学年七年级英语下学期期中试题(含解析) 人教新目标版.docx北京四中2022学年七年级英语下学期期中试题(含解析) 人教新目标版.docx
  • 北京四中2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc北京四中2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
  • 四川省攀枝花市2018-2019学年高一英语下学期期末调研检测试题(含解析).doc四川省攀枝花市2018-2019学年高一英语下学期期末调研检测试题(含解析).doc
  • 四川省攀枝花市2018-2019学年高一下学期期末调研检测英语试题 WORD版含答案.doc四川省攀枝花市2018-2019学年高一下学期期末调研检测英语试题 WORD版含答案.doc
  • 北京四中2013年高考英语二轮专题限时训练:完形填空系列2 WORD版含解析.doc北京四中2013年高考英语二轮专题限时训练:完形填空系列2 WORD版含解析.doc
  • 四川省攀枝花市2017_2018学年高二英语下学期期末调研检测试题.doc四川省攀枝花市2017_2018学年高二英语下学期期末调研检测试题.doc
  • 江苏省怀仁中学高二英语课件:UNIT1 GETTING ALONG WITH OTHERSREADING(牛津译林版必修5).ppt江苏省怀仁中学高二英语课件:UNIT1 GETTING ALONG WITH OTHERSREADING(牛津译林版必修5).ppt
  • 江苏省怀仁中学高二英语《M5U1 GETTING ALONG WITH OTHERS:WELCOME》课件.ppt江苏省怀仁中学高二英语《M5U1 GETTING ALONG WITH OTHERS:WELCOME》课件.ppt
  • 江苏省怀仁中学高二英语《M5U1 GETTING ALONG WITH OTHERS:READING》课件.ppt江苏省怀仁中学高二英语《M5U1 GETTING ALONG WITH OTHERS:READING》课件.ppt
  • 北京四中2011届高三上学期期中考试英语试题.doc北京四中2011届高三上学期期中考试英语试题.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1