四川省岳池县2015高考英语冲刺自练及答案7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 岳池县 2015 高考 英语 冲刺 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解 (2014合肥模拟)In the quest for better health, many people turn to doctors, self-help books or herbal supplements. But they overlook a powerful weapon that could help them fight illness and depression, speed recovery, slow aging and prolong life: their friends. Researchers are only now starting to p
2、ay attention to the importance of friendship and social networks in overall health. A 10-year Australian study found that older people with a large circle of friends were 22 percent less likely to die during the study period than those with fewer friends. A large 2007 study showed an increase of nea
3、rly 60 percent in the risk for obesity among people whose friends gained weight. And last year, Harvard researchers reported that strong social ties could promote brain health as we age. “In general, the role of friendship in our lives isnt well appreciated, ”said Rebecca G. Adams, a professor of so
4、ciology at the University of North Carolina, Greensboro. “There are a lot of things on families and marriage, but very little on friendship. It baffles me. Friendship has a bigger impact on our psychological well-being than family relationships. ”Bella DePaulo, a visiting psychology professor at the
5、 University of California, Santa Barbara, whose work focuses on single people and friendships, notes that in many studies, friendship has an even greater effect on health than a spouse or a family member. It isnt entirely clear why friendship has such a big effect. It may be because people with stro
6、ng social ties also have better access to health services and care. Beyond that, however, friendship clearly has a profound psychological effect. People with strong friendships are less likely than others to get colds, perhaps because they have lower stress levels. Last year, researchers studied 34
7、students at the University of Virginia, taking them to the base of a steep hill and fitting them with a weighted backpack. They were then asked to estimate the steepness of the hill. Some participants stood next to friends during the exercise, while others were alone. The students who stood with fri
8、ends gave lower estimates of the steepness of the hill. And the longer the friends had known each other, the less steep the hill appeared. “People with stronger friendship networks feel like there is someone they can turn to, ”said Karen A. Roberto, director of the center for gerontology(老年医学)at Vir
9、ginia Tech. “Friendship is an undervalued resource. The consistent message of these studies is that friends make your life better. ”【文章大意】如何保持身心健康? 相信每个人对此都很感兴趣并能给出自己的答案。本文作者向我们介绍了一个有利于身心健康的, 很重要又长期被人们忽视的因素友谊。1. Whats the main idea of the passage? A. People should make friends as many as possible. B
10、. Friendships do great good to human health. C. People with friends have an optimistic attitude. D. Several studies have been done on friendships. 【解析】选B。主旨大意题。文章通过几个研究结果说明友谊在促进人类身心健康方面作用巨大。2. Which of the following statements is TRUE? A. People havent attached importance to friendships. B. A friend
11、 can replace doctors and self-help books. C. People with many friends may have higher stress levels. D. People who have friends tend to be fat. 【解析】选A。细节理解题。从文章第三段可知, 人们尚未认识到友谊对人们身心健康的重要性。其他选项均与原文信息不符。3. The author mentioned the study in the last three paragraphs to indicate that. A. students should
12、 climb the steep hill with friendsB. it takes a long time to make friendsC. a friend in need is a friend indeedD. people accompanied by friends remain optimistic in the face of difficulty【解析】选D。推理判断题。倒数第二段中“The students who stood with friends gave lower estimates of the steepness of the hill. ”表明与朋友
13、在一起的学生估计出来的坡度更小, 这意味着他们面对困难能保持相对乐观的心态。4. In Paragraph 2 the author aims to tell us. A. friendship has a strong physical effect on peoples healthB. we cannot be too careful when making friendsC. older people are likely to have fewer friendsD. 60 percent of the people without friends will become fat w
14、hen they get old【解析】选A。段落大意题。根据本段开头(主题句)可知答案。而且主题句后的三个研究结论都与“友谊影响身体健康”有关。阅读理解。 There were smiling children all the way. Charily they knew at what time the train passed their homes and they made it their business to stand along the railway, wave to complete strangers and cheer them up as they rushed
15、towards Penang. Often whole families stood outside their homes and waved and smiled as if those on the trains were their favorite relatives. This is the simple village people of Malaysia. I was moved.I had always traveled to Malaysia by plane or car, so this was the first time I was on a train. I di
16、d not particularly relish the long train journey and had brought along a dozen magazines to read and reread. I looked about the train. There was not one familiar face. I sighed and sat down to read my Economics. It was not long before the train was across the Causeway and in Malaysia. Johore Baru wa
17、s just another city like Singapore, so I was tired of looking at the crowds of people as they hurried past. As we went beyond the city, I watched the straight rows of rubber trees and miles and miles of green. Then the first village came into sight, Immediately I came alive; I decided to wave back.
18、From then on my journey became interesting. I threw my magazines into the waste basket and decided to join in Malaysian life. Then everything came alive. The mountains seemed to speak to me. Even the trees were smiling. I stared at everything as if I was looking at it for the first time. The day pas
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
