2020-2021学年新教材人教版英语必修第三册习题:UNIT 1 FESTIVALS AND CELEBRATIONS 单元加餐练 WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材人教版英语必修第三册习题:UNIT 1FESTIVALS AND CELEBRATIONS 单元加餐练 WORD版含
- 资源描述:
-
1、单元加餐练.阅读理解I am not interested in making the New Years decisions. But this year, there came a decisive moment. It came when my adult children, whod been home for two weeks, headed back to their homes. There was a sadness I felt as I waved their cars out of sight, not knowing when Id see them again. B
2、ut there was also a knowing in that moment that something in me needed to change. So I asked myself, “What is truly good in your life?”What is good is my relationships with my children, but not only those relationships. What also keeps my heart beating is creating a home, no matter who is there, and
3、 cooking balanced, plantbased meals, even if just for me. I find joy in nature and connections with close friends and family. I love doing photography and writing and teaching myself piano.Whatever was missing from my life, at the end of last year I knew about the parts that worked. As winter ended
4、and the visiting children prepared to leave, I looked to the future.I think of my friend, Lisa, who in May lost her husband of 30 years to cancer, and who found herself on New Years Eve with no one to be with. Her aloneness was lasting in that turningpoint moment, but her sadness was momentary (短暂的)
5、. “I realized I had a choice,” she told me. Instead of giving way to loneliness and despair, she chose to find something productive to do.We humans can become bored with defeat. We know something is just the other side. Like a new year, I have two choices. I can brand myself as the longsuffering mot
6、her who never figured out how to live on after her children left. Or I can take to the piano in the center of the house each day and practice Ode to Joy with one hand until such time as I feel ready to play with two.本文是一篇记叙文。新年过后,孩子们都离开家,作者孤独一个人在家,然而她没有向孤独和绝望屈服,而是选择做一些有意义的事情。1What can we know about
7、the author from the first paragraph?AShe didnt want to live a lonely life any more.BShe was curious about her life in the New Year.CShe had a difficult relationship with her children.DShe didnt think her life kept any promise any more.答案:A解析:推理判断题。根据文章第一段There was a sadness I felt as I waved their c
8、ars out of sight, not knowing when Id see them again. But there was also a knowing in that moment that something in me needed to change.可知,孩子们离开之后,作者感到悲伤,但就在那一刻,作者意识到自己内心需要改变,从而可以推断出,作者不想再过孤独的生活了。故选A。2How will the author probably change her life?ABy improving her physical health.BBy taking more musi
9、c classes when free.CBy spending more time with her children.DBy focusing on things that bring her happiness.答案:D解析:细节理解题。根据文章第二段I find joy in nature and connections with close friends and family. I love doing photography and writing and teaching myself piano.可知,作者在大自然中找到了快乐,与亲密的朋友和家人建立了联系,并且喜欢摄影、写作
10、和自学钢琴,故可知作者专注于能给她带来快乐的事情。故选D。3Why does the author mention her friend Lisa?ATo show there are people with worse lives than herself.BTo point out there are choices even when life is difficult.CTo prove being on ones own has a big influence on others.DTo stress the importance of family members on New Y
11、ears Eve.答案:B解析:推理判断题。根据文章第四段,特别最后一句Instead of giving way to loneliness and despair, she chose to find something productive to do.可知,作者的朋友丽莎没有向孤独和绝望屈服,而是选择做一些有意义的事情,可以推断出,作者提及朋友丽莎是为了指出,即使生活很艰难,我们也有很多选择。故选B。4How does the author feel about her future?AOptimistic.BDoubtful.CWorried.DHopeless.答案:A解析:推理判
12、断题。根据文章第三段Whatever was missing from my life, at the end of last year I knew about the parts that worked. As winter ended and the visiting children prepared to leave, I looked to the future.可知,从作者展望自己的未来可以推断出,作者对自己的未来是乐观的。故选A。.七选五Some Texting Rules You Should Be Following by Now.Dont text and drive_1
13、_. Dont do it.Personal safety always comes first and staying off your handheld while driving is extremely important. If you cant resist, then keep your phone where you cant reach it while youre driving._2_If youre texting someone who says “driving”, stop texting. Period. _3_. Just stop texting. You
14、can consider calling the person, but please bear in mind that some states have laws in place restricting talking on the phone while driving. But if you dont get a response.“Dont keep texting until they respond,” an article in LifeHack suggests. “_4_. And if theyre not, maybe they just dont feel like
15、 texting.” While not getting a response likely makes you feel anxious, and while many consider it rude, its also rude to continue bombarding someone with messages when that person is not replying to you.Avoid group texts“Most would say group texts are the worst,” notes an article in Mashable. “They
16、take up more time than you ever expected.” Reading through all of your messages is boring. _5_.AIts that simpleBDont even say “OK”CTheyre probably busyDThey seem to never endEStop driving immediatelyFJust think of any other means of communicationGDont put others in the situation of texting and drivi
17、ng这是一篇说明文。说明了应该遵守四则发短信的规则。1A解析:根据上文Dont text and drive不要开车发短信。可知下文要对这一行为进行说明:就那么简单,且与后文Dont do it.(别这么做。)也很吻合。故选A。2G解析:根据本段倒数第二句You can consider calling the person, but please bear in mind that some states have laws in place restricting talking on the phone while driving.(你可以考虑打电话给对方,但请记住,有些州有法律限制开车
18、时打电话。)可推测本段强调的是宁可打电话,也不要让他人陷入开车发短信的境地。故选G。3B解析:根据下文Just stop texting.(就只是停止发短信)可知当发现别人在开车的时候,停止发短信,即使是任何简短的句号、OK都不要发了。故选B。4C解析:根据上文“Dont keep texting until they respond,”an article in LifeHack suggests(LifeHack上的一篇文章建议:“在他们回复之前不要一直发短信。”)可推知对下文不回信息进行推测:可能是他们正在忙或者不想回。故选C。5D解析:根据上文They take up more tim
19、e than you ever expected.Reading through all of your messages is boring.(他们占用的时间比你想象的要多。阅读你所有的信息是无聊的。)可知群发的短信读来无聊,没完没了。好像永远都不会结束。故选D。.完形填空Cooperation and competition are _1_ important. Theyre necessary _2_ a person to achieve success in life.Learn to be cooperative with others. No one likes a selfis
20、h or greedy person. However, everyone likes a _3_ and friendly person. Everything we do today, _4_ in doing business or making friends, depends on our ability to _5_ with one another. In our society, most tasks need the cooperation of many people _6_ they can be finished successfully. So we must try
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-403327.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
