2020-2021学年新教材人教版英语必修第三册习题:UNIT 3 DIVERSE CULTURES 单元加餐练 WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材人教版英语必修第三册习题:UNIT 3DIVERSE CULTURES 单元加餐练 WORD版含解析 2020 2
- 资源描述:
-
1、单元加餐练.阅读理解In the age of Amazon and the Internet, the idea of going to a public library to borrow a book may seem ever more unusual and oldfashioned in many parts of the world, but one country, at least, is holding on it tightly: the Czech Republic. There are libraries everywhere you look in the coun
2、try. There is one library for every 1,971 Czech citizensfour times as many, relative to population, as the average European country, and 10 times as many as the United States, which has one for every 19,583 people.Why so many Czech libraries? Well, for decades they were mandatoryevery community, fro
3、m a big city down to a tiny village, was required by law to have one. The law was enacted in 1919, soon after Czechoslovakia emerged as an independent country. The library law survived the German occupation and the breakup with Slovakia in the early 1990s. What it couldnt survive was budget pressure
4、. To save money, the requirement was dropped in 2001, when there were about 6,019 libraries in the country;since then, about 11 percent have been combined or closed.Now, the surviving Czech libraries are doing what they can to stay vibrant (生气勃勃的) and relevant. They serve as local meeting places, Th
5、ey organize reading clubs and art exhibits and offer computer literacy (读写) courses, and they welcome groups of schoolchildren and retirees during the day. But mostly, they do what 92 percent of Czechs still want them to go on doing: They lend books.这是一篇说明文。文章介绍了捷克数量惊人的图书馆以及拥有如此多图书馆背后的原因,和后来由于资金短缺,大
6、约11%的图书馆被合并或关闭。现在的捷克人最常去图书馆借书。1What is the first paragraph mainly about?AThe rise and fall of Czech libraries.BThe difficulties Czech libraries face.CThe transformation of library services in Czech.DThe amazing number of Czech libraries.答案:D解析:段落大意题。根据第一段最后一句There is one library for every 1,971 Czec
7、h citizensfour times as many, relative to population, as the average European country, and 10 times as many as the United States, which has one for every 19,583 people.(每1 971名捷克公民就拥有一座图书馆,是欧洲平均水平的4倍,是美国的10倍。美国每19 583人拥有一座图书馆。)可知第一段主要介绍捷克数量惊人的图书馆。故选D。2What does the underlined word “mandatory” in Par
8、agraph 2 mean?AEssential.BAvailable.CCompulsory. DParticular.答案:C解析:词义猜测题。根据下文every community, from a big city down to a tiny village, was required by law to have one.(法律要求每个社区,从大城市到小村庄,都必须有一个。)可知捷克图书馆是法律强制要求的,是强制性的,故画线部分单词意思为“强制的”。A.Essential.基本的;B.Available.可获得的;C.Compulsory强制的;D.Particular.特别的;故选
9、C。3Whats the reason for Czech libraries combination or close?AThe money shortage. BThe German occupation.CThe governments policy. DThe breakup with Slovakia.答案:A解析:细节理解题。根据第二段最后一句To save money, the requirement was dropped in 2001, when there were about 6,019 libraries in the country;since then, abou
10、t 11 percent have been combined or closed.可知为了省钱,要求在2001年被降了下来,当时这个国家大约有6 019座图书馆;从那时起,大约11%被合并或关闭。即捷克图书馆合并或关闭的原因是资金短缺。故选A。4According to the text, people go to todays Czech libraries most often to _.Aadmire works of artBborrow booksCjoin reading clubsDlearn computer skills答案:B解析:推理判断题。根据最后一段最后一句But
11、mostly, they do what 92 percent of Czechs still want them to go on doing: They lend books.可知,大部分图书馆仍旧向外借书,因此推断现在的捷克人去图书馆很多的时候是借书。故选B。.七选五Parents often say that they dont mind what their children do in life just as long as they are happy. Happiness and pleasure are almost universally seen as among th
12、e most precious human goods. _1_Philosopher Jeremy Bentham believed that all sources of pleasure are of equal quality, but John Stuart Mill disagreed. Mill argued for a difference between higher and lower pleasure. _2_ Lower pleasure, in contrast, requires mere (仅仅的;纯粹的) senses.The entire debate ass
13、umes a clear divide between the physical and the mental. _3_ What will it mean for our ideas about pleasure?_4_ Food is usually considered to be the lower pleasure. All animals eat, using the senses of smell and taste. It doesnt require any complex cognition (认知) to conclude that something is delici
14、ous. However, these people failed to appreciate something that the French food writer Jean Anthelme BrillatSavarin captured. That is, “Animals feed; man eats; only the man of intellect (才智) knows how to eat.”Eating shows that the difference between higher pleasure and lower pleasure is not what you
15、enjoy but how you enjoy it. _5_ Preparing it using the powers of reflection and attention turns it into a higher pleasure.AThe dining table is a good place to start.BWolfing down your food is a lower kind of pleasure.CWhats the real difference between high and low pleasure?DWhat happens if the physi
16、cal and the mental cannot be separated?EAll philosophers believed that cookery could never be a form of art.FHigher pleasure depends on human abilities such as selfawareness or language use.GHowever, disagreements will be caused about whether some forms of pleasure are better than others.这是一篇说明文。幸福和
17、快乐几乎被普遍认为是人类最宝贵的财富之一。然而,关于某些形式的快乐是否比其他形式的好,会产生分歧。1G解析:根据第二段第一句Philosopher Jeremy Bentham believed that all sources of pleasure are of equal quality, but John Stuart Mill disagreed.可知Jeremy Bentham认为所有快乐的来源都是平等的,但是John Stuart Mill不同意。可知关于某些形式的快乐是否比其他形式的好,存在分歧。故选G。2F解析:根据上文Mill argued for a difference
18、 between higher and lower pleasure.(密尔认为快乐的高低是有区别的。)下文提到了lower pleasure,即可知本句应是说明了higher pleasure。故选F:更高的快乐取决于人类的能力,如自我意识或语言使用。3D解析:根据上文The entire debate assumes a clear divide between the physical and the mental.(整个辩论在生理和心理上有明显的分歧。)中physical and the mental可对应到D选项中the physical and the mental,句意:如果身体
19、和精神不能分开会发生什么?故选D。4A解析:根据下文Food is usually considered to be the lower pleasure.可知提到了food,故可对应到A选项中的dining table。句意:餐桌就是一个分歧很明显的地方。故选A。5B解析:根据后文Preparing it using the powers of reflection and attention turns it into a higher pleasure.(用反思和专注的力量来准备它,会把它变成一种更高的乐趣。)可知上文应该描述低级趣味。B项,狼吞虎咽是一种低级趣味。故选B。.完形填空Hu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-403330.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
