四川省德阳市2015高考英语阅读理解练习(2)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 德阳市 2015 高考 英语 阅读 理解 练习 答案
- 资源描述:
-
1、四川省德阳市2015高考英语阅读理解练习(2)及答案阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。People do not analyze every problem they meet. Sometimes they try to remember a solution from the last time they had a similar problem. They often accept the opinions or ideas of other people. Other times they begin to act without t
2、hinking. They try to find a solution by trial and error. However, when all these methods fail, the person with a problem has to start analyzing. There are six stages in analyzing a problem.First, the person must recognize that there is a problem. For example, Sams bicycle is broken, and he cannot re
3、ad it to class as he usually does. Sam must see that there is a problem with his bicycle.Next, the thinker must define the problem. Before Sam can repair his bicycle, he must find out the reason why it does not work. For instance, he must determine if the problem is with the gears, the brakes, or th
4、e frame. He must make his problem more specific.Now the person must look for information that will make the problem clearer and lead to possible solutions. For instance, suppose Sam decided that his bike does not work because there is something wrong with the gear wheels. At this time, he can look i
5、n his bicycle repair book and read about gears. He can talk to his friends at the bike shop. He can look at his gears carefully.After studying the problem, the person should have several suggestions for a possible solution. Take Sam as an illustration. His suggestions might be: put oil on the gear w
6、heels; buy new gear wheels and replace the old ones; tighten or loosen the gear wheels.Eventually one suggestion seems to be the solution to the problem. Sometimes the final idea comes very suddenly because the thinker suddenly sees something new or sees something in a new way. Sam, for example, sud
7、denly sees that there is a piece of chewing gum between the gear wheels. He immediately realizes the solution to his problem: he must clean the gear wheels.Finally the solution is tested. Sam cleans the gear wheels and finds that afterwards his bicycle works perfectly. In short , he has solved the p
8、roblem.1.What is the best title for this passage? A. Six Stages for Repairing Sams Bicycle B. Possible Ways to Problem-solving C. Necessities of Problem Analysis D. Suggestions for Analyzing a Problem2. In analyzing a problem, we should do all the following Except . A. recognize and define the probl
9、em B. look for information to make the problem clearer C. have suggestions for a possible solution D. find a solution by trial or mistake3. By referring to Sams broken bicycle, the author intends to _. A. illustrate the ways to repair his bicycle B. discuss the problems of his bicycle C. tell us how
10、 to solve a problem D. show us how to analyze a problem4. Which of the following is NOT true? A. People do not analyze the problem they meet. B. People often accept the opinions or ideas of other people. C. People may learn from their past experience. D. People can not solve some problems they meet.
11、5. As used in the last sentence, the phrase “in short” means _.A. in the long run B. in detail C. in a wordD. in the end【参考答案】15、BDCAC 阅读理解-ALONDON Britain awoke on Easter Monday to a period of mourning for the Queen Mother, who died over the weekend after a life spanning a century of noisy and evid
12、ent change. The 101-year-old royal matriarch died in her sleep last Saturday with Queen Elizabeth, her elder and only surviving daughter, at her bedside. For a woman who was one of the best-known figures in Britain for more than 80 years from the era of tinted portraits on tin biscuit boxes and ciga
13、rette cards to the age of the Internet, the Queen Mother remained an enigmatic(不可思议的) and elusive(躲避的) figure. She achieved such a respect through aeons(永世, 亿万年) of, first, fawning and, later, intrusive media fascination, by remaining almost entirely silent. Her private thoughts were never paraded(炫
14、耀) in public. What the public saw was a charming and benign elderly lady, adept at winning the admiration of press photographers, whom she always favoured with a particular smile. CHINAs third unmanned spacecraft, Shenzhou , landed safely in central Inner Mongolia Autonomous Region Monday afternoon,
15、 after orbiting the earth 108 times in slightly less than a week. The craft, which lifted off from Jiuquan in Gansu Province last Monday night, landed after successfully conducting a chain of flight and scientific experiments over a period of 162 hours. A powerful earthquake jolted Taiwan, killing f
16、ive construction workers, authorities(官方) said. Over 200 injuries ware reported across the island, mostly minor, as a result of Sundays 7.5-magnitude quake. The quake was centred off Hualien, 180 kilometres east of Taipei. It struck at 2:53 pm and lasted for nearly a minute.1. Which of the following
17、 statements is true according to the news? A. The Queen Mother died on Easter Monday alone. B. The Queen Mother was an attractive person in her political life. C. The British people felt sorry for the death of the Queen Mother. D. The Queen Mother was suffering a lot when she was dying.答案解析:答案为C。本题为
18、推理题。由第二段首句 “She achieved such a respect through aeons of,”可推断,皇太后赢得了永世的尊重,人们对她的去世会感到遗憾。故C选项正确。由第一段第二句话 “The 101-year-old royal matriarch died in her sleep last Saturday with Queen Elizabeth, her elder and only surviving daughter, at her bedside.” 可知,皇太后在安睡中去世,当时女儿伊丽莎白女王陪在她的床边,故A、D选项错误。由第二段后面的内容 “Her
19、 private thoughts were never paraded in public. What the public saw was a charming and benign elderly lady, adept at winning the admiration of press photographers, whom she always favoured with a particular smile.”可知,她的个人思想从未在公众面前炫耀过,公众看到的总是面带微笑的她在媒体照片中出现,故可推断,她并未从政,故B选项错误。 2. It can be inferred tha
20、t _.A. the craft landed in central Inner Mongolia unexpectedlyB. it took the craft at least 2 hours to orbit the earth onceC. the Chinese scientists did a lot of experiments in spaceD. China was successful in sending an unmanned spacecraft into space答案解析:答案为D。本题为推断题。由第三段的第一句话 “CHINAs third unmanned
21、spacecraft, Shenzhou , landed safely in central Inner Mongolia Autonomous Region Monday afternoon, ” 可知,无人飞船已经安全着陆,故D选项正确,A选项错误。B选项未提及;由首句的关键词 “unmanned”可推断,无人宇宙飞船上面不会有科学家在太空中做实验,故C选项错误。3. The third news mainly talks about the _ in Taiwan. A. political matters B. social problems C. unexpected damage
22、 D. construction workers答案解析:答案为C。第三则新闻报道台湾发生了地震,属于没有预料到的灾害,故C选项正确。来源:阅读理解-BAnne Whitney, a sophomore at Colorado State University, first had a problem taking tests when she began college. I was always well prepared for my tests. Sometimes I studied for weeks before a test. Yet I would go in to take
23、 the test, only to find I could not answer the questions correctly. I would blank out because of nervousness and fear. I couldnt think of the answer. My low grades on the tests did not show what I knew to the teacher. Another student in microbiology had similar experiences. He said, My first chemist
24、ry test was very difficult. Then, on the second test, I sat down to take it, but I was so nervous that I was shaking. My hands were moving up and down so quickly that it was hard to hold my pencil. I knew the material and I knew the answers. Yet I couldnt even write them down!These two young student
25、s were experiencing something called test anxiety. Because a student worries and he is uneasy about a test, his or her mind does not work as well as it usually does. The student cant write or think clearly because of the extreme tension and nervousness. Although poor grades are often a result of poo
26、r study habits, sometimes test anxiety causes the low grades. Recently, test anxiety has been recognized as a real problem, not just an excuse or a false explanation of lazy students.Special university counseling courses try to help students. In these courses, counselors try to help students by teac
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022年秋四年级上册语文作业课件:语文园地三.ppt
