内蒙古通辽市开鲁县第一中学2021届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古通辽市开鲁县第一中学2021届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 内蒙古 通辽市 开鲁县 第一 中学 2021 届高三 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、开鲁一中2020-2021学年度上学期高三年级第一次阶段性考试英语学科试题注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡/纸上。2. 作答时,务必将答案写在答题卡/纸上,写在本试卷上无效。3. 短文改错务必用直尺辅助作答并严格按照短文改错要求作答。4. 不使用两色笔。5. 写作时,不能暴露考区考点。第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AGuide for New StudentsTransportationThe TWU Express is a shuttle
2、 (班车) service. The shuttle transports students between campus and the shopping centre, leaving from the Mattson Centre. Operation hours are between 9 am and 3 pm, Saturdays only. Round trip fare is $1.FoodThe TWU Cafeteria is open from 7am to 8pm. It serves snacks, drinks, ice cream bars and meals.
3、You can pay in cash or with your ID cards. You can add meal money to your ID cards at the Front Desk. Even if you do not buy your food in the cafeteria, you can use the tables to eat your lunch, to have meetings and to study.If you are on campus in the evening or late at night, you can buy snacks, f
4、ast food, and drinks in the Lower Caf in the bottom level of the Gouglas Centre. This area is often used for entertainment such as concerts, games or TV watching.HealthThe Wellness Centre,on the top floor of Douglas Hall, is committed to physical, mental and social health. A doctor or a nurse is ava
5、ilable if you have health questions or need immediate medical help or personal advice. The cost of this is included in your medical insurance. Hours are Monday to Friday, 9 am to noon and 1:00 to 4:30 pm.RelaxationThe Globe, in the bottom level of McMillan Hall, is available for relaxing, studying,
6、cooking, and eating. Monthly activities are held here for all international students. Hours are 10 am to 10 pm, closed on Sundays.1. What is the function of TWU Express? _A. To transport students to and from the stores.B. To provide students with campus tours.C. To take students to their homes.D. To
7、 carry students to the lecture halls.2. What can you do in the TWU Cafeteria? _A. Do housework and watch TV.B. Buy books and enjoy concerts.C. Have meals and meet with friends.D. Add money to your ID and play chess.3. Where and when can you cook your own food? _A. The McMillan Hall, Sunday.B. The Lo
8、wer Caf, Sunday.C. The TWU Cafeteria, Friday.D. The Globe, Friday.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】本文是说明文,主要针对新生介绍了学校生活的各个方面。【1题详解】细节理解题。根据第一段“The TWU Express is a shuttle (班车) service. The shuttle transports students between campus and the shopping centre,” The TWU Express是班车服务,班车接送学生往返购物中心和学校。所以The TWU Expre
9、ss的功能是接送学生往返商店和学校的,故选A项。【2题详解】细节理解题。根据第二段“Even if you do not buy your food in the cafeteria, you can use the tables to eat your lunch, to have meetings and to study.” 即使你不在自助餐厅买食物,你也可以在桌子上吃你的午餐,见朋友和学习。所以在TWU Cafeteria,你可以吃饭和见朋友。故选C项。【3题详解】推理判断题。根据最后一段“The Globe, in the bottom level of McMillan Hall,
10、 is available for relaxing, studying, cooking, and eating.” 位于麦克米伦大厅底层的The Globe可以用来放松、学习、烹饪和吃饭。所以你可以在The Globe做自己的饭。故选D项。A British friend told me he couldnt understand why Chinese people love eating sunflower seeds(嗑瓜子) as a snack so much. “Ive met a lot of older Chinese and many have a crack in th
11、eir front teeth; I believe thats from cracking the seeds,” he said.I had never noticed the habit, but once he mentioned it, I suddenly became more aware. I realized that whenever Im watching TV or typing a report, I always start mindlessly cracking sunflower seeds. My friend doesnt like sunflower se
12、eds, and, to him, it seems unnecessary to work so much just to get one small seed.When we were young, the whole family would usually get together for Chinese New Year. Then, we all lived close to one another, usually in a small city, and sometimes even neighbors would go door-to-door on Chinese New
13、Years Eve to check out what every household was making.I remember my parents would be in the kitchen cooking. Out in the living room , a large table would already be laid out, complete with fancy tablecloth, ready-made dumpling fillings, and dishes full of candy, fruits and sunflower seeds. Some of
14、the dishes were to be offered to our ancestors later, while others were for neighbors and children to eat before the evening feast. I must have learned how to crack sunflower seeds back then.I dont think its right to criticize ones choice in food or eating habits no matter how strange they may seem.
15、Its not only in China. When I went abroad, I found people had all sorts of strange habits when it came to food. In Denmark, they put salted red fish on bread and eat it for dinner, no matter how much it ruins your breath. They think its a delicacy(美味佳肴), and its connected to their certain culture. I
16、 think its a wonderful tradition.4. What did the writer become aware of?A. She had ever typed a report about seeds.B. She had various snacks while watching TV.C. She damaged her teeth by eating sunflower seeds.D. She had a habit of cracking sunflower seeds.5. What does the writer prove by mentioning
17、 Chinese New Year?A. The traditions of celebrating it disappear.B. Eating sunflower seeds is related to it.C. The families get together for it.D. Children can eat delicious food on that day.6. The writers attitude to Denmarks way of eating bread is _.A. neutral (中立的)B. critical (批评的)C. acceptableD.
18、doubtful7. What lesson can we learn from the story?A. One kind of food doesnt necessarily suit everyone.B. It is good to form healthy eating habits.C. Eating habits come from a certain culture.D. Changing your eating habits will change your life.【答案】4. D 5. B 6. C 7. C【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议文,用中国人喜欢嗑瓜子和丹麦
19、人喜欢吃面包配咸红鱼来证明饮食习惯来自特定的文化。【4题详解】推理判断题。根据第二段中的“I had never noticed the habit, but once he mentioned it, I suddenly became more aware. I realized that whenever Im watching TV or typing a report, I always start mindlessly cracking sunflower seeds.”可知,作者意识到自己有嗑瓜子的习惯,故D项正确。【5题详解】推理判断题。根据第四段中的Out in the li
20、ving room , a large table would already be laid out, complete with fancy tablecloth, ready-made dumpling fillings, and dishes full of candy, fruits and sunflower seedswhile others were for neighbors and children to eat before the evening feast. I must have learned how to crack sunflower seeds back t
21、hen.” 可知,春节的时候桌子上会摆放很多美食, 其中就有瓜子, 小孩在可以在年夜饭前吃, 作者就是在那时学会了嗑瓜子, 由此可知,作者提到春节是为了证明嗑瓜子和春节有关,故B项正确。【6题详解】推理判断题。根据文章最后一句话“I think its a wonderful tradition.”可知,作者认为丹麦人吃面包配咸红鱼是一个很好的传统,由此可知,作者接受这种吃法,故C项正确。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中的“They think its a delicacy, and its connected to their certain culture. ”可知,丹麦人认为这样吃
22、面包是美味的, 这和他们的特定的文化有关, 正如作者喜欢嗑瓜子和春节文化有关,由此可知,饮食习惯来自特定的文化,故C项正确。【点睛】涉及到观点态度的推理判断题难度较大,文章一般不会直接表明作者的态度,需要我们根据措辞的褒贬来揣摩其态度,例如本篇第3题,根据文章最后一句话“I think its a wonderful tradition.”可知,作者认为丹麦人吃面包配咸红鱼是一个很好的传统,特别是“wonderful”一词表明作者接受丹麦人这种吃面包的方式,故C项正确。CBrriiinnng. . The alarm clock announces the start of another b
23、usy weekday in the morning. You jump out of bed, rush into the shower,into your clothes and out the door with hardly a moment to think. A stressful journey to work gets your blood pressure climbing. Once at the office, you glance through the newspaper with depressing stories or reports of disasters.
24、 In that sort of mood,who can get down to work, particularly some creative, original problem-solving work?The way most of us spend our mornings is exactly opposite to the conditions that promote flexible,open-minded thinking. Imaginative ideas are most likely to come to us when were unfocused. If yo
25、u are one of those energetic morning people, your most inventive time comes in the early evening when you are relaxed. Sleepy peoples lack of focus leads to an increase in creative problem solving. By not giving yourself time to tune into your wandering mind, youre missing out on the surprising solu
26、tions it may offer. The trip you take to work doesnt help, either. The stress slows down the speed with which signals travel between neurons(神经细胞),making inspirations less likely to occur. And while we all should read a lot about whats going on in the world, it would not make you feel good for sure,
27、 so put that news website or newspaper aside until after the days work is done.So what would our mornings look like if we wanted to start them with a full capacity for creative problem solving? Wed set the alarm a few minutes early and lie awake in bed,following our thoughts where they lead. Wed sta
28、nd a little longer under the warm water of the shower,stopping thinking about tasks in favor of a few more minutes of relaxation. Wed take some deep breaths on our way to work, instead of complaining about heavy traffic. And once in the office wed click on links not to the news of the day but to the
29、 funniest videos the web has to offer.8. According to the author, we are more creative when we are_.A. focusedB. awakeC. relaxedD. busy9. What does the author imply about newspapers? _A. They are solution providers.B. They are normally full of bad news.C. They are a source of inspiration.D. They are
30、 more educational than websites.10. By “tune into your wandering mind” (in Para. 2),the author means “ ”.A. wander into the wildB. listen to a beautiful tuneC. switch to the traffic channelD. stop concentrating on anything11. What does the author intend to do in the last paragraph? _A. To offer prac
31、tical suggestions.B. To summarize past experiences.C. To advocate diverse ways of life.D. To set up a routine for the future.【答案】8. C 9. B 10. D 11. A【解析】本文是一篇说明文。研究表明,放松心情更有利于提高工作效率和创造性的解决问题,压力阻滞了神经细胞信号的传输,只会导致工作效率下降。【8题详解】细节理解题。根据第二段“If you are one of those energetic morning people, your most inve
32、ntive time comes in the early evening when you are relaxed.” 如果你是那种早晨精力充沛的人,那么你最具创造力的时刻就是傍晚放松的时候。可知放松使我们更具有创造性,故选C项。【9题详解】细节理解题。根据第一段“Once at the office, you glance through the newspaper with depressing stories or reports of disasters.” 一到办公室,你就会浏览报纸上令人沮丧的故事或灾难报道。可知报纸上总是充满了负面新闻。故选B项。【10题详解】词句猜测题。根据原
33、文“youre missing out on the surprising solutions it may offer.”可知,将错失有创造性的解决问题的方法。所以若一味集中注意力而无暇放松,将错失有创造性的解决问题的方法。所以划线部分的意思为“不将注意力放在某事物上”。故选D项。【11题详解】主旨大意题。根据最后一段开头“So what would our mornings look like if we wanted to start them with a full capacity for creative problem solving?” 那么,如果我们想以创造性地解决问题的全部
34、能力来开始我们的早晨,我们会是什么样子呢?本段开头提出了如何解决问题的疑问,后文都是在提出建议,比如提早起身、洗热水澡、做深呼吸等,故最后一段主要提供实质性的建议,故选A项。DInstagram is a social networking app made for sharing photos and videos from a smartphone. However, some people argue that Instagram is harmful to teens.Essena ONeill seemed to have a perfect life - at least onli
35、ne. The Australian teen had 500,000 Instagram followers. Her Internet fame led to a modeling contract. Companies paid her to show their clothing in her photos.But in November 2015, Essena, then 18, shut down her Instagram account. She cut off more than 2000 photos. “Ive spent the majority of my teen
36、age life being attracted to social media,” she wrote. “ Im leaving Instagram.”Essena left a few photos online, and told the truth behind the photos she created. For example, she didnt eat all day before taking a picture in a bikini(比基尼泳装). She took that photo 100 times to make sure her stomach looke
37、d perfect. “Social media is not real life!” she says now.Seeing perfect-looking Instagram photos can make teens feel like they dont meet the standard of beauty. And if your photos dont get many “likes”, you might take it personally. Even Essena worried all the time about what others thought of her.
38、Trying to appear perfect online made her feel alone. One day, she wrote, “I had never been more miserable.”Not everyone thinks that Instagrem is harmful, though. Some people say it might even be good for teens. Why? Unlike many ads and magazines, Instagram includes photos of all different kinds of p
39、eople. That means youre more likely to see a photo of someone who looks like you.Plus, studies show that many people who use social media feel more connected to friends. And social media users are more likely to know about big events in the lives of friends and family. So maybe its OK to love Instag
40、ram as long as you love yourself too.12. According to the text, Instagram brought Essena _.A. a healthy lifestyleB. fame and moneyC. many true friendsD. a perfect teenage life13. Why did Essena shut down her Instagram account at age 18? _A. Because she was too busy.B. Because her shape changed.C. Be
41、cause she faced great pressure.D. Because her photos were deleted14. Whats the authors attitude towards Instagram? _A. WorriedB. CuriousC. SurprisedD. Supportive15. What does the text mainly discuss? _A. Should you be on a diet to look perfect?B. Should you make friends on social media?C. Should you
42、 give others “likes” on Instagram?D Should you shut down your Instagram account?【答案】12. B 13. C 14. D 15. D【解析】本文是议论文,文章主要讨论了是否应该关闭Instagram账户。【12题详解】细节理解题。根据第二段“Her Internet fame led to a modeling contract. Companies paid her to show their clothing in her photos.” 她在网络上的名声让她获得了一份模特合同。一些公司付钱给她,让她在照片
43、中展示他们的服装。因此照片墙给Essena带来了名声和金钱。故选B项。【13题详解】推理判断题。根第五段“Even Essena worried all the time about what others thought of her. Trying to appear perfect online made her feel alone.” 就连Essena也一直担心别人对她的看法,试图在网上表现完美让她感到孤独。可知Essena对于自己要求很高,因此倍感压力,所以关闭了照片墙。故选C项。【14题详解】推理判断题。文章最后一段开始描述照片墙的好处,“So maybe its OK to l
44、ove Instagram as long as you love yourself too.” 所以,只要你爱自己,喜欢照片墙也是可以的。所以作者对于照片墙是持积极态度的。故选D项。【15题详解】主旨大意题。文章第一段“However, some people argue that Instagram is harmful to teens.”然而一些人认为照片墙对青少年有害,开始介绍照片墙,紧接着举Essena关闭照片墙的例子,文章第6段“Not everyone thinks that Instagram is harmful,”并不是每个人都认为照片墙有害,最后一段作者说只要你爱自己,
45、喜欢照片墙也是可以的,所以整篇文章围绕着是否要关闭照片墙,故选D项。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。If something that youre doing doesnt challenge you, then it doesnt change you. We all need some normal stress in our lives, after all._16_ So challenge the following limits:1. Figure out what youre scar
46、ed of and do it continuously.If youre a salesman, and youre scared of talking to people personally or over the phone now, instead of being scared and thinking youll fail, spend at least five minutes a day to pick up the phone and make a call._17_ But dont stop on the first try! Eventually, you can l
47、ook at fear in the eye and say, “Go on. Im not scared!”2. Take a class for a hobby youve been wanting to developMake sure this hobby is not linked to your career; you have to relax and relieve your stress while performing this._18_Apart from helping you challenge yourself, taking a class for your ho
48、bby may also give you extra income.3. Set aside at least nine minutes a day for physical exercise._19_A simple 9-minute run around your neighborhood can do wonders for yourself. Exercise can not only help you maintain your regular weight, but also make you feel better about yourself.4. Travel and al
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-406097.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
