2020届《名师金典》高考人教版英语总复习课时提升作业 十四 必修3 UNIT 4 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 名师金典 2020届名师金典高考人教版英语总复习课时提升作业 十四 必修3 UNIT WORD版含解析 2020 名师 高考 人教版 英语 复习 课时 提升 作业 必修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时提升作业 十四必修3Unit 4Astronomy: the science of the stars(限时35分钟). 阅读理解AFor your next out-of-this-world vacation, you now have the option of literally going out of this worldbut itll cost you $40 million. Then again, can you really put a pric
2、e tag on having the time of your life? According to a new report from Popular Mechanics, Russia is looking to build a luxury hotel in outer space. There you will wake up to a breathtaking blue planetthe earth! The hotel is expected to be stationed on the International Space Station (ISS). While spac
3、e tourism itself isnt exactly a novel idea, the notion of building a hotel out there hasnt been raised before. Really, other companies are still focused on the transportation part of the puzzle after all, a trip to space is enough for most folks. According to Popular Mechanics, the hotel will includ
4、e a luxury orbital suite with big windows, personal hygiene (卫生) facilities, exercise equipment, and yes, Wi-fi. Because if you cant share your experience on social media, did it really even happen? Of course, the reasons behind the hotel arent just for fun and games. Apparently, space tourism might
5、 be able to help the Russians pay for another module to add to the international Space Station. Russian space contractor RKK Energia is currently building the first such module, which will give scientists a laboratory and power supply station from which to conduct tests. If any of this is going to h
6、appen, however, Russia is going to have to hurry. With the ISS expected to be out of use in 2028, theres little time to build the hotel and find wealthy tourists to actually buy a trip into outer space. So if youve recently come into a fortune and are interested in investing in what could be the tim
7、e of your life, ISS is calling your name. 【文章大意】本文讲述的是“太空旅行”。1. What do we know about the hotel from the first paragraph? A. It is quite affordable. B. It will be built in Russia. C. It will offer an amazing view. D. It costs $ 40 million to build. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段中There you will wake up to a brea
8、thtaking blue planetthe earth! 可知, 它将提供令人惊讶的景色。故选C。2. What does the underlined phrase “the puzzle” in Paragraph 2 refer to? A. An orbital suite. B. Space tourism. C. Space exploration. D. A creative idea. 【解析】选B。词义猜测题。根据第二段中While space tourism itself isnt exactly a novel idea, the notion of building
9、 a hotel out there hasnt been raised before. Really, other companies are still focused on the transportation part of the puzzleafter all, a trip to space is enough for most folks. 可知, “the puzzle”指的是“太空旅游”, 故选B。3. What can be inferred from Paragraph 3? A. Hotel guests wont be able to see into space.
10、 B. Visitors are required to take exercise each day. C. Space travel is not possible without the Internet. D. Tourists tend to share traveling experiences online. 【解析】 选D。推理判断题。根据第三段中Because if you cant share your experience on social media, did it really even happen? 可知, 游客们喜欢在网上分享旅行经历。4. The hotel
11、 will be built to provide Russian scientists with _. A. fun and gamesB. financial supportC. space contractorsD. more time in space【解析】选B。推理判断题。根据第四段中Apparently, space tourism might be able to help the Russians pay for another module to add to the international Space Station. 可知, 该酒店将为俄罗斯科学家提供资金支持。故选
12、B。【知识拓展】难句解读Russian space contractor RKK Energia is currently building the first such module, which will give scientists a laboratory and power supply station from which to conduct tests. 翻译: 俄国航空承包商RKK Energia最近正在建这样的航空舱, 这座航空舱将给科学家提供实验室和给实验提供能源的供应站。分析: 本句中which will give scientists a laboratory an
13、d power supply station from which to conduct tests为定语从句修饰the first such module, 在定语从句中from which to conduct tests也是定语从句修饰前面的power supply station。BYou may have never heard of Lanthanum, Cerium or Neodymium, but these elements (元素) and others known as “rare earth” play a major role in modern technolog
14、y. They can actually be found in many places on the earth, but not in quantities that can be mined. Only a few countriesChina, America, India, Australia, Brazil and Malaysia have any that can be mined enough to be traded. Even though some of these elements such as Cerium are as abundant as Copper, t
15、hey are not found in concentrated amounts on the earths surface. They are often mixed together with other metals, which makes extraction (提取) of these elements an expensive and an environmentally messy process. It was due to this reason that the term “rare earth” was invented. Rare earth metals are
16、used widely in our life. Rechargeable car batteries, computers, iPhones, DVD players, computer monitors, televisions, lighting, lasers, glass polishing, and superconductors all use quantities of rare earth metals. Also, with the advancement in “green” technology like solar panels, these shiny materi
17、als are becoming more important than ever. An average electric car uses 10 pounds of Lanthanum for its rechargeable battery! America has large deposits (存储量) of rare earths and has one of the first mines. It was opened in Southern California in 1940. The element “Europium” was the first metal to be
18、separated in quantity for use in color televisions. However, in the 1980s and 1990s, as China started producing these elements in Inner Mongolia, the mines in America and elsewhere could not keep pace. The mine in Mountain Pass, California also failed environmental regulations and shut down in 2002.
19、 Now, recognizing the importance of having more than one supplier of this important resource, other rare earth owning countries like India and Australia are either dusting off their rare earth mines or speeding up their production. It is believed that the debate over rare earths will become louder i
20、n the coming months and years. 【文章大意】文章主要就稀土的相关情况进行了简单的介绍。5. What can we learn about rare earths? A. They are actually as abundant as Copper. B. They can be mined easily as other metals. C. They can only be found in a few countries. D. They are not really as rare as they are named. 【解析】选D。细节理解题。由第二段
21、中的They are often mixed together with other metals . . . due to this reason that the term “rare earth” was invented. 可知, 稀土其实并非像其名字一样说的十分稀少, 只是因为和其它金属掺杂在了一起而导致其开采成本变高, 故而显得稀少, 所以选D。6. Compared with China, America _. A. paid more attention to EuropiumB. has larger deposits of rare earthsC. started pro
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-406979.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
