2020届《名师金典》高考人教版英语总复习阶段评估检测(六) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 名师金典 2020届名师金典高考人教版英语总复习阶段评估检测六 WORD版含解析 2020 名师 高考 人教版 英语 复习 阶段 评估 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。阶段评估检测(六)(选修68)(120分钟120分)第一部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的(A、B、C和D)四个选项中, 选出最佳选项。AEveryday Foodby Martha StewartNo matter how busy you are, at the end of the day you want meals that are easy to pr
2、epare. And you want lots of choices and variations. Youll find all of that in this book: 250 simple recipes for delicious meals that bring freshness and nutrition. Paperback, published by Random House, $16. 79Zeroesby Scott Westerfeld, Margo Lanagan, Deborah BiancottiNew York Times best selling auth
3、or Scott Westerfeld teams up with Margo Lanagan and Deborah Biancotti in the book about six teenagers with amazing abilities. These teenagers have powers that set them apart. They can do things ordinary people cant. Paperback, published by Simon&Schuster, $12. 99Mighty Jackby Ben HatkeJack dislikes
4、summer. But hes got a good reason: summer is when his single mom takes a second job and leaves him at home to watch his sister, Maddy. Its lots of responsibility, and its boring, too, because Maddy doesnt talk. But one day, at the market, Maddy does talk to tell Jack to trade their moms car for a bo
5、x of mysterious seeds. Its the best mistake Jack has ever made. Hardcover, published by First Second, $14. 15Only Daughterby Anna SnoekstraShes caught stealing. Shes homeless and on the run. But she happens to look the same as a girl who went missing a decade ago, Rebecca Winter. She assumes Rebecca
6、s identity, using it as a way out. Little does she know her new life as Rebecca is itself a prison and it looks like a killer might be after her. Kindle edition, published by Harlequin Enterprises, $8. 88【文章大意】这是一篇应用文, 主要介绍了四本图书的作者、作品的内容、出版社以及价格等相关信息。1. Who wrote a book to help you cook a meal? A. M
7、artha Stewart. B. Anna Snoekstra. C. Ben Hatke. D. Scott Westerfeld. 【解析】选A。细节理解题。根据第一部分下面的内容可知, Everyday Food是一本介绍烹饪的书, 作者是A项的Martha Stewart。2. How much should readers pay for a story about a boys amazing experience? A. $8. 88B. $12. 99. C. $14. 15. D. $16. 79. 【解析】选C。细节理解题。第三部分下面的“. . . a box of m
8、ysterious seeds. Its the best mistake Jack has ever made. ”这一信息与题干中的“a story about a boys amazing experience”相对应。由此可知, Mighty Jack这本书主要介绍了一个男孩的神奇经历, 再由“Hardcover, published by First Second, $14. 15”可知, 该书价值14. 15美元, 故选C项。3. How is Zeroes different from the rest books? A. It tells a story. B. Its in
9、paperback. C. Its quite popular. D. Its a co-written book. 【解析】选D。细节理解题。比较每本书的作者可知, 除了Zeroes这本书有三个作者(Scott Westerfeld, Margo Lanagan, Deborah Biancotti)之外, 其余三本书都只有一个作者。因此D项符合题意。4. What do we know about Only Daughter? A. Its heroine enjoys her life on the run. B. Its heroine lives with a false ident
10、ity. C. It provides different kinds of editions. D. It is written by Harlequin Enterprises. 【解析】选B。推理判断题。根据第四本书下面的“She assumes Rebeccas identity, using it as a way out. ”信息可知, 主人公用Rebecca的身份生活, 由此可以判断, 该主人公用假身份生活。因此正确答案选B。【误区警示】由最后一部分下面的“Shes caught stealing. Shes homeless and on the run. ”可知, 她偷窃被抓
11、, 并且她无家可归, 四处流浪, 因此A项不对; 根据“by Anna Snoekstra”可知D项错误; 根据最后一本书下面的“Kindle edition, published by Harlequin Enterprises”可知C项错误。BJunxi “Emma” Yang played Carnegie Hall before she got to high school. But her piano skills may have to take a back seat to her programming skill. According to World Journal, a
12、US-based Chinese media organization, Emma, a 14-year-old student at the Brearley School in Manhattan, New York started coding when she was four years later, her beloved grandmother began developing Alzheimers. When Emmas family moved to New York from Hong Kong in 2014, she became passionate about pr
13、ogramming. By the time she was 10, her grandmother had already developed the disease. Emma got right to work. With her coding skills, she had a smartphone app created before long, designed to help people suffering from Alzheimers. “Now, Timeless has moved to the second stage of design, ” says Emma.
14、Emma hopes her grandmother can benefit from the artificial intelligence technology built into “Timeless”, the app Emma developed, to overcome her memory loss. Emmas newly finished app has gained support from Dr. Melissa Kramps, an Alzheimers specialist, and from Kairo, a developer specializing in ar
15、tificial intelligence. Timeless uses facial recognition to remind someone with Alzheimers of vital information about the person whose photo they are looking at on their screen. It also signals whether they have just called somebody. The app also allows for the photo-talking, then moves to identify t
16、he people on the screen. The Timeless project is featured on the website In die go for fundraising. Emma is hoping to raise $50, 000 and work alongside professional programmers to have Timeless launched by the end of 2018. Many people have hailed Emma for her efforts. Bill Gates voiced his support,
17、commending her on her bid to help bridge the gap between people with Alzheimers and the ones they love. 【文章大意】本文主要讲了Emma的祖母得了阿兹海默病, 为了帮助她的祖母克服这种疾病, Emma研发了“Timeless”应用程序。她的发明受到很多人的好评。5. Which of the following is true about Emma? A. She is better at the piano than programming. B. Alzheimers failed to
18、 attack Emmas granny. C. She used to live in China before moving to US. D. Her app is going to be launched all by herself. 【解析】选C。细节理解题。由第三段When Emmas family moved to New York from Hong Kong in 2014, she became passionate about programming. 可知Emma在搬到美国之前, 曾经生活在中国, 选C。6. Why is Emma trying to create
19、the app “Timeless”? A. To benefit from the artificial intelligence technology. B. To work alongside professional programmers. C. To gain reputation and become famous after school. D. To help her grandmother overcome the disease. 【解析】选D。细节理解题。由第六段Emma hopes her grandmother can benefit from the artifi
20、cial intelligence technology built into “Timeless” the app Emma developed, to overcome her memory loss. 可知Emma试图创造“Timeless”应用程序, 是为了帮助她的祖母克服这种疾病, 选D。7. What is it like if someone develops Alzheimers according to the passage? A. He will lose his memory. B. He will lose his hearing. C. He will lose h
21、is ability to walk. D. He will lose his ability to take photos. 【解析】选A。推理判断题。由to overcome her memory loss. 可知得了阿兹海默病的人会丧失记忆, 选A。8. Which of the following word can replace the underlined word “hailed” in the last paragraph? A. thanked B. blamed C. praisedD. criticized【解析】选C。词义猜测题。由最后一段Bill Gates voic
22、ed his support, commending her on her bid to help bridge the gap between people with Alzheimers and the ones they love. 可知许多人赞扬Emma, 选C。CAs trees across the northern areas turn gold and deep red, you can find autumn colors in parks and woodlands, in the cities, countryside, and mountains. People are
23、 wondering what these colors are for. For years, scientists have worked to understand the changes that happen to trees in the autumn. Up to now there have been different explanations for why natural selection makes autumn colors so widespread. Dr. Hamilton from Oxford University proposed that bright
24、 autumn leaves contained a message: they warn insects to leave them alone. In autumn, insects choose trees where they will lay eggs. When the larvae(幼虫)come out the next spring, they feed on the trees, often with a result of destruction of the trees. Dr. Hamilton suggested that trees could ward off
25、these insects with poisons. They could have strong defenses by letting egg-laying insects know what was in store for their eggs. Dr. Hamilton and students turned the theory into a mathematical model, which showed that warning signals could indeed drive the evolution(进化)of bright leaves. It was a fir
26、st attempt to see what was out there. A research team from the University of Wisconsin gave a quite different explanation. “If you are up here in Wisconsin, by the time leaves change, all the insects that feed on leaves are gone. ” Dr. Hoch said. He believed that autumn colors served mainly as prote
27、ction. According to Dr. Hoch and his team, autumn colors might be able to protect the leaves from sun damage or frost(冰冻)injury. In other words, they actually act as a sunscreen to avoid the destruction to the leaves. Besides, autumn colors might protect the leaves from water loss. If the cells in t
28、he leaves become dry, the connections between the cells will be weakened and leaves will break off. Although there are different explanations about autumn colors, it has really given them a deeper concern for this time of year. “People sometimes say that science makes the world less interesting by j
29、ust explaining things away, ” one famous biologist said. “But with autumn leaves, the more you know about them, the more amazed you are. ”【文章大意】本文叙述的是秋天树叶变化的秘密。9. According to Dr. Hamilton, there is a connection between_. A. the size of leaves and the survival of insectsB. the size of leaves and the
30、 behavior of insectsC. the size of leaves and the quality of insectsD. the size of leaves and the number of insects【解析】选D。推理判断题。根据第二段中In autumn, insects choose trees where they will lay eggs. When the larvae(幼虫)come out the next spring, they feed on the trees, often with a result of destruction of t
31、he trees. Dr. Hamilton suggested that trees could ward off these insects with poisons. 可知幼虫以树叶为食, 树叶的大小和昆虫的数量有关系。故选D。10. Dr. Hoch and his team give the explanation that_. A. climate has an influence on the color of the leavesB. sun damage and frost injury drive the insects awayC. the color of autumn
32、 leaves has a protective functionD. autumn colors bring great destruction to the leaves【解析】选C。细节理解题。根据倒数第二段According to Dr. Hoch and his team, autumn colors might be able to protect the leaves from sun damage or frost(冰冻)injury. In other words, they actually act as a sunscreen to avoid the destructi
33、on to the leaves. 可知秋天的树叶有保护作用。故选C。11. The underlined phrase “ward off” in Paragraph 2 probably means_. A. catchB. attractC. ignoreD. prevent【解析】选D。词义猜测题。根据第二段划线词前一句When the larvae(幼虫)come out the next spring, they feed on the trees, often with a result of destruction of the trees. 和后一句They could ha
34、ve strong defenses by letting egg-laying insects know what was in store for their eggs. 可知树能阻止有毒的昆虫, 划线词的意思是“阻止”, 故选D。12. Which of the following can be the best title for the passage? A. The Evolution of Colorful LeavesB. The Secret to Autumn Leaves ChangesC. The Charm Autumn ColorsD. The Role of Le
35、aves Being Protection【解析】选B。主旨大意题。根据第一段第一句As trees across the northern areas turn gold and deep red, you can find autumn colors in parks and woodlands, in the cities, countryside, and mountains. 和最后一段后两句“People sometimes say that science makes the world less interesting by just explaining things awa
36、y, ” one famous biologist said. “But with autumn leaves, the more you know about them, the more amazed you are. ”可知本文叙述的是秋天树叶变化的秘密。故选B。DParent and teacher relationships have long been viewed as important and necessary within the field of education. How teachers approach parents from the first day ha
37、s a big effect not only on how parents view the school, but also on the childs experience in school and learning as a whole. Interaction and cooperation with an adult who spends at least 30 hours a week with the child is fundamental to establishing a successful parent-teacher relationship. Research
38、into the field has linked student success with parent involvement. In this regard, teachers can be seen as an extension of the childs family. When the parent-teacher relationship is strong, the child will succeed. Children almost always get better grades when parents participate in their education.
39、At the heart of a good parent-teacher relationship should be regular meetings such as parent-teacher conferences and back-to-school nights, which can serve as a way for teachers to accelerate communication with parents and provide advice and recommendations. Teachers need to develop strategies, tool
40、s, and skills for supporting productive dialogue with parents. This can help to build strong relationships. Parents should approach teachers and principals in an open-minded, supportive fashion to develop good working parent-teacher relationships. Although everyone believes parents and teachers shou
41、ld be partners because they are both engaged in raising, guiding, and teaching children, this is not always the case and sometimes the relationship can become difficult. So proper steps should be taken to create concrete change through dialogue, professional development and understanding. A school n
42、eeds to make parents feel welcome, bring them into the process and talk in a language they can understand. The reason for some tension between parents and teachers is inevitable because of the different roles and functions they play in the lives of children. Parents and teachers need to work as a te
43、am to come up with a plan for certain areas the child is struggling with. 【文章大意】这是一篇议论文, 论述了如何建立良好的家长老师关系。13. What is the most important in building a good parent-teacher relationship? A. Teachers joining the childrens family. B. Teachers giving parents advice regularly. C. Parents and teachers meet
44、ing regularly. D. Parents going back to school on weekends. 【解题提示】细节理解题的干扰选项往往分别对文中提到的某些信息进行曲解, 有的自相矛盾, 有的以偏概全, 有的不够精确, 有的时间、地点不对, 做题时要对每个选项所涉及的信息逐一进行排除。【解析】选C。细节理解题。根据第二段中At the heart of a good parent-teacher relationship should be regular meetings. . . 可知, 家长老师关系中最核心的部分就是定期会面故选C。14. What can we in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-406983.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
