分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2020-2021学年高中英语 Unit 4 Earthquakes Section Ⅰ Warming UpPre-readingReading & Comprehen习题(含解析)新人教版必修1.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:408593
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOCX
  • 页数:5
  • 大小:18.13KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高中英语 Unit Earthquakes Section Warming UpPre-readingReading Comprehen习题含解析新人
    资源描述:

    1、Unit 4 EarthquakesSection Warming Up,Pre-reading,Reading & Comprehending课后篇巩固提升一、单词拼写1.He has been b in the novel for 3 hours.答案:buried2.Females find it e difficult to get a job in such a field.答案:extremely3.Mr.Brown was seriously i in the traffic accident,so he was in hospital.答案:injured4.You may b

    2、 the balloon if you are not careful.答案:burst5.They (组织) the youths to form a group to protect the environment.答案:organized6.After the war,the city lay in (废墟).答案:ruins7.We knew Bob had cancer,but the news of his death still came as a (震惊的事).答案:shock8.Hundreds of people are still in the water,waiting

    3、 to be (援救).答案:rescued9.These bushes grow well in the (掩蔽) of big oak trees.答案:shelter10.A lot of people lost their lives in the (灾难).答案:disaster二、单句填空1.The firemen rescued a boy the burning house just now.答案:from2.A great many houses (destroy) in the earthquake and many people became homeless.答案:we

    4、re destroyed3.She burst out (laugh) at the joke because she believed happy people would be happy for all sorts of things.答案:laughing4.One day,when a man named Wisdom reached a lake,he got seriously (injure).答案:injured5.The earthquake left the whole city ruins.答案:in6.It was reported that 850 miners w

    5、ho (trap) in the mine for 15 days were pulled out successfully last week.答案:were trapped/had been trapped7.Hes going to relax with friends once the exams are an end and he has made exciting plans for the coming summer holiday.答案:at8.Your letter got (bury) under a pile of paper on the desk.答案:buried9

    6、.In the village,the (extreme) dry hot weather has led to several big fires.答案:extremely10.The number of people invited (be) eighty.But a number of them (be) absent.答案:is;are三、用方框中所给短语的适当形式填空dig outbe buried inlie in ruinsat an endburst intoright awayas ifbe trapped inbe shocked attoo.to1.The police

    7、have the body buried in the field to carry out the test of DNA.答案:dug out2.The long summer holiday was and they had to begin their study.答案:at an end3.As soon as the popular singer appeared on the stage,the fans cheers.答案:burst into4.They talked they had been good friends for many years,but in fact,

    8、they got to know each other just now.答案:as if5.He had thought he would pass the exam,but he the result of the exam.答案:was shocked at6.Please wait for a minute.Ill ring him up and ask him to come back .答案:right away7.I the lift because of no electricity,so I had to phone the police for help.答案:was tr

    9、apped in8.The old castle fell into parts in the storm,and it now.答案:lies in ruins9.When I came in,he playing computer games.答案:was buried in10.You are young understand such things.答案:too;to四、完成句子1.She said that dinner (马上就准备好了).答案:would be ready right away2.The book (太难了,孩子理解不了).答案:is too difficult

    10、for children to understand3.At the sight of his mother,the boy (突然大哭起来).答案:burst into tears/burst out crying4.Mr.Wang speaks English so fluently (好像他在美国学习过似的).答案:as if he had studied in America5.The meeting (在12点结束).答案:came to an end at 12 oclock五、阅读理解AAfter an earthquake most survivors can be expec

    11、ted to recover over time,particularly with the support of family and friends.Some families will be able to return to their normal life quickly,while others will have to contend with the destruction of their homes,medical problems,and injury to family members.Children especially will need time to rec

    12、over from the loss of a loved one or a pet or from the closing down of their school.Children often turn to adults for information,comfort and help.Parents should try to remain calm,answer childrens questions honestly and remain understanding when they see changes in their childrens behavior.Children

    13、 react differently to an earthquake depending on their ages,developmental levels and former experiences.Some will respond by withdrawing(不与人交往),while others will have angry outbursts(爆发).Parents should remain sensitive to each childs reactions.Parents should spend time talking to their children,lett

    14、ing them know that its OK to ask questions and to share their worries.Although it may be hard to find time to have these talks,parents can use regular family mealtimes or bedtimes for them.They should answer questions briefly and honestly and be sure to ask their children for their opinions and idea

    15、s.Issues may come up more than once and parents should remain patient when you answer the questions again.For young children,parents,after talking about the earthquake,might read a favorite story or have a relaxing family activity to help them calm down.Parents should also tell children they are saf

    16、e and spend extra time with them.They could play games outside or read together indoors.Most importantly,be sure to tell them you love them.1.The underlined phrase “contend with” in Paragraph 1 can be replaced by “”.A.deal withB.make upC.put offD.turn back答案:A解析词义猜测题。根据上下文可推断出此处contend with意为“处理;应对”

    17、,与deal with接近。2.When children ask the same question again,parents should .A.read a favorite story to comfort themB.ask them to help do some houseworkC.be patient and answer the question againD.take them out to play games答案:C解析细节理解题。根据第三段中的“Issues may come up more than once and parents should remain

    18、patient when you answer the questions again.”可知答案:。3.Which of the following pieces of advice is NOT mentioned in the passage?A.Keep a close watch on childrens behavior.B.Tell the children they are safe.C.Tell the children you love them.D.Ask educational experts for help.答案:D解析细节理解题。从文章最后一段可找到有关A、B、C

    19、三个选项的表述,D项在文中没有提及。4.What can we know from the passage?A.All people will recover from an earthquake quickly.B.Children may need a longer time to recover after an earthquake.C.Children should turn to their classmates for help after an earthquake.D.Children react in the same way as adults do to an eart

    20、hquake.答案:B解析细节理解题。根据第一段最后一句“Children especially will need time to recover from.”可知B项正确。BAn earthquake is one of the most common natural disasters.It may cause great damage.So it is wise to learn some simple safety tips to protect yourself or your family members.Fragile items like those made of glas

    21、s are easily broken and should usually be placed on a lower surface,near the ground instead of placing them in the cupboards higher up.Never place them near your bed,sofas and other furniture where you would be sitting or lying down.So when there is a strong movement,these pieces will fall on the fl

    22、oor directly,not on you.There is a strong chance of short circuits and fire during an earthquake.Make sure you turn off electrical connections and gas immediately when an earthquake happens.During an earthquake,lie beneath an object that is not easily damaged.Do not go near objects that could direct

    23、ly fall on you.Never use the elevator to go down.Stay inside until the shaking stops and it is safe to go outside.Research has shown that most injuries happen when people inside buildings try to go out.Use the staircases(楼梯) at all times.If you are outdoors,do not take shelter under a tree,streetlig

    24、hts,electric poles or tall buildings.If you are driving,stop your car and stay in a safe place.Do not park your car under a tree or any tall object.If trapped in ruins,cover your mouth with a handkerchief or clothing.Tap on a pipe or the wall so rescuers can find you.Use a whistle(哨子) if one is avai

    25、lable.Never shout for help.Shouting can cause you to breathe in dangerous amounts of dust.Do not light a match because you may burn yourself.【语篇导读】地震是最常见的自然灾害之一,常造成巨大的损失。本文就如何在地震中保护自己及家人提出了几则建议。5.The purpose of the passage is to tell readers .A.the damage caused by earthquakesB.the rescue work after

    26、 earthquakesC.how to prevent earthquakesD.what to do about earthquakes答案:D解析主旨大意题。根据文章第一段的最后一句“So it is wise to learn some simple safety tips to protect yourself or your family members”可知,本文讲了一些应对地震的简单的安全建议,从而可以有效地保护自己与家人。6.The underlined word “Fragile” in Paragraph 2 probably means “”.A.easily foun

    27、dB.easily brokenC.expensiveD.heavy答案:B解析词义猜测题。根据画线词后的“like those made of glass are easily broken”可知,画线词的意思是“易碎的”。故选B项。7.To reduce the injury from the earthquake,items made of glass should be put .A.in the cupboardsB.on a lower surfaceC.in the bedroomD.in a place where children cant reach them答案:B解析细

    28、节理解题。根据文章第二段中的“Fragile items.and should usually be placed on a lower surface,near the ground instead of placing them in the cupboards higher up”可知应把那些玻璃制品放置在接近地面的较低处。故选B项。8.During the earthquake,people are advised to .A.go out of the building at onceB.shout for helpC.take shelter under a treeD.turn off electricity and gas immediately答案:D解析细节理解题。根据文章第三段最后一句“Make sure you turn off electrical connections and gas immediately when an earthquake happens”可知,当地震发生时,要确保立即断开电源和关闭天然气。故选D项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高中英语 Unit 4 Earthquakes Section Ⅰ Warming UpPre-readingReading & Comprehen习题(含解析)新人教版必修1.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-408593.html
    相关资源 更多
  • 北京四中高考英语综合模拟试卷.doc北京四中高考英语综合模拟试卷.doc
  • 四川省攀枝花市2019_2020学年高二英语上学期教学质量监测试题.doc四川省攀枝花市2019_2020学年高二英语上学期教学质量监测试题.doc
  • 四川省攀枝花市2019_2020学年高一英语上学期教学质量监测试题.doc四川省攀枝花市2019_2020学年高一英语上学期教学质量监测试题.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2016届高三英语第二次摸底考试试卷.doc吉林省乾安县第七中学2016届高三英语第二次摸底考试试卷.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2016届高三英语第三次摸底考试试卷.doc吉林省乾安县第七中学2016届高三英语第三次摸底考试试卷.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2016届高三英语第一次摸底考试试卷.doc吉林省乾安县第七中学2016届高三英语第一次摸底考试试卷.doc
  • 四川省攀枝花市2019-2020学年高二上学期普通高中教学质量监测试题 英语 WORD版含答案BYCHUN.doc四川省攀枝花市2019-2020学年高二上学期普通高中教学质量监测试题 英语 WORD版含答案BYCHUN.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2016届高三第二次摸底考试英语试卷 WORD版含答案.doc吉林省乾安县第七中学2016届高三第二次摸底考试英语试卷 WORD版含答案.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2016届高三第一次摸底考试英语试卷 WORD版含答案.doc吉林省乾安县第七中学2016届高三第一次摸底考试英语试卷 WORD版含答案.doc
  • 四川省攀枝花市2019-2020学年高二上学期教学质量监测英语试卷 WORD版含答案.doc四川省攀枝花市2019-2020学年高二上学期教学质量监测英语试卷 WORD版含答案.doc
  • 四川省攀枝花市2019-2020学年高一上学期普通高中教学质量监测 英语 WORD版含答案BYCHUN.doc四川省攀枝花市2019-2020学年高一上学期普通高中教学质量监测 英语 WORD版含答案BYCHUN.doc
  • 四川省攀枝花市2019-2020学年高一上学期教学质量监测英语试卷 WORD版含答案.doc四川省攀枝花市2019-2020学年高一上学期教学质量监测英语试卷 WORD版含答案.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2016-2017学年高一上学期期中考试英语试题 扫描版含答案.doc吉林省乾安县第七中学2016-2017学年高一上学期期中考试英语试题 扫描版含答案.doc
  • 吉林省乾安县第七中学2015-2016学年高一下学期期中考试英语试题 扫描版含答案.doc吉林省乾安县第七中学2015-2016学年高一下学期期中考试英语试题 扫描版含答案.doc
  • 四川省攀枝花市2018-2019学年高二英语下学期期末调研检测试题(含解析).doc四川省攀枝花市2018-2019学年高二英语下学期期末调研检测试题(含解析).doc
  • 吉林省乾安七中2017-2018学年高二实验班第一次月考英语试卷 WORD版含答案.doc吉林省乾安七中2017-2018学年高二实验班第一次月考英语试卷 WORD版含答案.doc
  • 四川省攀枝花市2018-2019学年高二下学期期末调研检测英语试题 WORD版含答案.doc四川省攀枝花市2018-2019学年高二下学期期末调研检测英语试题 WORD版含答案.doc
  • 北京四中2022届高三上学期期中考试英语试题.docx北京四中2022届高三上学期期中考试英语试题.docx
  • 四川省攀枝花市2018-2019学年高二上学期期末教学质量监测英语试题 WORD版含答案.doc四川省攀枝花市2018-2019学年高二上学期期末教学质量监测英语试题 WORD版含答案.doc
  • 北京四中2022学年七年级英语下学期期中试题(含解析) 人教新目标版.docx北京四中2022学年七年级英语下学期期中试题(含解析) 人教新目标版.docx
  • 北京四中2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc北京四中2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
  • 四川省攀枝花市2018-2019学年高一英语下学期期末调研检测试题(含解析).doc四川省攀枝花市2018-2019学年高一英语下学期期末调研检测试题(含解析).doc
  • 四川省攀枝花市2018-2019学年高一下学期期末调研检测英语试题 WORD版含答案.doc四川省攀枝花市2018-2019学年高一下学期期末调研检测英语试题 WORD版含答案.doc
  • 北京四中2013年高考英语二轮专题限时训练:完形填空系列2 WORD版含解析.doc北京四中2013年高考英语二轮专题限时训练:完形填空系列2 WORD版含解析.doc
  • 四川省攀枝花市2017_2018学年高二英语下学期期末调研检测试题.doc四川省攀枝花市2017_2018学年高二英语下学期期末调研检测试题.doc
  • 江苏省怀仁中学高二英语课件:UNIT1 GETTING ALONG WITH OTHERSREADING(牛津译林版必修5).ppt江苏省怀仁中学高二英语课件:UNIT1 GETTING ALONG WITH OTHERSREADING(牛津译林版必修5).ppt
  • 江苏省怀仁中学高二英语《M5U1 GETTING ALONG WITH OTHERS:WELCOME》课件.ppt江苏省怀仁中学高二英语《M5U1 GETTING ALONG WITH OTHERS:WELCOME》课件.ppt
  • 江苏省怀仁中学高二英语《M5U1 GETTING ALONG WITH OTHERS:READING》课件.ppt江苏省怀仁中学高二英语《M5U1 GETTING ALONG WITH OTHERS:READING》课件.ppt
  • 北京四中2011届高三上学期期中考试英语试题.doc北京四中2011届高三上学期期中考试英语试题.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1