2020-2021学年高中英语 Unit 4 Earthquakes Section Ⅱ Learning about LanguageUsing LanguageSum课后习题(含解析)新人教版必修1.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit Earthquakes Section Learning about LanguageUsing LanguageSum课后习题含解析新人教版必修1 2020
- 资源描述:
-
1、Unit 4 EarthquakesSectionLearningaboutLanguage,UsingLanguage,SummingUp&LearningTip课后篇巩固提升一、单词拼写1.I have passed the driving test,Jack.(祝贺)!答案:Congratulations2.What do you think of Bill?(判断) from what he says,he is an honest man.答案:Judging3.Id like to (表达) my thanks to you.Youre welcome.We should help
2、 each other.答案:express4.I had the (荣幸) of meeting Jackie Chan.Really?How lucky you were!答案:honour5.I am working hard to become a scientist in the future.Im (骄傲的) of you.答案:proud二、单句填空1.He (congratulate) me on my succeeding in winning the champion.答案:congratulated2.Lets give him our (congratulate) on
3、 his passing the maths exam.答案:congratulations3.(frighten) children were calling for their mothers.答案:Frightened4.The child (frighten) to death by the violent thunderstorm.答案:was frightened5.If you watch his (express) carefully,you will know what he is thinking about.答案:expression6.The woman (expres
4、s) her thanks to the soldier for saving her child.答案:expressed三、同义句转换1.Edward,I want my paper typed immediately,please.Edward,I want my paper typed ,please.答案:right away/right now/at once2.The end of my holiday came and I had to go back to school.My holiday was and I had to go back to school.答案:at a
5、n end3.Its raining hard but I still want to go there.Its raining hard.,I still want to go there.答案:However4.Our teacher was not angry.Instead,he seemed quite pleased.being angry,our teacher seemed quite pleased.答案:Instead of5.He burst out crying for no reason,which surprised us.He for no reason,whic
6、h surprised us.答案:burst into tears四、完成句子1.We will (祝贺他) his winning the first prize in the competition.答案:congratulate him on2.We shouldnt (以衣服来判断一个人).答案:judge a person/man by/from his clothes3.Children should be encouraged to (表达他们不同的观点).答案:express their different views4.He performed well at school
7、,which made his parents (为他骄傲).答案:proud of him5.She (害怕) losing her eyesight.答案:is frightened/afraid of五、阅读理解AThe woman had died when the rescuers found her after the terrible earthquake.She was covered by a destroyed house.Through gaps(缝隙) of those ruins,the rescuers could see her last posture(姿势).
8、It was something like an ancient person who was kowtowing(叩头),but it just looked strange because she was out of shape by pressure.The rescuers confirmed her death by touching her through the gaps of the ruins.They shouted at the ruins again and again and knocked the bricks using various tools,but no
9、 reply inside.Then the rescuing team went to the next building.Suddenly the leader ran back,calling “Come here.”He came to the body,put his hands under the woman,feeling and touching,then shouted loudly and gladly,“There is someone,a baby,still living.”Through some efforts,rescuers cleaned up the ru
10、ins which blocked her.Under her body lay her baby,who was covered by a small red quilt(棉被).He was about 3 or 4 months old.Since well protected by his mothers body,he was safe.He was in a deep sleep when the rescuer carried him out,and his lovely and peaceful face warmed everyone around him.The docto
11、r,along with the rescuing team,took the baby out of the quilt to check if the baby was all right,and he found there was a mobile phone in the quilt.The doctor looked at the screen;a written message was already there:“My dear baby,if you could live,dont forget how much I love you.”As a doctor,he expe
12、rienced much of this type of separation;but at this moment,he cried.Every person who saw this message shed(流出) tears.1.When the rescuers found the mom,she .A.was using her mobile phone to ask for helpB.begged the rescuers to save her baby firstC.was struggling with the pressureD.didnt have the norma
13、l shape答案:D解析细节理解题。从第一段的“Itwassomethinglikeanancientpersonwhowaskowtowing,butitjustlookedstrangebecauseshewasoutofshapebypressure.”可知当救援人员发现那位母亲时,她的身体已经变形,故选D项。2.The underlined word “confirmed” in Paragraph 2 may mean “”.A.provedB.inferredC.guessedD.imagined答案:A解析词义猜测题。根据下文可知,句子“Therescuersconfirmed
14、herdeathbytouchingherthroughthegapsoftheruins.”的意思是:救援人员通过废墟的空隙触摸她,证实了她的死亡。故本题答案:为A项。3.When the baby was rescued,he .A.was smilingB.was sleepingC.was listening carefullyD.was frightened to death答案:B解析细节理解题。从最后一段的“Hewasinadeepsleepwhentherescuercarriedhimout.”可知答案:。4.The passage is mainly about .A.a
15、story of saving a mother and her babyB.the disaster of a terrible earthquakeC.the rescuers hard work after an earthquakeD.the great love of a mother in an earthquake答案:D 解析主旨大意题。通过本文的故事可知,在地震发生时,一位母亲用自己的身体保护了熟睡中的孩子,而自己却遇难了。这一故事赞扬了地震中伟大的母爱。BIt was 3:12 am when nine-year-old Glenn Kreamer woke up to t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-408599.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(安徽专版)2021秋七年级语文上册 第三单元 写作:写人要抓住特点习题课件 新人教版.ppt
