2020-2021学年高中英语北师大版必修一习题:第三单元测评(A) WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语北师大版必修一习题:第三单元测评A WORD版含答案 2020 2021 学年 高中英语 北师大 必修 习题 第三 单元 测评 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、第三单元测评(A)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)(语言能力)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。W:Excuse me,please help me find whats wrong with my new computer.I bought it only two weeks ago.M:OK,put it on the second tabl
2、e.Im finishing the work in hand in five minutes.1.When will the man repair the computer according to the conversation?A.In five minutes.B.In two days.C.In two weeks.答案AM:Lily,do you know that almost all goods are on sale in the shopping center?W:Really?Im planning to go shopping after work.2.What do
3、es the woman plan to do after work?A.See a film.B.Go swimming.C.Go shopping.答案CW:What do you do,Dick?M:Im a computer programmer.I work for one of the biggest computer companies in the world.Its a very interesting job.3.What does the man think of his job?A.Very interesting.B.Terrible.C.Not very good.
4、答案AM:You look nice in red.Does it fit?W:Yes,its fine.I will take it.4.Where does the conversation take place?A.At a cinema.B.At a restaurant.C.At a clothes shop.答案CM:Excuse me,could you tell me where the post office is?W:Turn right here,and its next to the library.5.Where does the man want to go?A.T
5、o the post office.B.To the library.C.To the cinema.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。M:Good morning.Can I help you?W:Yes,Id like to buy some red grapes.How much do they cos
6、t?M:A dollar a kilo.W:How much are these apples?M:Let me see.theyre 1.8 dollars a kilo.W:Too expensive.How about these strawberries?M:They are 1.18 dollars a kilo.Theyre from Argentina.W:OK.Ill buy two kilos.6.Which of the following is the most expensive?A.Grapes.B.Apples.C.Strawberries.答案B7.Where a
7、re the strawberries from?A.America.B.Australia.C.Argentina.答案C8.How much will the woman pay at last?A.$2.36.B.$2.98.C.$3.16.答案A听第7段材料,回答第9至11题。M:Jane,why didnt you climb the mountain with us yesterday?Were you helping your mother with the housework?W:No,I was at school with my classmates,decorating
8、the classroom.M:I think the classroom is very nice.You did a good job.W:Do you think so?Did you go to the classroom?M:Yes,but I didnt notice you.W:I only stayed there for a moment,and then went shopping for the decorations.M:Oh,I see.9.What was the girl doing yesterday?A.She was climbing the mountai
9、n.B.She was helping her mother.C.She was decorating the classroom.答案C10.How was the decoration?A.Very nice.B.Too simple.C.Very cheap.答案A11.Why didnt the man see the woman in the classroom?A.Because she was at home.B.Because she didnt go to the classroom.C.Because she went to buy decorations.答案C听第8段材
10、料,回答第12至14题。W:Can I talk to you for a moment,Tom?M:Of course,Julia.Sit down.What is it?W:Ive decided to leave.M:Leave?W:Yes.M:Oh,no.Is it because were moving out of London?W:Well,yes.But there are other reasons.M:I see.You never liked working here.W:No,no.Ive enjoyed working here.But.M:But what?W:We
11、ll,I havent had time for other things.Ive worked here for four years.And Id like to do something different.M:What do you mean,something different?W:I want to travel.You know,I have never been to other countries.M:Havent you?W:No,I havent.I want to live abroad and learn to speak a different language.
12、M:Well,what can I say?Im really sorry.But I understand.W:Thank you,Tom.12.Why does Julia want to leave her present job?A.Because she wants to do something different.B.Because she wants to travel and teach English.C.Because she does not want to live outside London.答案A13.Which of the following countri
13、es is Julia most likely to go if she is given a job there?A.Canada.B.America.C.Italy.答案C14.Tom is most likely Julias .A.bossB.husbandC.boyfriend答案A听第9段材料,回答第15至17题。W:Excuse me,is there a bank near here,please?M:A bank?No,theres no bank near here.Well,theres one in College Road.Have you ever been to
14、College Road?W:No,its my first visit here.How can I get there?M:You can go there by bus.W:Which bus,please?M:Bus No.8 will take you there.W:Oh,its a long drive.Well,could you tell me where I could take the bus?M:You can take the bus from Bridge Street.W:Oh,what sort of bank is it,please?M:Its an Int
15、ernational Bank.W:Thank you very much.M:Youre welcome.15.Where does the woman want to go?A.College Road.B.A restaurant.C.A bank.答案C16.Which bus should the woman take?A.No.8.B.No.18.C.No.80.答案A17.Where can she take the bus to the place she wants to go?A.College Road.B.Bridge Street.C.The Internationa
16、l Bank.答案B听第10段材料,回答第18至20题。My name is Mary and I will tell you a little bit about what school is like in Russia.I go to a coeducational school in Russia.There are both boys and girls at my school.We are taught Russian,literature,and history at my school.My favorite subject is literature and I dont
17、like history at all.I go to school five days a week and my classes start at 8:30 and end at 15:00.I have a great school.Its got a playground and a biology lab.We start school when we are six years old.We have to stay in school until we are at least fifteen years old.But Im not interested in it.I hav
18、e some very good teachers but they are also very strict.And I get along well with most of my classmates.18.What subject does the speaker like most?A.History.B.Russian.C.Literature.答案C19.When do they have classes every day?A.From 7:30 to 15:30.B.From 8:30 to 15:00.C.From 8:30 to 15:30.答案B20.What does
19、 the speaker think of her teachers?A.They are good but strict.B.They are difficult to get on with.C.They are good but unkind.答案A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(思维品质,文化意识)导学号98574032Thanksgiving Day is the time when the harvest is in and it is also the perf
20、ect time for the families to get together,give thanks and enjoy the Thanksgiving celebrations.People celebrate this festival with turkeys,Thanksgiving prayers,Thanksgiving dinners,footballs and pumpkins.All these and many other things are believed to be connected with Thanksgiving celebrations.One o
21、f such things is special chocolate candies,which simply add fun and taste on this day.Thanksgiving candies are one of the different flavors(风味)of this day.The families love to have fun on this day by sharing time together with traditional chocolate Thanksgiving candies.These chocolate Thanksgiving c
22、andies could be prepared at home and also made with white chocolate,dark chocolate or milk chocolate.Some of the popular shapes and designs of the Thanksgiving candies are turkeys,pumpkins,Indian corn,maple leaves and other autumn leaves.The candy boxes are made of milk,white,dark or colored chocola
23、te.They could be filled with seasonal chocolates and then stretch wrapped.Funny half-dipped cashews(腰果)and nuts may be added to these candies for making them more tasteful.However,the pops are stretch wrapped and come with curling ribbon(丝带)and are made in milk chocolate,dark chocolate,white chocola
24、te or colors.This time makes it a special Thanksgiving,with mouthwatering Thanksgiving candies,which is a little different and memorable.You can also take a fine collection of handmade candies,candy boxes,pops,Thanksgiving novelties(新奇)and chocolate gifts for the host of your Thanksgiving dinner.The
25、se candies are well liked by the children as well as the adults,so this could be a wonderful gift for the families.21.According to the second paragraph we can know that .A.people would specially like to eat chocolatesB.people are happy to have candies togetherC.candies are main food during Thanksgiv
26、ingD.candies are made of all kinds of chocolates答案B解析细节理解题。由第二段中的“The families love to have fun on this day by sharing time together with traditional chocolate Thanksgiving candies.”可知,B项正确。22.If you want to make the candies more delicious you should .A.mix them with the chocolateB.wrap them with co
27、lor ribbonsC.add cashews and nuts to themD.put them into the candy boxes答案C解析细节理解题。由第三段第三句“Funny half-dipped cashews and nuts may be added to these candies for making them more tasteful.”可知,加入腰果和坚果可使糖果更美味可口。23.The best title for this passage is .A.ChocolatesThanksgiving CandiesB.All Kinds of Thanksg
28、iving ActivitiesC.Candies Are Made of ChocolatesD.Thanksgiving Celebrations答案A解析标题概括题。整篇文章讲的是感恩节的巧克力糖果,故A项合适。B(思维品质)The term “helicopter parents”refers to “a style of parents who are over focused on their children”.Helicopter parents are always making a big push to provide children with every opport
29、unity to succeed,from baby steps at age 1,homework at age 8,college application at age 18,employment issues at age 25 to family problems at age 30,40 or even older.They constantly shadow the child,always directing his behavior,allowing him zero alone time.Helicopter parenting can develop for a numbe
30、r of reasons.Worries about the economy,the job market,and the world in general can push parents toward taking more control over their childs life in an attempt to protect them.Adults who felt unloved or ignored as children can overcompensate their own children.When parents see other overinvolved par
31、ents,it can cause a similar response.They feel that if they dont involve themselves in their childrens lives,they are bad parents.The main problem with helicopter parenting is that it can backfire.To give an example,the house where Mary lived with roommates was broken into and things were stolen.Mar
32、y called the landlord(房东) to install an alarm system,but before she could finish the negotiations(协商),her mother rushed in and demanded action.“I felt like my mother ruined my communication with our landlord.We could have gotten it done ourselves.She was well intended but only made me feel annoyed a
33、nd defeated,”says Mary.Obviously, overparenting is motivated with the idea of doing good things but it does the exact opposite.In the long run parents are actually damaging their childrens basic skills to deal with matters independently.It makes the children feel lacking in confidence,less competenc
34、e in dealing with the stresses of life on their own.Theyre winning the battle,but actually losing the war.24.Whats the purpose of helicopter parents overparenting?A.To do something good for their children.B.To make their children not ignored.C.To help their children find a good job.D.To get rid of t
35、he pressure from other parents.答案A解析细节理解题。根据最后一段第一句“Obviously,overparenting is motivated with the idea of doing good things.”可知“直升机式父母”过分呵护孩子的目的是想做一些有益于孩子们的事情,故答案为A项。25.What can we learn from the passage?A.Children who have helicopter parents live a hard life.B.Helicopter parenting only happens to v
36、ery young children.C.Helicopter parents can protect their children against all problems.D.Helicopter parents do their children great harm in the long run.答案D解析推理判断题。根据最后一段可知,从长远看过分呵护孩子会毁掉孩子独立处理问题的基本技巧,使孩子缺乏自信心,在处理生活压力方面缺乏竞争力。由此可见从长远看,“直升机式父母”对孩子有很大危害,故答案为D项。26.What will possibly be discussed in the
37、paragraph that follows?A.The bad effects of helicopter parenting.B.How we can avoid being helicopter parents.C.Different opinions about helicopter parenting.D.The reasons for the development of helicopter parents.答案B解析推理判断题。文章一、二段介绍了“直升机式父母”的定义及表现,第三段介绍了产生“直升机式父母”的原因,最后两段介绍了“直升机式父母”的危害。由此可见文章下文应该介绍如
38、何避免成为“直升机式父母”,故答案为B项。27.What is the authors attitude towards “helicopter parenting”?A.Uninterested.B.Objective.C.Positive.D.Disapproving.答案D解析推理判断题。从最后一段可推知作者对“直升机式父母”的态度是不赞成的(disapproving),故答案为D项。C(思维品质)导学号98574033Chocolate is good for your heart,skin and brain.Usually,people think that chocolate i
39、s bad for their health.They describe chocolate as “something to die for” or say “death by chocolate”.Now they should bite their tongues!Evidence(证据)is showing that some kinds of chocolate are actually good for you in the following ways:A happier heart.Scientists at Harvard University recently examin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-409127.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
【走向高考2016】(新课标)高考语文一轮总复习 专题11 文言文阅读 第8节 文言文整体阅读课件.ppt
