人教版高中英语必修一专项训练:题型专项突破-UNIT2阅读理解(英语学习篇)WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 人教版 高中英语 必修 专项 训练 题型 突破 UNIT2 阅读 理解 英语 学习 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、题型专项突破-Unit2阅读理解(英语学习篇)一、阅读理解 阅读下列短文,从各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。1.One Canada, Two LanguagesCanada is one of the few nations in the world to have two official languages: English and French. There are 10 provinces in the country, but only one of theseQuebec is known as “French Canada”. This is becaus
2、e it was founded by French explorers while British adventurers discovered the rest.Canada left the British Empire (帝国) in 1867 to become an independent country and English and French have been recognized as the official languages ever since.Most people speak English as their first language and the t
3、wo national television networks broadcast in English throughout the country. Apart from in Quebec and a few places on the east coast, French television is very rare.The same goes for traffic signs and menus, for example, outside of Quebec, there are only a few places where youll see traffic signs in
4、 French. In restaurants,it5s almost impossible to find French on the menu unless you are in the heartland (中心地带)of French Canada. However, all products sold in Canada must, by law,have labels (标签)and instructions in both languages.In Canadas English-speaking provinces, official bilingualism means th
5、at students can choose to complete a special French language course. Under this program, they are taught most of their subjects in French.If a student begins the course in kindergarten (幼儿 园)or Grade One, it is likely that all his lessons will be in French. However, if he starts at junior high schoo
6、l, 25 percent of the teaching will continue to be in English.(1) Which country controlled Canada before its independence?A. France. B. Britain.C. America. D. Germany.(2) Where can you watch French television programs?A. Only in Quebec.B. In Quebec and a few other places.C. From the two national tele
7、vision networks.D. All over Canada.(3) What does the underlined word “bilingualism” in the fifth paragraph mean?A. 外语教育 B. 母语教育C. 双语教育 D. 语言教育(4) What do we know about the education in Canada?A. In English-speaking provinces only English courses are offered.B. if you choose a special French language
8、 course, most of the subjects will be taught in French.C. The courses in primary schools are all taught in English.D. Most of the courses in junior high schools are taught in English.答案:(1)-(4) BBCB解析:ks5u语篇解读加拿大是一个双语国家,英语和法语是官方语言,学生如果选择一门专门的法语语言课程,那么大部分学科将用法语进行授课。(1) 细节理解题。根据第二段的信息并结合历史知识可知,加拿大独立之前
9、受大英帝国统治。(2) 细节理解题。根据第三段中的信息“Apart from in Quebec and a few places on the east coast, French television is very rare.”可知,除了魁北克和东部沿海少数几个地方外,其他地方很少有法语电视节目。所以选择B项。(3) 词义猜测题。文章开篇点明加拿大是一个双语国家,英语和法语是官方语言。首先排除A项。然后仔细揣摩本段意思可以看出,在加拿大讲英语的省份,双语教育(bilingualism)意味着学生可以选择一门专门用法语授课的课程,显然C项正确。(4) 推理判断题。根据最后两段可以看出,学生
10、如果选择这门专门的法语语言课程,大部分学科将用法语进行授课。2. When it comes to learning a foreign language, many people wonder if they will be able to memorize enough vocabulary. But this question never happens about their mother tongue, and yet, it was a foreign language once. However, among all the questions that new parents
11、ask, no doctor has ever heard “Will my baby be able to learn my language?” To be honest, do you know all the words of your mother tongue? The answer is “No”.New words, and new ways of using old words, appear every day. Twenty years ago, who would have been able to understand a sentence like this: “C
12、lick here to download your digital book”? Nobody. You never stop learning new vocabulary and you never know how long you will need it.Sometimes,you have the word on the tip of your tongue. and it sticks there! But you do know this phenomenon (现象)and think that it isnt because of a bad memory. You sh
13、ould not give this phenomenon more importance in the language you are learning than in your mother tongue.You need to learn only 2,000 or so basic words to be able to create any phrase you need. You cant avoid some work in order to learn these necessary words and all the more if you want to learn qu
14、ickly. And before you consider buying into any method, be sure it is right for you. It is not wise to depend on any method based upon mnemonics (记忆术).The first words seem very easy to learn, so you buy the course, but then you discover quickly, though too late,that some words later are more difficul
15、t to learn.(1) From the first paragraph, we can infer that _.A. there is no need to know all the words of a foreign languageB. it is honest to answer “no” to a question you dont knowC. a baby can know all the new words of its mother tongue D. people find it hard to memorize the vocabulary of their l
16、anguage(2) The underlined sentence in Paragraph 3 probably means _.A. you can remember the wordB. you just fail to remember the wordC. you are not sure of the wordD. you darent open your mouth to speak the word(3) To learn a foreign language the author advises you _.A. to remember new words appearin
17、g every dayB. to keep up with new ways of using old wordsC. to learn about 2,000 necessary wordsD. to pay more attention to your bad memory(4) The passage is mainly about _.A. using old words in a new wayB. learning new words from the contextC. finding a method to memorize the vocabularyD. learning
18、the vocabulary of a foreign language答案:(1)-(4) ABCD 解析:(1) 推理判断题。从第一段中的“To be honest, do you know all the words of your mother tongue? The answer is No.”可知,一个人既然连自己母语的词汇都不可能全部认识,那么在学习外语时,也就没有必要记住所有的词汇。(2) 句意理解题。根据画线句子后面一句“But you do know this phenomenon and think that it isnt because of a bad memory
19、.” 可以推知,这里是说你一时想不起来那个词。故选B项。(3) 细节理解题。根据最后一段第一句“You need to learn only 2,000 or so basic words to be able to create any phrase you need.”可知C项为正确答案。(4) 主旨大意题。本文介绍的主要是学习外语时的词汇量问题,分析四个选项可知,D项符合主题。3. (2014 全国高考 II )One of the latest trends (趋势) in American childcare is Chinese au pairs. Au Pair in Stamf
20、ord, Conn., for example, has got increasing numbers of requests for Chinese au pairs from zero to around 4,000 since 2004. And thats true all across the country.“I thought it would be very useful for him to learn Chinese at an early age,” Joseph Stocke, the managing director of a company, says of hi
21、s 2-year-old son. “I would at least like to give him the chance to use the language in the future.” After only six months of being cared for by a 25-year-old woman from China, the boy can already understand basic Chinese daily expressions, his dad says.Li Drake, a Chinese native raising two children
22、 in Minnesota with an American husband, had another reason for looking for an au pair from China: She didnt want her children to miss out on their roots. “Because I am Chinese, my husband and I wanted the children to keep exposed to (接触) the language and culture (文化),” she says.“Staying with a nativ
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-416794.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
