2022版新教材英语人教版选择性必修第二册基础训练:UNIT 1 SCIENCE AND SCIENTISTS SECTION Ⅳ EXPANDING YOUR WORLD WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材英语人教版选择性必修第二册基础训练:UNIT SCIENCE AND SCIENTISTS SECTION EXPANDING YOUR WORLD WORD版含答案 2022 新教材
- 资源描述:
-
1、课时评价作业基础达标练. 单句填空1.Their helpers are gifted (gift) with amazing power of patience.2.The blood on his shoes was a proof (prove) of his guilt.3.The findings (find) of the commission have not yet been made public.4.Ill ask my personal assistant (assist) to deal with this.5.If the primary infection (inf
2、ect) is not treated, further outbreaks may occur. 同义替换multiple; come down with; transform; above all; handle; infect; subscribe to; substantial1.It is not possible to spread the disease to another person through kissing. infect 2.How much did you donate to the disaster fund? subscribe to 3.He went t
3、hrough many difficulties, which didnt cast him down. multiple 4.The young boss has the ability to deal with the difficult problem. handle 5.New economic development policies led to fairly large and rapid growth. substantial 6.She tried changing literature into braille for blind readers. transforming
4、 7.I suffered from flu and was unable to go to work. came down with 8.Most of all, you should keep it in mind to be temperate when eating and drinking. Above all . 完成句子1.随着他们的兴趣被大大激发,我开始教他们如何泡茶。With their interest greatly sparked, I began to teach them how to make tea .2.这次会议如此重要,以至于我们每一个人都得出席。This
5、meeting is so important that every one of us should attend it.3.似乎没有人知道公园里发生了什么事。 It seems that no one knows what has happened in the park.4.没有什么东西比时间更宝贵。 Nothing is more precious than time .5.我看见他把钥匙插进锁孔、转动钥匙,然后打开了门。 I saw him put the key into the lock, turn it and open the door.素养综合练. 阅读理解(2020安徽高
6、二上期末联考)Jerome Karle and Isabella Lugoski met in their first physical chemistry class at the University of Michigan in 1940. Jerome Karle was in his first year of doctoral work, and Isabella Lugoski was in her last year as an undergraduate(本科生), and they were laboratory partners. However, they didnt
7、get along well at first.Isabella Lugoski looked back on the past, “I walked into the physical chemistry laboratory and there was a young man at the desk next to mine with his equipment all set up running his experiment. I didnt think I was very polite about my question. I asked him how he got there
8、early and had everything all set up. He didnt like that. So we didnt talk to each other for a while.”Their relationship got going as they competed for the top grade in that course and they started to build a connection because both of them were interested in chemistry. They got married in 1942. By 1
9、946, both of the Karles had earned doctorates in physical chemistry, and, after a period of time at the University of Chicago working on the Manhattan Project, they moved to Washington D.C. to join the United States Naval Research Laboratory.Each specialized in a different aspect of X-ray crystallog
10、raphy(晶体学):Jerome focused on developing equations(方程式) that could determine how atoms(原子) were arranged inside complex mol ecules, while Isabella ran practical experiments to test how well the equations worked. Working together, they created what is now called the direct method for determining mol e
11、cular structures(分子结构),which has allowed scientists to effectively study and copy complex organic mol ecules to continue further study.Jerome Karle was awarded the Nobel Prize for Chemistry in 1985. Although he was disappointed that the Nobel committee had ignored Isabellas contribution to that work
12、, she was unfazed. At that point, she had already won more awards and prize money for her experimental work than he had.1.What did Isabella Lugoski do when she first met Jerome Karle?A.She blamed him for his being late.B.She set up all his equipment for him.C.She asked him a question impolitely.D.Sh
13、e observed his experiment silently.2.What made Jerome Karle and Isabella Lugoski become connected?A.Their common interest in chemistry.B.Their wonderful marriage in 1942.C.Their first pleasant talk in a laboratory.D.Their successful cooperation in courses.3.What is Paragraph 4 mainly intended to sho
14、w?A.The Karles encouraging further study.B.The Karles good teamwork in science.C.How the Karles worked with others.D.Why the Karles won the Nobel Prize.4.Which of the following best explains the underlined word “unfazed” in the last paragraph?A.Generous.B.Touched.C.Shocked.D.Calm.答案:1.C 解析:1.语篇解读 本文
15、主要叙述了Jerome Karle和Isabella Lugoski这两位科学家的相关内容。【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第二段中I didnt think I was very polite about my question. I asked him how he got there early and had everything all set up. (我觉得我的问题不太礼貌。我问他怎么这么早到那儿,并且把一切都安排好了。)可知应选C。答案:2.A 解析:2.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第三段中they started to build a connection
16、 because both of them were interested in chemistry. (他们开始建立联系,因为他们两个都对化学感兴趣。)可知应选A。答案:3.B解析:3.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第四段中的Jerome focused onwhile Isabella ran practical experimentsWorking together可知,第四段主要展示了夫妇俩在科学上的良好合作。故选B。答案:4.D 解析:4.【命题立意】词义猜测题。【解题思路】画线词所在的主句与从句在意思上是转折关系, 由此推断出,尽管Isabella的贡献被忽视了, 但是她
17、很平静。故画线词的意思是“平静的, 冷静的”。故选D。深度解析词汇积累1. doctoral adj.博士的;博士学位的2. for a while 暂时3. specialize vi.专门从事;专攻4. at that point 就在那时难句分析原句:Working together, they created what is now called the direct method for determining molecular structures(分子结构),which has allowed scientists to effectively study and copy c
18、omplex organic mol ecules to continue further study.句意:他们一起工作,创造了现在被称为确定分子结构的直接方法,这使科学家能够有效地研究和复制复杂的有机分子,以继续深入研究。分析:这是一个主从复合句。what引导宾语从句;which引导非限制性定语从句,修饰先行词the direct method。. 完形填空It was New Year time. We were travelling in a van (小型货车) distributing toys to the homeless. When we 1 the spot, someth
19、ing caught my eye. Something or someone was moving in the rubbish. Soon I 2 that it was the home of a poor family. There were two 3 , both about my age at the time, and a lady I supposed to be their mother. They sat there hopelessly.As a little girl myself I was 4 interested in the little girl. How
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-420477.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
