2022版新教材英语人教版选择性必修第二册基础训练:UNIT 5 FIRST AID SECTION Ⅰ READING AND THINKING WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材英语人教版选择性必修第二册基础训练:UNIT FIRST AID SECTION READING AND THINKING WORD版含
- 资源描述:
-
1、课时评价作业基础达标练. 单句填空1.A typical financial crisis can be divided into several stages.2.The future of our survival depends on knowledge and action.3.The white are in the majority in Australia while the native people are in the minority (minor).4.He had been accustomed to living without electricity (elect
2、ric), and missed it very much.5.After a long hike, they had swollen (swell) feet and longed for a good rest.6.The guard loosened (loose) the dogs when the burglar alarm went off.7.What the world needs urgently (urgent) is information at all possible levels.8.The conscience(良心)prevents us from doing
3、(do)morally bad things. 同义替换act as; depend on; doan injury; underneath; with ease; a variety of1.The training schedule, apart from regular training, includes joining in all kinds of activities. a variety of 2.It relies on the weather whether we can go out for a trip tomorrow. depends on 3.I think I
4、can persuade you to serve as my guide. act as 4.From that day, he made up his mind that he wouldnt injure her. do her an injury 5.I had a good friend when I studied in middle school, who always passed the exam easily. with ease 6.The coin rolled under the piano and the boy had much trouble in findin
5、g it. underneath . 完成句子1.我们非常需要援助,正如你们能想象的一样。(as引导定语从句)We are, as you can imagine , very much in need of help.2.除非你给他讲个故事,否则他不会睡觉。(unless引导条件状语从句)He wont go to sleep unless you tell him a story .3.必要时,他们愿为国捐躯。(省略句)They are ready to die, if necessary , for their country.4.根据家庭的不同,我往往会给出不同的答案。(depend
6、on)I tend to have a different answer, depending on the family .5.不可否认,这次袭击对他的名誉造成了严重的损害。(injury)Theres no denying that the attack did a severe injury to his reputation.素养综合练. 阅读理解A(2021安徽师大附中高二期中)James T. Green thought he was having a panic attack.He took a break from work to walk around the block d
7、uring a stressful day, and noticed he felt out of breath walking up a slight slope.“This isnt normal,” Green thought. He had become a regular biker in recent months and wasnt exactly out of shape. He sat down at his desk, and looked at the Apple Watch on his wrist. His heart rate was through the roo
8、f, and the Heart Watch app he was using to check his pulse(脉搏)was flashing warnings. Maybe it was something more serious, he thought.Although he had blood clots(血栓)in his lungs a few years back, he had been taking medication, and doctors said that it was an unusual condition for someone in their mid
9、-20s. Still, the symptoms(症状)this time were much less serious, and he was feeling stressed, so his mind didnt automatically jump to blood clots. Greens doctor told him it sounded like anxiety. But then he showed her his heart rate recorded by the Apple Watch.“This is my normal heart rate,” Green tol
10、d her, pointing to the graph in the app.“This is where my heart is now. Theres something wrong.”The doctor ordered a CT scan. The blood clots in his left lung had returned. An ambulance rushed Green to the emergency room, where he was pumped full of blood thinners. He didnt need surgery this time, b
11、ut doctors told him that if he had waited, a clot could have killed him.Green isnt the only person who has discovered a serious health condition after seeing heart-rate data on a smartwatch. And he wont be the last. Presently, smartwatches from Apple to Fitbit and others can tell you your heart rate
12、 and track your workouts. But these companies want to go beyond the basics by developing ways to tell you when something is wrong. In fact, its already happening.1.What was not normal for Green this time?A.He breathed with difficulty.B.He worked out less often.C.He had a heart attack.D.He was out of
13、 shape.2.Which of the following confirmed his serious problem?A.He himself.B.His doctor.C.The CT scan.D.The Apple Watch.3.What really caused the symptoms of Green this time?A.Tiredness.B.Anxiety.C.Work stress.D.Blood clots.4.What might be discussed in the following paragraph?A.Apples new study on sm
14、artwatches.B.The tips on how to buy a smartwatch.C.Other cases where smartwatches save lives.D.The application of smartwatches in health care.答案:1.A解析:1.语篇解读本文是一篇记叙文。文章主要叙述了主人公Green通过智能手表的预警发现了自己的健康问题, 并说明智能手表在预警人们健康问题中起到重要作用。【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第二段中的“He took a break from work to walk around the blo
15、ck during a stressful day, and noticed he felt out of breath walking up a slight slope. This isnt normal, Green thought.”可知, Green感到异常是因为自己呼吸困难。答案:2.C解析:2.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第三段中的“Still, the symptoms(症状)this time were much less serious, and he was feeling stressed, so his mind didnt automatically j
16、ump to blood clots. Greens doctor told him it sounded like anxiety.”和第五段中的“The doctor ordered a CT scan. The blood clots in his left lung had returned.”可知, CT scan证实了这个问题。答案:3.D解析:3.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第五段中的“The doctor ordered a CT scan. The blood clots in his left lung had returned.”可知, 导致这次症状的原因还是
17、之前的血栓问题。答案:4.D解析:4.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据最后一段内容尤其是最后两句“But these companies want to go beyond the basics by developing ways to tell you when something is wrong. In fact, its already happening.”可知, 除了基本用途之外, 智能手表公司还想开发其他有关身体健康的应用, 所以接下来应讲智能手表在医疗保健中的应用。深度解析词汇积累1. stressful adj.紧张的2. slope n.斜坡3. automati
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-420479.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
