2019_2020学年高中英语阅读强化训练十二牛津译林版必修3202002140423.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 _2020 学年 高中英语 阅读 强化 训练 十二 牛津 译林版 必修 3202002140423
- 资源描述:
-
1、阅读强化训练(十二)学生用书P152(单独成册)(建议用时:25分钟) 阅读理解From online newspapers to ereaders(电子阅读器) to social media, the Internet has had a deep effect on the ways people read for information and pleasure. However, research also shows that it has changed the depth of reading abilities. The Internet has not just chang
2、ed what people read, but the ways they process and use the information, leading to both positive and negative consequences for Americans reading skills.If youve ever got a headache when reading pages filled with texts or felt like you couldnt focus when reading a simple paragraph, the Internet may h
3、ave affected your attention. According to Nicholas Carr of The Atlantic, it actually may have changed your brain. Carrs article “Is Google Making Us Stupid” reports a widespread decrease in peoples abilities to carefully read and understand texts. Instead of focusing on the overall meaning of an art
4、icle, people are likely to search for key words by reading the text quickly. This could possibly lead to weaker reading comprehension skills for students.Although the results of studies are different, the National Endowment for the Arts reports a relationship between the lack of time students spend
5、reading for pleasure and decreased(降低的) reading scores. Their report “To Read or Not to Read” revealed that more than half of people aged 18 to 24 dont read for fun and that people in the same age group are more likely to spend money on entertainment than books. In possible consequence, overall read
6、ing test scores are down nationwide, with only 5 percent of students testing at skilled levels.While some studies show that social media and texting have had a harmful effect on students language use, some studies show that these activities might actually be improving their skills. Researchers at Co
7、ventry University selected a group of 9and 10yearolds who did not text and had them perform reading and spelling tests before and after texting over a 10day period. The results revealed an improvement in test scores that could be linked to texting use. These studies showed that students seem to gain
8、 valuable writing practice from online communication.【解题导语】本文介绍的是不同的有关因特网和电子阅读对美国人阅读能力的正面或负面的影响的研究成果。希望能引起读者对电子阅读的利弊的重视。1Which of the following statement might Nicholas Carr agree with?AThat reading online has increased peoples brain power.BThat students understanding skills may become worse.CThat p
9、eoples reading is more effective than before.DThat the Internet has increased peoples attention.B解析:细节理解题。从文章第二段最后一句This could possibly lead to weaker reading comprehension skills for students.可知,Nicholas Carr的观点是因特网的使用,使得学生的阅读能力下降了。2According to the report in Paragraph 3, what should be responsible
10、 for the decreased reading scores?AThe poor book quality.BThe decrease of reading time.CThe difficult reading passages.DThe visual entertainment media.B解析:细节理解题。从第三段中a relationship between the lack of time students spend reading for pleasure and decreased(降低的) reading scores.可以看出,本段认为导致阅读能力下降的主要原因是阅
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-424137.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
