2019_2020学年高中英语阅读强化训练十五牛津译林版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 _2020 学年 高中英语 阅读 强化 训练 十五 牛津 译林版 必修
- 资源描述:
-
1、阅读强化训练(十五)(建议用时:25分钟) 阅读理解George Watford works at the American Society for the Prevention of Cruelty to Animals(ASPCA)in New York City.He gets some unusual phone calls.One day,he got a call about a mountain lion living in a small building.“We didnt believe it,” Watford said.“But when we went out the
2、re,sure enough,there was a mountain lion sitting at the front window looking out at us.” The big cats owner knew that his neighbors were unhappy about the animal.He didnt try to stop us taking it away.In one year,the ASPCA took in 9,459 different animals,not counting cats and dogs.That number includ
3、es a lot of rabbits and monkeys,but the ASPCA has also taken many other exotic(外来的)pets from peoples homes.These animals cant be set free into the wild because they wouldnt survive.The ASPCA tries to find homes for them in zoos or special areas for animals.Its against the law to sell wild animals in
4、 New York City.Many buildings dont even allow dogs and cats,not to mention more exotic animals.Still,the ASPCA takes away most of the exotic animals not because of complaints(怨言),but because the pets owner needs help.A lovely baby lion or bear will finally grow up to be dangerous.“When they bite(咬人)
5、,it isnt because they hate you.Its because theyre wild animals,”said exotic animal expert Kathi Travers.Travers is quick to give speeches against raising wild animals as pets.Too often people think that caring for a wild animal is the same as caring for a dog or a cat.“To love an animal is not enoug
6、h,” Travers said.“There has to be respect(尊重),and respect is not taking an animal,sticking it in a little cage,and expecting the animal to be happy.”【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了纽约有很多人将野生动物当宠物养。1When he got the call,Watford felt _AexcitedBsurprisedCfearfulDangryB解析:细节理解题。根据第一段的We didnt believe it 可知,Watfor
7、d感到很惊讶。2When it finds an exotic animal in the city,the ASPCA _Akeeps it until it grows upBsets it free into the wildChelps find it a homeDsells it to a zooC解析:细节理解题。根据第二段的The ASPCA tries to find homes for them in zoos or special areas for animals.可知ASPCA还要帮这些动物找一个家。3What can we infer from Paragraph
8、3?APets owners cant really control a wild animal.BA baby wild animal behaves badly at home.CWild animals have their joy and anger.DA wild animal often destroys a home.A解析:推理判断题。根据第三段的.but because the pets owner needs help. A lovely baby lion or bear will finally grow up to be dangerous.可知,将野生动物当成宠物养
9、的人有时会受到宠物的威胁。由此可推测,养宠物的人并不能完全驾驭或控制野生动物。4The last paragraph is written to show that _Ait takes effort to care for a wild animalBkeeping wild animals as pets is unwiseCwild animals are happy in big spacesDwild animals can be dangerousB解析:段落大意题。该段首句为主题句,由此可知,该段主要想说明野生动物不适合当宠物养。 语法填空I am reading 1984 th
10、ese days, a novel 1._ (write) by George Orwell in the 1940s. It occurred to me that in another 82 years, it will be 2100, so Id like to make a few 2._ (predict) for the next 82 years. First, we will have made certain contact with lives from other planets, 3._ will change the way we look at the world
11、 and the universe. The most important outcome(结果) of this may be the uniting(联合) of the world. The development of technology is a certainty. This can have many 4._(differ) outcomes, but it is clear that the new technology will have a major influence 5._ human society. Simply 6._ (speak), the next 82
12、 years will determine whether humans have a future here on this planet. We are facing many challenges that are forcing us 7._(choose) whether we will change the way we live 8._ die. We must use our technology to bring about a much 9._ (good) world. If we are unable to solve our problems 10._ (succes
13、sful), it appears unlikely that we will have much of a future beyond the end of this century.1written解析:考查过去分词作定语的用法。设空处作后置定语,因write与novel之间是逻辑上的动宾关系,且write所表示的动作已完成,故填written。2predictions解析:考查名词。设空处作宾语,且其前有a few限定,应用名词复数形式,故填predictions。3which解析:考查关系代词。设空处引导非限制性定语从句补充说明主句内容,且在从句中作主语,故填which。4differ
14、ent解析:考查形容词作定语的用法。设空处作定语修饰outcomes,表示“不同的”,故填different。5on/upon解析:考查介词。have a(n). influence on/upon.意为“对有的影响”。6speaking解析:考查固定结构。simply speaking意为“简单来说”。7to choose解析:考查不定式作宾语补足语的用法。force sb.to do.意为“迫使某人做”。8or解析:考查连词。由whether可知,change the way we live与die之间是选择关系,故填or。9better解析:考查形容词比较级。设空处作定语修饰world,
15、因设空处前有much修饰,应用比较级形式,故填better。设空处所在句句意:我们必须利用科技来促成一个更好的世界。10successfully解析:考查副词。设空处作状语修饰动词solve,故填successfully。 短文改错My uncle is the own of a restaurant. When she opened his restaurant two years before, not many people came to eat there. Why? Because the food he served was a bit of too expensive. Act
16、ually, my uncle chose health food. That was because it was more expensive than the food providing at the restaurants nearby. However, as time goes by, more and more people came to know they should eat healthily, but they all came to eat at my uncles restaurant. Now, my uncles restaurant is very popu
17、lar in our city. Sometimes, people even have to have long wait for a table.答案:My uncle is the of a restaurant. When opened his restaurant two years , not many people came to eat there. Why? Because the food he served was a bit too expensive. Actually, my uncle chose food. That was it was more expens
18、ive than the food at the restaurants nearby. However, as time by, more and more people came to know they should eat healthily, they all came to eat at my uncles restaurant. Now, my uncles restaurant is very popular in our city. Sometimes, people even have to have long wait for a table.阅读强化训练(十六)(建议用
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
