2019_2020学年高中英语阅读强化训练十四牛津译林版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 _2020 学年 高中英语 阅读 强化 训练 十四 牛津 译林版 必修
- 资源描述:
-
1、阅读强化训练(十四)(建议用时:25分钟) 阅读理解A warm smile, a quick hello, an offer of directions or perhaps maybe a place to stay. The kindness of strangers is one of my fondest experiences and memories from my travels.When arriving in Slovenia from Croatia just before dark, I made a line to my hotel on the map, think
2、ing I could easily find it. After walking around in circles for what felt like hours, I approached(靠近) a bus driver and tried to explain where I was heading. After a few failed tries because of our different languages, he signaled to me to get on the bus and took me to my hotel free of charge.Once a
3、gain, I got lost in Turkey. After almost running my rental car empty, luck would have it that I found a gas station and another kind person. The young cashier did not speak a word of English, but pulled his phone out and opened a translation app(应用软件). We managed to have a whole conversation of brok
4、en English/Turkish. I even wrote “tesekkr ederim” (thank you) and if his kindness hadnt already melted(软化) my heart, his smile certainly did!And finally, my favorite act of kindness: My husband and I had just boarded a bus heading from Nice to Menton in France. A lady sitting across from us noted ou
5、r accents and upon finding out that we had traveled all the way from New Zealand, stood up and offered us her window seat. We kindly refused. But she insisted, “There is nothing quite like watching the sunset over the ocean on the French Riviera.” Not only did her kindness take me by surprise, we go
6、t to see one of the most beautiful sunsets in the world.Strangers owe(欠) you nothing. Their acts of kindness show you that the world is an amazing place. So, enjoy the kindness of strangers and the unexpected human connections they bring.【解题导语】本文是一篇记叙文。作者在国外旅行时遇到过很多陌生的好心人,让她感觉到了世间的美好。1Why did the au
7、thor ask the driver for help?ATo get a free ride.BTo borrow some money.CTo help her find a place to live.DTo find out how to get to her hotel.D解析:细节理解题。根据第二段中的I made a line to my hotel on the map, thinking I could easily find it.和I approached(靠近) a bus driver and tried to explain where I was heading
8、.可知,作者向司机打听如何去她将要入住的宾馆。2Which can best describe the conversation between the author and the cashier?APainful.BBoring.CPleasant.DSerious.C解析:推理判断题。根据第三段中的another kind person和his smile certainly did可以推测,作者与那位出纳员的谈话很愉快。3Why did the lady offer her seat to the author and her husband?AShe noticed they fel
9、t unwell.BShe found they were too tired.CShe would get off to watch the sunset.DShe wanted them to enjoy the window view.D解析:细节理解题。根据第四段的There is nothing quite like watching the sunset over the ocean on the French Riviera.可知,这位女士将窗边的座位让出来是为了让作者和她丈夫能够欣赏到那里的日落美景。4What can we learn about the author?ASh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
二年级上册语文课件-识字10昨天、今天和明天(1)_北京版.ppt
