2019_2020学年高中英语阅读强化训练四牛津译林版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 _2020 学年 高中英语 阅读 强化 训练 牛津 译林版 必修
- 资源描述:
-
1、阅读强化训练(四)(建议用时:25分钟) 阅读理解Insects(昆虫) are very healthy food. They have almost as much protein(蛋白质) as meat from a pig or cow and are low in fat. Eating insects is also very good for the environment since they need less land and water than larger animals.Marcel Dicke, who studies insects, explained in
2、 a talk how insects also produce more meat from the food they eat. For example, imagine a farmer feeds a cow 10 pounds of food. Those 10 pounds of food produce about 1 pound of meat for people to eat. However, imagine the farmer gives a certain number of insects 10 pounds of food. Those 10 pounds of
3、 food produce 9 pounds of meat for people to eat!Eating more insects can also help people in poor areas. Many people can raise and sell insects, which can provide jobs and food.But insects will not replace animal meat very quickly. First, people in some countries should have to change how they think
4、 about eating insects. Many people in North America and Europe eat a lot of meat like beef and pork. But they do not traditionally eat insects. In fact, for many people in the west, eating insects sounds crazy! They believe insects are dirty and dangerous. Insects make them feel uncomfortable.Some p
5、eople are trying to deal with this problem. For example, David George Gordon wrote a book named The EatABug Cookbook, which tries to show people that insects can be delicious. Other insect experts travel around telling people about the benefits of eating insects. But they still have a lot of work to
6、 do.【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了吃昆虫的诸多好处。1The example of Marcel Dicke is given to show_Athe high cost of food productionBits quite easy for farmers to raise insectsCraising insects is a good choice for farmersDthe different ways of feeding cows and insectsC解析:推理判断题。第二段举农民喂养牛和昆虫的例子是为了说明该段首句的.insects also p
7、roduce more meat from the food they eat由此可知,喂养昆虫有很高的性价比,对农民来说是个很好的选择。2The long way eating insects has to go mainly results from_Atheir terrible taste Bpeoples old beliefsCfamily traditionsDeating methodsB解析:推理判断题。第四段主要谈到昆虫不会很快替代牲畜的肉是因为人们吃惯了猪牛肉,而且觉得昆虫肮脏、吃起来不安全等等。由此可知,人们的思想观念还没有转变,因此无法接受吃昆虫。3We can in
8、fer from David and other insect experts that _Apeople can make a lot of money from insectsBinsects should be better protectedCpeople should eat more insectsDits dangerous to eat insectsC解析:推理判断题。根据最后一段David George Gordon wrote a book named.be delicious.以及Other insect experts travel around telling pe
9、ople about the benefits of eating insects.可知,他们主张人们应该多吃一些昆虫。4Whats the best title for the text?ARaising Insects:Feed the WorldBEating Insects:Save the WorldCA New Way of Growing FoodDAn Unusual CookbookB解析:标题归纳题。文章前三段介绍吃昆虫的好处,第四段叙述人们还不太接受吃昆虫这个理念,最后一段谈专家为此作出的努力。由此可知,B项作标题贴切。 完形填空Yesterday I saw such
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
