2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Let’s talk teens测评习题 牛津译林版必修1.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Lets talk teens测评习题 牛津译林版必修1 2020 2021 学年 新教材 高
- 资源描述:
-
1、第二单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:So,Mike,you were born in England,but grew up in Canada.Have you been back to Europe?M:Yeah,uh,Ive been to Germany on a couple of occasions,but not to
2、England.1.Where did the man grow up?A.In England.B.In Canada.C.In Germany.答案BW:We are going fishing tomorrow in the lake.Would you like to go with us?M:Im afraid I cant.I have to go to the airport to meet my uncle.He is coming to see us from the United States.2.Where will the man go tomorrow?A.Go to
3、 the lake.B.Go to America.C.Go to the airport.答案CW:People always say that Chinese is very hard to learn.Sometimes I wish I were learning French or English.Maybe theyd be easier.M:Maybe,but maybe not.It all depends on what language you already speak.3.What language is the woman learning?A.Chinese.B.F
4、rench.C.English.答案AW:The black T-shirts are on sale.They are 50% off.M:It fits perfectly.Great!I love a bargain.Ill take it.How much is it?W:Five dollars.4.What is the original price of the T-shirt?A.It is 2.5 dollars.B.It is 5 dollars.C.It is 10 dollars.答案CW:What shall we do tomorrow,dear?M:If it d
5、oesnt rain,well drive to the beach with Philip.W:It will be fine.I just heard it on the radio.5.How will the two speakers go to the beach tomorrow?A.By bus.B.By car.C.On foot.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。
6、每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Mom,heres my report card.W:Let me see.You got an A in English.Great!But you got a C in both math and geography.Why?Were they difficult,Henry?M:No.I didnt spend enough time on them.W:I know.You need to be serious about all of your subjects.OK?M:Yes,I will.6.What subject wa
7、s Henry good at?A.Geography.B.Math.C.English.答案C7.What is the relationship between the speakers?A.Mother and son.B.Sister and brother.C.Teacher and student.答案A听第7段材料,回答第8至10题。W:Guess what?My mothers decided to go back to school.M:Why?W:Well,she always loved art,but learned business administration at
8、 college,because her parents thought it was difficult for an artist to find a job.M:So she wants to study art now?W:Yeah,oil painting.Its been her dream for a long time.M:Its nice to return to learn what she loves.But,Kate,I still think old age should be about peace and relaxation.Hurrying to school
9、 every day and having to pass exams sound a bit too much for her.W:You know,she retired last year and Im leaving for the university soon.She needs to find something interesting to do.M:Well,maybe,if its what she wants.8.What has Kates mother decided to do?A.Return to school.B.Change her job.C.Retire
10、 from work.答案A9.What did Kates mother study at college?A.Oil painting.B.Art history.C.Business administration.答案C10.What is Kates attitude toward her mothers decision?A.Disapproving.B.Ambiguous.C.Understanding.答案C听第8段材料,回答第11至13题。M:Hi,Lucy!How was your weekend?W:Great.You know we went mountain climb
11、ing in the forest park.The air was so different from the city,cool and fresh.M:Sounds great!W:Yeah.There wasnt a cloud in the sky.And we could see for miles from the top.What about you?What did you do?M:Busy packing.W:Oh,yes,of course.I forgot you and Jenny are moving to a new house.Its on Wednesday
12、,isnt it?M:Yeah,two days after.I didnt realize there were so many things to do.W:Can I help out with anything?M:Em,itll be nice if you could take care of Henry for a couple of days.W:Henry?M:Yes,my dog.W:Oh,sure.No problem.You just focus on the move.11.Where did the woman go at the weekend?A.The cit
13、y centre.B.The forest park.C.The mans home.答案B12.How did the man spend his weekend?A.Packing for a move.B.Going out with Jenny.C.Looking for a new house.答案A13.What will the woman do for the man?A.Take Henry to hospital.B.Stay with his kid.C.Look after his pet.答案C听第9段材料,回答第14至17题。W:Excuse me.Are you
14、Mr Atkins?M:Yes.You dont know me,of course.I am not the teacher here.I just give oral exams here now and then.Dont be nervous.W:Nervous?Who?Me?M:Now,sit down,please.Im going to ask you a few questions.Then were going to have a short conversation in English.Do you understand?W:Yes,of course I do.But
15、may I ask you something first?M:After the exam,please.Just focus on my question for a moment.First of all,why are you learning English?W:Why am I learning English?M:Yes,I mean what are you going to do with it?Are you going to be a teacher of English,or what?W:Please stop just a second.I really must
16、ask you something first?M:Very well.If you insist.W:Would you like a cup of coffee?M:Pardon?What did you say?W:You see.Im one of the teachers here.I came to ask you if youd like to have a cup of coffee.14.What is the man doing?A.Giving a lecture.B.Giving a lesson.C.Giving an oral test.答案C15.Who does
17、 the man take the woman for?A.A teacher.B.A student.C.A worker.答案B16.When does the man want the woman to ask questions?A Before the exam.B.During the exam.C.After the exam.答案C17.What did the woman want to know?A.If the man wanted to have coffee.B.If the exam was over.C.If she could attend the test.答
18、案A听第10段材料,回答第18至20题。Today we will talk about an expression from the famous book Alices Adventures in Wonderland.The book was published in 1865.The story is about a young girl falling,falling,falling.for a long time down a rabbit hole.When she finally lands,she finds herself in a strange world.In thi
19、s strange world are some of the most well-known characters in childrens literature.Many of them,and other expressions from the book,have found their way into American English.The first character Alice meets is the White Rabbit.The White Rabbit is not your usual rabbit.First of all,he is wearing a ve
20、st and carrying a pocket watch.Running past Alice,he says,“Im late!Im late!For a very important date!No time to say hello or goodbye.Im late,Im late!Im late!”Alice chases after him,and that is where her adventures begin.In English,chasing a white rabbit means to chase the impossible,a dream.The Whit
21、e Rabbit is so strange that Alice cannot help but follow him.As she chases after him,she falls down the rabbit hole into Wonderland and begins her mysterious journey.18.What is the White Rabbit carrying?A.A stick.B.A pocket watch.C.A book.答案B19.How is Alices journey into the Wonderland?A.Mysterious.
22、B.Disappointing.C.Dangerous.答案A20.What is the speaker mainly talking about?A.An English novel.B.An English movie.C.An English expression.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ACentral ParkExplore Central Park,one of the largest city parks in the world and one
23、of the most famous symbols of New York.Lets have a look at its main sights.Central Park is New Yorks largest city park and one of the biggest in the world,with an area of 843 acres (about 3.4km2).This park is home to man-made lakes,waterfalls,grass and wooded areas.You will also find the Central Par
24、k Zoo,among other attractions in this greenspace of New York.Besides being the citys primary green lungs,Central Park is also a favorite spot for many New Yorkers.It is perfect for sunbathing,going for walks,or doing any outdoor sports.Something that we found curious is seeing so many people running
25、 with their babies in prams (婴儿车).On Foot or by BicycleTo get to know some of the wildest parts of Central Park we suggest walking.However,to get a general feel for the whole park,the best thing to do is hire a bicycle and enjoy the scenery.If you decide to hire a bike,you will find lots of bike ren
26、tal stores around Central Park that are not very expensive.Open TimeFrom 7 a.m.to 10 p.m.on weekends.From 6 a.m.to 8:30 p.m.on weekdays.PriceEntry to the Park is free.But if you visit some parts like Central Park Zoo,you need to buy a ticket.TransportSubway:Line 5,6,7,A,B,C and D.Bus:Line M1,M2,M3,M
27、4 and M10.Nearby PlacesMetropolitan Museum of Art (447 m)Guggenheim Museum (564 m)American Museum of Natural History (688 m)Whitney Museum of American Art (1 km)The Frick Collection (1.3 km)【语篇解读】这是一篇应用文。本文对纽约的中央公园做了介绍,同时提到了其开放时间、抵达方式、价格和其附近的景点。21.What can we learn about the Central Park from the te
28、xt?A.It is home to lakes and waterfalls.B.It is perfect for doing outdoor sports.C.It is the largest city park in the world.D.It is the most famous symbol of New York.答案B解析细节理解题。结合文章的第二段的“This park is home to man-made lakes,waterfalls,grass and wooded areas.”可知,选项A是把概念广义化了;第三段的“It is perfect for sun
29、bathing,going for walks,or doing any outdoor sports.”可得出,选项B和文意一致;结合第二段的“Central Park is New Yorks largest city park and one of the biggest in the world,with an area of 843 acres (about 3.4km2).”可看出选项C不符合文章意义。由第一段的“Explore Central Park,one of the largest city parks in the world and one of the most f
30、amous symbols of New York.”可知,中央公园是纽约最著名的标志之一。所以,选项D错误。故选B项。22.Which one of the following things is free?A.Hiring a bicycle.B.Entrance to Central Park.C.Visiting Central Park Zoo.D.Going to the Metropolitan Museum of Art.答案B解析细节理解题。根据题干关键词:free,定位文章中的“Entry to the Park is free.”即可看出,选项B为正确答案。23.Wher
31、e can we find this text?A.In a science report.B.In a geography book.C.In a fashion magazine.D.In a travel guide.答案D解析推理判断题。本文介绍了纽约的中央公园和其相关的细节,所以,可以得出其来自旅行指南。BIt is every kids worst nightmare(噩梦) and six-year-old Jaden Hayes has lived it twice.First he lost his dad when he was only at the age of fou
32、r and then last month his mom died unexpectedly in her deep sleep.“I tried and I tried and I tried to get her awake,but.I just couldnt,” said Jaden.No one could imagine how heartbroken Jaden was.But theres another side to his sadness.Aside he first made public a few weeks ago when he told his aunt,B
33、arbara DiCola,and now his guardian(监护人) after both his parents died,that he was sick and tired of seeing everyone sad all the time.And he had a plan to fix it.“And that was the beginning of it,” said Barbara.“Thats where the adventure began.”Jaden asked his aunt Barbara to buy a bunch of little toys
34、 and bring him to downtown Savannah,Georgia near where he lives,so he could give them away to anyone who will smile to him.“Im trying to make people smile,” said Jaden.Jaden targets people who arent already smiling and then turns their day around.Hes gone out on four different occasions now and he i
35、s always successful.Even if sometimes he doesnt get exactly the reaction he was hoping for.It is just so overwhelming to some people that a six-year-old orphan would give away a toy expecting nothing in return except a smile.“My goal will be 33,000 smiles.Ive finished a third already,” said Jaden.Wh
36、en asked if he thinks he can make that goal,he answered,“I think I can.”【语篇解读】这是一篇记叙文。记叙了六岁的Jaden Hayes失去了自己的母亲,由自己的阿姨照顾,这并没有阻止他让阿姨买来玩具并用这些玩具去让人们微笑。24.What happened to Jaden when he was 6 years old?A.He had a nightmare one night.B.His father died unexpectedly.C.He lost both his mother and his father
37、.D.His mother died suddenly in her deep sleep.答案D解析细节理解题。根据第一段可知,Jaden 6岁时,他的母亲在熟睡中突然死去。故选D项。25.Who is Barbara DiCola?A.She is Jadens new mother.B.She is Jadens aunt and his guardian as well.C.She is Jadens grandmother.D.She is Jadens neighbour.答案B解析细节理解题。根据第四段的“Aside he first made public a few week
38、s ago when he told his aunt,Barbara DiCola,and now his guardian after both his parents died,that he was sick and tired of seeing everyone sad all the time.”可知,Barbara DiCola是Jaden的阿姨,也是他的监护人。故选B项。26.Why did Jaden ask Barbara DiCola to buy him toys?A.To sell them to the people in Savannah,Georgia.B.T
39、o make some money.C.To help those who were in trouble.D.To make people smile.答案D解析细节理解题。根据倒数第三段第一句“Jaden targets people who arent already smiling and then turns their day around.”可知,Jaden让Barbara DiCola给他买玩具是为了让人们微笑。故选D项。27.Which of the following words can be used to describe Jaden?A.Caring and conf
40、ident.B.Rich and hopeful.C.Pitiful and kind.D.Hardworking and kind.答案C解析推理判断题。根据第一段可知,Jaden在六岁失去了母亲,很令人同情;以及倒数第三段的“Jaden targets people who arent already smiling and then turns their day around.”可知,Jaden让自己的阿姨给自己买玩具是为了让人们微笑,可知他非常善良。综上,故选C项。CChildren should do housework.Thats a controversial idea,tho
41、ugh not everyone will admit it.A few parents will declare that their children are too busy for housework.Many more of us assign housework,or say we believe in them,but the housework just doesnt get done.Thats a problem.For starters,housework is good for kids.Being a part of the routine work of runni
42、ng a household helps children develop an awareness of the needs of others,while at the same time contributing to their emotional well-being.One small study,done over a period of 25 years,found that the best predictor for young adults success in their mid-20s was whether they participated in househol
43、d tasks at age 3 or 4.Those early shared responsibilities extended to a sense of responsibility in other areas of their lives.But for all that their help matters,few kids are doing much around the house at all.In a survey of 1,000 American adults,75 percent said they believed regular housework made
44、kids“more responsible”.Yet while 82 percent reported having had regular housework growing up,only 56 percent of those with children said they required them to do housework.Sports and homework are not get-out-of-housework-free cards.The goal,after all,is to raise adults who can balance a caring role
45、in their families and communities with whatever lifetime achievement goals they choose.Housework teaches that balance.What should you do when getting children to do housework?Accept no excuses.Dont worry if you must repeat yourself again and again.If youre spending more time getting the child to do
46、this job than it would take to do it yourself,then youre doing it right.Can an allowance help?Maybe.But if youre trying to teach kids to share the responsibility of a home,paying them for routine housework is not the right message.【语篇解读】本文是说明文。作者认为孩子应该分担家务,这不仅有利于培养他们的责任心,而且能提升他们的幸福感。而且家务能够让孩子在家庭和社区中
47、的关爱角色与他们选择的任何终身成就目标之间取得平衡,文章最后说明一些关于分配孩子做家务的建议。28.What is most parents problem with children doing housework?A.They are against the idea.B.They fail to put it into practice.C.They doubt the possibility of it.D.They are finding excuses for their children.答案B解析细节理解题。根据第一段中的“A few parents will declare
48、that their children are too busy for housework.Many more of us assign housework,or say we believe in them,but the housework just doesnt get done.”可知,对大多数父母来说,让孩子做家务存在的问题是他们没有把它付诸实践。故选B项。29.Why does the author mention the small study?A.To state the reasons for early success.B.To give examples of some
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-425134.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
