2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 2 LOOKING INTO THE FUTURE过关检测课后训练(含解析)新人教版选择性第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 UNIT LOOKING INTO THE FUTURE过关检测课后训练含解析新人教版选择性第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 FUTURE 过关
- 资源描述:
-
1、第二单元过关检测(时间:90分钟满分:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2019江西南昌第十中学高一上学期期末)Are you interested in hi-tech products?Here are some that you might find at the market now.CX-1Tired of dragging your bag through busy airports?Then you might want to consider CX-1
2、.The smart suitcase uses facial recognising software to follow its owner as he/she is checking in or heading to the gate.Though CX-1 can only move at a speed of up to seven miles per hour,a tiny tool enables owners to keep track of the suitcases location.Happily,it has been sold on the market.AiboSo
3、nys latest version of the Aibo robotic dog is almost as fun as the real thingbut much less work.The pet dog can recognise its owner,obey several commands,and even recall the behaviour that pleases its master the most.Aibo can also learn new tricks,takephotographs,and over time,develop its own unique
4、 personality.ForpheusForpheus,an“athletic” robot developed by Japanese technology company Omron.It teaches users how to play ping-pong.The 10-feet-tall machine uses a camera and artificial intelligence to track the balls speed and can predict the balls direction correctly.The smart Forpheus can also
5、 quickly test its players abilities and adjust the playing level,making the game fun.BlackBoxVRThough many people determine to go to the gym once a week,few reach their goal.Black Box VR wants to change that by turning hard exercise into fun video games.Usingit,gym users will find themselves fightin
6、g enemies,including big creaturesall while getting exercise.1.What is the feature of CX-1?A.It can be opened by facial expressions.B.It can recognise and follow its owner.C.It can move very fast in busy places.D.It can sense its owners location.答案B解析细节理解题。根据CX-1中的“Thesmartsuitcaseusesfacialrecognisi
7、ngsoftwaretofollowitsownerashe/sheischeckinginorheadingtothegate.”可知,CX-1这款智能行李箱使用面部识别软件,在主人办理登机手续或前往登机口时跟踪主人。由此可知,CX-1可以识别和追随主人。故选B项。2.Who would most probably want an Aibo?A.People who want to walk a dog.B.People who often play tricks on others.C.People who want to take high-quality photographs.D.P
8、eople who want a dog but cant look after a real one.答案D解析推理判断题。根据Aibo中的“SonyslatestversionoftheAiboroboticdogisalmostasfunastherealthingbutmuchlesswork.”可知,Aibo机器狗和真狗一样有趣,但工作量少很多。由此可知,想养狗却不能照顾真狗的人最有可能养Aibo机器狗。故选D项。3.Which product can help people do physical exercise regularly?A.CX-1.B.Aibo.C.Forpheu
9、s.D.Black Box VR.答案D解析细节理解题。根据BlackBoxVR中的“BlackBoxVRwantstochangethatbyturninghardexerciseintofunvideogames.Usingit,gymuserswillfindthemselvesfightingenemies,includingbigcreaturesallwhilegettingexercise.”可知,BlackBoxVR能把艰苦的锻炼变成有趣的视频游戏,而且起到锻炼的目的。故选D项。BI realised I would not see a real person named So
10、phie at Sophies Eatery because,like most new restaurants these days,Sophies is a robot-restaurant.When I walked in,a cute little robot appeared,looking rather like a toaster with blinking(眨) blue eyes.Itescorted me to a nice table in the back.The robot showed me pictures of my dining choices.I tappe
11、d my choices and clicked OK,and the screen slid back down.I watched as full plates on the conveyer belts that moved along each aisle(过道) of tables.In just a few minutes,my dish stopped at my table,and I took it from the belt.Later,I placed my empty plate back on the conveyer belt,and it was taken aw
12、ay into kitchen to be cleaned.I watched the little toaster showing customers to tables while I ate my main dish.The food was delicious,but I was starting to feel extremely angry because dealing with robots always made me feel inhuman.Prettysoon,I wanted to talk to someone real,even if just a few sen
13、tences.So when my dessert arrived,I took action.I dropped my plate on the floor with a satisfying crash.I was so happy when I saw the manager toasters blinking red eyesat last,a real person would arrive!But instead,a crew of two robots quickly appeared.A robot broom rushed over and started to sweep
14、the pieces of the broken plate into a robot garbage can.They finished and moved back into the kitchen.My plan to see a real person in Sophies Eatery failed.I hope the robot-restaurant trend ends soon.I want to deal with people again!4.What does the underlined word “escorted” in paragraph 2 mean?A.Re
15、gistered.B.Guided.C.Conducted.D.Rushed.答案B解析词义猜测题。根据第四段中的“IwatchedthelittletoastershowingcustomerstotableswhileIatemymaindish.”可知,机器人把顾客带到餐桌前。因此句子“Itescortedmetoanicetableintheback.”中的escort应与show同义,即escort意为“带领;引导”。register“注册”;guide“引导”;conduct“指挥”;rush“奔跑”。故选B项。5.What is the purpose of the author
16、 crashing his plate?A.To deal with a real human.B.To catch attention from the robots.C.To play jokes on the robots.D.To complain about the bad service.答案A解析推理判断题。根据第四段中的“Prettysoon,Iwantedtotalktosomeonereal,evenifjustafewsentences.”可知,作者想和一个人说说话,哪怕只有几句。接下来当甜点到的时候,作者采取了行动,把盘子掉在地板上。作者砸盘子的目的是想和一个真正的人说
17、说话。故选A项。6.Which of the following best describes the authors feeling at Sophies Eatery?A.Satisfied.B.Shocked.C.Annoyed.D.Curious.答案C解析推理判断题。根据第四段中的“Thefoodwasdelicious,butIwasstartingtofeelextremelyangry.”可知,作者对这家餐厅很生气。satisfied“满意的”;shocked“震惊的”;annoyed“气恼的”;curious“好奇的”。故选C项。7.What is the text main
18、ly about?A.The trend of dining with robots.B.The advantages of robot-restaurants.C.The food varieties of a robot-restaurant.D.The dining experience at a robot-restaurant.答案D解析主旨大意题。根据最后一段中的“MyplantoseearealpersoninSophiesEateryfailed.Ihopetherobot-restauranttrendendssoon.Iwanttodealwithpeopleagain!”
19、可知,作者在该餐厅中见到真人的想法落空了,作者希望机器人在餐厅中服务的趋势能尽快结束。因此文章描述了作者在机器人餐厅的用餐体验,表达的是对有真人服务的餐厅的渴望。故选D项。C(2019江苏如皋高一上学期期末)Slowly but surely,were moving closer and closer to 5G world.From smart-home security to self-driving cars,all the internet-connected devices in your life will be able to talk to each other at ligh
20、tning-fast speeds with reduced delay.Objectivelyspeaking,the fastest 4G download speeds in the US top out at an average of 19.42 Mbps.But by comparison 5G promises gigabit speeds.“5G is one of those signs,along with artificial intelligence,of this coming data age,” said Steve Koenig,senior director
21、of market research for the Consumer Technology Association.“The self-driving vehicle is a great emblem of this data age,and that is to say,it is a sign of time,because with one single task,driving,you have massive amounts of data coming from the vehicle itself,and a variety of sensors are collecting
22、 a lot of information to model its environment as it moves.Its pulling in data from other vehicles about road conditions down the lane.It could be weather information,but also connected infrastructure(基础设施) construction.Theres lots of data behind that task,which is why we need high speed.Augmented r
23、eality glasses and virtual headset havent yet broken the mainstream,but tech companies are joyfully betting that these devices will eventually replace our smartphones.With 5G,that could actually happen.This is notable because companies such as Apple are reportedly developing AR glasses to assist or
24、perhaps even replace smartphones.Ericsson stated at Februarys Mobile World Congress how smart glasses could become faster and lighter with a 5G connection,because instead of being weighed down with components,the glasses could rely on hardware for processing power.But dont get too excited.Theres sti
25、ll a lot of work to be done in the meantime,including various trials to make sure the radios play nicely with hardware and infrastructure construction so 5G isnt concentrated only in big cities.8.What does the author want to stress in paragraph 1?A.The lighting-fast speed of 5G.B.The expectation of
26、5G world.C.The difference between 4G and 5G.D.The internet-connected devices in our life.答案A解析推理判断题。首段先提出5G时代即将来临,接下来介绍5G上网下载的高速度,相比于目前的4G,5G有望达到千兆的上网速度。作者在第一段想强调5G的超级速度。故选A项。9.What does the underlined word “emblem” in paragraph 2 mean?A.Exhibition.B.Success.C.Symbol.D.Explanation.答案C解析词义猜测题。画线词后的an
27、dthatistosay,itisasignoftime(也就是说,这是时间的标志)是对前面的补充说明。由此推知,画线词的意思是“标志,象征”。故选C项。10.We can infer from the text that .A.5G world wont come without AR glassesB.5G helps to create the artificial intelligence vehicleC.Apple Company is developing AR glasses worldwideD.Tech companies will face the fact that s
28、martphones may be replaced答案D解析推理判断题。根据第三段中的“ThisisnotablebecausecompaniessuchasApplearereportedlydevelopingARglassestoassistorperhapsevenreplacesmartphones.”(这一点值得注意,因为据报道,苹果等公司正在开发AR眼镜,以协助甚至取代智能手机)可推断出,科技公司将面临智能手机可能被取代的事实。故选D项。11.What will the author probably tell us next?A.How to fully expand 5G
29、coverage.B.Smart glasses will become faster and lighter.C.Why 5G isnt concentrated in big cities.D.The importance of infrastructure construction.答案A解析推理判断题。根据最后一段中的“Butdontgettooexcited.Theresstillalotofworktobedoneinthemeantime,includingvarioustrialstomakesuretheradiosplaynicelywithhardwareandinfra
30、structureconstructionso5Gisntconcentratedonlyinbigcities.”(但是不要太激动。与此同时,仍有很多工作要做,包括各种试验,以确保收音机能很好地配合硬件和基础设施建设,这样5G就不会只集中在大城市)可知,作者接下来可能会告诉我们“如何全面扩大5G覆盖范围”。故选A项。DThinking about the future isnt a special skill.Actually,everyone does it all the time.We schedule future activities and appointments on our
31、 calendars.We make to-do lists,a promise to ourselves of how we will spend our future time and energy.We look up the weekends weather.We make predictions about the results of sporting events.Wepractise,study and train for upcoming events that matter to us.We daydream about events were eagerly lookin
32、g forward to.We worry about others.Most of this common future thinking is about the near future:the next few minutes,hours,days,weeks,months or maybe even the next few years of our lives.Little time is spent thinking about what our lives will be like or what actions we should prepare to take in the
33、far future:tenyears,twentyyears,or even fifty years from now.This kind of far-future thinking is the domain of professional futurists.Futurists are trained to imagine distant realities that seem impossible to others:technologies that dont exist yet,great changes to laws,strange diseases most likely
34、to infect us in the year 2031.Why indeed think about such distant futures?Are there psychological and social benefits to imagining the world,and our lives,decades in advance?And if so,what does it take to become good at imagining the far future?These were the fascinating questions that we recently e
35、xplored with other futurists.I was personally inspired by the discussions,and learned a lot about how futurists imagine the future of life.They specifically wanted to use their imaginations to make the world a better place.Another big benefit for me was that this way of thinking is a skill that can
36、be taught.Society would benefit greatly if we all learned the valuable skills that enable us to think about what things would be like in the future.12.The writer gives many examples in the first paragraph to .A.draw readers attentionB.explain the topicC.entertain readersD.tell readers the main idea
37、of the passage答案B解析推理判断题。第一段中,作者举一系列例子是为了来解释“Thinkingaboutthefutureisntspecialskill.Actually,everyonedoesitallthetime.”这个观点,故选B项。13.The underlined word,“domain”,in the second paragraph can be replaced by “”.A.understandingB.choiceC.fieldD.rule答案C解析词义猜测题。根据第二段中的“.whatourliveswillbelikeorwhatactionswe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-425145.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
