2018版高考英语浙江版二轮专题复习突破检测:“阅读理解+阅读七选五”提速练(二) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高考英语浙江版二轮专题复习突破检测:“阅读理解阅读七选五”提速练二 WORD版含答案 2018 高考 英语 浙江 二轮 专题 复习 突破 检测 阅读 理解 七选五 提速 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、“阅读理解阅读七选五”提速练(二)(限时:30分钟).阅读理解A(2017安徽黄山二次质检)When I was young, I wished for a good car and a big house. That was my idea of success. I took all the advanced classes and tried to do well in the exams with my mind set on going to a key school. I just knew that I would somehow become famous and be abl
2、e to afford the car and the dream house. All the way through junior years, my mind was planning this beautiful future.Then in the eleventh grade, many losses changed my mind. First, one of my friends died at 16. Soon after, my greatgrandmother passed away, followed by my beloved fourthgrade teacher.
3、 These events left me not knowing what to do or where to go. Death had never touched me so closely.After a long period of emptiness, it finally struck me: Life is not promised and neither is future success. Though I was attempting to achieve material success, I was not enjoying my daily life. I real
4、ized that finding inner peace, purpose and happiness will stick with me forever and that is real success.Enjoying lifes precious quirks (偶发事件) makes an ordinary person more successful than a wealthy person who isnt content and takes everything for granted. The summer before senior years, my attitude
5、 changed greatly. Instead of memorizing facts, I began learning skills. Instead of focusing on the future, I focused on today and many blessings and successes that came with it.I still get excellent grades, but now I devote weeks to studying instead of struggling for exams, and I think about the fut
6、ure with a deeper sense of meaning. For me, being successful means truly living life each day.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。作者通过自己的经历改变了对成功的认识,认为成功就是能真正地过好每一天。1The reason why the author changed his idea of success is that _.Ahe cant afford his houseBhis beloved teacher diedChe didnt know what to do or where to go
7、Dhe lost a few beloved persons in a short time解析:选D推理判断题。根据第二段中的“First, one of my friends died at 16. Soon after, my greatgrandmother passed away, followed by my beloved fourthgrade teacher.”和第三段的描述可推知,作者是因为一些他深爱的人在短时间内相继离去而改变了自己对于成功的看法。所以D项正确。2According to the author, which of the following is the
8、real success for a person?ABeing famous.BTruly living life each day.CGood car and big house.DMaterial achievements.解析:选B细节理解题。根据最后一段中的“For me, being successful means truly living life each day.”可知,作者认为一个人能真实地度过每一天就是成功。所以B项正确。3What does the author want to tell the readers?AThe true meaning of life.BT
9、he true meaning of studying.CHow to achieve success.DHis opinion about success.解析:选D写作意图题。根据全文内容可推知,作者主要是通过叙述自己的经历来告诉读者他对成功的看法。所以D项正确。B(2017湖南衡阳第二次联考)For visitors, Teller Lake in Colorado looks like a fishbowl filled with thousands of gorgeous goldfish. However, to the Colorado Parks and Wildlife De
10、partment they are a group of dangerous species that could end up destroying the lakes ecosystem.The problem is that these fish arent native to the lake, which means they have no predators (捕食者). This allows them to multiply in large numbers. Park officials believe that most of them are a result of a
11、 few unwanted pet goldfish that were thrown into the lake.While that may appear to be a kind thing to do, it is extremely dangerous, not to mention illegal. Thats because as this nonnative species grow in numbers, they compete with the existing fish for food sources like small insects. Given that th
12、ere is only a limited supply of resources, this could result in the goldfish overpowering the native fish species. In the case of Teller Lake, the officials are particularly worried that the goldfish will move downstream and affect the population of some of the endangered native species that live th
13、ere. Another major cause for concern is the diseases the goldfish may be carrying.The Colorado Parks and Wildlife biologists, therefore, have no option but to remove the fish from the lake in the most efficient manner. The fish will then be fed to injured birds like eagles and osprey.Experts say tha
14、t most owners believe they are doing the “right thing” by returning their pet to the wilderness. However, saving one pet often results in destroying the areas ecosystem and hurting other animals. According to experts, the best way to dispose_of unwanted fish or any other animal is to get advice from
15、 the people that sold the pet.语篇解读:本文是一篇科普说明文。由于人们将宠物金鱼放生到科罗拉多州的特勒湖里,从而使湖水中的原有物种受到威胁,破坏了其生态平衡。4Why did the dangerous goldfish appear in Teller Lake?AThey were born into the lake.BThey were thrown by Park officials.CThey were abandoned by their owners.DThey were brought in by some biologists.解析:选C推理判
16、断题。根据第二段最后一句“Park officials believe that most of them are a result of a few unwanted pet goldfish that were thrown into the lake.”可知,导致特勒湖出现危险的金鱼的原因是宠物金鱼被主人遗弃并扔进了湖里。故选C。5How is the lakes ecosystem likely to be influenced by the goldfish?ANative fish may be eaten by them.BNew diseases may be brought
17、in.CThe lake water may be polluted.DFood sources may be increased.解析:选B推理判断题。根据第三段最后一句“Another major cause for concern is the diseases the goldfish may be carrying.”可知,金鱼可能会携带新的疾病,从而对湖里的生态系统造成影响。故选B。6What does the underlined phrase “dispose of” in the last paragraph probably mean?AAttend to.BTake ov
18、er.CGet rid of.DHold on to.解析:选C词义猜测题。根据第二段中的“a few unwanted pet goldfish that were thrown into the lake”并结合全文可知,特勒湖的生态平衡因人们随意向其投放不要的宠物金鱼而遭到严重破坏,威胁着湖水中的原有物种;画线词后的“unwanted”与第二段中的“unwanted”相呼应;由此可推知,dispose of应为“thrown”同义。C项意为“消除,摆脱”,与其意思最接近。故选C。CA new generation addiction is quickly spreading all ov
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-431215.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
