2018版高考英语浙江版二轮专题复习突破检测:专题一 阅读理解模拟检测(三) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高考英语浙江版二轮专题复习突破检测:专题一 阅读理解模拟检测三 WORD版含答案 2018 高考 英语 浙江 二轮 专题 复习 突破 检测 阅读 理解 模拟 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解模拟检测(三)(共3篇,限时20分钟)A(2017绍兴市鲁迅高级中学一模)I dont think I can recall a time when I wasnt aware of the beauty of the ocean. Growing up in Australia, I had the good fortune of having the sea at my side. The first time I went to Halfmoon Bay, I_suddenly_had_the_feeling_of_not_being able_to_feel the_groun
2、d_with_my_feet_anymore.For my 10th birthday, my sister and I were taken out to the Great Barrier Reef. There were fish in different colors, caves and layers of coral. They made such an impression on me. When I learned that only 1 percent of Australias Coral Sea was protected, I was shocked. Australi
3、an marine (海洋的) life is particularly important because the reefs have more marine species than any other country on earth. But sadly, only 45% of the worlds reefs are considered healthy.This statistic is depressing, so its important for us to do everything to protect them. The hope that the Coral Se
4、a remains a complete ecosystem has led me to take action. Ive become involved with the Protect Our Coral Sea activity, which aims to create the largest marine park in the world. It would serve as a place where the oceans species will all have a safe place forever.Together, Angus and I created a litt
5、le video and we hope it will inspire people to be a part of the movement. Angus also shares many beautiful childhood memories of the ocean as a young boy, who grew up sailing, admiring the beauty of the ocean, and trying to find the secrets of ocean species.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章向我们介绍了澳大利亚的海洋生物面临的危机以及作者为此
6、所做的一些努力。1From the underlined sentence in Paragraph 1, we can learn the author _.Aseldom went surfing at the seaBforgot his experiences about the oceanCnever went back to his hometownDhad a wonderful impression of Halfmoon Bay解析:选D句意理解题。根据第一段中的“I dont think I can recall a time when I wasnt aware of t
7、he beauty of the ocean.”和“I had the good fortune of having the sea at my side”可知,作者认为大海很美,自己很幸运能经常看到海,故画线句应是对半月湾的赞美。D项符合文意。故选D。2According to the second paragraph, Australian marine life _.Ais escaping from the Coral Sea graduallyBdepends on reefs for living greatlyCmay be faced with dangerDis protec
8、ted better than that in other oceans解析:选C推理判断题。根据第二段最后三句“When I learned that only 1 percent of Australias Coral Sea was protected . only 45% of the worlds reefs are considered healthy.”可推知,澳大利亚的海洋生命可能面临危险。故选C。3Angus and the author created a little video to _.Aurge more people to take action to prote
9、ct the marine speciesBinspire more people to explore the secret of the oceanCshare their childhood experiences about the oceanDbring back to people their memory of ocean species解析:选A细节理解题。根据最后一段第一句“Together, Angus and I created a little video and we hope it will inspire people to be a part of the mo
10、vement.”可知,拍摄视频是为了激励人们去采取行动保护海洋生物。故选A。B(2017长春高三质检)Would it surprise you to learn that, like animals, trees communicate with each other and pass on their wealth to the next generation?UBC Professor Simard explains how trees are much more complex than most of us ever imagined. Although Charles Darwin
11、 thought that trees are competing for survival of the fittest, Simard shows just how wrong he was. In fact, the opposite is true: trees survive through their cooperation and support, passing around necessary nutrition “depending on who needs it”Nitrogen (氮) and carbon are shared through miles of und
12、erground fungi (真菌) networks, making sure that all trees in the forest ecological system give and receive just the right amount to keep them all healthy. This hidden system works in a very similar way to the networks of neurons (神经元) in our brains, and when one tree is destroyed, it affects all.Sima
13、rd talks about “mother trees”, usually the largest and oldest plants on which all other trees depend. She explains how dying trees pass on the wealth to the next generation, transporting important minerals to young trees so they may continue to grow. When humans cut down “mother trees” with no aware
14、ness of these highly complex “tree societies” or the networks on which they feed, we are reducing the chances of survival for the entire forest.“We didnt take any notice of it,” Simard says sadly. “Dying trees move nutrition into the young trees before dying, but we never give them a chance.” If we
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-431217.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
