人教版高中英语Book 9 Unit 5 Inside Advertising reading 教学课件 (共91张PPT).ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 人教版高中英语Book Unit Inside Advertising reading 教学课件 共91张PPT 人教版 高中英语 Book 教学 课件 91 PPT
- 资源描述:
-
1、A.it is likely that adolescent boys are the target audience of computer games adsB.adolescent boys always buy more computer games than other peopleC.young boys like computer games only so they will just buy computer gamesD.only adolescent boys will buy computer games,for playing computer games is th
2、eir favorite1.The sentence“Adolescent boys are more likely to buy computer games than any other group”(Para.3,Page 42)implies _.A 推理判断题。不能选择阅读文章中直接出现的句子作为答案,答案必须是在原文基础上联系上下文,对句子内容进行推理判断。答案从第三段第二、三句推断得出。选项B内容绝对,且不是推断的内容,选项C、D内容片面,表达有误。学生必须关注“only,always,never,nothing,none”等表达绝对的词。A.Whether the budget
3、 can be afforded.B.Which target audience the products are intended for.C.Which medium can best display the products.D.How to advertise the products with the right technique.2.Which of the following is NOT the factor in choosing the right medium?D 细节理解题。题目关键词choosing the right medium,关注文章副标题Use a sui
4、table media。选项A对应原文第六段第二、四句。选项B、C对应原文第七段第一句。选项D只是重复题目意思,并没有提到为广告选择合适媒体需考虑的因素。A.conscience to be worthy citizensB.desire to save moneyC.curiosity to know more about the productD.focus on the rich and famous people3.The advertisement on the right probably appeals to peoples _.B 推理判断题。题目关键词appeal to,因此
5、关注阅读文章副标题appeal to your target。结合原文第五段第一句和广告中的宣传“buy one get one free”(买一送一),符合商家通过价格优惠手段吸引消费者。4.Governments all over the world spend a large sum of money on such ads as road safety.The governments want to make use of advertisements function of _.A.informingB.educatingC.EntertainingD.persuadingB 细节理
6、解题。在原文第二段找到答案。5.The purpose of this text is to _.A.inform people of the functions of advertisementsB.persuade people to buy the products advertised by some advertisementsC.tell people how to make effective advertisementsD.warn people not to be cheated by some dishonest advertisementsC 推理判断题。解答文章目的(p
7、urpose)、主要内容(main idea)或作者态度(attitude)的题目,有共同突破口。学生可通过文体和作者态度排除部分答案。本文作者态度中立(objective),写作目的、主旨都不应有个人主观观点,因此可排除选项B和D。此外,要注意信息的全面,选项A内容不够全面。选项C内容全面,也呼应了文章题目。A.To make advertisements and earn a lot of money.B.To persuade people to buy a certain brand of rice.C.To persuade people behave in the way adve
8、rtisers want.D.To talk people into seeing a movie at their cinema.1.Advertisers go to a lot of trouble and expense to make adverts and so they want to make sure they achieve their purpose.(Para.1,Page 48)What does their purpose refer to?1.C 细节理解题。2.“This is why many countries have a government organ
9、ization which examines complaints about ads.”(Para.4 Page 49)The word“examine”is closest in meaning to _.A.StopB.checkC.receive D.make2.B 词义猜测题。A.The famous people cannot be used in advertisements.B.Ads about alcoholic drinks or tobacco are forbidden all over the world.C.Ads that are concerned about
10、 violence cannot be shown during television programs for children.D.With the laws and advertisers codes of conduct made,people will not be affected by false advertising.3.Which of the following statements is TRUE?3.C 推理判断题。A.we should blame the consumers themselves if they are cheated by dishonest a
11、dvertisersB.consumers should be responsible to protect their rights and interestsC.schools should educate students about the skills used in the advertisementsD.consumers should turn a blind eye to the techniques used by the advertisements4.It can be inferred from Paragraph 5 that _.4.B 推理判断题。5.We ma
12、y find this text in a(an)_.A.advertisement B.magazineC.travelling brochure D.encyclopedia5.D 推理判断题。技巧点拨:中心句通常在段落首句,第3、4、5段中心句在第2句,均是提出问题或表明现状后用for this reason,this is why,this means等句子引出该段真正主旨内容;此外,要理清文章的思路:第1段总起全文,第2、3、4、5段服务主题和第1段;还要把相同或相近的段落内容(第2、3段,有关制定相应制度,内容相近)简化和整合。Reading 2 Keeping Advertise
13、rs Honest(Page 48)写作步骤:1.结构分析;2.提炼、改写中心句;3.整合和修饰Stage 1:Structure analysis(步骤一:结构分析)Answer the following questions to better understand the structure.Fill in your answers accordingly in the blanks and finish the mind map of the text.(回答以下问题,理解文章结构。在图表相应处填上答案,完成文章思路图)回答以下问题,理解文章结构。在图表相应处填上答案,完成文章思路图。
14、1.What is the title of the passage?2.Which paragraph serves as the introduction to the whole passage?3.How many subtitles are there in the passage?What are they?4.What is the relation between the title and subtitles?1.Title:Title:Keeping Advertisers Honest2.Para.(introduction to the whole passage)Pa
15、ra.1(introduction to the whole passage)3._ subtitles(1)The law(2)Advertising organizations(3)Complaints organization(4)The consumer4Stage 2:Topic sentence and key words(步骤二:提炼、改写中心句或关键词)Figure out topic sentence for each paragraph,underline the key words in each topic sentence and rewrite the key wo
16、rds in your own words if possible.(找出每段的中心句,并在中心句中划出关键词,尽量用自己的语言改写关键词)Paragraphs Topic sentencesRewrite the key words if possible1Fortunately,most countries have developed ways to control advertising and prevent false or unsuitable advertising.to keepadvertisers honest(与题目呼应)Paragraphs Topic sentenc
17、esRewrite the key words if possible2One way to control advertising is to make laws that prevent advertisers doing the wrong thing.Make laws and certain rulesParagraphs Topic sentencesRewrite the key words if possible3For this reason,most advertisers belong to advertising organizations that not only
18、educate and support their members,but also make rules for everyone in the organization to follow.Make laws and certain rulesParagraphs Topic sentencesRewrite the key words if possible 4This is why many countries have a government organization which examines complaints about ads.(the government)is es
19、tablished to do sth.;be responsible to do sth.5This means that the consumer is responsible for checking the product before buying.It is the consumers duty to do sth.;Customers shoulder the responsibility for sth.Stage 3:Combine and Polish(步骤三:整合和修饰)Combine the key words into a summary,using some adv
20、erbs,conjunctions,etc.(用副词、连词等整合,完成摘要写作)参考例文1:Many countries make laws and certain rules to keep advertisers honest.Besides,the government organization is established to examine complaints about ads and consumers responsibility to check the products also makes sense.参考例文2:In order to keep advertiser
21、s honest,many countries make laws and certain rules.Furthermore,the government organization shoulders the responsibility to examine complaints.It is also the consumers duty to check the products themselves.写作内容请以约120词谈谈你的观点,内容要点包括:1.商家诚信的广告宣传,能给他们自己以及消费者带来什么好处?2.应该采取什么措施监督商家,保证他们的广告信息是诚信可靠的?技巧点拨:写作观
22、点可取之于文,用之于文。学生可从课文中提炼、积累、改写观点,运用于相关话题的写作,使观点更有深度。此外,对于“如何解决某社会问题(如环境问题、经济问题等)”的写作话题,学生可发散思维,多角度思考,考虑不同的人可承担的责任,(如政府、媒体、当事人、群众等应承担的责任),使文章有话可说。Honesty can do advertisers a world of good.As the saying goes,honesty is the best policy in the society.Therefore,honesty helps advertisers earn fame for thei
23、r products,which in turn attracts more and more customers and contributes to the growth in sales.Moreover,keeping advertisers honest is of great benefit to consumers as well.It can inform the consumers of the latest information,which brings convenience to their shopping in the daily life.When it com
24、es to the effective measures to keep advertisers honest,everyone in the society should do their part.For instance,the government is responsible to make laws so as to severely punish the advertisers who make false advertisements.Besides,it is the medias duty to prevent the fake adverts being spread.A
25、s for consumers,it is suggested that they should equip themselves with a wider knowledge of advertising to protect their rights and interests in case they are cheated.1.inform v.通知;告诉;获悉;告知例句He didnt inform me of his decision until the last moment.他直到最后一刻才同意我他的决定。Have you informed him that the meeti
26、ng is canceled?你有没有通知他会议取消了?inform sb.of/about sth.通知;告知inform sb.that clause 通知;告知keep informed of 了解;被告知inform against/on sb.告发某人;检举某人be informed of 听说;接到的通知搭配informed adj.消息灵通的;见多识广的be rightly/wrongly informed 得到正确的/错误的知识/情报keep.informed 随时向报告情况拓展运用 将下列中文句子翻译成英文。护士告诉我们探视时间已经结束。The nurse informed
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-434071.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
