新教材2022版英语人教版(浙江专用)选择性必修二练习课件:UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2022版英语人教版浙江专用选择性必修二练习课件:UNIT 2USING LANGUAGE 新教材 2022 英语 人教版 浙江 专用 选择性 必修 练习 课件 UNIT USING
- 资源描述:
-
1、六 Unit 2Using Language【语用训练】.单句语法填空1.Hes intelligent enough but he lacks _(motivate).2.You must take all _(reason)measures to protect yourself and your family.3.The beauties of the West Lake in spring were beyond his _(expect).4.Children,when _(expose)to an English speaking atmosphere,will pick up t
2、he language much more easily.5.An unhappy home environment can affect a childs _(behave).motivationreasonableexpectationexposedbehaviour6.The village itself is pretty,but the _(surround)countryside is rather dull.7.Shes been very _(depress)and upset about this whole situation.8.Taking exercise can n
3、ot only _(strength)your body but also release you from stress.9.He was a loyal,distinguished and very _(competence)civil servant.10.We _(sincere)hope that you will soon be restored to health.surroundingdepressedstrengthencompetentsincerely.根据语境和汉语提示填上适当的短语1.You will _(花一大笔钱)if you want to get a nurs
4、ing qualification.2.Some students who _(遭受文化冲击)may feel depressed.3._(除此之外),you should be prepared for your presentation and _(明确表态)your opinions.4.He should _(为做贡献)the development of the local economy,which is beyond expectation.cost an arm and a legsuffer from culture shockIn additionspeakupcontri
5、bute to5._(总之),he is a competent and ambitious manager.6._(就我所知),Tom is optimistic about his future.7._(依我看来),we should strengthen the relationship with the surrounding communities.8.As a mature young man,you should always _(支持)the justice and fairness.9._(一般来说),you will gain a lot of experience whe
6、n doing volunteer work.10.The protection of environment _(反过来)will boom economy dramatically.To sum up/In summaryAs far as I knowAs far as I am concernedside withGenerally speakingin turn.完成句子1._of a passage is important to learn English well.(动名词作主语)理解一篇文章的细节对学好英语很重要。2.We should know _other compani
7、es to achieve our goal.(动词+疑问词+不定式)为了实现我们的目标,我们应该知道如何与其他公司合作。3._,his behaviour had dramatic changes.(as从句)随着汤姆的成熟,他的行为有了很大的变化。Grasping detailshow to cooperate withAs Tom became mature4.The young people _may have a more promising outlook.(现在分词作定语)行为比较得体的年轻人可能会更有前途。5.I sincerely hope to have a good op
8、portunity _more Chinese traditional customs.(不定式作定语)我真诚地希望我们有个好机会来接触更多的中国传统习俗。behaving wellto expose to【主题阅读】.阅读理解A(2021葫芦岛高二检测)As the birthplace of kites in the world,Weifang,Shandong province of China,produces beautiful,vivid,colorful and high-quality kites.Now,more than 70%of kites in the world a
9、re exported from Weifang.If you want to see various shapes and sizes of kites covering the sky,you cannot miss the Weifang Kite Festival held on the third Saturday of every April.In 2020,tens of thousands of Chinese participants gathered in Weifang,from Sept.26 to 29 for the 37th International Kite
10、Festival.Held since 1984,the International Kite Festival is an annual event to“exhibit the excellence of the kite lovers to the public,”according to the festivals website.During the festival,kite lovers can enjoy stunt(特技表演)kite flying,also known as aerial ballet.Controlled by either a single person
11、 or a group,the kites form different shapes in the air.People always devote a lot of time and wisdom to making their own kites.From animals that crawl(爬行)on the ground or swim in the water to legends like Monkey King,everything can fly in the sky at the festival.One ofthis years highlights was the g
12、iant kites decorated with images of medical staff and the Long March 5 rocket,which reflect the hot topics in 2020.“Flying a kite is like flying your dream.All the cultural symbols from ancient to modern times can be found in the sky of Weifang,”noted Medium.After more than three decades of developm
13、ent,the festival has become a place to appreciate kites.But most importantly,it serves as a unique cultural event to promote international exchange.【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了潍坊的国际风筝节。1.What does the text mainly talk about?A.A kite festival.B.A kite birthplace.C.The future of kites.D.Kite performances.【解析】
14、选A。主旨大意题。根据第一段可知,这篇文章主要介绍了潍坊的风筝节。故选A。2.For what purpose is the kite festival held every year?A.To enjoy animals flying in the air.B.To show kite-lovers brilliance.C.To perform specialized kite flying.D.To enhance Weifangs global impact.【解析】选B。细节理解题。根据第二段最后一句可知,每年举行风筝节的目的是展示风筝爱好者的才能。故选B。3.What can be
15、 known from Paragraph 3?A.It takes a lot of trouble to make a kite.B.Stunt kite flying is the only highlight.C.Imagination can be shown in the kite.D.Decorations matter least in the show.【解析】选C。推理判断题。根据第三段中“People always devote a lot of time and wisdom to making their own kites.”可知,想象力可以在风筝上表现出来。故选C
16、。4.What is the most important role the festival plays?A.It helps organize an international event.B.It offers tips on how to appreciate kites.C.It helps make the place known worldwide.D.It enhances international cultural exchange.【解析】选D。细节理解题。根据最后一段最后一句可知,这个节日最重要的作用是它促进了国际文化交流。故选D。B Culture shock has
17、 many stages.Each stage can appear only at certain times.Culture begins with the“honeymoon”.This is the period of time when we first arrive in which everything about the new culture is strange and exciting.This honeymoon stage can last for quite a long time.Afterwards,the second stage presents itsel
18、f.A person may encounter some difficult times in daily life.This period of culture adjustment(调整)can be very difficult and lead to the new arrival rejecting the new culture.This“rejection stage”can be quite dangerous because the visitor may develop unhealthy habits,such as smoking,drinking too much.
19、The third stage is characterized by gaining some understanding of the new culture.A new feeling of pleasure and sense of humor may be experienced.And you are becoming stronger by learning to take care of yourself in the new place.Things are still difficult,but you are now a survivor!This is called t
20、he“adjustment stage”.The fourth stage can be called“at ease at last”.Now you feel quite comfortable in your new environment.You can deal with most problems.You may still have problems with the language,but you know you are strong enough to deal with them.If you meet someone from your country who has
21、 just arrived,you can be the expert on life in the new culture and help them to deal with their culture shock.The fifth stage is the stage that is called the“re-entry shock.”This occurs when a return to the country of origin is made.One may find that things are no longer the same.For example,some of
22、 the newly learned customs are not in use in the old culture.【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了文化冲击的五个阶段。蜜月阶段、拒绝阶段、调整阶段、适应阶段、重返冲击。并分别介绍了几个阶段产生的原因及特点。5.What could be the best title of the passage?A.How to Fight Cultural ShockB.Stages of Cultural ShockC.Origin of Cultural ShockD.How to Adjust to New Culture【解析】选B。主
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-439847.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
